Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

jendr - díky za odpověď. Já bych právě vzal ze srandy nějaké s tou hvězdou jako dárek pro jednoho antikomunistu :-)

Mohu ti vřele doporučit jakékoliv ( skoro ) ruské hodinky - jako recesistickej dárek naprosto úžasná věc a navíc se dají i nosit ( mám doma pár kousků a nestěžuju si ani na jeden ). Jen po většině z nich nemůžu chtít větší přesnost ( ani po seřízení nedělají pod 45s na den v obou směrech ), ale jelikož to po nich nechci:smile_anim:, tak jsem s nima naprosto spokojenej (pokud budeš časem chtít něco na ruku sobě, tak přidej aspoň jednu nulu za svou cifru ) .

• Odpovědi 64
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Odesláno

Jen takový malý upozornění pro případný zájemce o Amfibie. Ty moje jsou na tahu, (plechovým řachtacím) protože nějak nejsem zastánce kůže a taky mám za to, že ta origo Ruská kůže bude stejný kvality jako ten tah. No co taky za ty peníze. Jenže já nosím hodinky volnější, aby mohli na ruce pochodovat nahoru, dolů. A u těhle ta šroubovací velekorunka nepěkně tlačí do hřbetu ruky. Když si tah zkrátím, aby hodinky necestovali, zase tah hranama svýho naohýbanýho plechu začne odírat kůži na ruce. Vyřešila by to korunka na čtyřce či dvojce, jak to Vostok v minulosti použil. Takhle mi zbývá buď se zocelit jako správný Rus, vyměnit tah nejlíp za gumu, nebo vyměnit hodinky, bo Orienty tohle nedělají. Ale to bych byl měkkej. A nebo pokud oželíte vodotěsnost, jsou ještě v nabídce Komandirskie manuál nebo automat a ty mají korunku blíže normálu.

Odesláno

Tak jsem tam dneska nakoukl a vypadá to, že to budou stěhovat fakt nejmíň týden. Zatím je tam akorád figurína ruskýho námořníka v maskáčích a pruhovaném tričku...

Odesláno

Tak jsem tam dneska po tejdnu byl znova a už fungují, teda pokud vám nevadí, že hodinky vytáhne prodavač z tašky a rozloží je na gauči... :-)

Mají v zásadě to,co je na webu, "v zásadě" tedy zrovna mimo těch 2 kousků, co jsem se na ně šel podívat. :-) Říkali sami od sebe, že e-shop nefungoval moc dobře a že nyní budou nabízet jen to, co mají skladem, bo co neměli a doobjenávali z Ruska, došlo pozdě a vždy nějak jinak než chtěli. Tím pádem by měla cca do týdne až měsíce dorazit větší zásilka hodinek.

Jinak k amfibiím samotným - popravdě jsem si je nějak zidealizoval z mládí (a nebo se zhoršily). Jsou docela malé, takže to chce aspoň vzít tu verzi s větším pouzdrem, opticky to vypadá lépe. Provedení taky moc, co kus to originál :-)

Asi se začnu spíš pídit po nějakých made in CCCP, ono to CCCP koneckonců na ně líp sedí.

Takže tack.

• po měsíci...
Odesláno

Dlouho mě lákaly mechanické hodinky Vostok nebo Amfibie. Před nějakou dobou jsem našel první informace o http://www.russianarmyshop.eu/ a pak toto vlákno.

Minulý týden jsem si konečně udělal čas a navštívil jejich obchod v Bílé labuti v Praze Na poříčí. Hned úvodem musím říct, že s prázdnou jsem neodcházel. Ale postupně.

Obchod jsem docela dlouho hledal, nejprve jsem zabloudil do nějakého mezipatra, pak jsem prošel celé přízemí a až úplně na konci přízemí jsem po schodech vyšel do 1. patra. To je plné malých obchodů, řada je prázdných. V jednom obchodě jsem zahlédl vojenské maskáče a tam to bylo.

Hodinky mají vystaveny ve vitrině bokem takže bych si jich sám nevšiml. Mladý ochotný prodavač mě trpělivě ukazoval vše co měli. Amfibií měli asi 10 typů, hezké tmavě modré s kotvou, pak s různými graf. prvky. Já jsem si vybral typ bez ozdob - viz přiložená fotografie. Cena byla stejná jako na e-shopu, tj. 1400 Kč, 2 roky záruka.

Dále měli za 800 Kč různé Vostoky, zhruba takové jako mají na e-shopu. Bohužel neměli žádný jednoduchý vzhled bez graf. motivů.

První dojmy jsou pozitivní - tak akorát těžké, řemínek se zdá docela kvalitní. Ruční natahování vyžaduje cvik, o tom se už několikrát psalo. Po odšroubování korunky se musí korunka správně povytáhnout, aby zabíralo natahování. Hodinky mám velmi krátce a proto zatím končím, další zkušenosti napíši časem.

Hlavně mě potěšilo, že i v Praze se dají Amfibie koupit v kamenném obchodě, kde si je člověk může předem prohlédnout a ošahat.

post-21756-094661100 1335722497.jpg

• po měsíci...
Odesláno

Vidim,ze vlakno sa medzicasom celkom rozbehlo :)

Ja to po zhrnuti prispevkov vidim tak,ze proste su to povodom rusi a maju tak nejak ten svoj vlastny styl fungovania a (ne)podnikatelskeho ducha,a ze to nie je umyselne.proste ina kultura...a uprimne im ani nezavidim,lebo zivit sa dnes u nas predajom takehoto tovaru pri dost uzkom okruhu potencialnych zakaznikov..zlate klucky v kupelni z toho asi nemaju.

Anyway,druhy krat uz by som asi skusal len ich kamenny obchod (adrenalin kvoli nakupu hodiniek mi netreba:)

Odesláno

Russianarmyshop se zase přestěhoval. Zjistil jsem to, když jsem je chtěl navštívit před časem v Bílé labuti a obchod byl prázdný. Nyní sídlí v Korunní ulici nedaleko Míráku na Vinohradech. Už to opravili i na svém webu. Z ulice to není nijak označeno, domlouval jsem se mobilem. Sortiment byl podobný jako při mé dubnové návštěvě, ale našel jsem tam jedny hezké manuálně natahovací hodinky. Až bude čas tak je vyfotím. Dělá to na mě ale dojem, že hlavním obchodním artiklem je armádní oblečení a hodinky jsou jen doplňkem.

Odesláno

SvoP43: tvuj dojem ohledne hodinek jako zcela okrajoveho sortimentu se mi zda vic nez jasny. Kdyz se podivam na jejich terminologii u popisku hodinek, rekl bych, ze to sal cukrar nebo drevorubec, rozhodne ne clovek znaly hodinek. Perly typu

Kalendář okamžité akci. Drahokamy - 31. Průměrná denní sazba +60 -20sek / den. Průměrná životnost hod. - 10 let.

hovori za vse

• po měsíci...
Odesláno

Konečně jsem se dostal k nafocení nedávno zakoupených kodinek Komandirskie. Proti Amfibiím se lépe natahují, poloha korunky po odšroubování se nemusí trefovat. Luminiscence indexů lepší než u Amfibií, ručky horší. Stály 800,- Kč, což mě připadá za nové hodinky v záruce, se šroubovací korunkou a šroubovacím dýnkem jako krásná cena. Stejné jsem také viděl na e-shopu P. Maier GmbH za 54 EUR, zase tam je daleko větší výběr provedení - ZDE . Datum výroby je uvedeno 25.11.2011. Luneta je otočná, ale bez aretace. Protože je mám jako příležitostné hodinky, tak nemám odsledovánu přesnost, ale nevšiml jsem si žádné podstatné odchylky.

post-21756-038549900 1344108121.jpg

post-21756-004443400 1344108160.jpg

post-21756-026430200 1344108181.jpg

Odesláno

mas nejake info o materiale puzdra? stale len mosadz alebo uz robia aj ocel?

Žádné informace nemám, na pouzdře jsem také nenalezl žádný údaj o síle pozlacení - jestli je to pozlaceno - snad ano, nejspíš mají původní technologii. Takže si myslím, že to bude mosaz - kvůli těm výrobním linkám.

Kdyby se to dalo nějak zjistit bez poškození pouzdra, tak se o to pokusím.

Odesláno

Ja myslim ze na 99.9% je to mosadz, uz len pre to ze boli za 800, nerezove amfibie pokial viem byvaju cca za 1400,.... inak na istotu sa to da zistit napriklad tym, ze si rypnes napriklad tenkym vrtakom do dierky na stezejku.

Odesláno

Ano mosaz kromě dýnka. Stačí se porozhlédnout co udává výrobce / renomovaní prodejci (zenitar, meranom, smirs, chistopolcity). Netají, že pouzdro je mosaz, ale zároveň se tím ani nechlubí. Naopak rádi uvedou, že dýnko je ocelové.

Pěkné porovnaní Amphibia vs Komandirskie je zde. Není to jen o oceli a mosazi, ale o celém konceptu hodinek.

Odesláno

Ano mosaz kromě dýnka. Stačí se porozhlédnout co udává výrobce / renomovaní prodejci (zenitar, meranom, smirs, chistopolcity). Netají, že pouzdro je mosaz, ale zároveň se tím ani nechlubí. Naopak rádi uvedou, že dýnko je ocelové.

Pěkné porovnaní Amphibia vs Komandirskie je zde. Není to jen o oceli a mosazi, ale o celém konceptu hodinek.

Díky za odkaz, já jsem zase našel podrobný návod na servis - ODKAZ .

Jen bych chtěl upozornit, že jsem koupil hodinky s manuálním nátahem s kalibrem 2414A , informace o kalibrech například ZDE . V Russianarmyshopu Komandirskie automaty neměli, ani jsem automaty nechtěl.

• Po roku...
Odesláno

existuje funkční telefon na R-A-S? objednal jsem,došlo potvrzení objednávky a pak dlouho nic....Telefon na webu jeden prý je soukromý,nějaká paní,u druhého to hlásí neexistující číslo....

• po 3 týdnech...
Odesláno (upraveno)

existuje funkční telefon na R-A-S? objednal jsem,došlo potvrzení objednávky a pak dlouho nic....Telefon na webu jeden prý je soukromý,nějaká paní,u druhého to hlásí neexistující číslo....

Myslím že ne, po tom co jsem měl měsíc a půl objednané a 2x jim psal mail a snažil se dovolat (jedno číslo na paní a druhé nefunkční) mi po cca 14-ti dnech odepsali že se omlouvají, že měli technické problémy a hodinky nemají, že si můžu vybrat jiné z přiloženého seznamu. Když jsem tak udělal, opět že je nemají, tudíž jsem chtěl, aby mi sami zavolali pro lepší komunikaci... A tak čekám a čekám...

Nejhorší internetový obchod který jsem zažil a opravdu si nedovedu představit tu hrůzu, když bych náhodou chtěl reklamovat. Raději jsem si přidal nějakou tu korunu a místo Amphibií objednal Orienty.

Upraveno uživatelem Tclaw

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...