Milis Odesláno 17. prosince 2006 Nahlásit Odesláno 17. prosince 2006 PRIM napsal: Že vás to baví! Fakt nechápu, proč máte tolik potřebu diskutovat o něčem, co vám příjde nesmyslné. Založte si na to vlastní fórum a toto nechte diskuzím o hodinkách jako takových! Nechci házet všechny do jednoho pytle, protože mnohé z vás znám a vím co, jak a proč myslíte. Musím dokonce ocenit, že i bunny vnímá realitu tak jak doopravdy je, byť se mu to možná také nezamlouvá. Pokud z vás má někdo opravdu zájem zjistit reálný stav věcí, nechť si se mnou příjde osobně pohovořit na některou z besed. Kdo je zažil ví, že se žádné otázce nevyhýbám. Co to je - založte si vlastní fórum??? A mohli by na takové fórum i příznivci Primu? A Vy??? Sakra porušuje tady někdo pravidla diskuze? Já myslím, že ne. Unavuje Vás kritika? To se nedivím, ale je to Vaše práce - prostoru pro PR tady máte až až. Co to je reálný stav věcí?? Vymytí mozku??
mechano Odesláno 17. prosince 2006 Nahlásit Odesláno 17. prosince 2006 batty napsal: mechano napsal: batty napsal: "Original prim"(jak pise BUBAK) s cenou a kvalitou Vostoku nebo Poljotu by byla nadhera a dustojne pokracovani. Většinou se nechci míchat do jalových diskusí. Tady ale nevydržím a musím poznamenat že toto je věta která bude jednou zlatým písmem zapsána do "Velké knihy největší blbostí které byly vysloveny na této planetě". Jejda. Nekde jsem nechal druhou pulku vety:) Priste si nejdrive prectu co pisu, taky by ti to prospelo. Jestli jsem něco přehlédl a ztratil kontext , tak se omlouvám. Trvám ale na tom že před kvalitou Vostok a Poljot i těch ostatních nás ochraňuj sv. František i se všemi ostatními (nechci je tady vyjmenovávat všechny).
Tomasek Odesláno 17. prosince 2006 Nahlásit Odesláno 17. prosince 2006 PRIM napsal: Že vás to baví! Pane, jako jediný v téhle zemi máte na tomto fóru možnost legálně dělat firemní byznys, a k tomu ještě máte vlastní sekci. Za sebe říkám, že já se z vás neposeru a budu si tu psát co chci a kdy chci!
Foundryman Odesláno 17. prosince 2006 Nahlásit Odesláno 17. prosince 2006 Prime, nedomnívám se, že lze oddělit diskusi o hodinkách jako takových od jejich vztažení k protihodnotě, jež je za ně žádána. Hříchy, jež je možno odpustit hodinkám za 3-5 tis. Kč, lze těžko tolerovat u hodinek, které mají ambici srovnávat se s Patek Philippe, Rolex, IWC... Rovněž nejsem toho názoru, že okřikování diskutujících je optimální formou příspěvků.
Foundryman Odesláno 17. prosince 2006 Nahlásit Odesláno 17. prosince 2006 mechano napsal: batty napsal: mechano napsal: Většinou se nechci míchat do jalových diskusí. Tady ale nevydržím a musím poznamenat že toto je věta která bude jednou zlatým písmem zapsána do "Velké knihy největší blbostí které byly vysloveny na této planetě". Jejda. Nekde jsem nechal druhou pulku vety:) Priste si nejdrive prectu co pisu, taky by ti to prospelo. Jestli jsem něco přehlédl a ztratil kontext , tak se omlouvám. Trvám ale na tom že před kvalitou Vostok a Poljot i těch ostatních nás ochraňuj sv. František i se všemi ostatními (nechci je tady vyjmenovávat všechny). Mechano, Vostok mohu těžko posuzovat, ale vůči Poljotu nemůžu říci z hlediska uživatele ani slovo. A ani hodináři, kteří se starají o mou stáj, nemají ke kvalitě Poljotů sebemenší výhrady. Samozřejmě, pokud by stály 20 - 30 tisíc, měl bych patrně jiné nároky, ale týkaly by se patrně třeba designerských fines a podobně, kvalitu považuji za zcela uspokojivou.
babaq Odesláno 17. prosince 2006 Nahlásit Odesláno 17. prosince 2006 PRIM napsal: Že vás to baví! Fakt nechápu, proč máte tolik potřebu diskutovat o něčem, co vám příjde nesmyslné. Založte si na to vlastní fórum a toto nechte diskuzím o hodinkách jako takových! S prominutím, ale váš příspěvek je v tomto punktu zcela mimo mísu. Děláte si zde P.R. a většina členů fóra vám to toleruje, ale tím spíš byste měl trošku držet na uzdě své emoce.
BUBÁK Odesláno 17. prosince 2006 Nahlásit Odesláno 17. prosince 2006 Tomasek napsal: JJ napsal: No já nevím... MPM jsou obchodníci (mimochodem nejen s hodinkami), v Eltonu ty hodinky konstruují a vyrábí. V tom já osobně vidím opravdu propastný rozdíl. JJ: v tom je rozdíl bezpochyby, moje popíchnutí se týkalo bubákova tvrzení o nekvalitě/kvalitě, a s tím komponenty nakupované či "doma dělané" nesouvisejí. A že na něj dýchne "asijská tržnice", to je jako kdyby na mě při pohledu na Sport I dýchly monstrprocesy a basa v Jáchymově. Podívej se třeba na firmu Olympia - nakoupí v HongKongu pouzdra a číselníky, dovnitř osadí kalibry Citizen, přivezou do Česka a prodají. Je to kvalitní nebo ne? Já nevím, jsou to hodinky, jdou přesně, uvnitř japonský stroje a stojí 800 Kč! A že v Eltonu umějí vysoustružit pouzdro? To dneska dělá kdekdo a za setinu ceny. Já z toho, co bubák napsal, prostě pořád cítím tu ukřivděnost: voni nám ukradli naší značku... NEUKRADLI, je jejich a Elton by se měl pořádně snažit, aby jim ta samá zůstala alespoň pro Česko (jestli už není pozdě). Neboj při pohledu na PRIM SPORT 1 na tebe monstrprocesy ani (tábory nucených prací a uranové doly) basa v Jáchymově nedýchnou neb se to událo v 50.tých a začátkem 60. tých let. A SPORT 1 jsou 70. tá léta. To spíš při pohledu na Spartaky. Značku PRIM - MPM koupili, tak ať si tady otevřou fabriku a dělají hodinky, takhle jenom zneužívají neznalosti zákazníků, kteří chtějí hodinky PRIM, ale české a dostanou za svoje peníze čínu jak vyšitou. Už vidím jakou by měli prodejnost, kdyby stejně jako je tomu v USA , měli povinnost výrobek viditelně označit zemí původu. No to by byla krása PRIM - Made in China. Osobně bych šel do chronografů Prim Mao-c-Tung s s deseti dny na týdenním ukazateli samozřejmě se žlutým řemenem a ciferníkem s rudou hvězdou, srpem a kladivem a čínskými indexy. :D
BUBÁK Odesláno 17. prosince 2006 Nahlásit Odesláno 17. prosince 2006 popshop napsal: PRIM napsal: Že vás to baví! Fakt nechápu, proč máte tolik potřebu diskutovat o něčem, co vám příjde nesmyslné. Založte si na to vlastní fórum a toto nechte diskuzím o hodinkách jako takových! Nechci házet všechny do jednoho pytle, protože mnohé z vás znám a vím co, jak a proč myslíte. Musím dokonce ocenit, že i bunny vnímá realitu tak jak doopravdy je, byť se mu to možná také nezamlouvá. Pokud z vás má někdo opravdu zájem zjistit reálný stav věcí, nechť si se mnou příjde osobně pohovořit na některou z besed. Kdo je zažil ví, že se žádné otázce nevyhýbám. Niekomu tusim z tych "hospodarskych vysledkov" a "mierne formulovanej pravdy" utiekli nervy :-) Namiesto toho, aby ste boli vdacny za kazdu objednavku cez toto forum aj napriek tomu, ze nemate ani legalne znacku PRIM pod kontrolou... Popshope, tak jsem to radši zkopíroval, kdyby se Tvůj příspěvek zase sám od sebe smazal. :D
Foundryman Odesláno 17. prosince 2006 Nahlásit Odesláno 17. prosince 2006 BUBÁK napsal: ... takhle jenom zneužívají neznalosti zákazníků, kteří chtějí hodinky PRIM, ale české a dostanou za svoje peníze čínu jak vyšitou. Už vidím jakou by měli prodejnost, kdyby stejně jako je tomu v USA , měli povinnost výrobek viditelně označit zemí původu. No to by byla krása PRIM - Made in China.... :D Bubáku, prokrista, a co lepšího by si mohla přát firma, která tu má výrobu a která používá značku (spory ponechávám stranou) zavedenou jako solidní pro širokou veřejnost? Vždyť MPM jen využívá poptávky, kterou Elton nedokázal podchytit, i když se o to velice pokoušel. Dnešní obrat Eltonu o 180° a pokus o dosažení kategorie IWC, Panerai atd. (nevěřil jsem svým očím, když jsem to tu četl) jsou do značné míry kyselé hrozny, vždyť je to naprosto zřetelné.
BUBÁK Odesláno 17. prosince 2006 Nahlásit Odesláno 17. prosince 2006 Foundryman napsal: BUBÁK napsal: ... takhle jenom zneužívají neznalosti zákazníků, kteří chtějí hodinky PRIM, ale české a dostanou za svoje peníze čínu jak vyšitou. Už vidím jakou by měli prodejnost, kdyby stejně jako je tomu v USA , měli povinnost výrobek viditelně označit zemí původu. No to by byla krása PRIM - Made in China.... :D Bubáku, prokrista, a co lepšího by si mohla přát firma, která tu má výrobu a která používá značku (spory ponechávám stranou) zavedenou jako solidní pro širokou veřejnost? Vždyť MPM jen využívá poptávky, kterou Elton nedokázal podchytit, i když se o to velice pokoušel. Dnešní obrat Eltonu o 180° a pokus o dosažení kategorie IWC, Panerai atd. (nevěřil jsem svým očím, když jsem to tu četl) jsou do značné míry kyselé hrozny, vždyť je to naprosto zřetelné. Takhle to taky cítím, řekl jsi to naprosto přesně.
BUBÁK Odesláno 17. prosince 2006 Nahlásit Odesláno 17. prosince 2006 popshop napsal: Bubak, nie si ty nahodou PRIM pozitiv? :-) PRIMeros ti nieco hovori? :-) Nie ,som taký obyčajný PRIMitiv, pozerajůcí PRIMu. Maj sa PRIMa.
BUBÁK Odesláno 17. prosince 2006 Nahlásit Odesláno 17. prosince 2006 popshop napsal: Navrhujem presunut celu diskusiu o PRIMkach na miesto kam patri - na web stranku www.prim.cz Obchod a diskusiu treba oddelit hlavne v pripade ak sa do diskusii zapaja oficialny predstavitel firmy. To uz nema podla mna nic spolocne s diskusnym forom. Riesia sa tu objednavky, ceny, renovacie a pod... Ak na tomto fore nieco sposobuje "mierny neklud", tak je to skoro vzdy tema tociaca sa okolo "novych" PRIMiek. Popshope to není přece žádný ,,oficiální představitel", to je přece PRIM.
JJ Odesláno 17. prosince 2006 Nahlásit Odesláno 17. prosince 2006 BUBÁK napsal: Značku PRIM - MPM koupili, tak ať si tady otevřou fabriku a dělají hodinky, takhle jenom zneužívají neznalosti zákazníků, kteří chtějí hodinky PRIM, ale české a dostanou za svoje peníze čínu jak vyšitou. No to snad ne... Je výhradně věcí majitele značky, zda si otevře továrnu a hodinky bude vyrábět v Číně, Kocourkově nebo třeba na Guantánamu!!! Co se týče jisté kreativity stran zveřejňovaných informací nejsou rozhodně sami, kdo mají máslo na hlavě. Stran toho, co "běžný zákazník" chce a jak je národně uvědomělý, bych si vůbec nedělal iluse. Made in China jim nevadí u Q&Q, Citzenů, Seiko, proč by jim vadilo u PRIMek. To bude vadit zákazníkům, na které se zaměřuje Elton, nikoli těm, kteří kupují u MPM. Kdyby byla povinnost označovat výrobky viditelně zemí původu, nezměnilo by se skoro nic. Ti, kterým na tom záleží, se zeptají či kouknou už dnes, ostatním je to wurst. A to nemluvím o tom, že "Made in China by bylo v běžném hodinářství odhadem u 80% nabídky. PRIMky "Made in ČR" by tam nebyly tak jako tak... Jinak osobně si myslím, že Elton měl v devadesátých letech rozumnou šanci udržet či získat dobré místo na masovém trhu, jenže by to bylo bývalo stálo hodně peněz, které v té době firma neměla (mj. kvůli "krachu" vojenské výroby apod).
BUBÁK Odesláno 17. prosince 2006 Nahlásit Odesláno 17. prosince 2006 JJ napsal: BUBÁK napsal: Značku PRIM - MPM koupili, tak ať si tady otevřou fabriku a dělají hodinky, takhle jenom zneužívají neznalosti zákazníků, kteří chtějí hodinky PRIM, ale české a dostanou za svoje peníze čínu jak vyšitou. No to snad ne... Je výhradně věcí majitele značky, zda si otevře továrnu a hodinky bude vyrábět v Číně, Kocourkově nebo třeba na Guantánamu!!! V Kocourkově je přece prodávají a na Guantanámu by je amíci asi nechtěli.
batty Odesláno 18. prosince 2006 Nahlásit Odesláno 18. prosince 2006 mechano napsal: batty napsal: mechano napsal: Většinou se nechci míchat do jalových diskusí. Tady ale nevydržím a musím poznamenat že toto je věta která bude jednou zlatým písmem zapsána do "Velké knihy největší blbostí které byly vysloveny na této planetě". Jejda. Nekde jsem nechal druhou pulku vety:) Priste si nejdrive prectu co pisu, taky by ti to prospelo. Jestli jsem něco přehlédl a ztratil kontext , tak se omlouvám. Trvám ale na tom že před kvalitou Vostok a Poljot i těch ostatních nás ochraňuj sv. František i se všemi ostatními (nechci je tady vyjmenovávat všechny). Chces tvrdit, ze Primky jsou kvalitnejsi nez Poljot?
JJ Odesláno 18. prosince 2006 Nahlásit Odesláno 18. prosince 2006 batty napsal: Chces tvrdit, ze Primky jsou kvalitnejsi nez Poljot? Jak které. Ale třeba u pouzder to často opravdu je tak a je to vidět. Na druhé straně nesdílím despekt jistých lidí ve vztahu k ruským strojkům.
batty Odesláno 18. prosince 2006 Nahlásit Odesláno 18. prosince 2006 To:Bobr> S kvalitou zacal Mechano, zeptej se jeho co tim myslel. Me by zajimalo jaky je problem treba u Poljotu, ze nas pred nima musi ochranovat Sv. Frantisek:))
Jeremy Odesláno 18. prosince 2006 Autor Nahlásit Odesláno 18. prosince 2006 Chlapi tady nic nevyhádáte.. Obě ty značky jsou prostě x-tá liga, nicméně neznamená to, že si tam někdo nemůže najít hodinky, které budou v pořádku. Na Poljotu mi vadí, že u některých modelů dělá šroubovací korunku, ačkoli nemají automatický nátah - tj. člověk je dotáhne a při zašroubování korunky hrozí přetažení - kamarádovi se to stalo a je to fakt amatérismus a naprosto zbytečná chyba ze strany výrobce. Primu zase asi neodpustím, že v době, kdy civilizovaný horologický svět vyráběl hodinky z nerezu, oni stále dělali poniklované modely z mosazi (nebo co to bylo), které po pár letech ležení v šuplíku zcela ztratí užitnou hodnotu. Kromě toho, že se mi 99% jejich produkce nelíbí. (Ale znovu připomínám, že vím, že jejich hodináři své práci rozuměli a dodnes rozumějí víc než já a že chápu, že tehdy holt třeba neměli potřebné technologie nebo důvody to dělat.)
noname Odesláno 18. prosince 2006 Nahlásit Odesláno 18. prosince 2006 Já bych jim poniklovaná pouzdra z doby totality nevyčítal. V té době prosadit něco lepšího by byl asi zázrak.
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se