Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Když musíš, tak musíš. Není to láska, je to chtíč. :suicide_anim:

První mé chronografy byly Breitling Superocean Chronograph, byly mastodontní, nepřehlédnutelně naleštěné a díky inverznímu panda-dialu i hůř čitelné. Druhé pak Porsche Design Chronograph. Ty zase byly prošpikované technologií, titan, chrom, hořčík, plastický ciferník, ale ... snad příliš dokonalé, a tím pádem i bez vášně. Podobně, jako vozy Porsche. Moje třetí chronografy v řadě Breitling Chronomat Longitude jsou jiné. Berou za oči, ale je to hlavně ciferník, který láká pohledem. Není to naleštěný tah. Mají komplikaci v podobě ukryté GMT ručky, ale zase na to nijak neupozorňují. Mají Valjoux 7750, ale přesto nejsou veliké. Prostě takové na první pohled nenápadné, ale velmi zajímavé hodinky.

Recenzi začnu pro změnu zevnitř. V hodinkách bije upravená 7750, Breitlingem pojmenovaná na kalibr B20. Ten s GMT úpravou se používal jen v Chronomat a Astromat Longitude. A jen mezi lety 1993 a 2003.

Za povšimnutí stojí vyvedení ručičky GMT na ciferník. Je to krásný pohled na ty milimetrové hřídelky zasazené v sobě. Díky černým začátkům ručiček působí, jakoby se nad ciferníkem vznášely. To přidává na čitelnosti, která není narušena ani inverzními subdialy, které jsou navíc ve stejném stylu a nepůsobí tak rušivě. To mohou naopak ustřižená čísla u 5ti minutových indexů.

Jak napovídá název Longitude, místo tachymetrické stupnice po obvodu ciferníku najdeme 360° stupnici pro navigační účely. Její použití v praxi mi ale nejspíš zůstane navždy neznámé. Přesto chronograf je plně funkční a docela dobře použitelný. Jeho sčítače - 30ti minutový a 12ti hodinový - jsou umístěny nad sebou. Vlevo na pozici 9 je vteřinová ručička.

Celý ciferník kryje safírové sklíčko s antireflexem a to zase chrání typická breitlingovská luneta, která je navíc obousměrná a má 48 kroků.

Pouzdro hodinek má v průměru 39,5mm a je docela podobné oysteru od Rolexu. Jen ty nožky má více zaoblené a tah ne úplně navazuje na linie pouzdra. I tak ale svým broušením dobře pasuje k hodinkám a na ruce sedí perfektně, vzhledem k počtu skládaných dílků.

A teď nějaké ty obrázky...

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Odesláno (upraveno)

Gratulace k novým Béčkám, už jsem měl také možnost poznat jejich kouzlo, takže parádička a zrovna tento model je velmi zajímavý :smile_anim: To vyvedení ručiček je opravdu fešné, akorát se tě chci zeptat, neplete se ti ta GMT ručka s hodinovou, když je stejně dlouhá? Asi to bude fotkama, ale možná mě by o trochu více vyhovovalo, kdyby byla delší a vůbec možná nejlépe, kdyby měla uplně jiný tvar než hodinová" Každopádně ti přeji ať jsi s nima nadmíru spokojen :smile_anim:

Upraveno uživatelem African
Odesláno

Gratulace k novým Béčkám, už jsem měl také možnost poznat jejich kouzlo, takže parádička a zrovna tento model je velmi zajímavý :smile_anim: To vyvedení ručiček je opravdu fešné, akorát se tě chci zeptat, neplete se ti ta GMT ručka s hodinovou, když je stejně dlouhá? Asi to bude fotkama, ale možná mě by o trochu více vyhovovalo, kdyby byla delší a vůbec možná nejlépe, kdyby měla uplně jiný tvar než hodinová" Každopádně ti přeji ať jsi s nima nadmíru spokojen :smile_anim:

Hele neplete. Ono to na těch horních fotkách nebylo vidět, ale ta GMT ručka je lesklá, zatímco ostatní jsou bílé matné :smile_anim:

A ještě dvě rychlovky.

Odesláno (upraveno)

Jsou krásny!

Jaký je mezi těma dvouma modelama rozdil?Který model je starší?

Upraveno uživatelem laskajefajn
Odesláno

Tak ty jsou naprosto luxusní, velká gratulace!

Jen ti přeju, aby se za měsíc neobjevily v prodejní sekci s textem "jsou mi moc velké" :D

Protože by to byla fakt škoda...

Odesláno

moc hezky nafoceno Posted Image a doufám, že spokojenost.

Dík! Ta luneta je děsně fotogenická, tak se fotily samy :) Spokojenost je :smile_anim:

Tak ty jsou naprosto luxusní, velká gratulace!

Jen ti přeju, aby se za měsíc neobjevily v prodejní sekci s textem "jsou mi moc velké" :D

Protože by to byla fakt škoda...

Možná to bude dřív :suicide_anim: Mám pifku na něco kapku jiného...

• po 2 týdnech...

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...