Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Já tedy nechávám svícení na matku přírodu, ale loni se to povedlo, tak jsem jen letos navýšil počet sazeniček. I když samozřejmě na Gandalfovou dvoustovku nemám :-)

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

Odesláno

Pochvala od Mistra vždy potěší, to nebudu zapírat. Ale do vlákna "co mě dnes potěšilo"to psát nebudu :-) tohle sou jen Habanera, mám je nejradši. Příští rok se chystám na ty Jacques, cos mi doporučil.

Odesláno

Jinak k těm Tikalovym sazenickam:málo světla mohlo taky hrát roli, ale podle fotek soudím, že to máš někde v garáži (technické místnosti) tudíž tam asi netopis na 20 a více stupňů?Dal jsem nějaké semínka kolegyni a po měsíci vypadají dost podobně jako ty tvoje a problém byla právě nízká teplota.

Odesláno

Je to technická místnost, ale je to nejteplejší místo v domě. Protože jsem mrož, tak v domě topím na 21 stupňů a navíc podlahovkou, takže žádné tepelné orgije se nekonají. To na čem stojí je akumulační nádrž ze solárních panelů, která trochu hřeje, takže má povrchovku okolo 26stupňů. Uvidíme, snad to přežijou...

Odesláno

Až to budeš přesazovat, tak se neboj je dost "utopit", klidně i přes polovinu toho stonku. Nepřelévej, můžeš dát i párátko jako oporu, případně kolem stonku nahrnout více substrátu, aby to držel. Držim palce - to se stane. 

Odesláno

No jo, lepší se se učit chybami druhých :-) Mně taky asi 3 sazeničky padly. A v tom šíleně drahým, údajně sterilizovaným substrátu, mám smutnice. Člověk si nevybere a znovu a znovu naletí.

Odesláno

Z toho substrátu nakonec vylejzaj takový drobný černý mušky, ale hlavně škodí jejich larvy - žerou kořínky. Chytaj se na žluté lepové pásky, larvy se dají v půdě otrávit.

Odesláno

O muškách mi ani nemluv, si připadám jak chameleon. A jak je z nich nadšená manželka asi ani nemusím psát. Říkáš, žluté pásky? Dal bys odkaz nebo to normálně koupím v Hornbachu apod.?

Odesláno

Já jsem ho používal dvě sezóny, ale nějaký pokrok jsem neviděl. Možná kdybych to dal půl na půl byl by vidět rozdíl. Ale na druhou stranu ty předchozí dva roky nestálo počasí za nic, tak nevim. Už ho nekupuju. Levněji tě vyjde v nějaké zahradnické prodejně - neplatíš poštovný.

Odesláno (upraveno)

Ještě doplním, vše záleží na správné výživě a sluníčku. Některý druhy jsou fakt hodně náročný. Kdyby ti to, nedejbože, moc nevycházelo tak bych ti poslal pár hotových sazenic po Kamilovi /jistě ti vyhoví, když ho požádáš/. Tak v květnu :-) Potom bych napsal, co mám navíc.

Právě jsem domlel pár dávek chilli pro kumpány a je to fakt peklo - ten mikroprach z toho chilli nic nechytí /snad kromě sliznic, průdušek .../.

Ale má to jednu výhodu - jak jsem začal chystat mlýnek a sušené chilli, tak manželka někam utekla :-))

edit.: doplnění

Upraveno uživatelem gandalf

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...