Jump to content

Recommended Posts

  • Replies 7.6k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Popular Posts

Právě si vychutnávám odpolední dvojité presso z nového přístroje, co jsem pořídil ...   Jo a tuhle jsem vyzkoušel Red Bull s kubánským rumem a je to možná ještě lepší než s vodkou ...    

Tak si připadám jako Miloš Zeman. Zapomněl jsem v mrazáku lahev Becherovky, před chvílí jsem ji objevil a tak jsem si dal jednoho a pak druhého frťánka a ona, pěkně podmražená, potvora jedna, není vůb

Chablis

typofraf: ovocný čaj? Ani se nezmiňuj... Poslední dobou mám problém s vysokým tlakem, jak už to u tlusťochů bývá. Takže šálek zeleného čaje mě fakt málem zabil :) Řekl jsem ne a zakoupil čaj ovocný. To jsem si dal! Hnidopich manželka, která čte podrobně všechny návody, reklamní letáky dokonce i celé noviny, tak ta na krabičce nalezla informaci, že vzhledem k přidané lékořici čaj není vhodný pro vysokotlaké :( Svět se v prdel obrací.

 

stanley: Oban? Co to je? :)

Link to post
Share on other sites

To 31682: 14 let a 43%, single malt :) Je to ekologický pití ...

 

Na zelenej čaj si musíš zvyknout - chce to čas, vybrat ten správnej a hlavně dodržet technologii přípravy. Tzv. ovocný čaje jsou dost nepoživatelný, hlavně bych se bál tomu říkat čaj - je to spíš odvar (Bitches Brew) :)

Link to post
Share on other sites
To 31682: 14 let a 43%, single malt :)  Je to ekologický pití ...

 

Na zelenej čaj si musíš zvyknout - chce to čas, vybrat ten správnej a hlavně dodržet technologii přípravy. Tzv. ovocný čaje jsou dost nepoživatelný, hlavně bych se bál tomu říkat čaj - je to spíš odvar (Bitches Brew) :)

Prozraď technologii přípravy toho zeleného čaje. Určitě to dělám špatně. Asi mám nějaký lepší, přivezený přímo z Číny. Žádné drobné smetí, po přelití horkou vodou mám hrnek plný asi 5cm celých lístků. Tak ať to nekazím špatnou přípravou.

Link to post
Share on other sites

Zelený čaj se super, chodím si pro něj k Vietnamcům. Jak říkají: .... dys neny caj zeleny, tak v nem uz nesou zadny drogy...

Prostě sušením, fermentací se přichází o spoustu dobrot a látek (alkaloidů).

Na druhou stranu, už jste chutnali nové Beaujolais? Nejlepší je z Hypernovy (Beuajolais Primeur CH. Rousseau), loni bylo nejlepší z Hypernovy taky. Nejhorší chuť má to z Kauflandu, brrrr...

Z piv mám nejraději PIVO, tj. Pilsner Urquell, ale doporučoval bych ochutnat v německém Bambergu Schwenkerla Rauchbier, tmavý pivko, prohnaný kouřem, chutná jako byste dobrý pivo zajídali uzeným.

A pro radost a na povznesení 7* Metaxa a koňaky (musí být alespoň V.S.O.P, lépe XO)

Jen tak k posezení, nepohrdnu lecčíms, i ten od 31682 zmiňovaný myslivec není špatný.

Link to post
Share on other sites

2 VS: zásadně po uvaření nechat H2O odstát, aby její teplota klesla tak na 70-75 °C, louhovat cca 2 minuty. Je to dost individuální, záleží na druhu ... samozřejmě že dost záleží na vodě ...

 

Jinak standardně piju černý čaj, obyčejný BOP nebo Earl Grey :)

Link to post
Share on other sites

2 Pepino: na testování je nejlepší Brusel, doporučuju Kwak, Grimbergen, Mort Subite, Leffe Blond, Hoegarden, nedoporučuju Kriek. Z hospod dopručuju Café Leffe, Mort Subité a Toon (maskováno jako královské loutkové divadlo s pubem - mají tam Kwak) :)

Link to post
Share on other sites
2 VS: zásadně po uvaření nechat H2O odstát, aby její teplota klesla tak na 70-75 °C, louhovat cca 2 minuty. Je to dost individuální,  záleží na druhu ... samozřejmě že dost záleží na vodě ...

 

Jinak standardně piju černý čaj, obyčejný BOP nebo Earl Grey :)

No vida, zase jeden důvod koupit si hodinky s chronografem :)

Link to post
Share on other sites

stanley a Kamil: koukám, že na sobě nešetříte :) To by moje proletářská huba ani nedokázala ocenit. Hodně dlouho mi trvalo než jsem vůbec whisky přišel na chuť. Raději mám vinné destiláty.

 

Pamatujete ještě někdo na Vizognak? To bylo docela dobré pití za milou cenu. Dělá se ještě? Nejmíň deset let jset ho už neviděl.

Link to post
Share on other sites

Právě teď Frankovka 02 kabinet, z Moravína. Jinak jiné moravské víno, rumunské víno Prahova Valley, italské víno, australské víno s klokanem, Plzeň, slivovice, vodka, tequila stříbrná, voda, kofola. Když to smíchám, je mi druhý den špatně.

Link to post
Share on other sites
2 Pepino: na testování je nejlepší Brusel, doporučuju Kwak, Grimbergen, Mort Subite, Leffe Blond, Hoegarden, nedoporučuju Kriek. Z hospod dopručuju Café Leffe, Mort Subité a Toon (maskováno jako královské loutkové divadlo s pubem - mají tam Kwak) :)

stanley, ferove by bylo (tedy pokud jsi kwak pil z originalni sklenice) upozornit pepina na nasledky :-)

Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×
×
  • Create New...