gandalf Odesláno 11. února 2013 Autor Nahlásit Odesláno 11. února 2013 (upraveno) Gandalfe, můžu se zeptat jaké osvětlení a kde jsi kupoval? kamarád kupoval hodinky ( ) na jednom krámu s širším sortimentem a já tam našel toto - za litr to vypadá slušně, u nás je to strašně přepálený k těm omáčkám, dala by se za nějakou úplatu odkoupit nějaká ta šmakuláda? Ono hlavně záleží na teplotě světla. Lumeny celkem o ničem nevypovídají. Mělo by být kolem 6000 kelvinů /+-/.K těm omáčkám - máš radši ostrou, nebo i pro normální lidi?Koupil jsem "cosi" na ebay, snad to bude fungovat. A když ne, tak to využuji jinde. Stálo to pár stovek i s dopravou. Nakonec dodnes jsem se bez toho obešel. Ale tyhle ledky 5050 se používají.http://www.ebay.com/itm/140766580921?ssPageName=STRK:MEWNX:IT&_trksid=p3984.m1497.l2649edit.: doplnění Upraveno 11. února 2013 uživatelem gandalf
joXerus Odesláno 13. února 2013 Nahlásit Odesláno 13. února 2013 Zaujalo mě třeba Toto na aukru, ale připadá mi, že je tam strašně malá watáž tady to co jsi objednal ty bude dobré akorát tak v začátku, větším rostlinám to už moc nedá, ne?omáčky - tím si nejsem úplně jistý, pro mě zatím byla nejlepší ta MorugaMučíto, ale o té jsi se tu moc hezky nevyjadřoval, tak bych se asi nechal překvapit
gandalf Odesláno 13. února 2013 Autor Nahlásit Odesláno 13. února 2013 Já to taky tak používám - jen ráno a večer. Přes den mají světla dost. Po "zmrzlých" jdou kytky z bytu /v opačném případě bych šel asi já/. Ony ty 3 měsíce soužití jsou asi na hranici únosnosti /mluvím o cca 150 rostlinách, které se musí přesazovat, rosit, přihnojovat ..../
kejklik Odesláno 26. února 2013 Nahlásit Odesláno 26. února 2013 Dnes dorazily LED pásky z HongKong/China. Typ 60 LED 5050/m, příkon 14,5 W/m, svítivost cca 900 lm. Odzkoušel jsem odstřihlých 12 diodách a světla je jak ve dne. A ještě cena: 5 m na špulce, s krytím IP 65 a samolepícím podkladem za 15.83 USD, doprava zdarma. Obálka šla 12 dní a prošla zcela bez použití služeb pošty 120. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.
joXerus Odesláno 27. února 2013 Nahlásit Odesláno 27. února 2013 ty pásky se dají krátit jak potřebujete nebo je koupit v potřebné délce?hmm, tak že bych taky něco takového objednal?
gandalf Odesláno 27. února 2013 Autor Nahlásit Odesláno 27. února 2013 Dají se normálně stříhat a potom propojit. Dokonce se prodávaj i konektory k jejich propojení. Na tom pásku je vyznačeno, kde to střihnout.
kejklik Odesláno 27. února 2013 Nahlásit Odesláno 27. února 2013 ty pásky se dají krátit jak potřebujete nebo je koupit v potřebné délce?hmm, tak že bych taky něco takového objednal? nejmenší "odstřihnutelná" délka jsou 3 LED. Konektory pro napojení pásku jsem z PRC neobjednával, ty jsou jen za dvojnásobnou cenu k dostání třeba zde:http://www.ledline.cz/prislusenstvi/konektory-pro-led-pasky/
gandalf Odesláno 3. března 2013 Autor Nahlásit Odesláno 3. března 2013 Takhle jsem vyřešil uchycení těch teles s ledkami 5050 /50 cm x 36 led/. Použil jsem držáky na zkumavky nad kahan. Je to funkční, stabilní, jednoduché a svítí to jako čert. Propojil jsem to s trafem 220/12V. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.
gandalf Odesláno 3. března 2013 Autor Nahlásit Odesláno 3. března 2013 Ještě dodám, že letos jsem vysel "jen" 27 druhů chilli.
kejklik Odesláno 3. března 2013 Nahlásit Odesláno 3. března 2013 Mladý chemik nebo nadnormativní zásoby laboratoře chemie místní ZDŠ?
gandalf Odesláno 3. března 2013 Autor Nahlásit Odesláno 3. března 2013 Druhá možnost je pravdivá. To světlo je opravdu silný.
gandalf Odesláno 3. března 2013 Autor Nahlásit Odesláno 3. března 2013 (upraveno) Takhle to svítí. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Upraveno 3. března 2013 uživatelem gandalf
kejklik Odesláno 11. března 2013 Nahlásit Odesláno 11. března 2013 Včera jsem (14 dní po výsevu) hodnotil klíčivost různých paprik - chilli i normální jedlé. Vždy jsem dával stejný počet semínek jedné odrůdy do kokosových i rašelinových tablet: kokosové tablety "Bauhaus", cena za kus 2,30, výsledek klíčivost 71%rašelinové tablety Jiffy 7, cena za kus 2,90 + pošta, výsledek klíčivost 88%.
gandalf Odesláno 11. března 2013 Autor Nahlásit Odesláno 11. března 2013 Ty tablety z kokosových vláken budeš asi muset přihnojovat, když prorostou, tak přesadit. Hlavně to nedávej do těch sadbovačů z papírové hmoty - jak to přischne, tak je vymalováno. Mně na těch kokosovejch vadil takový ten "pucek" z vláken, co tam po vysazení zbyde a kořeny se tím obtížně prodírají. Když si představíš starší kořeny, který maj průměr jako palec a ta ostrá kokosová vlákna nechtěj povolit, tak je mi těch kytek líto. Přechod z rašeliny mi přijde přirozenější. Ale jsou pěstitelé, kteří na to nedaj dopustit, nebo na minerální vlnu /nebo nic jiného nevyzkoušeli/. Já mám zatím klíčivost na 100%, ale zase jsem toho vysel pro jistotu spoustu a potom mi to bude líto vyhodit. To bude boj.Ta led světla mohu jen doporučit - ještě jsem si 2 přiobjednal.
gandalf Odesláno 15. března 2013 Autor Nahlásit Odesláno 15. března 2013 Mám vysázeno: Naga PC1, Purple Cluster, Ring of Fire, červené a oranžové z Indonézie, "domácí" z Bornea, Biskupská koruna, Jalapeňo, Bacio di Santa, Jamajské žluté, Jamajské červené, červený penis sv. Petra, Fatali, Habanero red, Jolokia červená, žlutá, neon, 7 POD Jonah, Trinidad škorpion, Sibiřské domácí, moje "obří", beraní rohy. Ještě vysadím Infinity, Habanero Neon, Calico, Sangria ornamental, Medusa a Trinidad Scorpion Morgua.Snad jsem na nic nezapomněl
marosh Odesláno 15. března 2013 Nahlásit Odesláno 15. března 2013 Gandalfe, tak jsem si tu řádků druhů, co si letos zasel, četl a smál jsem se u toho...Připomnělo mi to něco z Cimrmana, takové suché konstatování, jak širokého máš koníčka. Nebyl to žádný výsměch, naopak, ten smích byl projev obdivu.
FiXilVer Odesláno 15. března 2013 Nahlásit Odesláno 15. března 2013 mam otazku na miestnych Chilli znalcov.. chcel by som si len tak doma v kvetinaci vypestovat nejaku Chilli papricku. Moje skusenosti teraz su 0, viete mi poradit nejaky druh, ktory nebude potrebovat aby som si upoval specialnu LED lapu? skratka nieco take co pichnem do kvetinaca, podla navodu umiestnim v byte, a budem polievat? ale zaroven, aby to aj bolo niecim specialna rastlinka, nie len take to obycajne chili, co rastie "vsade". Vedeli by ste mi nieco take poradit? rovno aj kde by som mohol kupit semienka k tomu?
gandalf Odesláno 15. března 2013 Autor Nahlásit Odesláno 15. března 2013 Doporučil bych ti tuhle Medusu. http://www.google.cz/search?q=chilli+medusa&hl=cs&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ei=vFtDUcSuHMGP7AarxYCwBg&ved=0CGUQsAQ&biw=1584&bih=961Koupit můžeš třeba tady http://www.seminka-chilli.cz/balicek-za-okno-2-na-balkon-82456.html /nebo jinde - prodejců je spousta/Lampa není podmínkou, dostatek světla je však nutnost.
FiXilVer Odesláno 16. března 2013 Nahlásit Odesláno 16. března 2013 Doporučil bych ti tuhle Medusu. http://www.google.cz/search?q=chilli+medusa&hl=cs&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ei=vFtDUcSuHMGP7AarxYCwBg&ved=0CGUQsAQ&biw=1584&bih=961Koupit můžeš třeba tady http://www.seminka-chilli.cz/balicek-za-okno-2-na-balkon-82456.html /nebo jinde - prodejců je spousta/Lampa není podmínkou, dostatek světla je však nutnost. diky, objednane tak nech rastu
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se