tracid Odesláno 19. ledna 2012 Nahlásit Odesláno 19. ledna 2012 Dobrý den, již asi dva měsíce vybírám vhodného kandidáta na další hodinky. Rád bych nějaké chronografy s podsvíceným ciferníkem. Často chodím běhat večer za tmy, někdy přímo z práce a nechci si zbytečně pro tento účel kupovat jiné hodinky. Zatím jsem našel jen modely značky Timex, ale ty mě bohužel designově příliš nenadchly. Rád bych se zeptal zda existuje v tomto směru ještě jiná volba než Timex?Cena řekněme +- do 10000. Nejde mi o nějakou prestiž. takže klidně to můžou být hodinky za 2000, ale přes deset bych šel nerad a musel by pro to být dobrý důvod.
gougy Odesláno 19. ledna 2012 Nahlásit Odesláno 19. ledna 2012 Dobrý den, již asi dva měsíce vybírám vhodného kandidáta na další hodinky. Rád bych nějaké chronografy s podsvíceným ciferníkem. Často chodím běhat večer za tmy, někdy přímo z práce a nechci si zbytečně pro tento účel kupovat jiné hodinky. Zatím jsem našel jen modely značky Timex, ale ty mě bohužel designově příliš nenadchly. Rád bych se zeptal zda existuje v tomto směru ještě jiná volba než Timex? Cena řekněme +- do 10000. Nejde mi o nějakou prestiž. takže klidně to můžou být hodinky za 2000, ale přes deset bych šel nerad a musel by pro to být dobrý důvod. Zkus mrnout na Traser a Luminox, sice nemají podsvícení, ale zato tritiové trubice. Pokud chceš mít opravdu dobrý důvod utrácet, Ball
bandicoot Odesláno 19. ledna 2012 Nahlásit Odesláno 19. ledna 2012 (upraveno) Zkus mrknout na nějaký Casio G-Shock.třeba tak: http://www.hodinky-koscom.cz/cz/casio-awg-100bc-1aTy hodinky mají všechno a jsou dost dobrý. edit: anebo mašina na tahu a plně analogová: http://www.hodinky-koscom.cz/cz/casio-gw-3000bd-1a Upraveno 19. ledna 2012 uživatelem bandicoot
tracid Odesláno 19. ledna 2012 Autor Nahlásit Odesláno 19. ledna 2012 Dík za tipy. Ale ani jedny nejsou můj šálek čaje. Představoval bych si něco takového: http://www.hodinky-365.cz/festina-16095-5-tour-de-france-x118451
bandicoot Odesláno 19. ledna 2012 Nahlásit Odesláno 19. ledna 2012 Aha, tak tady nepomůžu, v této sekci je odborníkem člen Frantik. On určitě bude umět vysvětlit, proč je lepší dát přes 6k za baterkovou Festinu než za Casio s rádiem, solárem a tough strojkem.Asi to bude o značce a zde uznávaném "machrindexu".
T1000 Odesláno 19. ledna 2012 Nahlásit Odesláno 19. ledna 2012 Aha, tak tady nepomůžu, v této sekci je odborníkem člen Frantik. lol
tracid Odesláno 19. ledna 2012 Autor Nahlásit Odesláno 19. ledna 2012 Aha, tak tady nepomůžu, v této sekci je odborníkem člen Frantik. On určitě bude umět vysvětlit, proč je lepší dát přes 6k za baterkovou Festinu než za Casio s rádiem, solárem a tough strojkem. Asi to bude o značce a zde uznávaném "machrindexu". Aby nevznikla mýlka - opravdu to nemusí být Festiny ani žádná jiná profláknutá značka, prostě se mi líbí podobný design + bych rad podsvícení a je mi jedno jestli to bude Festina nebo třeba JVD
ggrand Odesláno 19. ledna 2012 Nahlásit Odesláno 19. ledna 2012 bandicoot : Ani jedny tebou zmiňované hodinky nemají podsvícení toho, co měří čas při běhání, čili u těch prvních displeje a těch druhých není podsvícení pro jistotu žádné. tracid: viděl jsi i tyhle modely Timexu? Protože nikdo nebude mít lepší osvětlení než Timex, bohužel. Můj odkaz Můj odkaz Můj odkaz
bandicoot Odesláno 19. ledna 2012 Nahlásit Odesláno 19. ledna 2012 opravdu to nemusí být Festiny ani žádná jiná profláknutá značka... nebo třeba JVD No tos to zazdil Festina není nic spešl, španělská značka vyrábějící v číně vezoucí se na známém jménu. JVD je česká značka vyrábějící v číně budující si vlastní jméno. Z tohoto pohledu, byť mě ani jedna firma neoslovuje, je mi značka JVD sympatičtější a nestavil bych jí jako opozici Festině Ty mnou navržený Casio jsou sice designem specifický, ale mají dost technologických vychytávek. Rozhodně jsou vyzrálejší volbou než Festina. U Festiny platíš to zdání značky, který my ale přece prokoukneme Já osobně bych radši u sportovních hodinek upřednostnil odolnost a techniku. Chceš s tím přece běhat. Jednou jsi se registroval na fóru hodinkářů, tak nečekej, že ti odkejveme takovej nesmysl jako Festinu. To je jako bys na fóru uzenářů komentoval frankfurtskej párek. Mezi párky je dobrej, ale mezi uzeninama je to shit. Stejně tak Festina bude to nejlepší, co maj v hodinářství vedle Globusu, ale uznej sám, neni to úplně ono... Případně zkus pohledat u jiných modelů od Casia, Oceanus apod., jestli mají podsvícení. A kdybys oželel ručičky, tak digi G-Shocky od Casia mají automaticky zapínatelné podsvícení, když dáš ruku před obličej - v běhu dobrý ne? No a takový solární napájení, u kterýho ti nevadí, že podsvícení žere baterku, to je taky fajn funkčnost přece.
tracid Odesláno 19. ledna 2012 Autor Nahlásit Odesláno 19. ledna 2012 bandicoot : Ani jedny tebou zmiňované hodinky nemají podsvícení toho, co měří čas při běhání, čili u těch prvních displeje a těch druhých není podsvícení pro jistotu žádné. tracid: viděl jsi i tyhle modely Timexu? Protože nikdo nebude mít lepší osvětlení než Timex, bohužel. Můj odkaz Můj odkaz Můj odkaz Ty první ne, líbí se mi spíše kulaté budíky uvnitř ciferníku. Druhé vypadají docela zajímavě, dík za tip. Třetí taky ne, ten radoby ochranný pruh kovu nemusím. Takže říkáte, že nemá smysl se dívat po ničem jiném než Timex?
kuncák7 Odesláno 19. ledna 2012 Nahlásit Odesláno 19. ledna 2012 Aby nevznikla mýlka - opravdu to nemusí být Festiny ani žádná jiná profláknutá značka, prostě se mi líbí podobný design + bych rad podsvícení a je mi jedno jestli to bude Festina nebo třeba JVD Ahoj JVD bych ti zase nedoporučoval pro změnu já. Měl jsem celkem 3 kousky - seaplane, tedy sportovní, potapěčské a spokojen jsem s nima rozhodně nebyl ( u prvních nelicující vteřinovka a strojek neschopen seřízení na přesnost pod munutu na den- bateriový pohon ! ), myslel jsem, že to bylo jen výrobním kusem, ale nebylo, u ostatních se přidalo i dalších pár závad. Běhat se s nima rozhodně nedá, nesvědčí jim to ( velké a časté otřesy ). Koukni spíš do Casia, to je odzkoušená značka na sport všeho druhu.
ggrand Odesláno 19. ledna 2012 Nahlásit Odesláno 19. ledna 2012 Tak mě napadá, jestli chodíváš běhat rovnou z práce, tak bys mohl mít u sebe mobil. To by mohlo vyřešit vše. Normální stopky v mobilu udělají svou práci a svítí líp než všechny hodinky. Stejně se ty budíčky blbě luští a čísilka jsou čísilka.
tracid Odesláno 19. ledna 2012 Autor Nahlásit Odesláno 19. ledna 2012 No tos to zazdil Festina není nic spešl, španělská značka vyrábějící v číně vezoucí se na známém jménu. JVD je česká značka vyrábějící v číně budující si vlastní jméno. Z tohoto pohledu, byť mě ani jedna firma neoslovuje, je mi značka JVD sympatičtější a nestavil bych jí jako opozici Festině Ty mnou navržený Casio jsou sice designem specifický, ale mají dost technologických vychytávek. Rozhodně jsou vyzrálejší volbou než Festina. U Festiny platíš to zdání značky, který my ale přece prokoukneme Já osobně bych radši u sportovních hodinek upřednostnil odolnost a techniku. Chceš s tím přece běhat. Jednou jsi se registroval na fóru hodinkářů, tak nečekej, že ti odkejveme takovej nesmysl jako Festinu. To je jako bys na fóru uzenářů komentoval frankfurtskej párek. Mezi párky je dobrej, ale mezi uzeninama je to shit. Stejně tak Festina bude to nejlepší, co maj v hodinářství vedle Globusu, ale uznej sám, neni to úplně ono... Případně zkus pohledat u jiných modelů od Casia, Oceanus apod., jestli mají podsvícení. A kdybys oželel ručičky, tak digi G-Shocky od Casia mají automaticky zapínatelné podsvícení, když dáš ruku před obličej - v běhu dobrý ne? No a takový solární napájení, u kterýho ti nevadí, že podsvícení žere baterku, to je taky fajn funkčnost přece. Asi jsi mě pořádně nepochopil , takže ještě jednou - ty Festiny jsem sem plácl jako příklad designu, který se mi líbí. Protože nejsem znalec přes hodinky rád si nechám poradit co se týče značky a kvality, design je už ale čistě subjektivní věc a tu musím posoudit sám. Jinak držme se prosím zadání - analogový chronograf s podsvícením. Digitálky mám Suunta i s měřením tepu a aníž bych chtěl Casio nějak hanět troufám si tvrdit, že jsou na sport lepší. Ale nenosím je běžně, protože se neumím ztotožnit s jejich designem a navíc mě gumový pásek škrábe na ruce. A jsou situace kdy se prostě chci proběhnout na čas a Suunta, která pořád nenosím při sobě nemám k dispozici.
bandicoot Odesláno 19. ledna 2012 Nahlásit Odesláno 19. ledna 2012 a těch druhých není podsvícení pro jistotu žádné. cituji web: Světlo Ano
tracid Odesláno 19. ledna 2012 Autor Nahlásit Odesláno 19. ledna 2012 Tak mě napadá, jestli chodíváš běhat rovnou z práce, tak bys mohl mít u sebe mobil. To by mohlo vyřešit vše. Normální stopky v mobilu udělají svou práci a svítí líp než všechny hodinky. Stejně se ty budíčky blbě luští a čísilka jsou čísilka. Ne mobil si s sebou v těchto situacích neberu, mám Samsung Wave což je poměrně velká a těžká placka, kterou nemá smysl tahat.
bandicoot Odesláno 19. ledna 2012 Nahlásit Odesláno 19. ledna 2012 (upraveno) příklad designu, který se mi líbí Aha, tak to jsem nepochopil, nepochopím a vzdávám se. edit: se ještě zeptám... a to jdeš behat a nepřevlíkáš se, že je problém nahodit ty Suunta? Upraveno 19. ledna 2012 uživatelem bandicoot
ggrand Odesláno 19. ledna 2012 Nahlásit Odesláno 19. ledna 2012 Takže říkáte, že nemá smysl se dívat po ničem jiném než Timex? Řekl bych to takle, Timexy nejlíp svítí, v digitálkách mají nejlepší ovládání,ale celkově často mají horší zpracování než třeba Casio(bavím se o plastových modelech). Ohledně toho mobilu to ber tak, že za 10k si můžeš koupit pěkné hodinky na běžné nošení. Třeba novější mobily s gps umí měřit skutečnou uběhnutou dráhu, převýšení atd. To umí až velmi specializované gps hodinky.
ggrand Odesláno 19. ledna 2012 Nahlásit Odesláno 19. ledna 2012 bandicoot: veř mi, žádné světýlko tam není, svítí jenom lumi nános na hodinové a minutové ručce+indexy. U digi/analog géček je velmi častý problém, že ledka sice osvítí ručky, ale displeje jsou zapuštěné a tam je prostě tma.
bandicoot Odesláno 19. ledna 2012 Nahlásit Odesláno 19. ledna 2012 (upraveno) bandicoot: veř mi, žádné světýlko tam není, svítí jenom lumi nános na hodinové a minutové ručce+indexy. U digi/analog géček je velmi častý problém, že ledka sice osvítí ručky, ale displeje jsou zapuštěné a tam je prostě tma. Ale jo, věřim, jen jsem dokazoval, kde jsem čerpal, maj to teda blbě. Já měl třeba Giezy bez podsvícení jen s lumi, jak píšeš v první části. Upraveno 19. ledna 2012 uživatelem bandicoot
tracid Odesláno 19. ledna 2012 Autor Nahlásit Odesláno 19. ledna 2012 Aha, tak to jsem nepochopil, nepochopím a vzdávám se. edit: se ještě zeptám... a to jdeš behat a nepřevlíkáš se, že je problém nahodit ty Suunta? On je spíš problém, že věci na převlečení mám v práci, ale ráno si vzpomenout vzít Suunta je problém Ale to neřeš proč to jde nebo nejde.
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se