Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno (upraveno)

To ne, mělo by to být chilli Ring of Fire, jak jsem si to právě ověřoval, tak je to ono /70-85.000 SHU/. Mám jen jednu, ale plodí jako blázen. Ta by stačila pro normální rodinu na několik let :furious:

edit.: překlep, jak jinak a doplnění

Upraveno uživatelem gandalf
Odesláno

Rád bych se zeptal - rostliny furt kvetou, ale to už zřejmě nemá šanci dozrát. Nemám kvetoucí výhony zastřihnout, aby spíš zrály ty, co šanci dozrát mají?

Odesláno

Po sezoně budu objednávat nějaká semena zde:

http://stores.ebay.de/samenzwerg/Chili-Saatgut-/_i.html?_fsub=1898982011&_sid=75359551&_trksid=p4634.c0.m322

http://samenzwerg.de/

Bude mít někdo zájem se přidat?

Já bych ti asi doporučil tady http://www.seminka-chilli.cz/ a taky napíši proč - je to český obchod a tudíš je možná rychlá zpětný vazba a majitel je solidní. Já jsem se zahraničními obchody neměl moc dobrou zkušenost. Navíc to můžeš reklamovat až když jsou tam plody. Jestli budeš chtít, tak ti můžu poslat nějaký moje /zadarmo :wheelchair: / Jde o to, co chceš.

Odesláno

Ale musím dodat, že mně se loni taky samo zkřížilo Jamaican Yellow, asi se Savinou. To je pech, vysadil jsem do folijáku jednu sazenici a on je to kříženec. Před chvílí jsem se do toho zakousl, nic zlého netuše /mělo mě varovat aroma/. Další sazenici jsem dal do kontejneru a je .... oranžová /vlastně oranžová je taky hezká/. To jsou věci ta genetika.

Odesláno

Bude mít někdo zájem se přidat?

souhlas, seminka-chilli.cz.... německo dejme tomu, ale z ebaye už osobně radši ne... 50 semen Trinidad Scorpion za deset babek cca.... prodejce stovky feedbacků, než nám to vyrostlo, pak to zabalil :D

Odesláno

Já bych ti asi doporučil tady http://www.seminka-chilli.cz/ a taky napíši proč - je to český obchod a tudíš je možná rychlá zpětný vazba a majitel je solidní. Já jsem se zahraničními obchody neměl moc dobrou zkušenost. Navíc to můžeš reklamovat až když jsou tam plody. Jestli budeš chtít, tak ti můžu poslat nějaký moje /zadarmo :wheelchair: / Jde o to, co chceš.

pokud bys měl něco z tohoto:

Odesláno (upraveno)

Mám mimo jiné Naga Jolokia Yellow, Neon, Red, pořád doufám, že i White, 7Pod Jonah ....

Ten 7Pod Jonah jsem v životě neochutnal /teprve zraje/, ale vypadá dost vražedně.

Ale když je známo, z čeho to šlechtili, tak to bude pěkně silnej prevít. Kytka je to velká, silná, plody budou velké.

edit.: doplnění

Odesláno

Aktuální stav.

Jamaican Yellow mi byla zřejmě nevěrná se Savinou

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Naga Jolokia Neon

Habanera pěkně obrostla

Naga Jolokia Yellow

Naga Yolokia Red

7Pod Jonah nezapře z čeho byl vyšlechtěn

Neznámé z Bornea má nasazeno stovky plodů /cca 12-15 cm/

Odesláno (upraveno)

Sklízel bych až vplné zralosti. Pokud chceš semena, tak si tam jeden kousek nech třeba i přezrát. Když ty zralé otrháš, nebudou brát výživu těm dozrávajícím. Můžeš je sušit, nakládat, do salátů a pochopitelně vařit různé omáčky /nebo rozdat/.

Ještě doplním, ty masité druhy /jako třeba Habanero/ vždy musíš nejméně rozpůlit, nebo ti zplesniví. Bacha na pokožku a před .... :wheelchair:

Odesláno

Protože to pomalu bude aktuální, tak se zde zeptám, zda bude mít někdo zájem o semínka chilli - Habanero /300.000 - 500.000 SHU/, Savina /kolem 500.000/, Naga PC1 /kolem 700.000/, Jolokie /žlutá, červená, neon - kolem 1.000.000/, omezené množství 7Pod Jonah /prý až 2.000.000 - skoro na zbroják/ a výborné zde od kolegy z Bornea /taky docela síla/, nějaké biskupské koruny /slabší/, ......

Abych věděl, kolik toho nasyslit :wheelchair:

Odesláno

Protože to pomalu bude aktuální, tak se zde zeptám, zda bude mít někdo zájem o semínka chilli - Habanero /300.000 - 500.000 SHU/, Savina /kolem 500.000/, Naga PC1 /kolem 700.000/, Jolokie /žlutá, červená, neon - kolem 1.000.000/, omezené množství 7Pod Jonah /prý až 2.000.000 - skoro na zbroják/ a výborné zde od kolegy z Bornea /taky docela síla/, nějaké biskupské koruny /slabší/, ......

Abych věděl, kolik toho nasyslit :wheelchair:

To vypadá zajímavě,

osobně bych zkusil na příští sezonu Biskupskou korunu, Habanero a Jolokia neon.

Odesláno

To vypadá zajímavě,

osobně bych zkusil na příští sezonu Biskupskou korunu, Habanero a Jolokia neon.

Tak mi pošli adresu do SZ. Jo, ten neon je plodem drobnější, než ostatní Jolokie. Žlutá je stejně velká jako červená.

Odesláno

To jsi mě docela nalomil, přemejšlím, že přiští rok vyhodím manželce z balkonu muškáty a nasázím chilli.Vypadá to stejně krásně bo bych řekl i lépe a hlavně ten užitek k nezaplacení :furious: :lol:

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...