Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno (upraveno)

to vypadá dobře, tak mám 4 kousky, jak to přijde, tak mě dlouho nikdo neuvidí :D

 

to diplomatico maj v makru za 900, to si koupím hned zítra :)

Upraveno uživatelem gas
Odesláno (upraveno)
  V 25. 4. 2011 v 18:38, 'gas' napsal:

to vypadá dobře, tak mám 4 kousky, jak to přijde, tak mě dlouho nikdo neuvidí :D

 

to diplomatico maj v makru za 900, to si koupím hned zítra :)

 

A kupoval jsem v Makru ten Matusalem, mám pocit že za 750.

V podstatě všechno, co tady padlo, v Makru maj.

Upraveno uživatelem Horhe
Odesláno
  V 19. 4. 2011 v 21:49, 'miramax' napsal:

.... v sobě asi litr troyanské slivové rakie (pracovní cesta do bulharska).....

 

Dej vedet, az zase dostanes chut a pojedes si k "nam" pro toho mistniho zlateho Jelinka.

Udelame Sofijsky mikrosraz (uz jsme se tu mihli 4 z Chronomagu v poslednim roce).

Po "klice" z britskych ostrovu a samozrejme bratrech z SK jsme asi dalsi nejvetsi zahranicni komunita :-)

Jo, a abych nebyl OT, prave piju Colu...

Odesláno
  V 25. 4. 2011 v 21:27, 'Murphy97' napsal:

Dej vedet, az zase dostanes chut a pojedes si k "nam" pro toho mistniho zlateho Jelinka.

Udelame Sofijsky mikrosraz (uz jsme se tu mihli 4 z Chronomagu v poslednim roce).

Po "klice" z britskych ostrovu a samozrejme bratrech z SK jsme asi dalsi nejvetsi zahranicni komunita :-)

Jo, a abych nebyl OT, prave piju Colu...

 

abych nebyl v uvodu OT, tak po navratu jsem hned na druhy den absolvoval ochutnavku a prvni rocnik Vizovicke slivovice, tedy 2008, rok zrajici na susenych svestkach mi prave bulharsko pripomnel svoji ovocnou, skoro az medovou, sladkou chuti - takze doporučuju :smile_anim:

no a do bulharska jedu znovu v poslednim tydnu v cervenci, takze proti srazu zadny disputat, jen nevim jestli se dostanu do sofie mimo prilet odlet - jinak pobyvam hlavne v Troyanu, ale urcite to muzem zkusit!

Odesláno

toto su veci co ma hnevaju - vino v plaste a este to marketovat ako uzasny napad. moze to mat sebelepsi obsah ale z takehoto obalu je to cista internatna 'chodbovica', alebo bezdomovecke ranajky.. :sick01:

polievku tiez papkam z taniera a nie z kybla.. :sad01_anim:

 

rovnaky hnus su plastove 'korky' do flias. a vrcholom su plechove srobovacie uzavery. minule som sa nechal zlomit na alibernet, vid tento:

 

http://www.chateaumodra.sk/alibernet-chateau-modra-xi.-generacia-148d/

 

medaily, vyber z hrozna a hore drb - srobovaci plechovy uzaver jak na vodke zo stanicneho bufetu :(

 

myslim, ze sam vinar kt. to robi by mal vediet, a vazit si svoj produkt, ze ho nebude balenim takto degradovat.

 

Posted Image

 

podobny trend su tie 2liter piva v PETkach. :sick01:

Odesláno
  V 28. 4. 2011 v 11:13, 'Skalamander' napsal:

Tak zrovna šroubovacích uzávěrů bych se zastal. Na novém Zélandě, v Austrálii, JAR apod. jsou velice tradiční a mají je i vína z té nejlepší produkce.

 

ja nie som degustator alebo vzdelany connoisseur vin, no zaroven si nekupujem ani lacnu 'studentsku' produkciu vin, ale normalny prirodny korok ocenim. Sprosty ritual toho, ze ked otvoris flasku, nechas korok napichnuty na vyvrtke a snupnes si z neho tu prvu vonu, kt. ti nieco povie (alebo nie).

Co ma prekvapuje je aj rozdiel v cenach, vino vacsinou nakupujem v potravinach, nie vinarnach, ale ked vedia do 2.9e vina dat korok, preco drbu na 3.99e plastovu imitaciu, alebo na 5e srobovaci plech. Skor by som chapal opacnu postupnost. :crying_anim02:

 

Mi to pride, hlupo povedane, akoby si na porsche 911 dostal plechove disky, pricom na sportovy hyunday dostanes Momo elektrony /alegoria/.

Odesláno
  V 28. 4. 2011 v 11:42, '224477' napsal:

ja nie som degustator alebo vzdelany connoisseur vin, no zaroven si nekupujem ani lacnu 'studentsku' produkciu vin, ale normalny prirodny korok ocenim. Sprosty ritual toho, ze ked otvoris flasku, nechas korok napichnuty na vyvrtke a snupnes si z neho tu prvu vonu, kt. ti nieco povie (alebo nie).

Co ma prekvapuje je aj rozdiel v cenach, vino vacsinou nakupujem v potravinach, nie vinarnach, ale ked vedia do 2.9e vina dat korok, preco drbu na 3.99e plastovu imitaciu, alebo na 5e srobovaci plech. Skor by som chapal opacnu postupnost. :crying_anim02:

 

Mi to pride, hlupo povedane, akoby si na porsche 911 dostal plechove disky, pricom na sportovy hyunday dostanes Momo elektrony /alegoria/.

 

No tak to "šňupnutí" z korku ti má povědět jenom to, jestli není plesnivý, což u kovu odpadá ;) Sám mám také radši korek, ale to, že šroubovací uzávěr znamená nekvalitní víno je přežitek.

Odesláno

nemyslel som, ze to automaticky znamena nekvalitne vino, prave naopak, myslel som, ze kvalitne vino by si zasluzilo prave ten tradicny prirodny korok, proste obal ktory nebude dehonestovat produkt (chardonnay v tetrapaku...) :)

Odesláno
  V 28. 4. 2011 v 11:42, '224477' napsal:

ja nie som degustator alebo vzdelany connoisseur vin, no zaroven si nekupujem ani lacnu 'studentsku' produkciu vin, ale normalny prirodny korok ocenim. Sprosty ritual toho, ze ked otvoris flasku, nechas korok napichnuty na vyvrtke a snupnes si z neho tu prvu vonu, kt. ti nieco povie (alebo nie).

Co ma prekvapuje je aj rozdiel v cenach, vino vacsinou nakupujem v potravinach, nie vinarnach, ale ked vedia do 2.9e vina dat korok, preco drbu na 3.99e plastovu imitaciu, alebo na 5e srobovaci plech. Skor by som chapal opacnu postupnost. :crying_anim02:

 

Mi to pride, hlupo povedane, akoby si na porsche 911 dostal plechove disky, pricom na sportovy hyunday dostanes Momo elektrony /alegoria/.

 

ono je to trochu i tým, že prírodného korku je málo a je drahý

Inak šróbovačky na bielych vínach, ktoré by si mal skonzumovať do 2-3 rokoch sú podľa mňa ok, a ďaľšia ich výhoda je, že neotvoríš korknuté víno

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
×
×
  • Vytvořit...