MejlaG Odesláno 23. listopadu 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 23. listopadu 2015 ještě mě napadlo, že to může být i vyvážením vteřinovky, nebo její hmotností. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
karel hb Odesláno 24. listopadu 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 24. listopadu 2015 No dobře, ale je to problém u Miyoty obecně (nepravidelný chod vteřinovky)? A je to jediný problém, ovlivňuje to nějak výrazně přesnost strojku? Mám v pácu něco s 90S5, tak bych rád věděl, do čeho se pouštím. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
USER47 Odesláno 24. listopadu 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 24. listopadu 2015 (upraveno) Na přesnost to myslím nemá vliv, je to daný nepřímým pohonem vteřinovky...Tady je nějaký vysvětlení:http://people.timezone.com/library/workbench/workbench0002a z wiki:https://en.wikipedia.org/wiki/Mechanical_watch#Center_seconds"...Initially center seconds hands were driven off the third wheel, sometimes via an intermediate wheel, with the gearing on the outside of the top plate. This method of driving the seconds hand is called indirect center seconds. Because the gearing was outside the plates, it added to the thickness of the movement, and because the rotation of the third wheel had to be geared up to turn the seconds hand once a minute, the seconds hand had a fluttering motion.In 1948 Zenith introduced a watch with a redesigned gear train where the fourth wheel was at the center of the movement, and so could drive a center seconds hand directly. The minute wheel, which had previously been at the center of the movement, was moved off center and drove the minute wheel indirectly. Any fluttering due the indirect gearing is concealed by the relatively slow movement of the minute hand. This redesign brought all the train gearing between the plates and allowed a thinner movement..."Jak to má řešený 9015 nevím, ale nenarazil jsem na netu na řádný problémy, ta zasekávající se vteřinovka se zmiňovala spíš u 8215 (což ovšem může bejt i tím, že hodinek s 90xx je určitě míň). Upraveno 24. listopadu 2015 uživatelem USER47 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Roman-ZA Odesláno 24. listopadu 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 24. listopadu 2015 Ja akurat cakam na hodinky s 9015tkou, tak verim, ze to bude vsetko OK. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
USER47 Odesláno 24. listopadu 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 24. listopadu 2015 Po troše googlení to vypadá, že 9015 by měla mít direct drive sekundovku, takže bych se toho nebál. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník YPO Odesláno 26. listopadu 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 26. listopadu 2015 skladem u vašeho prodejce Laco Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Frostie Odesláno 26. listopadu 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 26. listopadu 2015 Hezké, jednoduché, přehledné. Většinou s automaty Miyota, ok Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Capoun Odesláno 7. února 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 7. února 2016 Buď jsou velké hodinky nebo mám velký monitor. :-) Pěkné jsou. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
MejlaG Odesláno 12. května 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 12. května 2016 novinek maj fůru, ale tohle je tedy něco https://shop.laco.de/de/Leipzig-Erbstueck.html https://shop.laco.de/de/Memmingen-Erbstueck.html Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník Mitak Odesláno 12. května 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 12. května 2016 Jako tyvole ne že by my chyběly pilotky s vintážním vzhledem a 1800 eur není málo, ale tohle je fakt paráda! Doufám, že zůstanou ve stálé nabídce. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jörg8X Odesláno 12. května 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 12. května 2016 Jsou super, manuální nátah a vzor B se mi moc zamlouvá A já tam vidím cenu:1.648,00 EURincl. 19 % VATexcl. shipping costs Takže u nás budou za cca 46.100,- Kč. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník Mitak Odesláno 12. května 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 12. května 2016 Beru cenu za variantu 45 mm. 42 mm to pro mě nejsou hodinky ;-) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jörg8X Odesláno 12. května 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 12. května 2016 Jo tak, já zas nekoukám na ty velké Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tano Odesláno 12. května 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 12. května 2016 Pekne, velmi pekne. Dnes jsem mel moznost zkusit v Chronoshopu nejake Laco a musim rict, ze sakra dobry. Tyto jsou jeste lepsi. Laco palec nahoru!! Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník Mitak Odesláno 12. května 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 12. května 2016 Jako docela hardcore mi přijde to, že oficiálně uvádějí, že výplň ruček může být částečně vylámaná, tak jak je na poslední fotce. To aby si člověk zajel koupit osobně a vybral si podle rozsahu patiny :-) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Daemonultimate Odesláno 12. května 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 12. května 2016 Do falešný patiny bych nešel. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník Mitak Odesláno 12. května 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 12. května 2016 V tom případě ale není žádná možnost nosit jakékoliv B-Uhr s patinou. Ty současné patinu jen tak nezískají, ledaže by je člověk protáhnul životem bezdomovce. No a ty původní s průměrem 55 mm jsou kvůli velikosti nenositelné. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tano Odesláno 12. května 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 12. května 2016 Proc ne Demone? V cem je problem, nebo jen subjektivni nazor? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Daemonultimate Odesláno 12. května 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 12. května 2016 Žádnej problém není, jde o čistě subjektivni nazor, mám rád nový věci a starý věci. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tano Odesláno 12. května 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 12. května 2016 V 12. 5. 2016 v 15:08, Daemonultimate napsal: Žádnej problém není, jde o čistě subjektivni nazor, mám rád nový věci a starý věci.Jasny . Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se