Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno (upraveno)

Paráda, mám cca 50 kytek a doma jsem za blázna :-) Čím jim svítíš, LEDky?

Jj ledky. Ale už jen občas. Mají cca 1 měsíc zpoždění - furt jsem jim chtěl dát to nejlepší až jsem přebral. Zřejmě polský sajrajt přebalovaný někde ve skandinávii, samá smutnice, absolutně bez výživy ..... Holt ne všechno, co je drahé, je dobré.

Vyhodil bych už nejraději vem, ale bojim se zmrzlejch.

edit.: doplnění

Upraveno uživatelem gandalf
Odesláno

Jj ledky. Ale už jen občas. Mají cca 1 měsíc zpoždění - furt jsem jim chtěl dát to nejlepší až jsem přebral. Zřejmě polský sajrajt přebalovaný někde ve skandinávii, samá smutnice, absolutně bez výživy ..... Holt ne všechno, co je drahé, je dobré.

Vyhodil bych už nejraději vem, ale bojim se zmrzlejch.

edit.: doplnění

Já svítím kombinací Narva BioVital a Osram Fluora 2x36W, ale spíš by to chtělo vybojku :-) Nebo nejlíp ven... Jinak smutnic tam začínám mít taky dost, zatím používám jen lepové štitky, ale to problém neřeší.
Odesláno

Jasně, počítám s tím, dám je na východní stranu baráku, tam jde ostré slunce tak do 10 a až si zvyknou, tak půjdou na jižní, ať zrají 

Odesláno

Tak folii jsem úplně zazdil. Měl jsem za to, že papričky budou ze sluníčka úplně nadšený. Není to úplně tak, pár listů je fakt spalenych. Co teď? Nechat to už být a folii nedávat,nebo přece jen aplikovat?

Odesláno

Než si kytky zvyknou na přímé slunce, tak jim musíš stínit. Taky dbej na to, aby nebyly na listech kapky - výsledek je stejný - popáleniny. Až si kytky zvyknou, tak jim přímé slunce už nevadí. To máš stejný jako s lidskou pokožkou.

Rostliny by se měly zmladit /znovu obrazí/.

Odesláno

Já je teď ještě na noc vracím do bytu. Na listech voda není, o tom už vím. O lidský pokožce mi radši nemluv, v sobotu jsem byl celý den na kole a ruce cítím ještě teď. Ale preziju, tak se musí snažit i ty papričky :-)

Odesláno

Já jsem tedy vyndal na sluníčko jen dvě Habanera, co jsem si nechal z loňska. Proto mě překvapilo, že i takovej keř nereaguje na přímé slunce s povděkem.

Odesláno

Abyste si nemysleli, že nemám problémy - na jedné rostlině jsem našel roztoče /už jsou i s kytkou po smrti/. Ty mrchy se tam zřejmě dostaly se substrátem, protože byly na spodních listech na kterých ulpěly kousky substrátu. Ty mrchy běhaj jako divý, byl kumšt je zachytit. Jsou tam vidět i jejich vajíčka /kuličky/.

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Odesláno

ja som svoje vonku radšej zatienil, teda prekryl bielou textiliou... moja otazka vsak znie na ako dlho ich mam nechat prekryte?

Odesláno

a este jedna otazocka, neviem ci to bude najvhodnejšie miesto na pestovanie, poobede im už totiž tieni susedov orech...

Odesláno

Měl bych na vás dotaz - dal jsem si klíčit semínka, ale pozdě, protože klíčky jsou stále hodně malé,

takže jsem objednal sazenice

http://www.seminka-chilli.cz/sazenice-brown-bhutlah-82468.html

http://www.seminka-chilli.cz/sazenice-trinidad-scorpion-butch-taylor-82467.html

http://www.seminka-chilli.cz/sazenice-naga-jolokia-pc-1-82714.html

http://www.seminka-chilli.cz/sazenice-thanksgiving-chilli-82717.html

můj plán je, že sazenice rozhodím do květináčů, které mají objem 20 l (loni jsem tak zkušebně úspěšně vypěstoval 4 keříky),

ale říkám si, jestli by ty jednotlivé druhy neocenily třeba něco jiného? Mám možnost i klasických záhonů. Díky za zkušenosti.

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...