Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

tombed-to není něco s čím chci argumentovat,to je jen holej fakt a přestože i japonci určitě uměj udělat dobrou pizzu,stejně mě bude chutnat víc ta italská.100 lidí,sto názorů.

Odesláno

tombed-to není něco s čím chci argumentovat,to je jen holej fakt a přestože i japonci určitě uměj udělat dobrou pizzu,stejně mě bude chutnat víc ta italská.100 lidí,sto názorů.

ale jo, to nebyl rýpanec přímo do tebe, to bylo spíše o všeobecném despektu k japonský hodinkám nad 10k, které ale většina lidí živě nikdy neviděla a soudí
Odesláno

Řekl bych že rozdíl 12 hodin v rezervě je dostatečný argument (ovšem je to asi subjektivní, pokud je bude nosit pořád, je to jedno), navíc přesnost 6R15 je vynikající, rozhodně minimálně srovnatelná ( nebo lepší) s etou

Zkusím to říct jako uživatel mnoha hodinek.

Rezerva 38 (40) či 50 hodin je mi fuk. Je to v mých očích stejné.

Pokud máš watch winder, tak je necháš grilovat a neřešíš to.

A pokud ho nemáš a hodinky v pátek večer odložíš a v pondělí ráno si je budeš chtít vzít opět do práce, tak ti nepůjdou ani ty s tou rezervou 50 hodin. Já v těch 40 či 50 hodinách fakt nevidím z praktického hlediska rozdíl.

Ruční nátah mají oba strojky, takže bych těch papírových 10 hodin rozdílu fakt neřešil.

Odesláno (upraveno)

Napsal bych to podobně jako Alda, jestli uvažuješ o MM tak atˇkoupíš Suma nebo Oris, bude se ti to pořád vracet a nakonec je dříve nebo později stejně koupíš. Mít na ruce Seika za bratru dva tisíce Éček pro mne vypovídá spíše o fajnšmekrovství, ke kterýmu je potřeba se asi dopracovat.

Pokud rozpočet nedovolí MM tak výběr je těžší - tyhle Oris skutečně mají lepší saturation divers parametry než Sumo, který jsou ze série Scuba, nikoliv Pro - Dive, ale v praktickém životě to vlastně nic neznamená - vodotěsnost do 1000m, He ventill etc. Mně osobně by na Oriskách hodně vadil ten leštěnej tah, když diver, tak guma, nebo něco méně kancelářskýho. Jistě ti nemusím říkat že Orisky mají safír+ antireflex na rozdíl od Suma který mají hardlex, to je takovej lepší minerál ale o výhodách safír vs. hardlex se tu vedly nekonečné debaty. Já osobně raději to první.

Sumo poskytuje lepší value for money, ovšem u hodinkových maniaků to je převážně nerelevantní hledisko.

Hodně štěstí s výběrem.:smile_anim:

Edit samej překlep.

Upraveno uživatelem klobadysek
Odesláno

Jojo, zdá se, že to nejlíp rozčísl Chumpus - díky :notworthy: .

Ale nejdřív to musím trochu zlomit v sobě, zatím jsem žádné ze svých "bývalých" nedal pryč.

Jen je nosím méně...

Ale cesta postupného upgradu je asi jedna z mála, (krom Sazky...) jak se sám na sebe nestydět podívat do zrcadla.

No a potom sladké finále?

Aldo díky :smoke:

Odesláno

Měl jsem oboje, Suma několikrát. Kdybych si nepořizoval po x-té Omegy PO, tak blue Suma ještě nosím...

K Oris - měl jsem modré, vzhledově nádhera. To pouzdro, vlnky na cifru, safír, krásnej tah (jen by se nemusel tak blejskat). Na tyhle hodinky ale musíš mít ruku, i když těch 47 není na první pohled poznat. Problém byl strojek, nějak mi nedržely přesnost - ale to jsem měl zřejmě smůlu na kus...

Sumo - velikost akorát, jednoduchý design, skvělá přesnost (jedny mi dělaly 1 sec za 3 dny), krásné pouzdro s broušenýma hranama. Nevyhovoval mi tah (20 - 18 je na mě málo) a hardlex (dokázal jsem ho škrábnout).

Já bych šel do Sumo, pořídil na ně safír a od Bakera koupil watchadoo, který se rozšiřuje a skvěle k nim sedne.

Odesláno

Jojo, zdá se, že to nejlíp rozčísl Chumpus - díky :notworthy: .

Ale nejdřív to musím trochu zlomit v sobě, zatím jsem žádné ze svých "bývalých" nedal pryč.

Jen je nosím méně...

Ale cesta postupného upgradu je asi jedna z mála, (krom Sazky...) jak se sám na sebe nestydět podívat do zrcadla.

No a potom sladké finále?

Aldo díky :smoke:

Cesta postupneho upgradu je ale ta nejdrazsi,aneb do roka si stejne koupis MM a cestou tratis 20 tisic.Kup si rovnou to,co nejvic chces a mas to.
Odesláno

to Panedge: to určitě jo, jen si myslím, že z místních chronomagorů na "kup si co chceš.." nemá nikdo :crying_anim02:

Musím se k tomu propracovat a cesta asi povede přes SUMA.

to Ricous: Ruku jestli mám nevím (19cm), ale co jsem si je zkoušel, problém jsem v tom neviděl, naopak.

A s tahem 18-20 se taky nějak srovnám. Moje Certiny mají 18, Day-Date i 16, Sunta 20, Citizeny 20,...v tom problém nevidím.

S upgradem na safír je to dost dobrý nápad, myslím, že časem budu otravovat, kde nejlíp koupit.

BTW: Jedu teď na nějaký čas do USA, (a při té příležitosti...)

Nemáte někdo nějaké povědomí, jestli se tam neplatí stejné opičárny jako tady (clo, DPH). "Thank You very much Seiya-san!"

Odesláno (upraveno)

Už jsem byl 2x rozhodnutý, že si ty opěvované potápky od Orisu koupím, ale vždy mě rozhodilo, když jsem si je zkoušel, to jejich typické soudkové pouzdro. Doteď nevím jestli se mi líbí nebo nelíbí. No a tohle dilema mě pokaždé nasměrovalo někam jinam. Být Tebou, tak bych okruh zájmu rozšířil o další značky, ať máš tu hlavu pořádně zamotanou - Mido, Stowa, Sinn, starší Béčka nebo někdo tu nabízí parádní zachovalý Doxy.

Upraveno uživatelem habadej
Návštěvník eleven
Odesláno

No, taky bych měl asi dilema. U ORIS se mi nelíbí řešení vteřinovky a taky bych nechtěl tuhle černo oranžovou variaci. Co se soudkovitého pouzdra týče, tak to se mi naopak celkem zamlouvá, pak ten tah vynikne. Doporučuju shlédnout nějaký videa na youtube, mám pocit, že zrovna tam jsem viděl nedávno ty ORISky v modrém a vypadaly fajnově. Ovšem ideální by bylo hodit oboje na ruku a vidět na vlastní oči. Hlavně co se velikosti týče.

Suma se mi celkem líbí, ale zas ne tolik, abych si je koupil místo mojich SKX007. To když jsem zvažoval svůj nákup před časem. A MM jsem chtěl úplně ze všech nejvíc, ale jen než jsem viděl tu cenu.. Pak ještě jsem viděl nějaký pěkný GS, ale to ( i MM) je level, kam ani nedohlédnu.

Odesláno

Teraz nedavno tu pisal chlapik, ako preskocil xy stadii a kupil rovno Rolex Milgauss. Sice - prisiel o nejake tie radosti z postupneho upgrade, ale na druhej strane v konecnom dosledku usetril dost vela penazi.

Urcite je to otazkou financii, ale pokial tieto pustia, isiel by som rovno vyssie. Pokial je to tak ako pise kolega vyssie, ze tam financne ani nedohliadne, samozrejme je situacia ina.

Odesláno (upraveno)

Suma->MM. Už tu bylo napsané jednou, Suma jsou fajn, při prodeji minimálně ztrácí, tak není co řešit. Člověk si nedokáže náležitě vychutnat lepší věci(MM),když nezná ty horší(Sumo). Oris jsou sice z větší části lepší než Suma, ale pokud tě to táhne k MM,tak ztráta prodejem Orisek bude značná.

Upraveno uživatelem ggrand
Odesláno

Cesta postupneho upgradu je ale ta nejdrazsi,aneb do roka si stejne koupis MM a cestou tratis 20 tisic.Kup si rovnou to,co nejvic chces a mas to.

Absolutni souhlas, chuze po schudkach je v tomhle pripade draha. Kdyz jsou volny prachy a vis, ze chces automaty, jdi do toho, co se ti libi nejvic. Jen doporucuju nasat o tech danych hodinkach tady nebo jinde na netu co nejvic informaci abys capl neco, co bude mit dobry pomer cena/vykon.
Odesláno

suma jsem vlastnil a jsou super-orisky jsem měl možnost mít na ruce při srazu a nijak mě neoslovily,to pouzdro je prostě divný a nejhorší na něm je snad to napojení tahu... Suma mají výborný pouzdro,super lumi a ani mi nevadil úzkej tah(mám rád min 22 po celé délce,nejlépe 24)

Odesláno

orisky ma bracha. hezky, ale tak nejak mi pripadaly cizi :) Suma mam od vanoc a jeste jsem je prakticky nesundal. ted jsem je nasadil na anvil od Yobokiese, ten je 20mm po cele delce a je to skoro az moc. takze tah rozhodne neni slabina, je vychytanej uz tak. a watchadoo nebo anvil tomu dodaji smrnc na entou.

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...