bandicoot Odesláno 20. ledna 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 20. ledna 2012 jsou tady majitelé, kteří už něco viděli, nebojím se říci, že už teda měli na ruce leccos, 7denní Ingy a koupili MM. Něco na tom asi bude. Chronobundus - nic víz za tím nehledej (vlastní bohatá zkušenost). Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
panedge Odesláno 20. ledna 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 20. ledna 2012 Petr-Biker-pokud se ti Sinn U2 libi tak si je kup.Pro me to sou hnusny hodinky a byly by i kdyby tam bylo vyryto Omega. A zrovna Panerai je taky ukazka dokonalyho marketingu,jinak nevim proc by PAM 111 mely stat 100 tisic.Tradice,historie nevim,ale oboji jsou stary hodinarsky znacky,tam bych moc neblaznil,nevim v cem je historie PAM jinde.A k tomu ostatnimu-nemyslim si ze bych si Omegama honil ego,za prve to nepotrebuju a za druhy si hodinek jeste nikdy nikdo v zivote nevsiml.A treba hodinky z kategorie HH se mi nejak moc nelibej,proste mam rad takovou tu dobre slouzici stredni tridu,jak rikas ty.Tim chci rict,ze kazdej to ma jinak,netreba se hned ohanet chvalenim ocasu apod. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
spiderer Odesláno 20. ledna 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 20. ledna 2012 Pekna diskuze i kdyz obcas trochu mimo misu Tak at jsem aspon trochu k veci, tak bych volil na 100% nove protoze: - Maji lepsi kalibr, konecne zase inhouse od Omegy a ne pretunena ETA - delsi rezerva natahu atp oproti Cal. 2500- maji pro me lepsi pouzdro, ktere narozdil od puvodnich PO dobre kopiruje ruku a sedi mnohem lepe (moje subjektivni zkusenost)- Maji lepsi tah se sroubovacimi dilky- Subjektivne pro me ucelenejsi design, propracovanejsi detaily ciferniku- Pohodlnejsi korunku- Dlouhou 4-letou zaruku (ja bych ji asi nestihnul vyuzit, ale vedel bych ze muzu) A mozna jeste nekolik dalsich veci, ktere me ted nenapadaji. Sam jsem si je chtel koupit, ale nejde to, neni to Breitling Srovnani nove PO vs stare jete Rolexy je pro me mimo ve vsech ohledech - pocit z novych hodinek, zaruka, stav, technicke parametry.. Srovnani s novymi Rolexy vyjde cenove jako velke plus pro Omegu pri srovnatelne "vybave" krome MI, kde Rolex bude vys, Nove PAM 312 jsou cenove take cca o 30k CZK nahore nad novymi PO, v pripade porizeni na tahu dokonce cca o 80k!, Srovnani se Seiko MM je asi nejblize tomu, ze stoji nad tim uvazovat, na druhou stranu prvotni srovnani znacky Seiko x Omega muze byt pro vetsinu lidi duvod o tom ani neuvazovat (patrim mezi ne a at se mi MM libi, jako konkurenci pro PO bych je nebral, bral bych je jako konkurenci pro Sinn, Damasko atp, ktere delaji super hodinky, ale z pohledu znacky jsou pro me VYRAZNE pod Omegou), vice rozdilu Mm vs nove PO viz Bakeruv prispevek, ktery mi tedy mimo misu neprijde ani nahodou.. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
lastam Odesláno 20. ledna 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 20. ledna 2012 Spajdy, vidíš to stejně jako já, proto jsem jasně volil NOVÉ PO:-D Že Omega neni Breitling to je taky argument jak stehno Ale aspoň si můžem ukazovat jiný hodinky, mít všichni stejný kousky by byla nuda jak prase... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
panedge Odesláno 20. ledna 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 20. ledna 2012 Spiderer-pokud te takhle berou kalibry,tak by to melo smysl,me zase tak ne,staci mi,kdyz mi pretunena ETA dela 3 sekundy za tejden,s tim tahem nevim,me ho nastavi v prodejne a uz na nej nikdy v zivote nesahnu,s tim ostatnim souhlasim-to novy pouzdro je skvely a cifr taky,otazka je jestli to stoji za 40 tisic. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
lastam Odesláno 20. ledna 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 20. ledna 2012 Spiderer-pokud te takhle berou kalibry,tak by to melo smysl,me zase tak ne,staci mi,kdyz mi pretunena ETA dela 3 sekundy za tejden,s tim tahem nevim,me ho nastavi v prodejne a uz na nej nikdy v zivote nesahnu,s tim ostatnim souhlasim-to novy pouzdro je skvely a cifr taky,otazka je jestli to stoji za 40 tisic. Kalibr je základ hodinek!!! Takovouhle věc bych nikdy nebral na lehkou váhu... Zbytek jako je pouzdro, tah už je navíc, jestli si myslíš, že hodinky do konce života vydrží bez zásahu, to jsi na omylu, 10 let to vydržet může, ale už to bude dělat třeba 20s sekery denně. Mazivo dostane zabrat a stroj bude určitě potřebovat vyčistit, bez servisu se to fakt neobejde, bohužel, i když bychom si to všichni tady moc přáli... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
bandicoot Odesláno 20. ledna 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 20. ledna 2012 Spiderer-pokud te takhle berou kalibry Kdyby ho braly kalibry, nebyl by u Breitlingu Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Kristian.nov Odesláno 20. ledna 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 20. ledna 2012 Ja bych se mozna od Pam, Seika a Rlx vratil k nazvu vlakna, "stare" za 65 nebo "nove" za 100 ? Ja rikam, stare, protoze drobna plus noveho modelu by mi nestala za 35t, vzhled bych neresil, je subjektivni, prijdou mi skoro stejne No já spíš zastávám názor, že staré a nové PO mají společný akorát název, WR a jistou podobu. Jinak jsou každé úplně jiné hodinky... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
PhoeniX Odesláno 20. ledna 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 20. ledna 2012 No já spíš zastávám názor, že staré a nové PO mají společný akorát název, WR a jistou podobu. Jinak jsou každé úplně jiné hodinky... ??, ??, ?? ????? ??????????. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Seamaster Odesláno 20. ledna 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 20. ledna 2012 Omega se sune u diveru nekam,co se mi osobne nezamlouva, hodinky maji vsechny vychytavky a prece me to uz nic nerika, je to cele nejake prekombinovane, takovej pejsek s kocickou eitopf, cenou za to je krom dle me uz trochu kolotoc i jejich tlouska a elegance je trochu mimo me... libilo se mi tady jak nekdo psal, ze snad Omega chce vyzrat zakazniky Bcka, nez zautoci na Rolex... tohle me zklamani zacalo novejma Ploprofama a pokracuje dal... nove kalibry s prepracovanym koaxem aby zvladal konecne bez problemu 28800bph me zajimaji, ale ne v tomhle obalu. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ZdenekS Odesláno 20. ledna 2012 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 20. ledna 2012 Hoši zlatí, super diskuse, ale já jsem na tom jako na začátku.Ale ne, je to spousta informací a musím je vstřebat a vyhodnotit pro a proti.Nechtěl bych starší, déle nošené hodinky, raději nové, takže porovnávám nové.Nenašel jsem AD v ČR na Seika marinemaster a skoro ani na Rolex submarine, abych srovnal ceny. U nás nejsou, to jsem netušil?Pište dál, díky. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
lukin_ova Odesláno 20. ledna 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 20. ledna 2012 (upraveno) Nenašel jsem AD v ČR na Seika marinemaster a skoro ani na Rolex submarine, abych srovnal ceny. U nás nejsou, to jsem netušil? Pište dál, díky. Seiko MM v Česku neseženeš .... Rolex SUBy ano, ale ceny nehledej na webu... Seiko MM má v bývalém Českoslovesnku určitě méně než 10 lidí. Na chronomagu jsme čtyři (doufám, že se nepletu). Mám pro Omegy slabost. Mé první Bondovky určitě neprodám ... PO jsem měl zatím troje ... Nějakou chvíli jsem se sháněl po nových PO v Titanu ... Mezitím jsem ale zakopl o Seiko Marinemaster a vše mne přešlo. Teď mám na ruce Marinemastery a jsem šťastný... Ale nějak to rozumně vysvětlit, to prostě neumím ... Pokud je dotaz zda nové PO či staré, tak já říkám: pokud na to máš, kup si nové s kalibrem 8500, jsou nádherné a kalibr je perfektní .... ale pokud chceš být šťastný, kup si Seiko Marinemaster. Edit: pravopis ... Upraveno 20. ledna 2012 uživatelem lukin_ova Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
spiderer Odesláno 21. ledna 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 21. ledna 2012 Spiderer-pokud te takhle berou kalibry,tak by to melo smysl,me zase tak ne,staci mi,kdyz mi pretunena ETA dela 3 sekundy za tejden,s tim tahem nevim,me ho nastavi v prodejne a uz na nej nikdy v zivote nesahnu,s tim ostatnim souhlasim-to novy pouzdro je skvely a cifr taky,otazka je jestli to stoji za 40 tisic. No ja se zrovna za cloveka, ktery by se hnal za kalibrem nepovazuji - me dokaze uspokojit solidni "baterkac", ale kdyz uz bych chtel resit mechaniky v cene jete Fabie, tak bych asi kalibr nepodcenil a za sve penize bych se priklonil k tomu, abych mel neco "lepsiho", at uz po strance designu, technickych vychytavek nebo (s)proste receno prestize - a tou rozhodne inhouse s "kosmickym" vlaskem, delsi vydrzi a nadhernym designem prevalcuje poladenou ETU o nekolik trid. Samozrejme, ze kazdy to ma jinak a je to dobre, ale ja to mam asi nastaveny hranicne = hodinky do padesati muzou mit v sobe cokoliv, hodinky od kila nahoru uz by mely nabidnout i ze strany strojku neco exkluzivniho/nevsedniho/neobycejneho a hranice mezitim je takova, ze se preference prikloni nekam na stranu designu/znacky/ceny/strojku/technickych vychytavek a vyhraji hodinky, ktere aktualne zapadnou do toho co hledam (coz se muze klidne i behem mesice 5x zmenit).. Vyber hodinek je strasne subjektivni vec a jak je videt na chronomagu kazdy si jde nejakou svoji cestou ve ktere se citi pohodlne. Pokud vsak nekdo hleda hodinky a nema v hlave presne srovnano co je pro nej nejdulezitejsi, prijde vhod par informaci zhruba takto vypadajicich: objektivni technicke parametry (at si muze svoji volbu srovnat dle dostupnych dat a preferovat ty, ktere jsou pro nej dulezite), zkusenosti clenu s tim co sami maji a proc to zvolili a vyhodnotit jejich myslenkove pochody, jak moc se slucuji s jeho vlastnimi, zhodnotit dle ziskanych informaci pomer cena/uzitek - to jsou podle me zasadni body, ktere pomuzou cloveku, ktery nema jasno vybrat hodinky.. pro nas co jsme tu leta a meli jsme hodinek desitky uz je neco podobneho zbytecny psat, protoze uz proste vime co chceme a kdyz to nevime, tak na to v okamziku zajimave nabidky bleskurychle prijdeme Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Axel Odesláno 21. ledna 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 21. ledna 2012 (upraveno) pokud na to máš, kup si nové s kalibrem 8500, jsou nádherné a kalibr je perfektní .... ale pokud chceš být šťastný, kup si Seiko Marinemaster. Když se někomu líbí Omegy, tak proč by měl být šťástný za Seika MM??? Co tohle je za logiku, Seika snad vypadají dost odlišně.. Stějně tak Rolex nebo Panerai, co tu mimochodem taky zazněly v souvisloti s cenou nových PO. O vyumělkovanou image té či oné značky se nezajímám, hodinky se mi prostě musí líbít. Ať nejsem OT, mít na to, koupím nové s průhledem, keramikou, inhouse strojkem Jen ta velikost už je trochu přehnaná. Upraveno 21. ledna 2012 uživatelem Axel Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Micey Odesláno 21. ledna 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 21. ledna 2012 (upraveno) Na ruce jsem měl chvilku oboje, u novejch mi sedí víc pouzdro, zajímavější cifr, parádní spona.. Moc mi nejede ta luneta. Ale důvod proč bych si nový fakt nekoupil (kromě prachů) je ten průhled.. Kalibr je parádní, u Aqua Terry to funguje, ale skleněný dýnko u šestisetmetrovejch potápek s héliákem? K tomu mám fakt blok, to by nešlo. Takže bych šel do starejch. Anebo nejlíp do Bremontů Supermarine, ikdyž bůhví, jaký jsou naživo. Upraveno 21. ledna 2012 uživatelem Micey Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
panedge Odesláno 21. ledna 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 21. ledna 2012 Kalibr je základ hodinek!!! Takovouhle věc bych nikdy nebral na lehkou váhu... Zbytek jako je pouzdro, tah už je navíc, jestli si myslíš, že hodinky do konce života vydrží bez zásahu, to jsi na omylu, 10 let to vydržet může, ale už to bude dělat třeba 20s sekery denně. Mazivo dostane zabrat a stroj bude určitě potřebovat vyčistit, bez servisu se to fakt neobejde, bohužel, i když bychom si to všichni tady moc přáli... Já nepíšu o kalibru,že mi vydrží do konce života,ale o tahu,kerej mi nastaví v prodejně a už s ním pak nic nedělám.Proto mě je celkem jedno,jestli je tah se šroubkama nebo ne.A že potřebuje kalibr servis,to me je jasný,nejsem tady dva dny :)Hele Lastame víš co by pomohlo tazateli?kdyby si sem prdl pěknou fotku novejch PO na ruce,myslím,že to je lepší než tisíc řečí kolem kalibru a ceny Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ggrand Odesláno 21. ledna 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 21. ledna 2012 Osobně bych šel do nových, líbí se mi i průhled, strojovna pěkná. Sice u hodinek za 100k bych těžce snášel, že nemají rychlý posun datumu, což bych použil daleko více než nezávislé posunutí hodinové ručky,ale budiž. Naopak nemám takovou důvěru ve šroubované tahy, to beru jako drobné bezvýznamné mínus.Nechápu, co pořád řešíte s průhledem a WR600m. Ten, kdo skutečně takovou WR využije,tj. hloubkový potapěči v životě nepůjdou do vody s hodinkama za 100k. Zkrátka stejně jako heliový ventil je to jenom blyštítko na kupce. Nedělejte z těch hodinek tool, když od toolu je dělí hlavně cena, pak třeba průhled nebo ochrana sklíčka či relativně malá lumi plocha(bez zvýraznění 12). Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
lastam Odesláno 21. ledna 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 21. ledna 2012 Osobně bych šel do nových, líbí se mi i průhled, strojovna pěkná. Sice u hodinek za 100k bych těžce snášel, že nemají rychlý posun datumu, což bych použil daleko více než nezávislé posunutí hodinové ručky,ale budiž. Naopak nemám takovou důvěru ve šroubované tahy, to beru jako drobné bezvýznamné mínus. Nechápu, co pořád řešíte s průhledem a WR600m. Ten, kdo skutečně takovou WR využije,tj. hloubkový potapěči v životě nepůjdou do vody s hodinkama za 100k. Zkrátka stejně jako heliový ventil je to jenom blyštítko na kupce. Nedělejte z těch hodinek tool, když od toolu je dělí hlavně cena, pak třeba průhled nebo ochrana sklíčka či relativně malá lumi plocha(bez zvýraznění 12). Šroubování je lepší i když to trochu chrastí, protože nemusíš mlátit do tahu jako debil a to je plus. Průhled je dobrej, ten stojí fakt za to, denně se kochám, páč je na co:-) potápět se budu maximálně tak do 5ti metrů, takže sklo na dýnku neřešim, design hodinek rozhodně neni koncipován na hloubkové potápění, ale je dobrý vědět, že je neutopim:-) Heliák snesu, ale mohl bejt určitě mnohem nenápadnější, lumi sice bez zvýraznění 12ky(každej snad ví kde má na hodinkách 12), ale, že by jí bylo málo to bych neřekl, navíc svítí dobře... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tombed Odesláno 21. ledna 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 21. ledna 2012 nestačím se divit, kvůlivá čemu jste schopni se servat... Mně se na 8500 třeba moc líbí ta šedá luneta mám jen dva poznatky k flame Omega x MM:se servisními lhůtami u Omegy (3-4 měsíce u běžných servisních úkonů), které se servisují ve Švýcarsku mám pocit, že je budu mít z Japonska dřív doma než z AD Omegy (nehledě jak tady někde padlo přeleštění pouzdra zdarma, plus výměna tahu, když tak mně instant opraví)druhá věc MM opravdu nemůžeš srovnávat se Sinnem, Damaskem, právě pro vlastní kalibr a tím, že 99,9% je děláno v Seiku a ne překupováno od subdodavatelů je to přímý 8500, ať si říká kdo chce co chce.jinak chlapi klid, jsou to jen hodinky, a je dobře, že máme různé názory a vkus, asi bych nesnesl, kdyby každá dilina nosila MM a vy taky ne u svých oblíbených modelů jinak pokud bude chtít zakladatel vlákna MM vidět, můžeme se domluvit přes SZ, koukám, že jsme oba z Ostravy, aspoň se s klidným svědovím rozhodne proto, co bude chtít. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
lastam Odesláno 21. ledna 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 21. ledna 2012 Právě jde jen o hodinky, i když to vypadá někdy vostře, nemyslim si, že by se tady někdo kvůli tomu pohádal, alespoň já to tak beru, pokud nejde vo život jde přece vo h...o... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se