Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Chillenství pokračuje - včera jsem spáchal další ovocnou chilli omáčku /musím se pochválit :-)/. Pokud se domluvíte s Kamilem, tak bych po něm v pondělí nějaké poslal na ochutnání /2 druhy/.

post-277-0-59659900-1532162030_thumb.jpg

Odesláno

Pomalu, ale jistě. Bez skleníku, záhon. Trochu toho bude, ale napřesrok už jsem si vymručel skleník.

 

18a387e30b3609957a096cafba72d0f4.jpg

 

53eaf0471411301622e3e8171844207b.jpg

 

2236397ba74c275044e69681e3cfb291.jpg

 

e7b9c9e7f478ef8e15c0ca845a4997a4.jpg

 

7dde125cfe61317edc78db19b2dedf40.jpg

 

9c673befbfc6a40740bbb9aa2388a28a.jpg

 

 

 

Sent from my iPhone using Tapatalk

Odesláno (upraveno)

Tímto děkuji Kamilovi za jím vyrobené chilli pasty - jsou výborný!! Mám o čem přemýšlet :-). Ale v tom kvaltu jsem zapomněl na sušené chilli v autě - holt stane se. Tak příště.

edit.: Longovi děkuju za flašku a příště pošlu i pastu chu-nan.

Upraveno uživatelem gandalf
Odesláno

Měl jsem ho náhodou po ruce a bylo ho dost /taky trochu kvůli barvě/ :-) Ale je fakt perfektní. Ještě zkusím s červeným..... Jo a dnes jsem dostal tašku broskví, tak tam půjdou taky.

Odesláno

Včera jsem uvolňoval prostor ve folijáku a tak jsem musel "vyhodit" přebytky v květináčích ven /dneska jsem jim zase pro změnu dělal přístřešek ze starý záclony, abych jim trochu přistínil, než si zvyknou na přímé slunce/.

Udělal jsem pár fotek. Zdálo by se, že ty v květináčích maj více plodů. Skoro je mi to líto na podzim vyhodit, protože by rostly a plodily celou zimu a na jaře zase znovu. Já je do bytu všechny nenarvu.

 

post-277-0-19500600-1533048359_thumb.jpg

post-277-0-75822200-1533048363_thumb.jpg

post-277-0-24672700-1533048368_thumb.jpg

post-277-0-42094700-1533048374_thumb.jpg

post-277-0-95785200-1533048378_thumb.jpg

post-277-0-52299500-1533048383_thumb.jpg

post-277-0-78139500-1533048389_thumb.jpg

post-277-0-61694000-1533048394_thumb.jpg

post-277-0-36277700-1533048399_thumb.jpg

post-277-0-62382100-1533048404_thumb.jpg

post-277-0-97558500-1533048409_thumb.jpg

post-277-0-84397600-1533048414_thumb.jpg

post-277-0-79520300-1533048419_thumb.jpg

post-277-0-26274000-1533048428_thumb.jpg

post-277-0-81630300-1533048432_thumb.jpg

post-277-0-90229400-1533048436_thumb.jpg

post-277-0-78924300-1533048443_thumb.jpg

Odesláno

ok, díky za info, já jen že plody jako černý rybíz, josta, černý jeřabiny, ostružiny a borůvky, dokonce i bezinky, stojí na hodnotovém žebříčku využití pro zdraví úplně jinde než chilli. Ale když jsou toho koše, tak je to jedno, tak ať slouží. Hurá do broskví -  :cheers:

**

Odesláno

Řekl bych, že se jedná o chilli Jamaican Rosso /Red/. Pálivost by měla být do 200.000 SHU. Ty boční výhony /vlky/ na kmínku bych vylámal, jsou k ničemu a kytka do toho cpe zbytečně výživu. Soudě podle barvy listů je kytka buď přelitá /nedáváte vodu do podmisky - to se nesmí!/, nebo jí něco chybí. V jak velké je nádobě? Jestli menší než 5 litrů, tak přesadit do kvalitního substrátu, případně opatrně přihnojit na list tekutým hnojiven na vitalitu /třeba Vitality kompex/ - to by mělo vrátit listům barvu. Pokud je přelitá, tak taky opatrně přesadit, nepřelévat!

Návštěvník
Odesláno

Tak jsem letos poprve sklizel. Jalape?o půjdou do zavařovaček, ale co budu dělat s tím koncentrovaným zlem carolina reaper, fakt netuším ??????. Žluté jsou Bhut jolokia peach, ty budou do nejake majdy.

63c89e357db5f4a983d7fce006c4158c.jpg

 

8c24a505d03566f3c3411a46b9a8ff16.jpg

 

fac9ec151333666b61d79880403c25f8.jpg

 

b48b72ea9032a835d669fb3e53da82b4.jpg

 

 

Sent from my iPhone using Tapatalk

Odesláno

Pánové, kdyby měl někdo nějaké přebytky "poživatelné"* omáčky, tak rád odkoupím. Případně poprosím do SZ.

 

*Poživatelné= né zase nějak extrémně pálivé

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
×
×
  • Vytvořit...