31682 Posted December 10, 2006 Report Share Posted December 10, 2006 Vlákno music od steel mě inspirovalo k otázce. Co k té muzice třeba pijete? Já zrovinka Starou mysliveckou. Poslední dobou je to moje preferovaná kořalička. Link to comment Share on other sites More sharing options...
typograf Posted December 10, 2006 Report Share Posted December 10, 2006 31682, to jseš teda pěkný číslo. To já si tady popíjim pramenitou vodu a ovocný čaj z téže vody. :lol: Link to comment Share on other sites More sharing options...
stanley Posted December 10, 2006 Report Share Posted December 10, 2006 Oban Link to comment Share on other sites More sharing options...
31682 Posted December 10, 2006 Author Report Share Posted December 10, 2006 typofraf: ovocný čaj? Ani se nezmiňuj... Poslední dobou mám problém s vysokým tlakem, jak už to u tlusťochů bývá. Takže šálek zeleného čaje mě fakt málem zabil Řekl jsem ne a zakoupil čaj ovocný. To jsem si dal! Hnidopich manželka, která čte podrobně všechny návody, reklamní letáky dokonce i celé noviny, tak ta na krabičce nalezla informaci, že vzhledem k přidané lékořici čaj není vhodný pro vysokotlaké Svět se v prdel obrací. stanley: Oban? Co to je? Link to comment Share on other sites More sharing options...
afrikab Posted December 10, 2006 Report Share Posted December 10, 2006 Zeleny nebo posledni dobou bily caj. Od te doby, co mi na ruce tikaji chronografy, si jej varim o to radeji. Ty 2 minuty se jinak spatne meri Link to comment Share on other sites More sharing options...
stanley Posted December 10, 2006 Report Share Posted December 10, 2006 To 31682: 14 let a 43%, single malt Je to ekologický pití ... Na zelenej čaj si musíš zvyknout - chce to čas, vybrat ten správnej a hlavně dodržet technologii přípravy. Tzv. ovocný čaje jsou dost nepoživatelný, hlavně bych se bál tomu říkat čaj - je to spíš odvar (Bitches Brew) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Roman Šula Posted December 10, 2006 Report Share Posted December 10, 2006 Já piju všechno, co teče. Teda někdy. Ale před pivem dám přednost vínu, před kořalkou pivu. Ale když už lihovina, tak Jack Daniel's. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Kamil Posted December 10, 2006 Report Share Posted December 10, 2006 Teda stanley mě navnadil a šel jsem si taky dát něco pro chuť. Nedávno jsem koupil speciální Laphroaig, uváděný jako "quarter cask". Neskutečná dobrota! Link to comment Share on other sites More sharing options...
railmaster Posted December 10, 2006 Report Share Posted December 10, 2006 Nescafé 3 v 1, Mitická tichá a asi za 30 min roibos. Link to comment Share on other sites More sharing options...
VS Posted December 10, 2006 Report Share Posted December 10, 2006 To 31682: 14 let a 43%, single malt Je to ekologický pití ... Na zelenej čaj si musíš zvyknout - chce to čas, vybrat ten správnej a hlavně dodržet technologii přípravy. Tzv. ovocný čaje jsou dost nepoživatelný, hlavně bych se bál tomu říkat čaj - je to spíš odvar (Bitches Brew) Prozraď technologii přípravy toho zeleného čaje. Určitě to dělám špatně. Asi mám nějaký lepší, přivezený přímo z Číny. Žádné drobné smetí, po přelití horkou vodou mám hrnek plný asi 5cm celých lístků. Tak ať to nekazím špatnou přípravou. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pepino65 Posted December 10, 2006 Report Share Posted December 10, 2006 Zelený čaj se super, chodím si pro něj k Vietnamcům. Jak říkají: .... dys neny caj zeleny, tak v nem uz nesou zadny drogy... Prostě sušením, fermentací se přichází o spoustu dobrot a látek (alkaloidů). Na druhou stranu, už jste chutnali nové Beaujolais? Nejlepší je z Hypernovy (Beuajolais Primeur CH. Rousseau), loni bylo nejlepší z Hypernovy taky. Nejhorší chuť má to z Kauflandu, brrrr... Z piv mám nejraději PIVO, tj. Pilsner Urquell, ale doporučoval bych ochutnat v německém Bambergu Schwenkerla Rauchbier, tmavý pivko, prohnaný kouřem, chutná jako byste dobrý pivo zajídali uzeným. A pro radost a na povznesení 7* Metaxa a koňaky (musí být alespoň V.S.O.P, lépe XO) Jen tak k posezení, nepohrdnu lecčíms, i ten od 31682 zmiňovaný myslivec není špatný. Link to comment Share on other sites More sharing options...
stanley Posted December 10, 2006 Report Share Posted December 10, 2006 2 VS: zásadně po uvaření nechat H2O odstát, aby její teplota klesla tak na 70-75 °C, louhovat cca 2 minuty. Je to dost individuální, záleží na druhu ... samozřejmě že dost záleží na vodě ... Jinak standardně piju černý čaj, obyčejný BOP nebo Earl Grey Link to comment Share on other sites More sharing options...
stanley Posted December 10, 2006 Report Share Posted December 10, 2006 2 Kamil: to je ta nadupaná 55 nebo 57 vol ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
stanley Posted December 10, 2006 Report Share Posted December 10, 2006 2 Pepino: na testování je nejlepší Brusel, doporučuju Kwak, Grimbergen, Mort Subite, Leffe Blond, Hoegarden, nedoporučuju Kriek. Z hospod dopručuju Café Leffe, Mort Subité a Toon (maskováno jako královské loutkové divadlo s pubem - mají tam Kwak) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kapo Posted December 10, 2006 Report Share Posted December 10, 2006 Já zrovinka Starou mysliveckou. Jo, alkohol s lidskou tváří je klasika. To já taky rád. Z čajíků zelené a poslední dobou Sayonaru, ovocné nemám rád. Jinak preferuji víno. Link to comment Share on other sites More sharing options...
VS Posted December 10, 2006 Report Share Posted December 10, 2006 2 VS: zásadně po uvaření nechat H2O odstát, aby její teplota klesla tak na 70-75 °C, louhovat cca 2 minuty. Je to dost individuální, záleží na druhu ... samozřejmě že dost záleží na vodě ... Jinak standardně piju černý čaj, obyčejný BOP nebo Earl Grey No vida, zase jeden důvod koupit si hodinky s chronografem Link to comment Share on other sites More sharing options...
31682 Posted December 10, 2006 Author Report Share Posted December 10, 2006 stanley a Kamil: koukám, že na sobě nešetříte To by moje proletářská huba ani nedokázala ocenit. Hodně dlouho mi trvalo než jsem vůbec whisky přišel na chuť. Raději mám vinné destiláty. Pamatujete ještě někdo na Vizognak? To bylo docela dobré pití za milou cenu. Dělá se ještě? Nejmíň deset let jset ho už neviděl. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Milis Posted December 10, 2006 Report Share Posted December 10, 2006 Právě teď Frankovka 02 kabinet, z Moravína. Jinak jiné moravské víno, rumunské víno Prahova Valley, italské víno, australské víno s klokanem, Plzeň, slivovice, vodka, tequila stříbrná, voda, kofola. Když to smíchám, je mi druhý den špatně. Link to comment Share on other sites More sharing options...
steel Posted December 11, 2006 Report Share Posted December 11, 2006 2 Pepino: na testování je nejlepší Brusel, doporučuju Kwak, Grimbergen, Mort Subite, Leffe Blond, Hoegarden, nedoporučuju Kriek. Z hospod dopručuju Café Leffe, Mort Subité a Toon (maskováno jako královské loutkové divadlo s pubem - mají tam Kwak) stanley, ferove by bylo (tedy pokud jsi kwak pil z originalni sklenice) upozornit pepina na nasledky :-) Link to comment Share on other sites More sharing options...
steel Posted December 11, 2006 Report Share Posted December 11, 2006 copak tu nikdo nepije kafe - ja preferuji espresso, po dlouhodobem zkouseni jsem se usadil na lavazza crema e gusto, priprava na pakovem la pavoni, hrnek koizol nebi illy - velikost samozrejme ristreto Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Create an account or sign in to comment
You need to be a member in order to leave a comment
Create an account
Sign up for a new account in our community. It's easy!
Register a new accountSign in
Already have an account? Sign in here.
Sign In Now