Džimy Odesláno 11. září 2013 Nahlásit Odesláno 11. září 2013 (upraveno) Pokud zde můžu vyjádřit svůj skromný názor, tak bych řekl, že quartz a automat jsou dva úplně jiný světy. Hodinky jsem nosil jako dítě a miloval jsem moje digitálky ( měl jsem i jedny dokonalý casia, než se mi vylomila stěžejka a někde jsem je potratil ). Miloval jsem digitálky, protože ukazovaly čas úplně přesně a bavilo mě hrát si se všema funkcema. Ale teď, po letech, jsem si pořídil automaty (obyč pětky). Nejdřív jsem se zděsil, že mi každý den dělají přes 20 s plus, ale už tomu všemu začínám rozumět a přicházet na chuť. Taky si s těma hodinkama pořád hraju, každej den si je nastavuju a koukám na ně ne jenom abych věděl kolik je, ale abych se prostě kochal. Mechaniky jsou takový osobnější - laboruješ se způsobem odložení a víš že každá mechanika je, co do přesnosti, originál. Přirovnal bych to k Italskejm motorkám - ty taky někomu fungují dokonale, a někdo si je musí dotvořit k obrazu svému... a někdo je zahodí hned při prvním nezdaru.Shrnul bych to asi tak, že automaty jsou víc srdcová záležitost a kvarc zase rozumová... Kdyby nám tady jezdily vlaky na vteřinu přesně, koupím si digitálky. Upraveno 11. září 2013 uživatelem Džimy
wave ceptor Odesláno 11. září 2013 Nahlásit Odesláno 11. září 2013 Tak pokud tě baví je každý den je štelovat, nemám nic proti. U mne by vydržely jeden den, než bych zjistil tu odchylku......
gougy Odesláno 11. září 2013 Nahlásit Odesláno 11. září 2013 V 11. 9. 2013 v 12:43, wave ceptor napsal: Tak pokud tě baví je každý den je štelovat, nemám nic proti. U mne by vydržely jeden den, než bych zjistil tu odchylku......však nemůžeš mít jenom mechaniky, je třeba vhodně doplnit, abys měl podle čeho štelovat :D (a tady někde začíná šílenství - třeba koupit si Oysterquartzy abys měl podle čeho nařizovat zbytek rolexů v kufříku, že Sibiřane )
Džimy Odesláno 16. září 2013 Nahlásit Odesláno 16. září 2013 Tak po dalším týdnu nevím, jestli mě to chytne... začíná mně to trošku štvát furt štelovat... Zajímalo by mě, kde všichni tu přesnost strojku 7S26 berou... Kdyby nebyly tak krásný, tak by už asi mazaly z domu... ale kdo ví, co vymyslím a jestli si spíš nepořídím prvně nějaký kvarcky do roboty a pak až nějaký slušnější automaty...
USER47 Odesláno 16. září 2013 Nahlásit Odesláno 16. září 2013 Tak jestli je ta odchylka stabilní a po záběhu, mělo by to jít trochu seštelovat...
Frostie Odesláno 16. září 2013 Nahlásit Odesláno 16. září 2013 V 16. 9. 2013 v 15:48, Džimy napsal: Tak po dalším týdnu nevím, jestli mě to chytne... začíná mně to trošku štvát furt štelovat... Zajímalo by mě, kde všichni tu přesnost strojku 7S26 berou... Kdyby nebyly tak krásný, tak by už asi mazaly z domu... ale kdo ví, co vymyslím a jestli si spíš nepořídím prvně nějaký kvarcky do roboty a pak až nějaký slušnější automaty... neházej flintu do žita, pokud tam není nějaká jiná vada, tak tento kalibr lze bez problému vyladit na ? 1-2 sec denně
Toblin Odesláno 24. září 2013 Nahlásit Odesláno 24. září 2013 Mam potapky 200m v quartzu. Proc? Jdu sportovat, jdu si zaplavat, jdu makat na stavbu, sekat drivi a vim, ze se jim nic nestane. Vim, ze kdykoliv je vezmu na ruku, muzu se spolenout, ze ukazuji presny cas. Muzu jen nechat lezet par dni na polici a kdykoliv pouzit. Nic neresim, nemusim sroubovat korunku, davaji mi svobodu :-) Je to pro me samozrejmost, jako pocitac, internet, voda, co tece z kohoutku.A pak jsou tu mechaniky. Jako technika me fascinuji stroje, jemna mechanika, jejich neuveritelna presnost, pokud bychom ji vyjadrili v procentech. Je to vasen poslouchat tikot strojku, pozorovat strojek pruhledem v dynku, sledovat plynuly pohyb vterinovky.. Ma to svoje kouzlo.Debata na tema, co je lepsi nema smysl. Oba systemy si zaslouzi respekt a ja mam to stesti, ze si dokazu oduvodnit jejich smysluplnost. Vsechny systemy, mechanika, quartz, ecodrive nebo springdrive si zaslouzi respekt ;-)
Honza.manta Odesláno 24. září 2013 Nahlásit Odesláno 24. září 2013 V 24. 9. 2013 v 22:23, Toblin napsal: Mam potapky 200m v quartzu. Proc? Jdu sportovat, jdu si zaplavat, jdu makat na stavbu, sekat drivi a vim, ze se jim nic nestane. Vim, ze kdykoliv je vezmu na ruku, muzu se spolenout, ze ukazuji presny cas. Muzu jen nechat lezet par dni na polici a kdykoliv pouzit. Nic neresim, nemusim sroubovat korunku, davaji mi svobodu :-) Je to pro me samozrejmost, jako pocitac, internet, voda, co tece z kohoutku.A pak jsou tu mechaniky. Jako technika me fascinuji stroje, jemna mechanika, jejich neuveritelna presnost, pokud bychom ji vyjadrili v procentech. Je to vasen poslouchat tikot strojku, pozorovat strojek pruhledem v dynku, sledovat plynuly pohyb vterinovky.. Ma to svoje kouzlo.Debata na tema, co je lepsi nema smysl. Oba systemy si zaslouzi respekt a ja mam to stesti, ze si dokazu oduvodnit jejich smysluplnost. Vsechny systemy, mechanika, quartz, ecodrive nebo springdrive si zaslouzi respekt ;-)Jen si zdvořile dovolím oponovat. Mám už nějakou dobu hodinky BALL Spacemaster - mechanické automaty s C.O.S.C.. Nesundavám je z ruky a dělám v práci dost rukama a i různé řekněme rizikové práce doma(štípání dříví, motorovka, kolo a podobně), za měsíc je odchylka tak směšná, že ji neřeším - ona se tak nějak vyrovnává. A rozhodně se netváří, že by jim veškeré mé ubližování nějak ubližovalo(kromě oděrek na pouzdru). Pravda, rozdíl od quartzu je v ceně, ale kvalitní mechanika taky dokáže splnit vše, o čem se zde mluvilo. Sorry za OT.
Toblin Odesláno 25. září 2013 Nahlásit Odesláno 25. září 2013 Akorat je nemuzes nechat par dni na polici ;-)
Honza.manta Odesláno 25. září 2013 Nahlásit Odesláno 25. září 2013 Všechno má své klady a zápory. Zase se nestarám o baterku a kdybych nebyl pako a měl jen jedny hodinky, tak by police nehrozila.
gougy Odesláno 25. září 2013 Nahlásit Odesláno 25. září 2013 V 25. 9. 2013 v 8:05, Honza.manta napsal: kdybych nebyl pako nebyl bys tady na Chronomagu
Ivanhoe34 Odesláno 6. února 2014 Nahlásit Odesláno 6. února 2014 Tieto quartzove hodinky mam rad. Dokonca velmi rad. Mechanicku alternativu rovnakej kvality bohuzial nemaju. Rozmermi a tvarom puzdra, kvalitou vypracovania - made in Japan (este k tomu vzhladom k cene) ma presvedcili, ze quartz strojcek by nemal byt blocker pre ich kupu. Prakticke, univerzalne, nenapadne, presne a neskutocne pohodlne...
Petr650 Odesláno 9. února 2014 Nahlásit Odesláno 9. února 2014 Ahoj, taky si dovolím přidat svůj názor a zkušenost. Měl jsem možnost vlastnit cca 2 roky dvoje automaty a už nikdy víc. Mají sice něco do sebe, jak je tady již popsáno, ale náklady na údržbu a přesnost mi hodně vadila. Aktuálně vlastní šestery quartzky (Prim Klasik, Zenith V Royal, Sector 750, Charmex Ambasador, Casio GW 7900-B a Bretling Colt) a jsem maximálně spokojen. Jednou za čas dojdu k hodináři a nechám vyměnit baterku. Jejich přesnost v kombinaci s náklady jsou zanedbatelné proti automatům.Pohybuji a pohyboval jsem se ve středním a vrcholovém manegementu velkých firem a když vidím co za hodinky se tam nosí (až na malé výjimky), tak ostudu nedělají Není tedy ani pravidlem, že machanické hodinky jsou otázkou prestiže.Toť můj názor tak mě prosím nekamenujte.
Josef01 Odesláno 9. února 2014 Nahlásit Odesláno 9. února 2014 OK nevidím v tom nic špatného, mám rád quartz, ale s historií a musí mít nějakou hodnotu, jinak mě to nebaví.
KRISTAL01 Odesláno 11. února 2014 Nahlásit Odesláno 11. února 2014 Jsem taky rád, že někdo tady uzná quartz, mám Omegy a super, dříve jsem měl Maurice automaty a pořád jsem musel nastavovat čas, M.
Arthur N. Odesláno 11. února 2014 Nahlásit Odesláno 11. února 2014 kdybych nosil a preferoval quartz, toto fórum by mne minulo, ušetřil bych hódně peněz, škoda, není cesty zpětale...............hodinky nenosím proto abych věděl kolik je hodin, ale abych se kochal a uklidňovalv dnešní hi-tech uspěchaný době
wave ceptor Odesláno 11. února 2014 Nahlásit Odesláno 11. února 2014 Já na ruku mechaniku nikdy nevezmu, a toto forum to nikdy nezmění. Pokud bych neměl naprosto přesný čas, nebyl bych nikdy spokojen.
tico1 Odesláno 11. února 2014 Nahlásit Odesláno 11. února 2014 V 11. 2. 2014 v 12:38, Arthur N. napsal: ušetřil bych hódně peněz, nie nevyhnutne
KRISTAL01 Odesláno 12. února 2014 Nahlásit Odesláno 12. února 2014 koukám, každý jiná motivace, ale je fakt, že to uklidňuje :-)
Kid_A Odesláno 12. února 2014 Nahlásit Odesláno 12. února 2014 protoze jsou fajn. mechanicky ostatne taky:))
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se