Návštěvník Odesláno 14. ledna 2006 Nahlásit Odesláno 14. ledna 2006 Kdysi jsem někde viděl hodiny (nástěnné) které šly obráceným směrem (ciferník měly taky udělaný zrcadlově). Potřeboval bych tohle jako žertovný dárek pro jednoho příbuzného. Nevíte někdo, kde bych to mohl sehnat? (asi se tenhle dotaz tak úplně nehodí na server o top hodinkách, ale zase jsem si řekl že sem chodí lidé znalí všeho kolem hodin... ) ;-) díky za Váš čas Kryšpín
HonzaX Odesláno 14. ledna 2006 Nahlásit Odesláno 14. ledna 2006 Mám dojem,že jsem je viděl v Palackého ulici v Praze. V prodejně dárečků a ptákovin.
Návštěvník Odesláno 11. února 2006 Nahlásit Odesláno 11. února 2006 Ahoj,taky ty hodiny chci sehnat,ale nejak se mi to nedari.Kamoska je mela,ale uz na ni nemam cislo.Ostrava
Návštěvník Odesláno 11. února 2006 Nahlásit Odesláno 11. února 2006 Posli mi prosim nejaky kontakt na ty hodiny.Diky. Ostrava dan.has@centrum.cz
Jeremy Odesláno 11. února 2006 Nahlásit Odesláno 11. února 2006 Našel jstem tyhle, ale ty asi nehledáte :-) http://cgi.ebay.com/Vintage-Disney-GOOFY-B...1QQcmdZViewItem Co třeba "crazy hours"? tu se dají sehnat snáz, i když jsou asi technicky složitější.. :-)
georg Odesláno 11. února 2006 Nahlásit Odesláno 11. února 2006 Tady je máš: http://www.aukro.cz/show_item.php?item=82832989 Jestli chceš, koupím ti je. Dej vědět na e-mail.
Návštěvník Odesláno 5. března 2006 Nahlásit Odesláno 5. března 2006 http://www.conrad.cz/hodinovy-strojek-jdou...quartz+dp46249/
Roman Šula Odesláno 3. května 2006 Nahlásit Odesláno 3. května 2006 Jinak hodiny jdoucí pozpátku má jako reklamní předmět pivovar Starobrno do restaurací (aby hosté neměli přehled o čase), taktéž mají hodiny, které mají v hodině ne 60, ale 80 minut. Snad bych je dokázal sehnat, kdyby byl zájem.
Andreas Odesláno 2. června 2006 Nahlásit Odesláno 2. června 2006 No, hodiny a hodinky jdoucí "pozadu" můžete koupit v Izraeli, neb židé to tak prostě mají. Možná i nějaké jiné značky produkované v arabském světě....
Návštěvník Odesláno 17. července 2006 Nahlásit Odesláno 17. července 2006 Tak ten přdchozí přízpěvek je trošku mimo mísu, sami židé si je u nás rádi koupí- pracuji zde, protože mají samozřejmě normální čas a je to pro ně rovněž rarita. Jinak kdekoliv v obchodech Židovského muzea v Praze jsou k dostání náramkové hodinky, budíčky a nástěné hodiny jdoucí opačně.
31682 Odesláno 17. července 2006 Nahlásit Odesláno 17. července 2006 Jinak kdekoliv v obchodech Židovského muzea v Praze jsou k dostání náramkové hodinky, budíčky a nástěné hodiny jdoucí opačně. Asi jsem tvůj příspěvek nepochopil. Vím, že semité čtou jaksi z druhé strany, ale že by jim i hodinky běhaly obráceným směrem?! Prosím vysvětlit a případně přidat odkaz na takové hodinky.
maisel Odesláno 17. července 2006 Nahlásit Odesláno 17. července 2006 Nechápu co je na tom nejasné. Dotaz byl kde se prodávajín hodinky jdoucí pozpátku. Kolega jen odpověděl a zároveň naznačil, že je dost mimo se domnívat, že takové hodinky koupíš v Izraely. Židé používají stejném hodinky jako já nebo ty, někdo mechanické jiný dig. aj., to že čtou z prava do leva a listujou obráceně nehraje roly. Samozřejmě, že ty hodinky mají i opačný číselník tj. 1 je na 11 atd. Kontakt ani link není můžš si zavolat 224800826. Původ téhle legrace je na věžních hodinách na Pražské židovské obci, které mají stejný obrácený ciferník a tak se z toho stal vyhledávaný suvenýr.
31682 Odesláno 18. července 2006 Nahlásit Odesláno 18. července 2006 maisel: díky, zdá se, že jsem konečně pochopil. Hodinky jsou tedy cetky pro turisty. Něco jako některé ruské Komandirskie, stále stejné, ale jednou s tankem a jindy s ponorkou? Díky za vysvětlení, já se ponejprv domníval, že mi tu chce sam namluvit, že Židům (a zde jsem se mylně domníval, že vzhledem ke způsobu psaní všeobecně semitům) běhají hodinky dodnes obráceně. Nějak mi to něštymovalo s některými, udajně armádními, modely hodinek, které jsou prezentovány pro izraelské vojcly. A hleďme, můžou za to hodiny PŽO
X-Bob Odesláno 18. července 2006 Nahlásit Odesláno 18. července 2006 To 31682 - jak vypadají hodinky pro vojáky IDF? Zajímá mě to.
31682 Odesláno 18. července 2006 Nahlásit Odesláno 18. července 2006 V průběhu času jsem je viděl na webu, odkazy nemám. Nepřikládal jsem jim nijakou důležitost, hlavní je, že všechny měly klasické ciferníky a většinou se jednalo o quartzky. Všechno normální hodinky, obrácený ciferník bych zaregistroval. Jediné co mě na nich vždy upoutalo, že byly zmíněny v souvislosti s izraelskou armádou.
31682 Odesláno 18. července 2006 Nahlásit Odesláno 18. července 2006 X-Bob: tak tady máš hned jedno zděšení, pouťovky pro turisty. Jenom doufám, že nějaké z tlačítek neslouží k zapnutí zpětného chodu http://www.israelmilitary.com/product_info...0ac90464a6aef13
X-Bob Odesláno 19. července 2006 Nahlásit Odesláno 19. července 2006 Děkuju, ale podívaj se 31682, to tak jako není nic pro nás, víme, takovejch šmé hodinek mám plný břicho, nemusej mi nic povídat, já efektivně myslel, že to budou "ńáký" hodinky, nedivil bych se, kdyby výrobce byl už plajte, to je opravdu pro túristy. Ale děkuju za ukázku
maisel Odesláno 26. července 2006 Nahlásit Odesláno 26. července 2006 Zdravím, ty co znám jsou sice cetka pro turisty, ale dle mého názoru se dají i chvíli nosit- Strojek Ronda. Ona je to cetka za cca 2000,-Kč Pokud vím, tak jsou i dámské. Hezký den Maisel
maisel Odesláno 26. července 2006 Nahlásit Odesláno 26. července 2006 Už jsem je našel i pro drahé polovičky
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se