accutron Odesláno 19. července 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 19. července 2012 Koukám, že nejvíce trápení s tím zda je tisk číselníku totožný s historickými kusy a nebo je odlišný mají především ti, kteří si tyto hodinky nekoupili. Ale to už tak bývá. Dovolím si proto pár vět na vysvětlenou. Hodinky ELTON SPORT LE 2012 nejsou remake původních ES, ale je to model, který z původních ES vychází. Pokud budete hledat, tak dlišností najdete víc, nejenom v tisku číselníku. Důvod odlišného tisku je ten, že historická tisková matrice s nápisem Elton Sport, kterou jsem našel v eltonském archivu a kterou jsem původně uvažoval na hodinky použít se liší od toho co je natisknuto na dochovaných ES hodinkách u sběratelů. Když jsem na tuto skutečnost přišel, zvolil jsem menší zlo a tak výroba použila novodobou matrici, která je blíže k dochovaným původním hodinkám ES, než ta matrice z eltonského archivu. Přes všechny připomínky, které zde zazněly jsem přesvědčen, že ES LE 2012 jsou krásné hodinky s in-house strojkem, které musí svým majitelům dělat radost, kterou by si neměli nechat kazit názory zdejších "znalců". Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jezevcik2 Odesláno 19. července 2012 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 19. července 2012 Myslím,že je to úplně jedno.Pokud by chtěl někdo vysloveně identické hodinky,musel by si stejně sehnat originály.Tady jde spíše o tu nešťastnou formulaci v původní specifikaci,kterou někdo vytáhl a která kdyby bývala nebyla,tak je to dnes každému asi wurst. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
bandicoot Odesláno 19. července 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 19. července 2012 původní specifikaci, kterou někdo vytáhl Nebo že by "ke které se někdo zavázal"? Elton mam rád, ale tohle omlouvání je prostě špatně. Nejde o nic jiného než o pravdivou zpětnou vazbu. Accutronovo vysvětlení zní fér, ale mělo jít v průběhu tvorby, protože u přesně specifikobvané limitky by určitě nemělo fungovat ono kouzelné "změny v modelu oproti katalogu vyhrazeny". Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
straspol Odesláno 19. července 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 19. července 2012 (upraveno) Koukám, že nejvíce trápení s tím zda je tisk číselníku totožný s historickými kusy a nebo je odlišný mají především ti, kteří si tyto hodinky nekoupili. Ale to už tak bývá. Dovolím si proto pár vět na vysvětlenou. Hodinky ELTON SPORT LE 2012 nejsou remake původních ES, ale je to model, který z původních ES vychází. Pokud budete hledat, tak dlišností najdete víc, nejenom v tisku číselníku. Důvod odlišného tisku je ten, že historická tisková matrice s nápisem Elton Sport, kterou jsem našel v eltonském archivu a kterou jsem původně uvažoval na hodinky použít se liší od toho co je natisknuto na dochovaných ES hodinkách u sběratelů. Když jsem na tuto skutečnost přišel, zvolil jsem menší zlo a tak výroba použila novodobou matrici, která je blíže k dochovaným původním hodinkám ES, než ta matrice z eltonského archivu. Přes všechny připomínky, které zde zazněly jsem přesvědčen, že ES LE 2012 jsou krásné hodinky s in-house strojkem, které musí svým majitelům dělat radost, kterou by si neměli nechat kazit názory zdejších "znalců". Accutrone, předesílám že jsem z těch, kterým se hodinky líbí, jsou spokojeni, nehodlají nic měnit. Přesto- promiň- kopíruji myší přímo ze stránek ELTONu: 2012 ELTON SPORT - včera a dnes Všem příznivcům sportovních hodinek PRIM oznamujeme, že byla otevřena limitovaná edice 50 ks hodinek ?Elton Sport 2012? s kal.94. Specifikaci a vizualizaci hodinek z této limitované edice včetně kontaktních údajů k objednávkám můžete stáhnout zde: ELTON Sport remake 2012.pdf Sám vím, že o klasický ,,remake" nejde,to slovo je použité jen jako označení souboru. Sám jsem tleskal jako vodník na topole že bude safír atd. Hodinky jsou krásné a jsem spokojen- i když, použití jiné matrice na ciferník se dalo dát vědět předem, tak chápu, že někdo nemusí být úplně spokojený...ale za mne vše ok. P.S. Názorů zdejších znalců si dost vážím- včetně Tvého- už jsem si od nich vyslechl mnoho rad co měly něco do sebe. Jsou to fajn kluci a pokud občas rýpnou, je to taky dobře- a na hodinky mají super oko, už mne mockrát zachránili od koupě různých skládaček na AUKRU i jinde Upraveno 19. července 2012 uživatelem straspol Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník Ondra Odesláno 19. července 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 19. července 2012 Nebo že by "ke které se někdo zavázal"? A kterou stále na svém webu nabízí! Pominu fakt, že Elton nabízel a nabízí produkt něčeho, co fakticky nemá (původní tiskovou matici, kterou byly natištěny číselníky, které jsou v ES z roku 1968). Ale místo alibistické reakce bych očekával v první řadě omluvu a současně nabídku na bezplatnou výměnu číselníku za ten, který byl inzerován, s omluvným dárkem navíc v podobě např. náhradního kaučukového řemenu... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
diver60 Odesláno 19. července 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 19. července 2012 (upraveno) Holt ja jsem puntičkářIgen38 neni Igen je to odkaz na stary model ovšem logo je zachovano, ES2012 neni ES je to odkaz na starý model ovšem logo je změněno, že se použije nová matice s tim jsem počítal protože ta stará je jistě opotřebovaná a bylo určitě lepší použít novou,ale že bude použito logo ala Parexo s tim jsem nepočítal, podle mě jde o nějaký omyl ve výrobě jinak si to nedovedu vysvětlit protože u všech ostatních modelů vycházejících z Igen (ne Igen45) je toto logo (sport) použito i na renovacích,jinak na prezentaci kterou tvořil grafik pro forum (použito i na strankach Eltonu) bylo logo v pořádku, ostatně matice již byla přece vyrobena na "Bigesovu" renovaci nebo se použila jiná? Ja jsem připomínkoval i font nápisu na zadním víku, udělalo by mi velkou radost kdyby byl zachovalý ten font jaký byl použitý na původních a právě tím by se tato řada odlišila od zbytku a byl by to parádní "meisterstick". Nevím jak je to náročné pro výrobu ale předpokládám že fréza vyfrézuje to co se jí zadá. Upraveno 19. července 2012 uživatelem diver60 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník Ondra Odesláno 19. července 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 19. července 2012 (upraveno) Holt ja jsem puntičkář Igen38 neni Igen je to odkaz na stary model ovšem logo je zachovano, ES2012 neni ES je to odkaz na starý model ovšem logo je změněno, že se použije nová matice s tim jsem počítal protože ta stará je jistě opotřebovaná a bylo určitě lepší použít novou, ale že bude použito logo ala Parexo s tim jsem nepočítal, podle mě jde o nějaký omyl ve výrobě jinak si to nedovedu vysvětlit protože u všech ostatních modelů vycházejících z Igen (ne Igen45) je toto logo (sport) použito i na renovacích, jinak na prezentaci kterou tvořil grafik pro forum (použito i na strankach Eltonu) bylo logo v pořádku, ostatně matice již byla přece vyrobena na "Bigesovu" renovaci nebo se použila jiná? Řekl bych, že je právě použita ta "Bigesova" (viz obr. níže), která je ale odlišná od původní. Za mě je těžko pochopitelné, že je pro Elton problém vytovořit matici, na které by nápis ES byl shodný s původním (font, rozložení, velikost...). Upraveno 19. července 2012 uživatelem Ondra Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jezevcik2 Odesláno 19. července 2012 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 19. července 2012 (upraveno) Pravda je,že měli o tomto kroku informovat zájemce chronomagu a následně veřejnost na webu v okamžiku rozhodnutí.Fakticky by se nic nezměnilo a vypadalo by to seriozněji.Web Eltonu je věčný boj a mám pocit,že je vedením pouze nezbytně trpěn jako obtížný hmyz,namísto toho,aby byl jako partner,který pomáhá. Upraveno 19. července 2012 uživatelem Jezevcik2 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
straspol Odesláno 19. července 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 19. července 2012 (upraveno) Řekl bych, že je právě použita ta "Bigesova", která je ale odlišná od původní. Za mě je těžko pochopitelné, že je pro Elton problém vytovořit matici, na které by nápis ES byl shodný s původním (font, rozložení, velikost...). Ty jsou krásné ! Nojo, vypadá to jako tahle matrice- no tak to teď mají dvě... Upraveno 19. července 2012 uživatelem straspol Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
diver60 Odesláno 19. července 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 19. července 2012 Ty jsou krásné ! Nojo, vypadá to jako tahle matrice- no tak to teď mají dvě... Tady to byla renovace a tak ze by to melo byt tuplem jako original. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
straspol Odesláno 19. července 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 19. července 2012 Tady to byla renovace a tak ze by to melo byt tuplem jako original. Nojo. To byl pokus o nejapný žertík...Jenže renovace je taky ošidná- pouzdro je z jiného materiálu, lunety mají -prý- trochu jiné fonty atd.- nejsou to NOS, ale nově vyrobené díly co se tam dávají. Opakuju, že je fajn, když se novovýroba trochu od starých kusů liší- na kráse to neubírá a zabrání to podfukům. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
skodna Odesláno 19. července 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 19. července 2012 Dobrý den, není to sice k věci, i když ta limika je moc krásná a mrzí mě, že jsem se k vám nepřidal, a nekoupil jsem si jedny.Na co však musím zareagovat je, že někteří přispívatelé užívají špatné názvy věcí.Na výrobu jakékoli věci ve větším počtu se používá MATRICE nikoli MATICE. To druhé je např taková věc se závitem používaná všude okolo nás.Prosím za prominutí že jsem se možná někoho dotkl, ale jako strojeř jsem musel.Díky za promunutí Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
straspol Odesláno 19. července 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 19. července 2012 Dobrý den, není to sice k věci, i když ta limika je moc krásná a mrzí mě, že jsem se k vám nepřidal, a nekoupil jsem si jedny.Na co však musím zareagovat je, že někteří přispívatelé užívají špatné názvy věcí.Na výrobu jakékoli věci ve větším počtu se používá MATRICE nikoli MATICE. To druhé je např taková věc se závitem používaná všude okolo nás.Prosím za prominutí že jsem se možná někoho dotkl, ale jako strojeř jsem musel.Díky za promunutí Uf- to jsem rád že jsem to napsal správně- vůbec jsem si toho nevšimnul...pak mám, kua, poznat, jak je rovný nebo zakroucený ňáký písmenko v logu, co můžu přečíst jen pod lupou nebo s notnou dávkou představivosti Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kerob Odesláno 19. července 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 19. července 2012 Dobrý den, není to sice k věci, i když ta limika je moc krásná a mrzí mě, že jsem se k vám nepřidal, a nekoupil jsem si jedny.Na co však musím zareagovat je, že někteří přispívatelé užívají špatné názvy věcí.Na výrobu jakékoli věci ve větším počtu se používá MATRICE nikoli MATICE. To druhé je např taková věc se závitem používaná všude okolo nás.Prosím za prominutí že jsem se možná někoho dotkl, ale jako strojeř jsem musel.Díky za promunutí mam ted v tom hokej, ale mam pocit ze jich delali 50ks a sotva naplnili 30ks,nebo jsem neco prehledl? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Biges Odesláno 19. července 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 19. července 2012 Uf- to jsem rád že jsem to napsal správně- vůbec jsem si toho nevšimnul...pak mám, kua, poznat, jak je rovný nebo zakroucený ňáký písmenko v logu, co můžu přečíst jen pod lupou nebo s notnou dávkou představivosti Díky za upozornění. Matrice, matrice, matrice... zkusím si to zapamatovat. Já si vždycky představím dvourozměrnou matematickou matici, což mi jde dohromady s tiskovou matricí Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
straspol Odesláno 19. července 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 19. července 2012 mam ted v tom hokej, ale mam pocit ze jich delali 50ks a sotva naplnili 30ks,nebo jsem neco prehledl? Kolik se jich prodalo nevím, u nás snad 12 jsem líný hledat původní seznam, dost se to měnilo... limitka je pořád v nabídce. Možná vhodný dotaz na Accutrona...?? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
skodna Odesláno 19. července 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 19. července 2012 No ono je to už jedno, peníze jsem vrazil do baráku.Aspoň mě nespadne na hlavu. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
gougy Odesláno 23. července 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 23. července 2012 Vyřízení mé reklamace trvalo týden, neuvěřitelná rychlost , škoda, že si je nezvládnu vyzvednout hned Každopádně nečekané a milé překvapení Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Honza.manta Odesláno 24. července 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 24. července 2012 Tak snad - konec dobrý, všechno dobré. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
straspol Odesláno 24. července 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 24. července 2012 Vyřízení mé reklamace trvalo týden, neuvěřitelná rychlost , škoda, že si je nezvládnu vyzvednout hned Každopádně nečekané a milé překvapení Gratuluju Tobě i Eltonu, tak nějak by to mělo šlapat. Mám radost že to tak dopadlo- dostali Tě -jsou tak rychlí, že nestíháš, hahaha... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se