Dali Odesláno 22. prosince 2006 Nahlásit Odesláno 22. prosince 2006 Jste arogantní magoři přestal jsem psát, těď to přestávám i číst. Na zahraničních forech si alespoň procvičím angličtinu. Prostě vás nechápu adrenalinu mám dost v businessu, tohle má být relax, myslel jsem, že hodinky jsou doménou seriozních pánů, gentlemanů a ne puberťáků. Jdu se uklidnit prohlídkou k Dušákovi. Sbohem
Hasňa Odesláno 22. prosince 2006 Nahlásit Odesláno 22. prosince 2006 Moc to dramatizujete. Já mám na Primkách rád třeba jen to, že jsou české. Prachy zůstanou doma. To je fajn pocit. A že je na fóru nějaký, jakýkoliv, výrobce je pro fórum, jakékoliv, luxus. I přes normální snahu prodat je usměrnění našich diskuzí do reálu velmi prospěšné. Někdo, kdo řekne, že to nejde, nebo, že to bude drahé, je důležitý. Stejně to funguje na HiFi fórech. Výrobci je mnohdy spíláno, ale jeho příspěvky nás drží na zemi a v realitě. Bez něj bychom za chvíli blábolili voloviny. Chce to trochu odlehčit. Kdo chce fórum opustit, ať klidně jde do háje, ale je třeba si uvědomit, že "...dokud nejde o život, jde o hovno". Urážlivé slečinky trochu popichování, sem tam sprosté slovo, nebo spor nevydrží, ale to není žádná škoda. Většinou nejsou přínosem tak, jako tak. Ale bez těchto jevů se neobejde žádné fórum. V hospodě se taky nekdy bouchá do stolu, až poskakují půllitry. A chodím tam rád. Stejně, jako sem. Za chvíli se jdu odlehčit na rozlučkový koncert "Každý den jinak" do Lucerny. Na ruce pochopitelně Prim automat, na sobě OP Prostějov, obklopen Octávkou, poslouchjíc Jarkovo "Doma", těšíc se na následný Radegast, odpočívajíc od šíleného prosince ve společnosti vlastněné českým státem. Jsem ja to ale nacionalistická konzerva. Po těch letech v zahraničí je to příjemné. Howg.
seikó Odesláno 22. prosince 2006 Nahlásit Odesláno 22. prosince 2006 Slovo "ČESKÉ" je obrovské klišé. Byť jsem Čech a Česko mám rád, tak si nemyslím, že je nutné, aby spotřebitel lpěl na "českých" značkách a výrobcích. Nejde o to, zda je něco české či např. francouzské nebo japonské. Jde přeci o to, zda je to dobré/pěkné/kvalitní/atd. atd. Většina výrobků, které používáme, není české provenience (od elektorniky, přes textil, nábytek... po potraviny). Tržní ekonomika nefunguje tak, že si všechno musíme vyrobit sami. Je normální, že funguje mezinárodní obchod, že máme možnost kupovat kvalitní zahraniční zboží. Notabene, většina "českých" značek je v rukou zahraničních majitelů. Tak co se dá nazvat opravdu českým? Řekl bych, že mnohem důležitější je, aby v podnikání fungovala etika, platilo dané slovo, existovala kultura a kultivovanost vztahů. Aby firmy platily daně, chovaly se společensky odpovědně. Bez ohledu na původ. Pro mě je lepší např. švédská IKEA než český rádoby podnikatelíček, který neplatí daně, sdírá z kůže své zaměstnance a klame své zákazníky. Přemýšlejte a nepodléhejte pokryteckým nacionalistickým zkratkám.
Jeremy Odesláno 22. prosince 2006 Nahlásit Odesláno 22. prosince 2006 Dali napsal: Jste arogantní magoři přestal jsem psát, těď to přestávám i číst. Na zahraničních forech si alespoň procvičím angličtinu. Prostě vás nechápu adrenalinu mám dost v businessu, tohle má být relax, myslel jsem, že hodinky jsou doménou seriozních pánů, gentlemanů a ne puberťáků. Jdu se uklidnit prohlídkou k Dušákovi. Sbohem Jéééééééé!!! Nadčlověk!
Jeremy Odesláno 22. prosince 2006 Nahlásit Odesláno 22. prosince 2006 seikó napsal: Slovo "ČESKÉ" je obrovské klišé. ... Řekl bych, že mnohem důležitější je, aby v podnikání fungovala etika, platilo dané slovo, existovala kultura a kultivovanost vztahů. Aby firmy platily daně, chovaly se společensky odpovědně. Bez ohledu na původ. Pro mě je lepší např. švédská IKEA než český rádoby podnikatelíček, který neplatí daně, sdírá z kůže své zaměstnance a klame své zákazníky. Přemýšlejte a nepodléhejte pokryteckým nacionalistickým zkratkám. Svatá pravda..
Foundryman Odesláno 22. prosince 2006 Nahlásit Odesláno 22. prosince 2006 seikó napsal: Pro mě je lepší např. švédská IKEA než český rádoby podnikatelíček, který neplatí daně, sdírá z kůže své zaměstnance a klame své zákazníky. Ó ty iluze :) Ne, že bych byl ochoten krvácet za české výrobky nebo neplatiče daní na bitevním poli, ale ta IKEA není zrovna ideální příklad - něco o tom vím, jsem z branže
Gordok Odesláno 22. prosince 2006 Nahlásit Odesláno 22. prosince 2006 Je mi opravdu smutno, že internetové hulvátství se dostalo i sem.
batty Odesláno 22. prosince 2006 Nahlásit Odesláno 22. prosince 2006 Co je to internetove hulvatsvi? Ne vazne:) Muzeme hlasovat o rozdeleni na vintage a modern Prim. Je tu spousta lidi, ktere nove Primky moc nezajimaji. Ja jsem(hlavne kvuli prehlednosti) pro rozdeleni.
Hasňa Odesláno 22. prosince 2006 Nahlásit Odesláno 22. prosince 2006 Ceské není klišé. České znamená české. Všechno to, co bylo napsáno o společenské zodpovědnosti je samozřejmě důležité, ale u mě při rozhodování země původu hraje roli. Ne zásadní a primární, ale hraje. U někoho ne, beru to. Každého věc. Továrnu může vlastnit třeba Papuánec, ale stojí tady a vratný a většina zaměstnanců jsou místní. Takže mě těší, když fabrika má pěknou omítku a ti maníci v ní mají práci. Takže asi tak.
Hasňa Odesláno 22. prosince 2006 Nahlásit Odesláno 22. prosince 2006 Jo, a jsem pro nerozdělovat. Mám Prim Sport Igen, Prim Milan, ale na nové Spartaky si brousím zuby, takže nedělit.
mechano Odesláno 23. prosince 2006 Nahlásit Odesláno 23. prosince 2006 seikó napsal: Slovo "ČESKÉ" je obrovské klišé. Byť jsem Čech a Česko mám rád, tak si nemyslím, že je nutné, aby spotřebitel lpěl na "českých" značkách a výrobcích. Nejde o to, zda je něco české či např. francouzské nebo japonské. Jde přeci o to, zda je to dobré/pěkné/kvalitní/atd. atd. Většina výrobků, které používáme, není české provenience (od elektorniky, přes textil, nábytek... po potraviny). Tržní ekonomika nefunguje tak, že si všechno musíme vyrobit sami. Je normální, že funguje mezinárodní obchod, že máme možnost kupovat kvalitní zahraniční zboží. Notabene, většina "českých" značek je v rukou zahraničních majitelů. Tak co se dá nazvat opravdu českým? Řekl bych, že mnohem důležitější je, aby v podnikání fungovala etika, platilo dané slovo, existovala kultura a kultivovanost vztahů. Aby firmy platily daně, chovaly se společensky odpovědně. Bez ohledu na původ. Pro mě je lepší např. švédská IKEA než český rádoby podnikatelíček, který neplatí daně, sdírá z kůže své zaměstnance a klame své zákazníky. Přemýšlejte a nepodléhejte pokryteckým nacionalistickým zkratkám. To je všechno hezký ale (alespoň mě ) zahřeje občas u srdce , když zjistím že v Čechách se najdou lidi kteří něco umí udělat na světové úrovni. To je snad nějaká národní hrdost nebo co. Tím nechci říci že si to hned utíkám koupit. (na vysvětlenou : nemám na mysli Prim ale třeba digitální mikroskop LIM nebo radar Věra)
mechano Odesláno 23. prosince 2006 Nahlásit Odesláno 23. prosince 2006 Dali napsal: Jste arogantní magoři přestal jsem psát, těď to přestávám i číst. Na zahraničních forech si alespoň procvičím angličtinu. Prostě vás nechápu adrenalinu mám dost v businessu, tohle má být relax, myslel jsem, že hodinky jsou doménou seriozních pánů, gentlemanů a ne puberťáků. Jdu se uklidnit prohlídkou k Dušákovi. Sbohem Ta "poklona" mě trochu zabolela.
hciq Odesláno 23. prosince 2006 Nahlásit Odesláno 23. prosince 2006 seikó napsal: Slovo "ČESKÉ" je obrovské klišé. Byť jsem Čech a Česko mám rád, tak si nemyslím, že je nutné, aby spotřebitel lpěl na "českých" značkách a výrobcích. Nejde o to, zda je něco české či např. francouzské nebo japonské. Jde přeci o to, zda je to dobré/pěkné/kvalitní/atd. atd. Většina výrobků, které používáme, není české provenience (od elektorniky, přes textil, nábytek... po potraviny). Tržní ekonomika nefunguje tak, že si všechno musíme vyrobit sami. Je normální, že funguje mezinárodní obchod, že máme možnost kupovat kvalitní zahraniční zboží. Notabene, většina "českých" značek je v rukou zahraničních majitelů. Tak co se dá nazvat opravdu českým? Řekl bych, že mnohem důležitější je, aby v podnikání fungovala etika, platilo dané slovo, existovala kultura a kultivovanost vztahů. Aby firmy platily daně, chovaly se společensky odpovědně. Bez ohledu na původ. Pro mě je lepší např. švédská IKEA než český rádoby podnikatelíček, který neplatí daně, sdírá z kůže své zaměstnance a klame své zákazníky. Přemýšlejte a nepodléhejte pokryteckým nacionalistickým zkratkám. To jsi přečetl z mauálů soc.dem nebo komoušů? Jsi příkladem politováníhodné demagogie jenž je výsledkem politických bojů o moc. Je vždy dobré se předem zamyslet než něco napíšu. Příklady: ( tržní ekonomika nefunguje,....většina "českých" značek je v rukou zahraničních majitelů... a krásná poslední "socdemácko-komoušská" věta- rádoby podnikatelíček, který neplatí daně, sdírá z kůže své zaměstnance a klame své zákazníky) Ach jo, že jsem to četl.
noname Odesláno 23. prosince 2006 Nahlásit Odesláno 23. prosince 2006 V Ikee jsem koupil rozkládací kanape určené na trvalé použití (spaní) a po 4 měsících se tak rozvrzalo, že jsme ho pak používali jen na sezení. Skleničky na víno praskaly v intervalu 1ks/1-2 měsíce. Takže v mém případě Ikea nikdy více. Do nového domu, do kterého jsem se před 2 týdny nastěhoval, dělali nábytek truhláři ze Sedmihorek a skleničky jsem si koupil v Železném Brodě. Na rukou mám Primky a před barákem Subaru Impreza. Vyrábím, mám 2 zaměstnance, obrat 5 mil. a zisk před zdaněním ca 1 mil. Takže na kecy o českých rádobypodnikatelíčcích jsem alergický.
Foundryman Odesláno 23. prosince 2006 Nahlásit Odesláno 23. prosince 2006 Noname, přesně tak. Máme firmu s kámošem, daně platíme jak mourovatí, zaměstnanců máme 10 a na podvodníky jsem narazil úplně všude bez ohledu na zemi původu. Češi mi přijdou jako jedni z těch serioznějších.
Foundryman Odesláno 23. prosince 2006 Nahlásit Odesláno 23. prosince 2006 noname napsal: V Ikee jsem koupil rozkládací kanape určené na trvalé použití (spaní) a po 4 měsících se tak rozvrzalo, že jsme ho pak používali jen na sezení. Skleničky na víno praskaly v intervalu 1ks/1-2 měsíce. Takže v mém případě Ikea nikdy více. Mimochodem, v branži je známo, že IKEA naprosto vše podřizuje nízké ceně. Taky je to všude bráno jako low-end nábytek na 1-2 roky pro začínající. To jen tady je nábytek z IKEA známkou luxusu, i když nechápu proč
typograf Odesláno 23. prosince 2006 Nahlásit Odesláno 23. prosince 2006 Hodinky - pánové, nezapomeňte na hodinky. Přestaňte se užírat Ikeou a těšte se na zítřejší večer.
thool Odesláno 23. prosince 2006 Nahlásit Odesláno 23. prosince 2006 typograf napsal: Hodinky - pánové, nezapomeňte na hodinky. Přestaňte se užírat Ikeou a těšte se na zítřejší večer. tak bych to videl i ja
hciq Odesláno 23. prosince 2006 Nahlásit Odesláno 23. prosince 2006 To víš když střelíš do živého jdou hodinky stranou. Navrhuji taky nábytek a interiér včetně konstrukčních detailů. A co jsem se setkal s výrobky od Ikea, od aglomerovaných desek až po produkci z masivu, pokud tam vůbec jsou nějaké truhlářské detaily, tak jsou k zblití. V designu však několikanásobně převyšuje 90% české produkce nábytku. Holt nic není jednoduché.
Hasňa Odesláno 23. prosince 2006 Nahlásit Odesláno 23. prosince 2006 Seikó svým příspěvkem šlápnul mnohým do úsměvu a jsem rád, že se lidé ozvali. Se všema reakcema mohu jen souhlasit. Přeji všem, kdo něco dělaji a ještě někoho zaměstnávají to nejlepší. Nemají to lehké. V době kšeftařů s Čínou a nadnárodních molochů. Pokud budu jen trochu moct, budu nakupovat u nich.
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se