Jakubisko Odesláno 8. března 2012 Nahlásit Odesláno 8. března 2012 Když musíš, tak musíš. Není to láska, je to chtíč. První mé chronografy byly Breitling Superocean Chronograph, byly mastodontní, nepřehlédnutelně naleštěné a díky inverznímu panda-dialu i hůř čitelné. Druhé pak Porsche Design Chronograph. Ty zase byly prošpikované technologií, titan, chrom, hořčík, plastický ciferník, ale ... snad příliš dokonalé, a tím pádem i bez vášně. Podobně, jako vozy Porsche. Moje třetí chronografy v řadě Breitling Chronomat Longitude jsou jiné. Berou za oči, ale je to hlavně ciferník, který láká pohledem. Není to naleštěný tah. Mají komplikaci v podobě ukryté GMT ručky, ale zase na to nijak neupozorňují. Mají Valjoux 7750, ale přesto nejsou veliké. Prostě takové na první pohled nenápadné, ale velmi zajímavé hodinky. Recenzi začnu pro změnu zevnitř. V hodinkách bije upravená 7750, Breitlingem pojmenovaná na kalibr B20. Ten s GMT úpravou se používal jen v Chronomat a Astromat Longitude. A jen mezi lety 1993 a 2003. Za povšimnutí stojí vyvedení ručičky GMT na ciferník. Je to krásný pohled na ty milimetrové hřídelky zasazené v sobě. Díky černým začátkům ručiček působí, jakoby se nad ciferníkem vznášely. To přidává na čitelnosti, která není narušena ani inverzními subdialy, které jsou navíc ve stejném stylu a nepůsobí tak rušivě. To mohou naopak ustřižená čísla u 5ti minutových indexů. Jak napovídá název Longitude, místo tachymetrické stupnice po obvodu ciferníku najdeme 360° stupnici pro navigační účely. Její použití v praxi mi ale nejspíš zůstane navždy neznámé. Přesto chronograf je plně funkční a docela dobře použitelný. Jeho sčítače - 30ti minutový a 12ti hodinový - jsou umístěny nad sebou. Vlevo na pozici 9 je vteřinová ručička. Celý ciferník kryje safírové sklíčko s antireflexem a to zase chrání typická breitlingovská luneta, která je navíc obousměrná a má 48 kroků. Pouzdro hodinek má v průměru 39,5mm a je docela podobné oysteru od Rolexu. Jen ty nožky má více zaoblené a tah ne úplně navazuje na linie pouzdra. I tak ale svým broušením dobře pasuje k hodinkám a na ruce sedí perfektně, vzhledem k počtu skládaných dílků. A teď nějaké ty obrázky... Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.
African Odesláno 8. března 2012 Nahlásit Odesláno 8. března 2012 (upraveno) Gratulace k novým Béčkám, už jsem měl také možnost poznat jejich kouzlo, takže parádička a zrovna tento model je velmi zajímavý To vyvedení ručiček je opravdu fešné, akorát se tě chci zeptat, neplete se ti ta GMT ručka s hodinovou, když je stejně dlouhá? Asi to bude fotkama, ale možná mě by o trochu více vyhovovalo, kdyby byla delší a vůbec možná nejlépe, kdyby měla uplně jiný tvar než hodinová" Každopádně ti přeji ať jsi s nima nadmíru spokojen Upraveno 8. března 2012 uživatelem African
NIGHTinGALE Odesláno 8. března 2012 Nahlásit Odesláno 8. března 2012 Člověče, ty jsou fakt pěkný, vůbec jsem nevěděl, že tenhle model existuje. Ta ukrytá GMT ručka mě bere. Fakt pěkný hodinky.
spiderer Odesláno 8. března 2012 Nahlásit Odesláno 8. března 2012 Kubiku gratuluju, uzij si je! Vzhledem k tomu, ze jsem je jeste nikdy nazivo nevidel, tak bych to rad zmenil a muzem se nekdy domluvit na kafi
Jakubisko Odesláno 8. března 2012 Autor Nahlásit Odesláno 8. března 2012 Gratulace k novým Béčkám, už jsem měl také možnost poznat jejich kouzlo, takže parádička a zrovna tento model je velmi zajímavý To vyvedení ručiček je opravdu fešné, akorát se tě chci zeptat, neplete se ti ta GMT ručka s hodinovou, když je stejně dlouhá? Asi to bude fotkama, ale možná mě by o trochu více vyhovovalo, kdyby byla delší a vůbec možná nejlépe, kdyby měla uplně jiný tvar než hodinová" Každopádně ti přeji ať jsi s nima nadmíru spokojen Hele neplete. Ono to na těch horních fotkách nebylo vidět, ale ta GMT ručka je lesklá, zatímco ostatní jsou bílé matné Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. A ještě dvě rychlovky. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.
Petr Svenda Odesláno 8. března 2012 Nahlásit Odesláno 8. března 2012 Vis, jak je ta okridlena veta "Jak Breitlingy moc nemusim, tak tyhle..." Ne, vazne, jsou paradni, gratuluji, at slouzi a delaji radost. Hezké fotky.
laskajefajn Odesláno 8. března 2012 Nahlásit Odesláno 8. března 2012 (upraveno) Jsou krásny! Jaký je mezi těma dvouma modelama rozdil?Který model je starší? Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Upraveno 8. března 2012 uživatelem laskajefajn
spiderer Odesláno 8. března 2012 Nahlásit Odesláno 8. března 2012 Jsou krásny! Studuj, za chvilku budes mit vicemene jasno http://www.breitlingsource.com/models/windrider.html
Ohm-Aztec Odesláno 9. března 2012 Nahlásit Odesláno 9. března 2012 Jsou krásny! Jaký je mezi těma dvouma modelama rozdil?Který model je starší? Pouzdro, luneta, cifernik, rucicky, kalibr, tah, rok vyroby.
bandicoot Odesláno 9. března 2012 Nahlásit Odesláno 9. března 2012 Kubo, parada. Uplne jsem na tenhle model zapomnel.
organic Odesláno 9. března 2012 Nahlásit Odesláno 9. března 2012 Krystalicky čistý Breitling. Když se řekne "B", asociují se mi takovéto hodinky.
bedja Odesláno 9. března 2012 Nahlásit Odesláno 9. března 2012 ..kubo taky gratuluju..vypadají fakt krásně..
Mpety Odesláno 13. března 2012 Nahlásit Odesláno 13. března 2012 moc hezky nafoceno a doufám, že spokojenost.
Tommy_PP Odesláno 13. března 2012 Nahlásit Odesláno 13. března 2012 Mne sa hrozne paci to jemne cervene zakoncenie rucicky chronografu Dodava to tej sedej iskru!
Chorche Odesláno 13. března 2012 Nahlásit Odesláno 13. března 2012 Tak ty jsou naprosto luxusní, velká gratulace!Jen ti přeju, aby se za měsíc neobjevily v prodejní sekci s textem "jsou mi moc velké" Protože by to byla fakt škoda...
Jakubisko Odesláno 13. března 2012 Autor Nahlásit Odesláno 13. března 2012 moc hezky nafoceno a doufám, že spokojenost. Dík! Ta luneta je děsně fotogenická, tak se fotily samy Spokojenost je Tak ty jsou naprosto luxusní, velká gratulace! Jen ti přeju, aby se za měsíc neobjevily v prodejní sekci s textem "jsou mi moc velké" Protože by to byla fakt škoda... Možná to bude dřív Mám pifku na něco kapku jiného...
Chorche Odesláno 13. března 2012 Nahlásit Odesláno 13. března 2012 Možná to bude dřív Mám pifku na něco kapku jiného... to snad není možný .... a co to bude?
Matthew Odesláno 25. března 2012 Nahlásit Odesláno 25. března 2012 moc hezký hodinky, nakonec si se s těma chronama docela rozjel... a to by jeden nejdřív řekl, že je nikdy na ruku nevezmeš
Leviathan Odesláno 25. března 2012 Nahlásit Odesláno 25. března 2012 fiha, Krasny plasticky cifernik,..a famozne fotky. AR taha do fialova, ci sa mi to len zda? kazdopadne..krasne. BLAHOZELAM
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se