Peta-Biker Odesláno 19. ledna 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 19. ledna 2012 List price 5600,- Euro, to je jen lehce nad. Ano, ale sám víš, že lehce ojetý se daj sehnat líp, stejně jako nový z ciziny, kdo chce, vždycky si najde nějakej protiargument. Prostě si z nových PO nesednu na p...l, starší mi přijdou prostě celkově hezčí. Byl jsem v Dealu na ně 3x a pokaždé jsem si s chutí dal na ruku starší PO a trošku se rozesmutněl, že jsem je prodal. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Baker Odesláno 19. ledna 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 19. ledna 2012 Já to chápu, Omega má nový eňo ňůňo kalibr, ale to z nich snad nedělá nedotknutelný hodinky bez chyb. To tady nekdo napsal ? Pokud vim tak tady napsal Biker je novy PO jsou stojej za houby a MM jsou proste bomba. Ten, ktery vzdy haji prave to, co tu zrovna frci. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Peta-Biker Odesláno 19. ledna 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 19. ledna 2012 (upraveno) Baker: Děláš si teď legraci s tím, že to, co tu frčí, mne zajímá. V současné době mám akorát Moony a Monaca, nevím, že bych teda pokukoval po tom, co frčí. Ale klidně do mě na MM už jsem koukal, co jsem měl PO, jen jsem byl připosraný je koupi z důvodu likvidity, ale nestydím se za to. To je ale pryč. Abych ale nezatracoval nové PO, našel jsem jedny nové, za zajímavou cenu, teda pokud jsou to ony. 100k je pro mne takový psychologická hranice, kde bych už raději šel do HH, klidně staršího data, ale ne od firmy, která je prostě taková střední třída. Upraveno 19. ledna 2012 uživatelem Peta-Biker Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Baker Odesláno 19. ledna 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 19. ledna 2012 Kdyz jsem koupil 116610, tak jsi me volal celej tyden, aby ses na ne mohl prijit podivat, pak jsi vsude tvrdil ze do nich jdes, ze keramicka luneta ja bomba a dneska napises toto: než nějaká kravina s keramickou lunetou a nebo tím, že to má 600m vodotěsnost. Abych ale nezatracoval nové PO, našel jsem jedny nové, za zajímavou cenu, teda pokud jsou to ony. To jsou 42mm Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Peta-Biker Odesláno 19. ledna 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 19. ledna 2012 (upraveno) Ano, jsou super, Rolexky s keramickou lunetou jsou úžasný hodinky, ale přišel jsem na to, že prostě tolik peněz za to odmítám dát. Ano, líbilo se mi to, ale Tobě se taky líbilo x-hodinek, počínaje Breitlingy a dneska nosíš zase Panerai, kterej před nějakou dobou jsi říkal, že už bys nechtěl. V hlavě jsem si srovnal, že než mít jedny hodinky za 140k, to raději budu mít 3, na každou příležitost a s tíám, že když se ckoliv stane, vím, že každé z nich se prodají. Hodinky za kilo a výše se už prodávají hůř a to tady snad víme všichni. To s tou keramickou lunetou jsem napsal proto, že bych nepřidal 40k kvůli tomu. Ano, líbí se mi a je to efektní, ale ne tak, abych vysolil tolik peněz kvůli tomu. Mi se hlavně na Rolexkách líbila spona a ta regulace a velikost. A ano, byly to hodinky, který bych si uměl představit jako jedny jediné, ale v jiném postavení, než v jakém jsem. Upraveno 19. ledna 2012 uživatelem Peta-Biker Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
panedge Odesláno 19. ledna 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 19. ledna 2012 Nevim jakej je list price,proste pod 135 jsem 312 nevidel.Peto-to ja bych koupil taky Panerai nez Omegy pres kilo,v tom jsme za jednoChumpus-zadnej flame,jen podle me to o tom je-nekomu to jede 300 nekomu 350,sice je to zbytecny,ale je to technickej pokrok.Oboji je zbytecny,staci auto co jede130(Casio)A OK zpet k PO Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Baker Odesláno 19. ledna 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 19. ledna 2012 Uz jsme hodne OT, nechme toho. Pro zakladatele vlakna, nahod si tady anketu, treba Ti pomuze v rozhodovani. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
lastam Odesláno 19. ledna 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 19. ledna 2012 (upraveno) Já to chápu, Omega má nový eňo ňůňo kalibr, ale to z nich snad nedělá nedotknutelný hodinky bez chyb. Jak spolehlivá bude 8500 ukáže čas, zatím si stojí velmi dobře... Tak to sorry, myslel jsem, že stojí míň. Já prostě se snažil říci, že za 100k už bych koupil třeba lehce ojetý Rolexky a nebo Panerai, kde bych viděl vyšší užitnou hodnotu, To je celé, pokud je ta cena o tolik vyšší, omlouvám se. Jetý Rolexky proti novým Omega PO, hmmm tak to mě pobavilo, to si zopakuju desetkrát na dobrou noc, dobrý Rolex si drží cenu, budiž, ale když pominu to co z nich vytřískám finančně, až mě přestanou bavit a pujdu po tom co mi nabídnou na ruce, PO 8500 je prostě podle mě jednoznačně lepší, aura kolem nápisu ROLEX to u mě nezachrání, ani nové rolexky s parachromem pořád ne... Panerai se mi prostě nelíbí, nikdy se mi nelíbily, jen některé jejich strojky jsou zajímavý, ale odfláknutá limitka PAM 318 to je něco a taky za slušnou raketu za čistý unitas, navíc kožený řemínek do vody není to pravé... S tou vyšší užitnou hodnotou si to myslel jak? To by mě docela zajímalo páč to nechápu vůbec... Upraveno 20. ledna 2012 uživatelem lastam Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kloubik Odesláno 20. ledna 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 20. ledna 2012 Já se na to dívám tak, že staré PO jsou super hodinky za ty prachy opravdu luxusní. Ale za 117k po slevě 100, to si vyberu něco od Panerai s třídenním inhousem a nebo úplně něco jiného. Řeknu to jinak, raději bych si koupil staré PO a k nim jedny MM a byl bych lehce nad cenou za nové PO. x2, pokud bys sehnal staré PO a navíc s kalibrem 2500D za 60-65, tak je to podle mě jedna z nejlepších koupí v poměru značka/cena/výkon jaká se dá dnes udělat. Omega jde cenově agresivně nahoru a časy, kdy koupíš takové hodinky nové s 2 (nebo je co-axial 3 roky?) zárukou budou velice brzo nenávratně pryč. Navíc starší PO mi přijdou elegatnější a univerzálnější k víc oblečení, ty nové vypadají víc jako tool watch. Ale je jasný, že striktně racionální nákupy tady neděláme nikdo, takže by to stejně mělo být o Tvých preferencích. Pokud se nemůžeš rozhodnout, zkus trik na podvědomí. Hoď si korunou a vsugeruj si, že se podle toho musíš řídit, že ty které padnou si prostě koupíš a přes to nejede vlak. Pokud pak vyjdou třeba staré PO a budeš cítit, zklamání, tak je to jasný a jdi do nových :-) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ZdenekS Odesláno 20. ledna 2012 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 20. ledna 2012 Vidím, že se diskuze pěkně rozběhla.A věřte, že každý příspěvek je pro mě přínos.Zase objevím nové hodinky - Seiko MM , Panerai (ty musím prozkoumat), Rolex (musím pročíst).Klidně pokračujte, dobře se to čte.Díky moc za každou informaci. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
montemar Odesláno 20. ledna 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 20. ledna 2012 zrovna nedávno jsem se rozhodoval - omega PO 42 versus seiko MM. vzal jsem omegy. ale kdybych měl přitlačit 35tis na nové PO, to už fakt radši jeté submarinery. tím jsem si jistej Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
EpsteinBarr Odesláno 20. ledna 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 20. ledna 2012 Kolega ma stare 42 a tvari sa uz takmer rok maximalne spokojne. Ja som bol rozhodnuty pre nove 45...a neviem ani ako presne k tomu doslo, ale na ruke mam Ananta a cakam na MM.Asi to povodne rozhodnutie nebolo prilis pevne a naviac, som neskutocne spokojny, ze to dopadlo prave takto. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
panedge Odesláno 20. ledna 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 20. ledna 2012 Je to taky o tom,ze ne kazdej se cejti na to,aby vysypal prachy za Seika(i kdyz perfektni),kdyz za to muze mit prestizni svycarsky hodinky.A Omegy PO jima urcite jsou.Ja osobne nosim stary PO skoro rok, da se rict porad a kazdej den na ne nekolikrat cumim jak jsou pekny.Je to tezka volba,starsi jsou asi elegantnejsi,novy zase vetsi masirka.Zkus si oboje na ruce v obchode a uvidis jestli stoji za 40 tisic navic.Co se tyce Rolexu,tak bych ho bral misto novejch PO,ale jedine funglovku.Proste mam rad kdyz to je novy no.Jety bych misto novejch PO nebral. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
montemar Odesláno 20. ledna 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 20. ledna 2012 jetá oktávka v perfektním stavu většinou poslouží líp, než nový hyundai. přirovnání. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
lastam Odesláno 20. ledna 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 20. ledna 2012 Abych ale nezatracoval nové PO, našel jsem jedny nové, za zajímavou cenu, teda pokud jsou to ony. 100k je pro mne takový psychologická hranice, kde bych už raději šel do HH, klidně staršího data, ale ne od firmy, která je prostě taková střední třída. Jsou to ony, ale menší verze, otázka jestli ten kdo je nabízí za tu cenu je AD. HH si představuju GP, AP, PP, A. Lange & shöne, ale ne Rolex nebo Panerai(i když dělá turba) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Peta-Biker Odesláno 20. ledna 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 20. ledna 2012 (upraveno) lastam a další: Tak znova a naposledy: Podívejte, mám na to svůj vyhraněný názor, nikomu jej nevnucuju a kdo chce, pochopí, kdo nechce, jeho věc. Stručně, Zdeněk chce koupit PO, proč ne, jsou to krásné hodinky, 2201.50 jsem měl rok, za tu dobu jsem je prakticky neseřizoval, bylo to parádní, nenápadné hodinky ve velikosti, která byla pro mne pohodlná, byť bych mohl mít i větší se svou rukou, tak jsem vzal menší. Nejsem ten typ, co musí za každou cenu ukazovat, že chce, ať je to vidět... Pro mne je to otázka praktičnosti, kdy po celém dni nemám korunku vyraženou v zápěstí a další faktory, které nebudu popisovat. (To, že na spoustě fotkách, Michale, je máš velký ty 45, to Ti taky nebudu říkat, je to Tvá věc). Snažím se vám sdělit slušnou formou, ale bohužel zaujatí majitelé PO nových, si hrdě chválí svůj ocas, že za 100k se v dnešní době dají najít hodinky s velkým H, které patří do HH. Neříkám, že Rolex a Panerai tam patří, ale rozhodně oboje z těchto mají teda větší historii, chtělo by to možná něco nastudovat. Je otázkou, zda vás taky zajímá příběh u hodinek a nebo chcete být pouze in a kůl... Rozdíl je 40 tisíc, pánové, ruku na srdce, za tyhle peníze seženete nové Sinn U2, které jsem měl několik měsíců doma, takže můžu taky porovnat. Kdyby jste si vyryli nápis Omega, všichni se budete rozplývat, protože v některých parametrech, když se tady oháníte vodotěsností, je strčí do kapsy... To samé Marinemaster, jsou tady majitelé, kteří už něco viděli, nebojím se říci, že už teda měli na ruce leccos, 7denní Ingy a koupili MM. Něco na tom asi bude. Takže naposledy, jestli dát 60 za starší Omegy (Tak snad bych ještě řekl, to jsou fajn hodinky za ty prachy) a za zbytek koupím MM a nebo U2. Já prostě říkám, sám za sebe, že 100 tisíc dát za hodinky, které jsou prostě střední třída a snaží se teď dostat někam výš, bych nedal. To se na mě zlobte s Bakerem jak chcete. Já vám něco řeknu, před nějakou dobou tady nějaký člen prodával Blancpainy za 65 tisíc s 5denním strojkem, ano, nebyly to potápky, ale viděli jste naživo někdo tyhle hodinky? Bohužel jsem to zaregistroval pozdě a hodinky mi utekly, ale byla to na chronu jednu dobu asi nejlepší nabídka... 100k za nějaké Omegy, to nevidím jako tak růzovou a neodolatelnou nabídku, tím ale tenhle názor nikomu z vás nevnucuju, jsou to hezké hodinky. Jen stačí otevřít oči, trošku hledat a mrknout, co za tyhle peníze se dá pořídit (byť klidně starší). A to mám Omegu rád, Moony miluju a jsou to jistojistě hodinky, které už v životě z domu nepůjdou. Upraveno 20. ledna 2012 uživatelem Peta-Biker Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Hasňa Odesláno 20. ledna 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 20. ledna 2012 jetá oktávka v perfektním stavu většinou poslouží líp, než nový hyundai. přirovnání. To je, IMHO, blbe prirovnani snad ve vsech moznych smerech. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
lastam Odesláno 20. ledna 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 20. ledna 2012 Péťo já ti tvůj názor neberu, jen se mi to zdá dost přehnaný. Budiž ty Blancpainy to byla určitě fakt zajímavá nabídka, ale Starý R x Novým PO byla pro mě silná kávička. Ano chválím si svůj ocas(PO:-D) proč by né? Jediněj nedostatek jsem našel v krátké sponě, jinak nic, jsou velice přesný, číselník opravdu dobře zpracovaný a skvělě čitelný, tak proč na ně plivat? Mě přijde, že Ti najednou nějak Omega vadí a i kdyby udělala sebelepší inovaci strojku a pouzdra, Omega podle tebe nemá nárok měnit ceny ani se 160 letou tradicí, Rolex ano, tam ti vůbec nevadí, že se Suby nemění, ale cena roste jako blázen o cca 20000 za tento rok!!! Za rok to je v pohodě... Nicméně řeknu tady jedno starý dobrý a velice platný moudro: Cena je to co je ochoten zaplatit největší blázen. Takže když Omega v pohodě tyto hodinky prodá, tak tu cenu určitě má. Proto i nové Rolex mají cenu 150000, protože bláznů je taky dost, tímto bych to asi skončil, rozhodnutí je na každém a může být jak racionální tak i dost relatvní ... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
lastam Odesláno 20. ledna 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 20. ledna 2012 Je otázkou, zda vás taky zajímá příběh u hodinek a nebo chcete být pouze in a kůl... Ještě jenom dodám, myslím že už jsem zahnojil dost vláken tím, že tomu modelu věřím dost po technické stránce, mám i technickou dokumetaci 8500, kdo mě zná ví, že nejsem nějakej frikulín ale dloubu se hodinkama až do pérovníku stroje, i kalibrem 3135 jsem si prolezl:-) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
gas Odesláno 20. ledna 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 20. ledna 2012 Ja bych se mozna od Pam, Seika a Rlx vratil k nazvu vlakna, "stare" za 65 nebo "nove" za 100 ? Ja rikam, stare, protoze drobna plus noveho modelu by mi nestala za 35t, vzhled bych neresil, je subjektivni, prijdou mi skoro stejne Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se