Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Proc smutnejsi? Vzdyt to je zaklad dalsi urody, ne?

Jinak ja mám od letoska jeden kvetinac 'aninevimceho' - celych pet nebo šest plodu o delce od 3 do 7 cm a prumeru od 2 do 3 cm. Včera jsem ty posledni kuchal na zamrazeni, oliznul nuz a celkem sila :evil:

Odesláno

Po včerejším zpracování Trinidad Scorpion mám minimálně týden zákaz všech tělesných aktivit, při kterých dochází ke kontaktu s partnerem. Kromě toho jsem zavařil košík Joe's Long stylem "Jalapeňos" - sladkokyselý kořeněný nálev s olejem. V týdnu mě ještě čekají pikantním sýrem plněné nedozrálé Jamaican Hot Red:

* 1 kg chilli papriček
* olivový olej (já dávám 3/4 slunečnicový a 1/4 olivový extra virgin)
* 150 g sýra feta (používám kvalitní modroplísňový sýr)
* 3 stroužky česneku
* 1 sklenička kaparů
* 1 sklenička ančoviček
* 50 ml vinného octa
* sůl
* pepř

1. Troubu předehřejeme na 180 stupňů. Chilli papričky omyjeme, odřízneme vršky a vydlabeme semena, propláchneme vodou a necháme okapat.
  2. Sýr a česnek nakrájíme na tenké plátky, ančovičky na kousky, kapary propláchneme.
  3. Papričky dáme do zapékací misky a zalijeme olejem, tak aby byly zakryté, pečeme čtvrt hodiny. Po vychladnutí slijeme a uschováme si olej.
  4. Papričky plníme fetou, ančovičkami a kapary. Naplněné je zakápneme octem, prošlehaným s trochou soli a čerstvě umletým pepřem.
  5. Naplněné papričky přendáme do skleniček, zalijeme olejem, zavíčkujeme. V chladničce vydrží několik měsíců.

Zdroj: http://ona.idnes.cz/recepty-na-sterilovanou-zeleninu-kterou-pouzijete-v-teple-i-studene-kuchyni-18j-/recepty.aspx?c=A100625_152854_recepty_abr

Odesláno

:clap: Zrovna jsem okončil "pitvání" škorpionů - děsnej zážitek. Padly na to troje rukavice a ani se neptejte jak dopadl pokus o utření nekonečné nudle a vysmrkání /omluva, ale to je fakt/. Kdo tu bolest nezažil, tak neuvěří. Na co šáhnu to pálí, klávesnice teď už pochopitelně taky, ze sušičky se sice line vůně, ale taky odpařený kapsaicin - takže kromě spálený nosní sliznice a očí jsem napůl zadušenej. O tom, že mně pálí ruce až po zápěstí ani nemluvím. A potom nemám bejt při zpracování chilli smutnej.

Já takhle nějak uvažuju zpracovat zelený Biskupský koruny. Budou ty Jamajský jedlý? Nejsou moc silný?

Odesláno

Zkoušel jsem udělat pár Jamajčanek v té první fázi receptu: krátké zapečení v oleji. Bez náplně se daly jíst jako ostrá příloha k něčemu. Asi olejová lázeň nad 100°C nedělá kapsicinu dobře. Kromě toho ty zelené nezralé papričky jsou jen slabým odvarem v plném slunci dozrálých letních kousků.

Odesláno (upraveno)

:clap: Zrovna jsem okončil "pitvání" škorpionů - děsnej zážitek. Padly na to troje rukavice a ani se neptejte jak dopadl pokus o utření nekonečné nudle a vysmrkání /omluva, ale to je fakt/. Kdo tu bolest nezažil, tak neuvěří. Na co šáhnu to pálí, klávesnice teď už pochopitelně taky, ze sušičky se sice line vůně, ale taky odpařený kapsaicin - takže kromě spálený nosní sliznice a očí jsem napůl zadušenej. O tom, že mně pálí ruce až po zápěstí ani nemluvím. A potom nemám bejt při zpracování chilli smutnej.

Já takhle nějak uvažuju zpracovat zelený Biskupský koruny. Budou ty Jamajský jedlý? Nejsou moc silný?

Já mám dojem, že Tvoje rodina tady bude zachvilku psát do vlákna Milujeme adrenalin :lol2:   Musej Tě mít hrozně radi.

Upraveno uživatelem mondeo2
Odesláno

Já mám dojem, že Tvoje rodina tady bude zachvilku psát do vlákna Milujeme adrenalin :lol2:   Musej Tě mít hrozně radi.

Syn je naštěstí v Plzni a manželka je už závislák - včera snídala kakao s chilli a dneska müsli s chilli.

Odesláno

Chlapi, mám asi 40 Jalapeňos, 20 červených a zbytek zelených. Co s tím? Poraďte nějaký rozumný způsob konzervace s ohledem na to, že to budu jíst asi jen já (takže by to mělo vydržet delší dobu).

Odesláno

Ta červená bych vykuchal na semínka, zelená jen vykuchal a naplnil obé nějakou sýrovou směsí, obalil, zmrazil, případně po obalení rovnou osmažil. Nebo naložil. Sušit by je bylo škoda.

Odesláno

Dík, sušení jsem zavrhnul jako první, na to mám ty ostatní (dnes jsem je pomlel a při přesypávání do skleničky asi 50x kýchnul - super na uvolnění dutin :-)). Spíš jsem uvažoval o nějaké salse, dát to do menších skleniček a postupně konzumovat.

• po 2 týdnech...
Odesláno

Tak jsem dnes sklidil poslední opozdilce /co nesklidil mráz/, nechám je doma "dojít" a potom půjdou asi do omáčky. Ta poslední várka omajdy mi připadá málo ostrá, tak to napravím. Vše usušeno. Co do kvantity, tak letos je toho cca o 5 litrů /sušených lusků/ méně, ale i za to jsem rád. Po chilli jsem sušil křížaly - zážitek :furious: . Stejně není v bytě místo, kde by nehrozilo popálení kapsaicinem.

Odesláno

Já již taky sklidil. Biskupské koruny jsou úplně sladké, pojídám je místo normální papriky. Jalapenos zavařím a ostatní již suším. Ovšem letos bída - nejhorší úroda co jsem měl.

Odesláno

Škoda, neviděl jsem. Byl jsem na Horáčkovi - výborný.

Jsem myslel, že budeš hlavní postava reportáže ale byl tam někdo jinej.       :sad01_anim:       Moc toho neukázali.

Návštěvník Kamil
Odesláno

Kamarád mi přivezl omáčku a je to teda síla. Kam se na ní hrabe naše údajně nejpálivější.

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

Odesláno

No jo, je to nastavovaný kapsaicinovým extraltem. Normální cestou neuděláš z cca 300.000 Habanera několika milionovou omáčku. To Mučíto jsem měl možnost "testovat" a nijak mně chuťově nezaujalo, tedy kromě palu. Pravda je, že ta Moruga je v současnosti nejsilnější na trhu a on to z ní fakt dělá, žádný extrakt nepřidává. Já měl letos  3 /slovy tři/ vyvinuté plody Morugy - holt bída. Ale na příští rok už mám připravenou pekelnou sadbu /vlastně jen proto, že dokážu, že to dokážu - jinak to asi význam nemá/. Dokonce se vedou spory, jestli má vůbec nějakou chuť.

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...