Přejít na obsah

Chilli


Doporučené příspěvky

Indonéská marináda. Na 1,75 kg kuřete

 

Suroviny:

 

5-7 hlaviček česneku, jemně sekaného

4 jarní cibulky nebo 5 šalotek, krájené

4 lžíce cukrové melasy

strouhaná citronová kůra a šťáva ze 2 citronů

2-3 zelené chilli Jalapeno, jemně sekané

90 ml sojové omáčky

1/2 lžičky turmeriku

1 lžíce mletého koriandru

3 lžíce jemně pokrájeného zázvoru

100 g burských oříšků, drcených

 

Postup přípravy:

 

Všechny přísady smíchejte dohromady a přidejte kousky kuřete.

Ponechte 3-4 hodiny, nebo 48 hodin v chladničce, aby se chuť a vůně plně rozvinuly.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak mne napadlo, nemas nejake porovnani jednotlivych papricek a ruznych druhu omacek? Nejake tabulky podle palivosti. . . . .

 

Někde jsem viděl pěknou a docela podrobnou tabulku. Tohle je tak ve zkratce...

Posted Image

zrdoj/source

 

Tabulka i s omáčkami

 

post-5631-098884800 1330537550.gif

 

zdroj/source

Upraveno uživatelem grakij
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Nová stupnice pálivosti /2012/

15 000 000 - 16 000 000 SHU čistý capsaicin, dihydrocapsaicin

8 600 000 - 9 100 000 SHU různé capsaicinoicidy (např. Homocapsaicin, Homodihydrocapsaicin, Nordihydrocapsaicin)

5 000 000 - 5 300 000 SHU dráždivé munice podléhající zákonu: pepřový sprej, FN 303

2 009 231 SHU Trinidad Moruga Scorpion

1 463 700 SHU Trinidad Scorpion "Butch T"

1 382 118 SHU Naga Viper

1 067 286 SHU Infinity Chilli

855 000 - 1 050 000 SHU Bhut Jolokia

350 000 - 580 000 SHU Red Savina Habanero

100 000 - 350 000 SHU Guntur Chilli, Habanero, Scotch Bonnet Pepper, Datil Pepper, Rocoto, African Birdseye, Madame Jeanette, Hamaican Hot Pepper

50 000 - 100 000 SHU Bird´s eye chilli, Thai Pepper, Indian Pepper, Malagueta Pepper, Chiltepin Pepper, Peugin Pepper

30 000 - 50 000 SHU Cayenne Pepper, Ají Pepper, Tabasco Pepper, Cumari Pepper

10 000 - 23 000 SHU Serrano Pepper, Peter Pepper

8 000 - 10 000 SHU Chipotle 2 500 - 8 000 SHU Jalapeno Pepper, Guajillo Peper, New Mexican variety Anaheim Pepper, maďarské Chilli, Tabasco omáčka

500 - 2 500 SHU Anaheim Pepper, Poblano Pepper, Rocotillo Pepper, Peppadew

100 - 500 SHU Pimento, feferonky

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pěkně ti lezou. Rozsázíš je, až budou mít tak 2-3 pravé listy. Nějakou lžičkou je vydloubneš i s balem a opatrně přeneseš do substrátu. Můžeš je dát trochu hlouběji. Nech v květníku nahoře nějaký místo. Až zesílí, tak dosypeš substrát a ony udělají další patro kořenů /to je posílí/. Zatím bys mohl přidávat trochu Lignohumátu a po přesazení i opatrně přihnojit /méně je více - nespálit/.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • po 2 týdnech...

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
×
×
  • Vytvořit...