Přejít na obsah

Nalezené primky

Doporučené příspěvky

Zdravím vás,

nalezl jsem při stěhování tyto primky po někom z rodiny, jsou ve stavu v jakém jsou, ale jsou plně funkční, nahodil jsem tam u hodináře řemínek za 80Kč, protože ten starý už byl trochu jauvajs :-)

Tak se chci zeptat, co to je za typ, jakou mají hodnotu a zda má cenu se jich zbavovat? Já k nim citový vztah nemám, takže se jich klidně zbavím, pokud někomu udělají radost ve sbírce.

Snažil jsem se po nich pídit tady na fóru, našel jsem jen téměř totožné, ale doplněny o "logo" XV.sjezdu KSČ, což tyto nemají... :-)

http://forum.chronomag.cz/index.php?/topic/34201-prim-xv-sjezd-ksc/

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Mně se bohužel nelíbí, takže já bych je nenosil ani k tomu pívu :-) Bezcenné jsem myslel v tom smyslu, že mi za ty dvě stovky nestojí někde dělat inzerát apod., takže je spíš raději daruju někomu, kdo z nich bude mít větší radost než já.

Odkaz ke komentáři

To je taky pravda, není to zase asi nic, za co bych se měl stydět ve sbírce, takže to otočím - dá se to ještě dostat do nějakého hezkého stavu? Rovnou k hodináři nebo objednat díly? A co řemínek, dá se nějak zjistit, na jakých se to prodávalo?

Díky moc za každou radu...

Odkaz ke komentáři

• po měsících...

Tak jsem se trochu doma pídil a zjistil jsem, že to jsou tátovy hodinky, které si koupil z první výplaty, asi už ani po těch letech neví, že ještě existují, takže bych ho chtěl překvapit a dát mu je do šusu.

Proto se chci zeptat - je ten exteriér hodinek ve stavu, že se to bude dát ještě vyleštit, přeleštit, naleštit, kdovíco? Nebo je potřeba sehnat nové pouzdro atd.?

Prostě bych byl rád, kdybyste mi poradili, komu nejlépe ty hodinky poslat, aby mi je dal do pořádku...

A ještě jeden dotaz - na fotce z tématu o XV.sjedu KSČ je tato fotka, kde jsou hodinky na tahu. Ten tah je origo? Dá se sehnat?

Posted Image

Děkuji moc.

Odkaz ke komentáři

• po měsících...

Oživil jsem toto vlákno, protože mi přišla pitomost zakládat nové a navíc název jaksi pasuje k tématu. Na stránkách Eltonu v zajímavostech jsem si přečetl dva články, které popisují dva nálezy hodinek po léta "uskladněných" v extrémních podmínkách a já se přiznám, že se mi to nějak nechce věřit. Zajímal by mně proto Váš názor, případně nějaké osobní zkušenosti a sám jsem se rozhodl, že udělám soukromý pokus a doma na zahradě zakopu shodné hodinky 30 cm pod zem a nechám je tam 1. rok, abych viděl, co se s nimi bude dít. Je někdo, kdo by byl ochoten seknout Diplomaty na rok třeba do žumpy? :D

Odkazy:

tady a tady

Odkaz ke komentáři

Oživil jsem toto vlákno, protože mi přišla pitomost zakládat nové a navíc název jaksi pasuje k tématu. Na stránkách Eltonu v zajímavostech jsem si přečetl dva články, které popisují dva nálezy hodinek po léta "uskladněných" v extrémních podmínkách a já se přiznám, že se mi to nějak nechce věřit. Zajímal by mně proto Váš názor, případně nějaké osobní zkušenosti a sám jsem se rozhodl, že udělám soukromý pokus a doma na zahradě zakopu shodné hodinky 30 cm pod zem a nechám je tam 1. rok, abych viděl, co se s nimi bude dít. Je někdo, kdo by byl ochoten seknout Diplomaty na rok třeba do žumpy? :D

Odkazy:

tady a tady

PR je pravda a nic než pravda, přidám výtah z jejich webu:

PRIM is the only company in the world making high-end, customized watches.

.

:lol2:

Odkaz ke komentáři

Vim, proc okukuju jejich hodinky a nikoliv jejich web:-((

Uz vim, kam schovam svoji sbirku. V zumpe nebo pod zakladama baraku mozna dorostou sem tam chybejci rucky a zaceli se vozuzlane pouzdra. Taky reminky by za par desitek let mohl dorustrolleyes.gif

Odkaz ke komentáři

Odkazy:

tady a tady

U obojích se jedná o takzvaný prachotěsný model a ty sedm ket v kanále měly ještě prasklé sklíčko. To mi hlava nějak nebere. :eek:

Odkaz ke komentáři

Vim, proc okukuju jejich hodinky a nikoliv jejich web:-((

Uz vim, kam schovam svoji sbirku. V zumpe nebo pod zakladama baraku mozna dorostou sem tam chybejci rucky a zaceli se vozuzlane pouzdra. Taky reminky by za par desitek let mohl dorustrolleyes.gif

Nebo si je nech zahrabat na skládce,tam mohou vydržet i staletí,hlavně si zapamatovat to místo.:smile_anim:

Odkaz ke komentáři

Odkazy:

tady a tady

Ale pohádka je to hezká rolleyes.gif.

7 let pod zemí v prachotěsném pouzdře, které vlhkost propustí - pouzdro nedotčené a dokonce strojek bez koroze a funkční - to asi šel kolem Miamon a vypadli mu z kapsy biggrin.gif

U těch diplomatů bych tomu, dle jejich stavu (za který by se nemusel nikdo stydět) i věřil ale, jak píše i Honza, sklíčko prasklé a opět pouze prachotěsné pouzdro 25 let v minimálně vlhkém néli mokrém provozu - a zase funkční bez koroze na strojku.

NO NIC JDU ZASADIT SOUDKY, MOŽNÁ ZA 7 LET SKLIDÍM ORLÍKY clap.gif

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...