Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

• Odpovědi 196
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Odesláno

Pánové, gratuluji k takové přesnosti! :notworthy: Myslím ale, že Omega obecně přistupuje k ladění hodinek velmi zodpovědně. Stejně dobře jdou i ty mé s cal. 2500.

Odesláno
  V 21. 2. 2012 v 18:53, 'IWCmann' napsal:

Pánové, gratuluji k takové přesnosti! :notworthy: Myslím ale, že Omega obecně přistupuje k ladění hodinek velmi zodpovědně. Stejně dobře jdou i ty mé s cal. 2500.

JJ taky mi připadá, a je to jen dobře:-)

to Baker: taky jsem to neřešil dycky jsem nechal spát všechny hodinky, které jsem měl, stejně. Proto mi přišlo geniální, že poloha sklem nahoru řeší jejich skluz, který udělají přes den, jestli je to záměr od Omegy, tak je to výchyt jak prase...

Odesláno
  V 21. 2. 2012 v 22:13, 'lastam' napsal:

JJ taky mi připadá, a je to jen dobře:-)

to Baker: taky jsem to neřešil dycky jsem nechal spát všechny hodinky, které jsem měl, stejně. Proto mi přišlo geniální, že poloha sklem nahoru řeší jejich skluz, který udělají přes den, jestli je to záměr od Omegy, tak je to výchyt jak prase...

Neni to zamer, je to vlastnost zpusobena konstrukci hodinek a je platna obecne, nekde na foru tu urcite budou Rolex regulating instructions a tam se doctes krom jineho, to gain few secondes, lay dial uppermost. Samo to ale neni 100%, nejlepsi je mit COSC certifikat k hodinkam a tam se doctes v jake poloze strojek nabira nebo zpozduje. A nebo proste testovat a udela si mereni doma. Je tu o tom napasano celkem dost...

Odesláno (upraveno)

U každých hodinek je to trochu jinak a správná poloha se nejrychleji určí na vibrografu.

post-11110-015192200 1330069697.jpg

post-11110-031797000 1330070045.jpg

Upraveno uživatelem Josef01
Odesláno

................aj ja prosim o radu, nakolko moje financne moznosti sú obmedzené-môžem kupiť len jete PO 45, tie ceny sú šialene rozdielne. Ktorým smerom sa mam orientovať ? e bay, chrono24,atd.......? za každú radu som vdačny,diky

Odesláno
  V 24. 2. 2012 v 8:08, 'hynnex' napsal:

................aj ja prosim o radu, nakolko moje financne moznosti sú obmedzené-môžem kupiť len jete PO 45, tie ceny sú šialene rozdielne. Ktorým smerom sa mam orientovať ? e bay, chrono24,atd.......? za každú radu som vdačny,diky

Kup si je někde, kde si je můžeš prohlídnout - osobní převzetí, nejlépe s návštěvou AD. E-bay i Chrono24 mi přijde dost riskantní - leda by sis pro ně i tak zajel. Co se týče CH24 někde tady jsem četl ošklivé zkušenosti i s tzv. Trusted seller, takže bacha... Zvlášť když máš našponovanej rozpočet a kdybys přišel o prachy tak by ses věšel. Hlídej prodejní vlákno,občas se objeví... ale musíš hlídat do 16 stran, jak říkal Vochomůrka, poslední se prodaly tuším asi za 20 minut... :)
Odesláno

Mně dělají PO 2500 přes den necelou sekundu do plusu, odkládáním večer "na devítku" to skoro stáhnou, finále je +1 sec za týden.

Odesláno

Nemáte skúsenosť, či sa aj Omegy po kompletke v servise, včetne výmen koliečok - sekundové kolo, kolo samonáťahu a i. časom zabehnú, t.j., že sa ešte ustália s presnosťou, tak ako u nových hodiniek?

Odesláno
  V 24. 2. 2012 v 17:23, 'railmaster' napsal:

Nemáte skúsenosť, či sa aj Omegy po kompletke v servise, včetne výmen koliečok - sekundové kolo, kolo samonáťahu a i. časom zabehnú, t.j., že sa ešte ustália s presnosťou, tak ako u nových hodiniek?

me prijde jako zasadni vec vymena a nastaveni vlasku nebo promazani setrvacky vubec, tam se podle me lame ten sekundovy chleba, pokud se do teto veci zasahne, nepochybne nastanou zmeny v odchylkach...
Odesláno

Ta přesnost u 8500 je skvělá, na druhou stranu mám podobnou i na PO 2500. Držím je na +1s za týden. Na Rolex Submariner, které jsem si nedávno koupil pozoruji podobnou přesnost.

Odesláno

Tak jsem byl dnes u AD. Zkoušel jsem znovu PO 8500 45,5 , PO 8500 42 - Bílé a PO 2500 42.

A na 99% jsem rozhodnut, že PO 8500 45,5mm - NE. Jsou na mé ruce a v mých očích Velké! Asi jsem moc konzervativní.

PO 8500 42mm se mi zdály menší na svou výšku a to ještě ta bílá barva zvětšovala.

No a PO 2500 42mm byly pro mě perfektní jak výškou, tak i velikostí.

Ještě zkusím někde vyzkoušet PO 8500 42 v černé, ale ty snad ani v ČR nejsou.

Hodně se mi zamlouvá kalibr 8500, ale co dělat, když mi ty hodinky nesedí?

I když větší polovina v tomto vlákně mi doporučovala 8500, tak menší polovina a hlavně vlastníci verze 2500 jsou s PO také spokojení (i s přesností).

Takže asi koupím na 90% PO 2500 42mm.

Odesláno
  V 19. 1. 2012 v 16:33, 'kloubik' napsal:

Pro mě osobně kalibr 8500 asi za ten příplatek nestojí, především pokud rozdíl je 30-40tis. Navíc staré PO u mě o chlup vedou nad novými i vzhledem, takže bych to měl asi jednoduší.

Pokud bys šel do nových PO s 2500, myslím že je šance na novější kalibr 2500D (to by byl právě můj favorit, staré PO s novějším 2500D kalibrem, ale vyráběly se jen pár měsíců před koncem výroby). Tedy stejný kalibr, jaký je použitý v nových SMP (mimochodem, díval ses na nové SMP bez vlnek? podle živých fotek vypadají v modré nádherně, ale myslím že v ČR ještě nejsou nikde k vidění).

Rozdíl mezi kalibry se dá nejsnadněji zjistit z fontu na datovém věnci. 2500C má jedničku jenom jako čárku bez zobáčku (tak jak ji píšou většnou v Americe), novější 2500D má jedničku klasicky se zobáčkem. Na WUS je přímo vlákno s fotkama ukazující rozdíly, ale jak na potvoru ho nemůžu najít. Ještě se říká, že od seriového čísla 8535xxx by měl být už novější kalibr, ale metoda s datovým věncem je 100% a zjistíš to velmi jednoduše.

Ohledně technických rozdílů mezi 2500C a 2500D jsou dost dohady, Omega k tomu asi nikdy nevydala podrobnější materiály, ale něco se dá vyčíst na WUS tady a tady. Podle některých příspěvků na WUS je kalibr 2500D dost shodný s 8500, jen má menší rezervu o 10 hodin a nemá Si14 Balance spring. Přesnost je podle reportů majitelů při nošení vynikající a nastejno s 8500, ve spoustě případů +- 0 sekund za den.

Dnes u AD jsem zkoušel PO 2500 42mm v.č. 8494xxxx.

Datum prvního byla 1 s malým zobáčkem.

Tak teď nevím zda je v nich už ten kalibr 2500D???

Odesláno

No, nevim co je na tom pravdy, že 1 se zobáčkem značí kalibr 2500d.

Já mám čislo 8480 xxxxxxx a jedničku mám se zobáčkem.

Odesláno
  V 28. 2. 2012 v 13:51, 'ZdenekS' napsal:

Tak jsem byl dnes u AD. Zkoušel jsem znovu PO 8500 45,5 , PO 8500 42 - Bílé a PO 2500 42.

A na 99% jsem rozhodnut, že PO 8500 45,5mm - NE. Jsou na mé ruce a v mých očích Velké! Asi jsem moc konzervativní.

PO 8500 42mm se mi zdály menší na svou výšku a to ještě ta bílá barva zvětšovala.

No a PO 2500 42mm byly pro mě perfektní jak výškou, tak i velikostí.

Ještě zkusím někde vyzkoušet PO 8500 42 v černé, ale ty snad ani v ČR nejsou.

Hodně se mi zamlouvá kalibr 8500, ale co dělat, když mi ty hodinky nesedí?

I když větší polovina v tomto vlákně mi doporučovala 8500, tak menší polovina a hlavně vlastníci verze 2500 jsou s PO také spokojení (i s přesností).

Takže asi koupím na 90% PO 2500 42mm.

Ja jsem kdysi zkousel stary PO 45 a taky mi prisly velky (zapesti mam necelych 18cm). Zkusil jsem 42 a ty mi sice padly, protoze tah jakoby kopiroval moje zapesti(nemam rad, kdyz tah jakoby spadne v kolmici k pouzdru, coz jsem sledoval u tech 45), ale opticky se mi zdaly zase malinkaty. Moje dilema bylo nakonec roztreleno strelou v podobe SMP a jsem spokojeny. Jinak co se tyka presnosti, tak 1-2 sekundy denne do plusu, takze nenarikam.
Odesláno

No zjištuji, že jsme dnes dělali stejnou činnost a dokonce nejspíše u stejného AD .... :D ( DEAL Ostrava, já tam byl ve dvě ...)

U mně je rozhodnutí jasné. U nových PO jedině 45,5 mm. Zkoušel jsem ty bílé (PO 42 mm) a byly prostě malé ... Nové PO jsou pocitově malinko menší než staré ... a jsou prostě nádherné.

A ohledně kalibru u PO 2500, pokud máš na mysli tu liquidmetal limitku, tak tam ten nový kalibr není (pokud mne paměť nešálí). Měl jsem to štěstí, že jsem ten nový kalibr měl (ani jsem o tom nevěděl) a věnec byl jiný než na těch liquidmetal POčkách co mají v DEALu.

Odesláno
  V 28. 2. 2012 v 15:25, 'Zdenek Rybar' napsal:

to nemuze skoncit jinak nez ze kazdy ma jiny nazor. pocitove bych si oboje posadil na ruku, pak odesel domu a dle "rano moudrejsi vecera" bych sel druhy den do obchodu a koupil ty, ke kterym mne to potahne vice...

To je pravda, ale co naplat kdyz se clovek snazi rozhodnout pocitove, da si je na ruku, podiva se na ne jakoby z globalu a rekne si, tyhle jsou ty spravny. A za par minut zacne pan RACIO naseptavat: nejsou moc velky? nebyly by lepsi ty mensi? nestacily by mi ty levnejsi? atd. Ja to takhle mam a posral bych se z toho. U me nejlepsi prijit, kouknout, vybrat, koupit a jit pryc. Ale pozor, to neni navod, pouze sebereflexe. Je jasny, ze u hodinek za kilo nejde jen jednou merit a pak rezat.

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...