Přejít na obsah

Chilli


Doporučené příspěvky

No jo, dnes jsem zahájil sušení, během 1/2 hoďky to bylo skrz latexový rukavice a pálí a pálí. Zatím jsem zpracoval jen natrhanou červenou a žlutou Jolokii a část Habanera. Pochopitelně jsem zamořil byt. Tak jsem odškodnil manželku houbařskou vycházkou a do této doby pro změnu čistíme houby. Človek si holt nevybere.

edit.: někdo mi ukradl písmenka :wheelchair:

Upraveno uživatelem gandalf
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

No jo, dnes jsem zahájil sušení, během 1/2 hoďky to bylo skrz latexový rukavice a pálí a pálí. Zatím jsem zpracoval jen natrhanou červenou a žlutou Jolokii a část Habanera. Pochopitelně jsem zamořil byt. Tak jsem odškodnil manželku houbařskou vycházkou a do této doby pro změnu čistíme houby. Človek si holt nevybere.

edit.: někdo mi ukradl písmenka :wheelchair:

 

Ne neukradl jen se Ti působením chilli rozpustily :crying_anim02:

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • po 2 týdnech...
  • po 2 týdnech...

 

Plecháčová :lol2: :lol2: že bych domácí produkty zkombnoval? půlitr slivovicea jedna paprička? :) dívám se na ní,jednu rostlinu jsem vzal ze skleníku v kyblíku do pokoje a pučí pořád...

Upraveno uživatelem Lion
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ochutnával jsem, je to fakt zajímavý pití :) Doporučuji nepít na lačno a lepší je mít po ruce mléko. Nicméně většina lidí zvládla degustaci se ctí.

Je to super do koktejlu, těším se až něco namícháme.

 

edit: jo, a na konci si můžete všimnout dětských hodinek v bicoloru (datejust).

Upraveno uživatelem Chumpus
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Já, za sebe, bych slivovici nedouoručoval. Pokud má vyniknout charakteristické aroma a chuť chilli musí to být v našich podmínkách jen vodka. Dovedu si přestavit i teqilu. Jinak ne. Mám to vyzkoušeno. Jestli někdo chce experimentovat, pošlu mu sušené vzorky chilli. Ale musí se s námi podělit o zážitky.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Já, za sebe, bych slivovici nedouoručoval. Pokud má vyniknout charakteristické aroma a chuť chilli musí to být v našich podmínkách jen vodka. Dovedu si přestavit i teqilu. Jinak ne. Mám to vyzkoušeno. Jestli někdo chce experimentovat, pošlu mu sušené vzorky chilli. Ale musí se s námi podělit o zážitky.

 

já to testnu... slivovice mám 30 litrů, půllitr mě nezabije... vodku jakou?? ona je jiná v chuti božkov a absolutka :) o zážitky se rád podělím, kolik tam toho dát a jak dlouho louhovat? :)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Přečti ten link na chiliforum - tam je vše. Na vodce nezáleží - stejně ji neucítíš (jen neber tu oslepující :))...

 

to jsem pročetl, ovšem Gandalf nedoporučuje slivovici i když tam psali že to chilli stejně přerazí tak se radši zeptám... pochopil sem to tak že na základním alkoholu dost zážeží... domácí mi chutná a ovocný prvek tam samozřejmě výrazný je... a vodka za stovku je chuťově úplně jinde než absolutka

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Chilli to nepřerazí, vyzkoušel jsem to na pálence z jablek. Jen to obarvilo ten destilát trochu do růžova. To aroma chilli se v tom ovocným destilátu ztratí /a to ta pálenka není tak aromatická jako ze švestek/. O tom aroma bych mohl vyprávět - už 10 dní suším chilli.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
×
×
  • Vytvořit...