Návštěvník Tada Odesláno 5. srpna 2012 Nahlásit Odesláno 5. srpna 2012 Gandalf: co s tím vším pak budeš dělat? Velkej kotel guláše?
gandalf Odesláno 5. srpna 2012 Autor Nahlásit Odesláno 5. srpna 2012 (upraveno) Většinu zase rozdám, navařím chilli omáčky ..... a budu se připravovat na příští sezónu. Mám v plánu zkusit jednu 2.000.000.000. /TRINIDAD SCORPION MORUGA/ Na YouTube je nový video. Upraveno 5. srpna 2012 uživatelem gandalf
Návštěvník Tada Odesláno 5. srpna 2012 Nahlásit Odesláno 5. srpna 2012 Teda Češi vydržej... Příští sezonu musím od tebe objednat nějaká semínka
gandalf Odesláno 5. srpna 2012 Autor Nahlásit Odesláno 5. srpna 2012 Jo někteří vydržej, ale nezkoušel bych to. Je to nebezpečná ruleta.Až to dozraje /budou toho snad kila/, tak ti bez problémů pošlu "vzorky" a nějaká semínka pochopitelně taky.Už jsem si na to pořídil i sušárnu, tak s tím snad nebudu dlouho otravovat vzduch doma.
Návštěvník Tada Odesláno 5. srpna 2012 Nahlásit Odesláno 5. srpna 2012 gandalf: Paráda... Já jsem byl posledně v Praze v nějakém mexickém bistru kdesi v centru a řekl jsem si, že to chci pálivé... Hehe očekávaje mdlou chuť chilli z vlašky z tesca jsem byl celkem překvapen... Obsluha se při pohledu na můj rudý xicht ptala, jestli mi to chutná, tak jsem odpověděl "lehce pikantní" a doufal v rychlý konec Ale tohle bude asi pořád jiná liga
giptrick Odesláno 5. srpna 2012 Nahlásit Odesláno 5. srpna 2012 Já dnes v pominutí mysli polknul jedno chilli od Gandalfa a do teď si to vyčítám :-) Hubu mám opuchlou jako Agáta Hanychová. Navíc jsem nějak pomíchal sazenice a zasadil všechno dohromady. Teď mám pálivé papriky i ty, co pálivé být neměly. Myslíš Honzo, že to může být tím, nebo je chyba někde jinde?
Traveller Odesláno 5. srpna 2012 Nahlásit Odesláno 5. srpna 2012 Nedovedu si představit, čím si chudák na tom videu prošel. Já před pár lety zkusil Habanero a do večera jsem nacítil pusu. Dodnes mám původní sklizeň usušenou v mlýnku na pepř. Letos snad přibodou další...
gandalf Odesláno 6. srpna 2012 Autor Nahlásit Odesláno 6. srpna 2012 Já dnes v pominutí mysli polknul jedno chilli od Gandalfa a do teď si to vyčítám :-) Hubu mám opuchlou jako Agáta Hanychová. Navíc jsem nějak pomíchal sazenice a zasadil všechno dohromady. Teď mám pálivé papriky i ty, co pálivé být neměly. Myslíš Honzo, že to může být tím, nebo je chyba někde jinde? Jasně že to může být křížením, ale zpravidla tu vlastnost získává až další generace. Ale k tomu přenosu mohlo dojít už loni. Nebo se projevil /převládl/ genetický vliv nějakého předka té papriky, co původně neměla pálit.
gandalf Odesláno 6. srpna 2012 Autor Nahlásit Odesláno 6. srpna 2012 (upraveno) Takhle jsem to zaplnil z obavy před včerejší bouří. Stejně asi 20 kytek muselo zůstat venku. Ale dobře to dopadlo.edit.: fotka Upraveno 6. srpna 2012 uživatelem gandalf
sect Odesláno 7. srpna 2012 Nahlásit Odesláno 7. srpna 2012 I když vyseto se značným zpožděním (Gandalf ví), tak to vypadá, že to stihnou..... Bishop crowns: A tohle snad habanera? Fakt to má tak růst?
gandalf Odesláno 7. srpna 2012 Autor Nahlásit Odesláno 7. srpna 2012 Jj mohly by to se štěstím stihnout a když ne, tak ti pošlu moje a příští rok začneš v únoru
kejklik Odesláno 7. srpna 2012 Nahlásit Odesláno 7. srpna 2012 Takhle jsem to zaplnil z obavy před včerejší bouří. Stejně asi 20 kytek muselo zůstat venku. Ale dobře to dopadlo. Když vidím tu džungli: co se nechá dělat s několika kily kapsicinu? Na čilimajdu spotřebuješ pár deko papriček, ale do guláše to házet nejde. Kolegové, publikujte tady rozumné nápady na využití. Jedna možnost se mi vybavuje z doby cca 40 let zpátky a je spojená s nějakým maďarským filmem o bojích s Turky v 16. století. Zajatý turek nechtěl promluvit, tak mu do zadního otvoru (po namaštění) zasunul kat červenou papričku. Tenkrát to na mě udělalo silný dojem, zejména turkovo veselé poskakování před tím, než byl setnut. Paprika byla asi odrůda Bulgarian Carot....
kejklik Odesláno 7. srpna 2012 Nahlásit Odesláno 7. srpna 2012 A ještě jeden odkaz, pokud to tu nebylo: http://www.chilliweb.cz/
gandalf Odesláno 7. srpna 2012 Autor Nahlásit Odesláno 7. srpna 2012 Co s tím? To fakt netuším, pěstuju to pro zábavu. Podělím známé a kamarády, navařím omáčky a budu se těšit na novinky v příští sezóně. Už jsem se plně dovybavil, právě testuju novou sušárnu na ovoce ....
Lion Odesláno 7. srpna 2012 Nahlásit Odesláno 7. srpna 2012 (upraveno) netušíte co by to tak zhruba mohlo být? Upraveno 7. srpna 2012 uživatelem Lion
gandalf Odesláno 7. srpna 2012 Autor Nahlásit Odesláno 7. srpna 2012 Člověče, to může být cokoliv. Jak to kvete, bíle nebo do zelena?
Lion Odesláno 7. srpna 2012 Nahlásit Odesláno 7. srpna 2012 Člověče, to může být cokoliv. Jak to kvete, bíle nebo do zelena?
gandalf Odesláno 7. srpna 2012 Autor Nahlásit Odesláno 7. srpna 2012 Je to čistě bílé, nebo to má žluté flíčky na okvětních lístkách /z toho obrázku to není moc znát/ - podle toho určíš alespoň rod /někde vpředu jsem vkládal obrázky květů/.
gandalf Odesláno 7. srpna 2012 Autor Nahlásit Odesláno 7. srpna 2012 Tak víme alespoň, že je to Capsicum chinense. Jestli najdeš něco podobného mezi těmito obrázky, tak budeš mít štěstí. Taky to může být nějaké náhodné křížení.http://www.google.cz/search?q=capsicum+chinense&hl=cs&prmd=imvns&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ei=ID8hUNvEM4SztAbBwYGYCA&ved=0CGcQsAQ&biw=1516&bih=1034
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se