Přejít na obsah

Chilli


Doporučené příspěvky

Protrhal jsem dvě kytky Jalapeňo Maylon /lahoda. Jak za syrova, tak uzené, či v nálevu, nebo plněné sýrem a smažené v trojobalu/. Mám je venku /asi 10 kytek/, tak to asi sklidim. Možná i inspirace do kulinária :-) Ještě doplnim - "normálně" se Jalapeňo sklízí v t.zv. technické zralosti /zelené/, ale já mám raději zralejší /cukry/.

To oranžový vespod jsou Moruga Peach - taky zatím venku. Vražedné. Nějakou jsem dal v pondělí Kamilovi - viděl ho někdo od té doby?

post-277-0-87195300-1507220396_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

To o té technické zralosti platí obecně i u všech paprik /prodávají se zelené, i když by měly třeba zčervenat/. V podstatě jde o prodloužení skladovatelnosti o několik týdnů .... Jde tam jen o to, že plod papriky ještě nevytváří cukry a nemá tu plnou chuť. K tvému dotazu - pochopitelně že ty zelené plody jsou jedlé, dokonce i pálí. Můžeš je taky usušit a používat jako koření, nebo zavařit .....

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník Kamil

To oranžový vespod jsou Moruga Peach - taky zatím venku. Vražedné. Nějakou jsem dal v pondělí Kamilovi - viděl ho někdo od té doby?

 

Už se to vaří! Moruga Peach jsou vpravo spolu s těmi malými dofialova (co to vlastně bylo?), bude z nich speciální pasta pro ryze soukromé použití. :D

post-147-0-98217000-1507499630_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Nevím kam s tím, tak třeba sem /nakonec rostou vedle chilli/.

Dnešní sběr čínských rajčat /čmeláků/ - ty snad nespálí ani mráz. Pochopitelně rostou venku.

Ta černá barva je přirozená, zrají od černé do zlato-černé. Ve stínu, třeba uvnitř toho křoví jsou jen zlaté/.

edit.: doplnění

post-277-0-91519600-1507566307_thumb.jpg

Upraveno uživatelem gandalf
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
×
×
  • Vytvořit...