Honza S23 Odesláno 24. ledna 2012 Nahlásit Odesláno 24. ledna 2012 Dobrý den, abych nemusel vše psát znovu, nakopíruji sem e-mail, který jsem psal do hodinářství Tovys....zatím mi neodpověděli. Může mi někdo tady poradit?? Děkuji. Honza Dobrý den, jelikož již dlouhou dobu sháním hodinky a nemohu najít co potřebuji, velice mě zaujala vaše nabídka v "Sháníte hodinky" . Prošel jsem již mnoho kamených i internetových obchodů, použil již několik výběrů podle parametrů a stále jsem nenašel co hledám. Jsem velmi konzervativní člověk a již dlouho nosím hodinky, které si jsou velmi podobné. V minulosti Orient-automat(typ si již nepamatuji), dnes Casio Oceanus 2787 OC 104. Je mi 53 let, podnikám,takže se pohybuji ve společnosti, ale zárověň často řídím stavební stroje a často a rád pracuju manuálně.....lopata,motorová pila,kalač atd. Hodinky z ruky prakticky nesundavám i v nich spím....když nemám hodinky...jako by mi chyběla ruka V letním období se i několikrát děnně potápím do hloubky max 3m ....pro kontrolu dna jezera. Tolik na vysvětlenou. Teď moje představa. Materiál tahu i pouzdra: ocel...je jedno jestli lesk,mat nebo kombinace....né zlato Tvar pouzdra: obdélník....ale né obdélník na úzkém pásku(např,Certina), ale přechod z pásku k pouzdru-táhlý Ručičkové hodinky, bez ostatních funkcí(stopky atd)......jakékoliv malé číselníčky, nebo malůvky na ciferníku se mi lesknou a nevidím na čas. Mám 2 dioptrie na čtení a na hodinky potřebuji vidět bez brýlí. Sklo může být minerální i safírové Vodotěsnost 100 M Jako příklad uvádím: http://www.hodinky.cz/casio-edifice-ef-509d-1avef.html .....na tyto hodinky nevidím bez brýlí...maléciferníčky v ciferníku nebo: http://hodinky.inshop.cz/atlantic/panske/atlantic-81355-41-61.html ....mají pouze 50M Z Vašich stránek mě zaujajo: http://www.hodinky-damske-panske.cz/k3041161-/a-13206/ u těchto hodinek se však obávám, že budou spíše modní doplněk ...menší velikosti, něž hodinky pro metrákového chlapa..185 cm s motorovou pilou. Preferuji hodinky větší, ale né ty obří. Nezáleží mi na značce a ani moc na ceně (max.okolo 10 tis.), ale na kvalitě a uvedených parametrech. Byl bych Vám velice vděčen, kdyby jste mi mohl pomoci. Děkuji. Jan Holub.
hejdik Odesláno 24. ledna 2012 Nahlásit Odesláno 24. ledna 2012 Jen doplňující otázka,trvš na tom hranatém pozdru?Ono totiž valná většina hodinek podle tvých parametrů je s kulatým,nebo uválnějším pozdrem...
bandicoot Odesláno 24. ledna 2012 Nahlásit Odesláno 24. ledna 2012 (upraveno) Těžký...Co tohle, a brát ten display jen jako bonus a nastavit si tam datum.http://www.hodinky-koscom.cz/cz/casio-efa-130d-1a nebo takhle, Seiko, titan...http://www.hodinky-koscom.cz/cz/seiko-ska361 nebo Citizen, safírové sklo, ale zase neplní podmínku vodotěsnostihttp://www.hodinky-koscom.cz/cz/citizen-bm6510-52e musí být hranatý? třeba tohle je hezky čitelný model, ecodrive s WR 100http://www.hodinky-koscom.cz/cz/citizen-bm0980-51e Upraveno 24. ledna 2012 uživatelem bandicoot
bohus76 Odesláno 24. ledna 2012 Nahlásit Odesláno 24. ledna 2012 Nějak mi z toho vycházejí ne jedny,ale dvoje hodinky.Na sekání a kalač nějaké G-shocky,či nějaké Casia/nejspíše poradí Gilius/ a na ostatní aktivity klidně automaty.Dost limitující faktor je to hranaté pouzdro.Na kulaté pouzdro bych zabrousil ve vodách Orientu.
Honza S23 Odesláno 24. ledna 2012 Autor Nahlásit Odesláno 24. ledna 2012 Ahoj, že je to těžké jsem zjistil, protože je sháním už skoro 3 měsíce. Opravdu chci hranaté. Ty Casio 130D jsem měl na ruce přímo v Coscomu a neviděl jsem na ně...lesklo se to tam..........................ten e-mail jsem psal minulý týden, to jsem zápasil s brýlemi 2 dioptrie....včera jsem byl na očním a mám 2,75 na počítač a 3 na čtení.....takže to opravdu musí být dobře čitelné.....abych si bral brýle na hodinky, tak to zatím nechci.Ty Seika jsou pěkný, ale někdo mi tvrdil, že titan je měkčí než ocel a že se brzo vymačkají dírky na osičky....když v nich budu manuálně dělat....je to pravda???
bohus76 Odesláno 24. ledna 2012 Nahlásit Odesláno 24. ledna 2012 Ahoj, že je to těžké jsem zjistil, protože je sháním už skoro 3 měsíce. Opravdu chci hranaté. Ty Casio 130D jsem měl na ruce přímo v Coscomu a neviděl jsem na ně...lesklo se to tam..........................ten e-mail jsem psal minulý týden, to jsem zápasil s brýlemi 2 dioptrie....včera jsem byl na očním a mám 2,75 na počítač a 3 na čtení.....takže to opravdu musí být dobře čitelné.....abych si bral brýle na hodinky, tak to zatím nechci. Ty Seika jsou pěkný, ale někdo mi tvrdil, že titan je měkčí než ocel a že se brzo vymačkají dírky na osičky....když v nich budu manuálně dělat....je to pravda??? Na těžší manuální práci bych opravdu mechanické /automaty nezvolil/,to raděj nějaké kvarcy za pár korun.Jinak je zničíš /mechanické hodinky nejsou dělané na otřesy,sekání,golf,sbíječka atd./
Frantik Odesláno 24. ledna 2012 Nahlásit Odesláno 24. ledna 2012 (upraveno) Ahoj, tvuj vyber je opravdu strasnej, jeden kousek horsi nez druhej Kdyz tady chvilku pobudes, najdes urcite zajimavej kousek - nebude to ale hned. Ta kombinace manualni prace a ponoru muze znamenat trochu komlikace ve vyberu. Ale urcite lepsi investice do nejakych G-Shock z vyssi rady, nez lesklé Casio nebo nedejbože Calvin Zkus si precist vlakna o outdoorovych hodinkach nebo o vojenskych hodinkach a treba to cele jeste prehodnotis - jako vetsina lidi tady Upraveno 24. ledna 2012 uživatelem Frantik
Honza S23 Odesláno 24. ledna 2012 Autor Nahlásit Odesláno 24. ledna 2012 Ty Calviny jsem psal tomu hodinářovi, aby měl představu, jaký má být tvar a on je měl v nabídce....svůj názor na ně jsem mu tam napsal.Jsem opravdu strašně konzervativní a chtěl bych co nejvíc podobné těm co mám.Jelikož jsem nikde na netu už nenašel foto starejch Casio Oceanus 2784 OC 104....nemohl by někdo šikovnější sem dát jejich foto....aby všichni viděli , jaká je moje představa.. Když tak je nafotím a dám je sem. To, že nemůžu mít nějaké fajnovky ....potvrdí fakt, že staré Orientky jsem zničil tak, že po 10 ti letech jsem tahem při opravě nákl.auta spojil + a - baterie....část tahu shořela i s mojí kůží a kolečka se trochu zapekla.Současné Casia jsem načal po 4 letech, kdy jsem se potopil s neutaženou korunkou a tím začal strojek odcházet , ale docela ještě vydržel. Dnes je jim asi tak 9 let....ale už jdou jen v teple.....venku se jim nechce....baterií to není.
Honza S23 Odesláno 24. ledna 2012 Autor Nahlásit Odesláno 24. ledna 2012 G-shock-opravdu né......proto hledám tak dlouho nějaký kompromis......přestože musím staré hodinky několikrát denně popostrčít:suicide_anim:
Honza S23 Odesláno 24. ledna 2012 Autor Nahlásit Odesláno 24. ledna 2012 Ahoj, tvuj vyber je opravdu strasnej, jeden kousek horsi nez druhej Kdyz tady chvilku pobudes, najdes urcite zajimavej kousek - nebude to ale hned. Ta kombinace manualni prace a ponoru muze znamenat trochu komlikace ve vyberu. Ale urcite lepsi investice do nejakych G-Shock z vyssi rady, nez lesklé Casio nebo nedejbože Calvin Zkus si precist vlakna o outdoorovych hodinkach nebo o vojenskych hodinkach a treba to cele jeste prehodnotis - jako vetsina lidi tady Rád tady pobudu jak dlouho bude třeba, protože mám naději, že se najde to co hledám, když jsem pátral sám...ztrácel jsem už naději. Honza.
Petr Svenda Odesláno 24. ledna 2012 Nahlásit Odesláno 24. ledna 2012 (upraveno) jsou to tyhle? http://www.kaplans.se/Kaplans/AuctionArt.aspx?vId=560083&plT=75052268&AuktID=1855edit: jinak, kdyz projdes prodejni sekci, par hranatych tam najdes... Upraveno 24. ledna 2012 uživatelem Petr Svenda
Honza S23 Odesláno 25. ledna 2012 Autor Nahlásit Odesláno 25. ledna 2012 jsou to tyhle? http://www.kaplans.s...268&AuktID=1855 edit: jinak, kdyz projdes prodejni sekci, par hranatych tam najdes... Ano, přesně takové, jen s černým ciferníkem a ocelovým tahem používám a co nejvíc podobné hledám. Díky za vyhledání fotky. Honza.
vraby Odesláno 25. ledna 2012 Nahlásit Odesláno 25. ledna 2012 (upraveno) ten e-mail jsem psal minulý týden, to jsem zápasil s brýlemi 2 dioptrie....včera jsem byl na očním a mám 2,75 na počítač a 3 na čtení.....takže to opravdu musí být dobře čitelné.....abych si bral brýle na hodinky, tak to zatím nechci. hranaté,G-shock něco vydrží,teď jen jestli budou pro tebe dobře čitelné? Upraveno 25. ledna 2012 uživatelem vraby
Honza S23 Odesláno 25. ledna 2012 Autor Nahlásit Odesláno 25. ledna 2012 Díky moc za foto v této velikosti.....na monitoru jsou stejně velké jako ve skutečnosti....ale čitelnost je opravdu špatná...leskne se tam spousta věcí.Děkuju za snahu, ale už jsem jich měl na ruce spoustu a abych na ně bez problémů viděl, tak musí být černý ciferník a silnější bílé ručičky. Kromě čísel (popř.jen značek) na ciferníku nesmí nic být, jinak nevidím. Díky. Honza.
Honza S23 Odesláno 25. ledna 2012 Autor Nahlásit Odesláno 25. ledna 2012 Hledám své "vysněné" už dost dlouho a nevím proč cca 90% hodinek jsou kulaté? Je to módní záležitost, nebo proč? Omlouvám se za otázku, která tu byla jistě již mnohokrát řešena, ale jsem tu nový....a o hodinky se zajímám pouze v době kdy je sháním. Až je seženu, tak se zase přestanu zajímat. Díky.
Petr Svenda Odesláno 25. ledna 2012 Nahlásit Odesláno 25. ledna 2012 (upraveno) ve svych 51 resim podobny problem, ale obracene, jsem kratkozraky, takze neprectu nic s brejlema. Nekdy mam pocit, ze nejlepsi by bylo tohle reseni:http://www.net-hodinky.cz/cz-detail-138921-nastenne-hodiny-h-h-1015-1019-1020-1021.html on zrno by vymyslel i nejaky remen... :-) Nojo,mladi v haj**u, do duchodu daleko Edit: kulate jsou IMHO proto, ze rucky obihaji v kruhu, tak mi to pripadne takove logicke. Upraveno 25. ledna 2012 uživatelem Petr Svenda
Honza S23 Odesláno 25. ledna 2012 Autor Nahlásit Odesláno 25. ledna 2012 Taky jsem přemýšlel, že budu nosit v kapse budíka jako Vlasta Burian, ale při potápění bych ho musel nechat na břehu ......a určitě by mi ho tam někdo ukradl, než bych se vynořil a to pod vodou moc dlouho nevydržím :-) .
Honza S23 Odesláno 25. ledna 2012 Autor Nahlásit Odesláno 25. ledna 2012 Sakra ty se tvářej dost dobře.....kde jsi je objevil?? Orientek jsem měl na ruce hodně, ale buď jsem na ně neviděl,protože tam byl samej malej ciferníček a nebo byly moc hranatý na úzkém tahu, ....ale tyhle jsou přesně podle představ.Oželel bych i těch WR100. I když mi říkal známej že byl s "padesátkama ve 40 metrech a hodinky jdou do dnes......, ale radši bych je asi sundaval. Prosím, kde je najdu???? Díky ...začínám už zase věřit. Honza
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se