ony Odesláno 28. září 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 28. září 2017 Tu už mám hotovú dávno nejak mi to nesadlo asi ten cesnak.Niečo suším a robím si takú svoju pastu kapia+kajenske+naga. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
gandalf Odesláno 29. září 2017 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 29. září 2017 Musel jsem trochu protrhat 3 druhy - 1.86kg. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
gandalf Odesláno 5. října 2017 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 5. října 2017 Protrhal jsem dvě kytky Jalapeňo Maylon /lahoda. Jak za syrova, tak uzené, či v nálevu, nebo plněné sýrem a smažené v trojobalu/. Mám je venku /asi 10 kytek/, tak to asi sklidim. Možná i inspirace do kulinária :-) Ještě doplnim - "normálně" se Jalapeňo sklízí v t.zv. technické zralosti /zelené/, ale já mám raději zralejší /cukry/.To oranžový vespod jsou Moruga Peach - taky zatím venku. Vražedné. Nějakou jsem dal v pondělí Kamilovi - viděl ho někdo od té doby? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
M.K. Odesláno 6. října 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 6. října 2017 Gandalfe, to o té "techniké zralosti" Jalapeňo jsem nevěděl. A zrovna včera mi vítr shodil truhlík, pár (zelených) plodů se utrhlo. Myslíš tedy, že je to použitelné resp. poživatelné? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
pebe Odesláno 6. října 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 6. října 2017 4.11. by měl být Chilli den v Praze v NC Eden Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
gandalf Odesláno 6. října 2017 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 6. října 2017 To o té technické zralosti platí obecně i u všech paprik /prodávají se zelené, i když by měly třeba zčervenat/. V podstatě jde o prodloužení skladovatelnosti o několik týdnů .... Jde tam jen o to, že plod papriky ještě nevytváří cukry a nemá tu plnou chuť. K tvému dotazu - pochopitelně že ty zelené plody jsou jedlé, dokonce i pálí. Můžeš je taky usušit a používat jako koření, nebo zavařit ..... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
M.K. Odesláno 6. října 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 6. října 2017 Gandalfe, díky! Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
M.K. Odesláno 6. října 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 6. října 2017 ... a 17.11., rovněž v Praze, další ročník Plechové huby. Loni to bylo parádní... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
gandalf Odesláno 6. října 2017 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 6. října 2017 ... a 17.11., rovněž v Praze, další ročník Plechové huby. Loni to bylo parádní...10.-12.11. je akce v Budějcích - prej s chlastem. Tak nevim Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
M.K. Odesláno 6. října 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 6. října 2017 Ty Budějky asi nedám, ale na Plechovce se mi líbilo (a chutnalo) :-) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
gandalf Odesláno 6. října 2017 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 6. října 2017 Ty Budějky asi nedám, ale na Plechovce se mi líbilo (a chutnalo) :-)Tak holt až pojedu do Plzně :-) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
gandalf Odesláno 6. října 2017 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 6. října 2017 Jalapeňo je "pod střechou" :-) Ostatní mám ještě v taškách. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník Kamil Odesláno 8. října 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 8. října 2017 To oranžový vespod jsou Moruga Peach - taky zatím venku. Vražedné. Nějakou jsem dal v pondělí Kamilovi - viděl ho někdo od té doby? Už se to vaří! Moruga Peach jsou vpravo spolu s těmi malými dofialova (co to vlastně bylo?), bude z nich speciální pasta pro ryze soukromé použití. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
gandalf Odesláno 9. října 2017 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 9. října 2017 Ty drobný do fialova jsou Cheiro Roxa - mám je první rok. Měly být jemné, vhodné pro nakládání, snad i pro děti /asi cizí/ :-) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Maxel Odesláno 9. října 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 9. října 2017 Jalapeňo je "pod střechou" :-) Ostatní mám ještě v taškách.Krása! Naplnit fetou, obalit (trojobal nebo těstíčko), osmažit, sežrat. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
gandalf Odesláno 9. října 2017 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 9. října 2017 (upraveno) Nevím kam s tím, tak třeba sem /nakonec rostou vedle chilli/.Dnešní sběr čínských rajčat /čmeláků/ - ty snad nespálí ani mráz. Pochopitelně rostou venku.Ta černá barva je přirozená, zrají od černé do zlato-černé. Ve stínu, třeba uvnitř toho křoví jsou jen zlaté/.edit.: doplnění Upraveno 9. října 2017 uživatelem gandalf Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
gandalf Odesláno 12. října 2017 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 12. října 2017 A nezraje to a nezraje to. Ať mi někdo vypráví o oteplování. Protrhal jsem lusky, které chytají trochu barvu a nechám to doma dojít. Na rostlinách mám tak 70-80% nezralýho :-( Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tommas4 Odesláno 12. října 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 12. října 2017 Popírač globálního oteplování . . . .to ti jako důkaz nestačí že od půlky června do konce srpna nemusíme topit? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Harwey Odesláno 12. října 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 12. října 2017 Na kostovku:)http://www.paliveomacky.cz/produkt/mad-dog-357-silver-edition-with-bullet-keychain-54.html Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Novas Odesláno 12. října 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 12. října 2017 Jdete někdo letos na plechové huby v Praze? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se