Lukyn77 Odesláno 29. března 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 29. března 2017 Ahoj Luky, stále při výběru winderu alt.uvažuji o MTE, na 4 kusy .... proč jsem ho nevzal je, že mi není úplně jasný, jak ta chňapka dokáže pobrat určitý rozsah délek tahu, jak hodně funguje jako pružina. Samozřejmě se obávám, že hodinky bez jakékoliv zábrany pokud nebudou pevně uchyceny, spadnou. Z tvého popisu v tom opravdu trošku vidím problém, pokud uvážím tvou ruku cca +18cm ... tedy originál přiložený mi bude na cca 17,5 cm k ničemu? Mám špatnou zkušenost z winderu, který právě měl až moc velký ty chňapky a ani jedny hodinky vč. na řemenu na něj prostě nešly natáhnout. Mám nejobyčenějšího Conrada za litr a ten je v tomto ohledu vyřešen jednoduše a dobře, jen to celý trošku víc hraje ... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Vit Odesláno 29. března 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 29. března 2017 Tomu říkám silný chrono příběh.Podle toho by se dal natočit film s B. Willisem v hlavní roli! Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
filo-boxer Odesláno 29. března 2017 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 29. března 2017 Ahoj Luky, stále při výběru winderu alt.uvažuji o MTE, na 4 kusy .... proč jsem ho nevzal je, že mi není úplně jasný, jak ta chňapka dokáže pobrat určitý rozsah délek tahu, jak hodně funguje jako pružina. Samozřejmě se obávám, že hodinky bez jakékoliv zábrany pokud nebudou pevně uchyceny, spadnou. Z tvého popisu v tom opravdu trošku vidím problém, pokud uvážím tvou ruku cca +18cm ... tedy originál přiložený mi bude na cca 17,5 cm k ničemu? Mám špatnou zkušenost z winderu, který právě měl až moc velký ty chňapky a ani jedny hodinky vč. na řemenu na něj prostě nešly natáhnout. Mám nejobyčenějšího Conrada za litr a ten je v tomto ohledu vyřešen jednoduše a dobře, jen to celý trošku víc hraje ...Já mám ruku ca. 16,5 a zapnute hodinky se na ten puvodni drzak daly narvat, ale bylo tam tak velke pnuti, ze jsem se bal, ze mi to urve stezejky. Tenhle maly je optimalni. 17,5 je o kus vic, mozna, ze by to bylo ok. Ja mam doma jeste ten drzak v normalni velikosti, tak muzu zkusit, jak by to vypadalo. Tomu říkám silný chrono příběh.Podle toho by se dal natočit film s B. Willisem v hlavní roli!Vole Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Kid_A Odesláno 29. března 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 29. března 2017 Koupil bych vrtic i datejusty:-)) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Petr72 Odesláno 29. března 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 29. března 2017 Dočítal som, pokochal som sa parádnymi fotkami a nabral inšpiráciu za čo ďakujem Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
zbuddy Odesláno 30. března 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 30. března 2017 Díky, tak jen doplním, že se jedná o malé, hezké městečko LORSCH, opravdu malebné místo, kousek od Frankfurtu n.M., blízko A5, takže doporučuju návštěvu, třeba, když propásnete letadlo, nebo tak. https://cs.advisor.travel/poi/Opatstvi-Lorsch-5640 Malinké historické centrum, park s ruinama a muzeum v přírodě, super. Na oběd jsme byli v místním malém pivovaru a taky fajn. http://www.back-und-brauhaus.de/de/ Díky za report a rady. Díky Tobě jsem zjistil, co je "Monaco" a poučil se i o jiných. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
filo-boxer Odesláno 30. března 2017 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 30. března 2017 Děkuju všem za kladné ohlasy! Koupil bych vrtic i datejusty:-))To je nápad za všechny prachy. A to doslova. A pro Lukyna jsem vytáhl krejčovský metr a pravítko a měřil. Zde srovnání Standardního úchytu a velikosti XS: Na délku je to tedy ca. 9 cm vs. 7,5 cm. Ve stavu klidu je obvod normálního uchycení ca. 21,5 cm. Úchyt je z nějaké pravdepodobně pružinové oceli a dá de trochu formovat - zcvaknout. Pak se dostaneme na nějakých 18 cm, což, si myslím, by Ti Lukyne mohlo vyhovovat. (Kurňa, tolik čárek za sebou, je to správně Karlosi?) Úchyt ve velikosti XS má bez tvarování 17 cm a to je pro mou ruku 16,5 cm a mé hodinky ideální. Konec hlášení. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Lukyn77 Odesláno 30. března 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 30. března 2017 Luky, moc díky za expertýzu problematiky ohýbání péra ve vztahu k průměru ruky ... no, jasi budu koukat po něčem jiným. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
filo-boxer Odesláno 31. března 2017 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 31. března 2017 No, není to asi optimální. Jedině, že bych ti to svoje péro poslal poštou a můžeš ho otestovat, jestli jo, nebo ne. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
filo-boxer Odesláno 1. dubna 2017 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 1. dubna 2017 (upraveno) APRÍÍÍL Upraveno 1. dubna 2017 uživatelem filo-boxer Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Kid_A Odesláno 1. dubna 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 1. dubna 2017 APRÍÍÍL IMG_8898.JPG krasna fotka Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
filo-boxer Odesláno 1. dubna 2017 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 1. dubna 2017 Děkuju. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
filo-boxer Odesláno 24. dubna 2017 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 24. dubna 2017 Prázdniny (velikonoční) v Římě, 1. část. Každý rok trávíme naši první, malou dovolenou v nějakém zajímavém městě. Předloni to byla Paříž, loni Berlín a letos jsme si vybrali Řím. Šest dní ve Věčném Městě, to vyžaduje přípravu a včasné plánování, přecejenom Velikonoce jsou v Římě ve znamení Ubi et orbi, velká sláva, což ale taky znená určitá omezení a výjimky. Plán byl se pohybovat po městě pěšky a to jsme až na dvě jízdy taxíkem dodrželi. Transport zařídila Lufthansa, ubytování manželka, já jsem se postaral o program na místě. Na letišti bylo o zábavu postaráno a v letadle jsme se taky nenudili, vždyť let trval jen hoďku a půl. Drobné zpoždění odletu způsobil jakýsi povolený šroubek a únik oleje, za tyhle detaily jsem kapitánovi letadla moc vděčný nebyl, na klidu to jednomu zrovna nepřidá. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
filo-boxer Odesláno 25. dubna 2017 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 25. dubna 2017 (upraveno) Prázdniny (velikonoční) v Římě, 2. část. Ubytovaní jsme byli na Via delle Fornaci, kousek od Baziliky Sv. Petra, takže Vatikánem jsme procházeli fakt často. Náměstí je ideální místo k odpočinku, jen tak si tak sednout na schody, zapálit si cígo, pozorovat lidi okolo a vyhřívat se na sluníčku. Abychom se vyhnuli frontě do baziliky, která se už v 10 hodin dopoledne točí kolem celého náměstí, přivstali jsme si a vyplatilo se to, před náma jen pár lidí, 500 schodů do kopule zvládla i čtyřletá dcerka, výhled super, bazilika majestátní, i pro ateistu a kritika církve, jako mě, je to zážitek. Kluci ze Švýcarské Gardy byli furt ve střehu, jenom mi přišli všichni takoví vyhublí a strašně mladí. Ale dalo se s něma domluvit německy, za to mají ode mě malé, bezvýznamné plus. Upraveno 25. dubna 2017 uživatelem filo-boxer Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
filo-boxer Odesláno 25. dubna 2017 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 25. dubna 2017 (upraveno) Kapitola sama pro sebe pak bylo Ubi et Orbi, které žena bezpodmínečně chtěla vidět. Masy lidí, policejní kontroly, nic pro mě, takže jsem s dcerkou po chvíli šel k řece krmit kachny. Ale zážitek dobrý. Od čtvrtku až do útérý ráno byly dokonce zalepené poštovní schránky, málem jsem nestihl poslat pohledy. (Jo, ještě existujou lidi, kteří posílají pohledy. ) Upraveno 25. dubna 2017 uživatelem filo-boxer Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
filo-boxer Odesláno 25. dubna 2017 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 25. dubna 2017 (upraveno) Prázdniny (velikonoční) v Římě, 3. část. Forum Romanum, Palatin, Kapitol, Koloseum, tam na člověka dýchne duch minulosti, i na ignoranta jako mě. Vstupenka na Forum Romanum a Koloseum je společná, doporučuju si ji koupit u Fora Romana, kde je fronta podstatně kratší. Se zakoupenou vstupenkou se pak později můžete u Kolosea postavit do kratší fronty pro majitele vstupenek, rovnou k bezpečnostní prohlídce. Tenhle postup vám může dohromady ušetřit jednu až dvě hodiny ve frontě. Nebo stačí využít nabídky všudepřítomnych prodavačů tzv. ''skip the line'' vstupenek, což by mělo znamenat, za poplatek samozřejmě, přeskočení fronty. Nezkoušeli jsme. Upraveno 25. dubna 2017 uživatelem filo-boxer Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
warann Odesláno 25. dubna 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 25. dubna 2017 Pekna reportaz, paradni fotky. Clovek na tyhle mista rad vzpomina. Zrejme bude cas se tam vratit. Diky :-) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
James24 Odesláno 25. dubna 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 25. dubna 2017 Super reportáž - jsem se tak začetl a zadíval na fotky, že jsem prošvihnul jednu aukci na aukru . Ale nejlepší jsou stejně ty Hodinky... chronocíl, ke kterému u mě vede ještě dlouhá cesta... líbí se mi, že už je máš dlouho a pořád si je tak užíváš, to je super Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
filo-boxer Odesláno 26. dubna 2017 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 26. dubna 2017 Dekuju kluci. @warran: Jo, hned bych jel zase, toulat se ulickama, cpat se v restauracich, nasavat atmosferu...proste "la dolce vita". @James24: Takze jsem ti usetril penize, to me tesi. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
filo-boxer Odesláno 26. dubna 2017 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 26. dubna 2017 Prázdniny (velikonoční) v Římě, 4. část. Kromě obíhání ''povinných'' památek je potřeba si taky odpočinout a protože jsme se ženou oba kulinářsky založení (jinak řečeno mlsné huby), strávili jsme hodně času v občerstvovnách všeho druhu. Za jídlo jsme utratili asi stejně jako za letenky a ubytování. Ale stálo to za to, pizza, pasta, mořské plody, pivo, víno...ital prostě umí. Eccellente, geniale!!! Navštívili jsme i restauraci Checco er Carettiere, kde Sergio Leone s Ennio Morriconem vymýšleli svoje nejlepší díla, bývali tam štamgasti. Měli jsme štěstí a dostali stůl i bez rezervace, kterou ale doporučuju. Dali jsme si tam, mimo jiné, výborné artyčoky na římský způsob a tohle bylo skvělé Osso buco. Morková kost...lahůdka. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se