accutron Odesláno 24. února 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 24. února 2012 Nekdy v lete jsem si zadaval specifikaci na renovaci na Igeny v duchu ES ale bylo mi sdeleno ze Alu stupnice neni mozna ...... To je pravda. ALu stupnici budeme vyrábět jen a pouze pro tuto limitovanou edici. Žádný kus navíc pro případné renovace. Chceme tak projevit vděčnost zájemcům o hodinky z této LE a zvýšit sběratelkou hodnotu ES2012. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
accutron Odesláno 24. února 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 24. února 2012 (upraveno) A svitici barva? Takova ta starozluta? Odstín svítící barvy na číselníku a ručkách bude stejný jako na L.E. Orlík45 z roku 2010, tzn. do žluta. Zda bych pro tento odstín použil označení starožlutá nevím. Nejsem odborník na určování barených odstínů. Upraveno 24. února 2012 uživatelem accutron Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník Ondra Odesláno 24. února 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 24. února 2012 (upraveno) Pokud se zájemci, kteří jsou na seznamu dohodnou na variantě plexi+Alu, žádný problém. Rádi to uděláme, ale musí to být na základě shody zájemců o koupi těchto hodinek. Nikoliv na základě připomínky někoho kdo si tyto hodinky koupit nechce. Pokud by to bylo takhle (tj. plexi+alu, tzn. abychom byli co nejblíže originálu), a za 25k, tak bych do toho šel. A myslím, že bych nebyl sám. Upraveno 24. února 2012 uživatelem Ondra Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
docent_tecka Odesláno 24. února 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 24. února 2012 Pokud by to bylo takhle (tj. plexi+alu, tzn. abychom byli co nejblíže originálu), a za 25k, tak bych do toho šel. A myslím, že bych nebyl sám. kdybys to chtel co nejbliz originalu, tak trvej na kalibru 68... ja k tomu pristupuju tak, ze jde o remake s novodobym kalibrem a z tohoto pohledu je safir pro me prijatelny stejne jako nerez pouzdro... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
cigi Odesláno 24. února 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 24. února 2012 (upraveno) Vidím to jako docent, je to retro remake, žádná věrná historická replika, materiály mohou být moderní, nerez místo chromované mosazi, strojek atd... , nevidím důvod trvat na plastu . Důležitý je duch a ten prim s vysokou pravděpodobností zachová, má zkušenosti a výborné reference. Luneta asi stejně nebude taková, jako na originálu, bude se "blížit". Navíc mám za to, že safír za 30k je lepší nabídka, než plast za 25k. Ovšem i tak tu plastovou lunetu Prim sport porád považuju k plastovému sklíčku za lepší, než ALU na elton sport - ovšem rád se nechám překvapit ! Upraveno 24. února 2012 uživatelem cigi Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
docent_tecka Odesláno 25. února 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 25. února 2012 (upraveno) accutrone - vim, ze uz jsi odpovidal, ale neda mi to ptam se znova na aretaci lunety - opravdu je to nerealizovatelne? ja myslim, ze i do budoucna by to pro Elton byl super prvek, ktery by mohl odlisit novodobe igeny38 od renovaci!!! ja proste u ES2012 ve vsem vidim "upgrade" oproti originalu (kalibr, material pouzdra, sklo, remen)... jen ta luneta je fakt ciste retro ja mam aretovanou lunetu na hippo a je to fakt rozdil oproti "dratkove verzi" v renovovanych igenech... tak co? podumate? jaky mate nazor vy ostatni, co jste na seznamu?? Upraveno 25. února 2012 uživatelem docent_tecka Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
diver60 Odesláno 25. února 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 25. února 2012 To je pravda. ALu stupnici budeme vyrábět jen a pouze pro tuto limitovanou edici. Žádný kus navíc pro případné renovace. Chceme tak projevit vděčnost zájemcům o hodinky z této LE a zvýšit sběratelkou hodnotu ES2012. Neco navic bych radeji vyrobil a to alespon 2nasobny pocet, protoze kdyz se bude dalsi edice vydavat za 40roku a novopeceny majitel ES2012 si tu lunetu nekde skrabne tak prece ji nebudete vyrabet opet na zakazku. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
diver60 Odesláno 25. února 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 25. února 2012 (upraveno) cigi: Luneta asi stejně nebude taková, jako na originálu, bude se "blížit". To je opravdu takovy problem to vyrobit tak jak to bylo na ES ? ovsem dnes uz s vetsi ostrosti tisku? myslim si ze to byl kdysi hlavni duvod proc se to tehdy nezavedlo do seriove vyroby ale mozna byl duvod jiny. Upraveno 25. února 2012 uživatelem diver60 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Karlos Odesláno 25. února 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 25. února 2012 Neco navic bych radeji vyrobil a to alespon 2nasobny pocet, protoze kdyz se bude dalsi edice vydavat za 40roku a novopeceny majitel ES2012 si tu lunetu nekde skrabne tak prece ji nebudete vyrabet opet na zakazku. S trochou škodolibosti bych řekl, že další edice bude někdy příští rok a poškrábaná luneta bude vítaný zdroj příjmu, výroba na zakázku se dá dobře zpeněžit. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Petr Svetr Odesláno 25. února 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 25. února 2012 Škoda že člověk nemůže vidět co vlastně kupuje, zvlášť když to nestojí jako rohlík. Kdybych měl těch 30 000 Kč tak bych asi neodolal - zní to velice dobře , ikdyž mám výhrady proti povrchové úpravě pouzdra. Ten systém otočného kroužku měl být vyřešen už dávno jinak. Měl jsem hodinky ve stylu ""Rolex submariner"" za 1600 Kč a chod lunety byl vyřešen mnohonásobně lépe než na Igenech.Jinak pokud se ty hodinky opravdu vyvedou měly by být v nabídce Eltonu, protože by asi byla škoda je nenabídnout trhu.Doufám že pak budou i nějaké krásné fotky ES2012, nejlépe taky na stránkách Eltonu, protože vizuální prezentace hodinek je tam opravdu prachbídná . Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
accutron Odesláno 25. února 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 25. února 2012 accutrone - vim, ze uz jsi odpovidal, ale neda mi to ptam se znova na aretaci lunety - opravdu je to nerealizovatelne? ja myslim, ze i do budoucna by to pro Elton byl super prvek, ktery by mohl odlisit novodobe igeny38 od renovaci!!! ja proste u ES2012 ve vsem vidim "upgrade" oproti originalu (kalibr, material pouzdra, sklo, remen)... jen ta luneta je fakt ciste retro ja mam aretovanou lunetu na hippo a je to fakt rozdil oproti "dratkove verzi" v renovovanych igenech... tak co? podumate? jaky mate nazor vy ostatni, co jste na seznamu?? Pokud bychom chtěli na ES2012 aretovanou lunetu, jako je například na Orlících, tak to znamená nakreslit a vyrobit nové pouzdro a otočný kroužek. Pak však není šance vejít se do stanovené ceny a ještě na tom něco málo vydělat. Už vidím jak se zvedne vlna chytrých komentářů o tom, jak jsme drazí, neproduktivní, nekompetentní, nevážíme si zákazníků a já nevím co ještě. Záměrně vynechávám expresívnější výrázy, které zde na naší adresu padají, ale tak to prostě je. Je mi líto, ale u ES2012 bude luneta bez aretace. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
diver60 Odesláno 25. února 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 25. února 2012 (upraveno) Ja myslim ze je to site rychlou jehlou. Skoda ze jsem uz driv se svou myslenkou renovace ve stylu ES neoslovil zde na foru vice clenu mimochodem s Bertem jsem o tom mluvil pres SZ uz pred rokem. Mohlo to byt s kal. 68 a byla by to temer replika a cena by byla prijatelnejsi i pro sirsi okruh lidi. Zajimalo by me kolik by se nas poskladalo. Me se zda ze se toho ted elton chytnul v ramci uspokojeni zajemcu co projevili zajem o O2 ale to je jiny pripad. Nicmene jde videt ze zajemci pomalu a jiste odpadavaji. Me se zda ta koncepce trochu ulitla. Elton to mel vydat v tomto stylu az bude umet vyrobit hodinky s WR 200M. Vzdyt i odkaz u O2 na Seemastery je do dnesni doby a tyto by mely mit tez WR 200M. Zavrhovane MPM dela takove hodinky s jinymi strevy bezne. Tedy pardon -necha si delat. Upraveno 25. února 2012 uživatelem diver60 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
straspol Odesláno 26. února 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 26. února 2012 To je pravda. ALu stupnici budeme vyrábět jen a pouze pro tuto limitovanou edici. Žádný kus navíc pro případné renovace. Chceme tak projevit vděčnost zájemcům o hodinky z této LE a zvýšit sběratelkou hodnotu ES2012. Koupit si výrobek za dva platy na který předem vím že nebudou k dispozici náhradní díly ? To nějak nechápu.. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
accutron Odesláno 26. února 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 26. února 2012 (upraveno) Koupit si výrobek za dva platy na který předem vím že nebudou k dispozici náhradní díly ? To nějak nechápu.. Náhradní díly a to včetně Alu stupnice samozřejmě budou. Nestraš. Pokud si pozorně prečteš co jsem napsal, cituji: "ALu stupnici budeme vyrábět jen a pouze pro tuto limitovanou edici. Žádný kus navíc pro případné renovace.", tak z toho plyne pouze to, že Alu stupnice nebudou dostupné pro renovace. Toť vše. Upraveno 26. února 2012 uživatelem accutron Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník Ondra Odesláno 26. února 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 26. února 2012 Za mě by bylo zajímavé průhledné dýnko, aby se člověk mohl pokochat novým kalibrem. Když se nejedná o čistou repliku, tak to není nic proti ničemu. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
bohus76 Odesláno 26. února 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 26. února 2012 Víc z toho asi získat nepůjde,už tak si myslím,že dost velký ústupek je to safírové sklo+ luneta s kovovou vložkou.Omluva za OT Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
diver60 Odesláno 26. února 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 26. února 2012 Ja bych mel dotaz pokud by se zde naslo urcite mnozstvi lidi kteri by meli zajem o lunetu rozmerove shodnou s ES "nebo" civilní verzi (vzestupnou) ALu lunetu byl by to problem vyrobit? Technicky nakres si dovedu troufnout rict ze by konstrukter mel nakreslit dle predlohy za max. 3h (a to i v 3D) v cem je tedy problem? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
bohus76 Odesláno 26. února 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 26. února 2012 (upraveno) Podle mne není problem pro Elton cokoliv vyrobit,je jen otázka počtu kusů /aby se to vyplatilo/ a samozřejmě ceny.Dál je to tvoření z vody.Zbytečně se to tu plevelí,omluva. Pochopil jsem,že to asi není na mne,ale nedalo mi to no,sorry. Upraveno 26. února 2012 uživatelem bohus76 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
financ Odesláno 26. února 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 26. února 2012 Podle mne není problem pro Elton cokoliv vyrobit,je jen otázka počtu kusů /aby se to vyplatilo/ a samozřejmě ceny. Dál je to tvoření z vody.Zbytečně se to tu plevelí,omluva. Myslím že to byla otázka přímo na accutrona Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
accutron Odesláno 26. února 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 26. února 2012 Ja bych mel dotaz pokud by se zde naslo urcite mnozstvi lidi kteri by meli zajem o lunetu rozmerove shodnou s ES "nebo" civilní verzi (vzestupnou) ALu lunetu byl by to problem vyrobit? Technicky nakres si dovedu troufnout rict ze by konstrukter mel nakreslit dle predlohy za max. 3h (a to i v 3D) v cem je tedy problem? Problém není v tom to nakreslit a pak vyrobit. Ale jak jsem napsal ve svém příspěvku, použitím Alu stupnice na ES2012 chceme projevit vděčnost zájemcům o hodinky z této LE a zvýšit sběratelkou hodnotu ES2012. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se