m.n. Odesláno 5. března 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 5. března 2012 Zdravím vás, nalezl jsem při stěhování tyto primky po někom z rodiny, jsou ve stavu v jakém jsou, ale jsou plně funkční, nahodil jsem tam u hodináře řemínek za 80Kč, protože ten starý už byl trochu jauvajs :-) Tak se chci zeptat, co to je za typ, jakou mají hodnotu a zda má cenu se jich zbavovat? Já k nim citový vztah nemám, takže se jich klidně zbavím, pokud někomu udělají radost ve sbírce. Snažil jsem se po nich pídit tady na fóru, našel jsem jen téměř totožné, ale doplněny o "logo" XV.sjezdu KSČ, což tyto nemají... :-) http://forum.chronomag.cz/index.php?/topic/34201-prim-xv-sjezd-ksc/ Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Honza.manta Odesláno 5. března 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 5. března 2012 Kalibr 68. Cena tak okolo dvou stovek - s řemínkem nebo bez něj stejná. Za ten řemínek jsi ty peníze víceméně vyhodil, jestliže je nechceš nosit. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
m.n. Odesláno 5. března 2012 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 5. března 2012 V pohodě, to mi vůbec žíly netrhá, takže v podstatě bezcenné :-) Díky za info. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kutilprim Odesláno 5. března 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 5. března 2012 Tak nějaké takové hodinky, bych nosil do hospody a nemusel bych se o ně bát, že je polej pívem, nebo rozbiju cestou z hospody. Ale bezcenné přeci nejsou , 200 Kč jsou taky peníze a kdo ví za pár desítek let ..... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
m.n. Odesláno 5. března 2012 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 5. března 2012 Mně se bohužel nelíbí, takže já bych je nenosil ani k tomu pívu :-) Bezcenné jsem myslel v tom smyslu, že mi za ty dvě stovky nestojí někde dělat inzerát apod., takže je spíš raději daruju někomu, kdo z nich bude mít větší radost než já. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Honza.manta Odesláno 5. března 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 5. března 2012 Tak je nabídni tady v prodejním vlákně a myslím, že někomu za ty dvě stovky uděláš radost - vlk se nažere a koza zůstane celá. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jezevcik2 Odesláno 5. března 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 5. března 2012 Nech si je.Dvoustovek budeš mít ještě hodně.Sice krásou neoplývají,ale máš něco,k čemu už asi nikdy nepřijdeš. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
m.n. Odesláno 5. března 2012 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 5. března 2012 To je taky pravda, není to zase asi nic, za co bych se měl stydět ve sbírce, takže to otočím - dá se to ještě dostat do nějakého hezkého stavu? Rovnou k hodináři nebo objednat díly? A co řemínek, dá se nějak zjistit, na jakých se to prodávalo? Díky moc za každou radu... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
m.n. Odesláno 9. května 2012 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 9. května 2012 Tak jsem se trochu doma pídil a zjistil jsem, že to jsou tátovy hodinky, které si koupil z první výplaty, asi už ani po těch letech neví, že ještě existují, takže bych ho chtěl překvapit a dát mu je do šusu. Proto se chci zeptat - je ten exteriér hodinek ve stavu, že se to bude dát ještě vyleštit, přeleštit, naleštit, kdovíco? Nebo je potřeba sehnat nové pouzdro atd.? Prostě bych byl rád, kdybyste mi poradili, komu nejlépe ty hodinky poslat, aby mi je dal do pořádku... A ještě jeden dotaz - na fotce z tématu o XV.sjedu KSČ je tato fotka, kde jsou hodinky na tahu. Ten tah je origo? Dá se sehnat? Děkuji moc. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mildafleck Odesláno 9. května 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 9. května 2012 Originální neni. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
JR_2010 Odesláno 20. září 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 20. září 2012 Oživil jsem toto vlákno, protože mi přišla pitomost zakládat nové a navíc název jaksi pasuje k tématu. Na stránkách Eltonu v zajímavostech jsem si přečetl dva články, které popisují dva nálezy hodinek po léta "uskladněných" v extrémních podmínkách a já se přiznám, že se mi to nějak nechce věřit. Zajímal by mně proto Váš názor, případně nějaké osobní zkušenosti a sám jsem se rozhodl, že udělám soukromý pokus a doma na zahradě zakopu shodné hodinky 30 cm pod zem a nechám je tam 1. rok, abych viděl, co se s nimi bude dít. Je někdo, kdo by byl ochoten seknout Diplomaty na rok třeba do žumpy? Odkazy: tady a tady Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
gougy Odesláno 20. září 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 20. září 2012 Oživil jsem toto vlákno, protože mi přišla pitomost zakládat nové a navíc název jaksi pasuje k tématu. Na stránkách Eltonu v zajímavostech jsem si přečetl dva články, které popisují dva nálezy hodinek po léta "uskladněných" v extrémních podmínkách a já se přiznám, že se mi to nějak nechce věřit. Zajímal by mně proto Váš názor, případně nějaké osobní zkušenosti a sám jsem se rozhodl, že udělám soukromý pokus a doma na zahradě zakopu shodné hodinky 30 cm pod zem a nechám je tam 1. rok, abych viděl, co se s nimi bude dít. Je někdo, kdo by byl ochoten seknout Diplomaty na rok třeba do žumpy? Odkazy: tady a tadyPR je pravda a nic než pravda, přidám výtah z jejich webu: PRIM is the only company in the world making high-end, customized watches.. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
cody Odesláno 20. září 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 20. září 2012 Vim, proc okukuju jejich hodinky a nikoliv jejich web:-(( Uz vim, kam schovam svoji sbirku. V zumpe nebo pod zakladama baraku mozna dorostou sem tam chybejci rucky a zaceli se vozuzlane pouzdra. Taky reminky by za par desitek let mohl dorust Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
odjinud Odesláno 20. září 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 20. září 2012 Originální neni. To je jasné, vypadá moc imperialisticky :-) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Honza.manta Odesláno 20. září 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 20. září 2012 Oživil jsem toto vlákno, protože mi přišla pitomost zakládat nové a navíc název jaksi pasuje k tématu. Na stránkách Eltonu v zajímavostech jsem si přečetl dva články, které popisují dva nálezy hodinek po léta "uskladněných" v extrémních podmínkách a já se přiznám, že se mi to nějak nechce věřit. Zajímal by mně proto Váš názor, případně nějaké osobní zkušenosti a sám jsem se rozhodl, že udělám soukromý pokus a doma na zahradě zakopu shodné hodinky 30 cm pod zem a nechám je tam 1. rok, abych viděl, co se s nimi bude dít. Je někdo, kdo by byl ochoten seknout Diplomaty na rok třeba do žumpy? Odkazy: tady a tadyU obojích se jedná o takzvaný prachotěsný model a ty sedm ket v kanále měly ještě prasklé sklíčko. To mi hlava nějak nebere. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Popelář Odesláno 20. září 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 20. září 2012 Vim, proc okukuju jejich hodinky a nikoliv jejich web:-(( Uz vim, kam schovam svoji sbirku. V zumpe nebo pod zakladama baraku mozna dorostou sem tam chybejci rucky a zaceli se vozuzlane pouzdra. Taky reminky by za par desitek let mohl dorust Nebo si je nech zahrabat na skládce,tam mohou vydržet i staletí,hlavně si zapamatovat to místo. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
odjinud Odesláno 20. září 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 20. září 2012 Úplně nejlíp - zakopej někde orlíky a dej nám vědět kde; půjdeme je zkontrolovat :-) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
booker007 Odesláno 20. září 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 20. září 2012 Oživil jsem toto vlákno, protože mi přišla pitomost zakládat nové a navíc název jaksi pasuje k tématu. Na stránkách Eltonu v zajímavostech jsem si přečetl dva články, které popisují dva nálezy hodinek po léta "uskladněných" v extrémních podmínkách a já se přiznám, že se mi to nějak nechce věřit. Zajímal by mně proto Váš názor, případně nějaké osobní zkušenosti a sám jsem se rozhodl, že udělám soukromý pokus a doma na zahradě zakopu shodné hodinky 30 cm pod zem a nechám je tam 1. rok, abych viděl, co se s nimi bude dít. Je někdo, kdo by byl ochoten seknout Diplomaty na rok třeba do žumpy? Odkazy: tady a tady Ale pohádka je to hezká . 7 let pod zemí v prachotěsném pouzdře, které vlhkost propustí - pouzdro nedotčené a dokonce strojek bez koroze a funkční - to asi šel kolem Miamon a vypadli mu z kapsy U těch diplomatů bych tomu, dle jejich stavu (za který by se nemusel nikdo stydět) i věřil ale, jak píše i Honza, sklíčko prasklé a opět pouze prachotěsné pouzdro 25 let v minimálně vlhkém néli mokrém provozu - a zase funkční bez koroze na strojku.NO NIC JDU ZASADIT SOUDKY, MOŽNÁ ZA 7 LET SKLIDÍM ORLÍKY Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
straspol Odesláno 20. září 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 20. září 2012 (upraveno) Úplně nejlíp - zakopej někde orlíky a dej nám vědět kde; půjdeme je zkontrolovat :-) to je nápad, budem jako hledat kešku, jo? Upraveno 20. září 2012 uživatelem straspol Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
NIGHTinGALE Odesláno 21. září 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 21. září 2012 U těch Diplomatů je to fakt poutavý čtení.Já skoro čekal, že pointa bude, že je našel po 25 letech proto, že pořád šly a upozorňovaly na sebe hlasitým tikáním. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se