deekay Odesláno 30. prosince 2006 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 30. prosince 2006 vor: Pro me je cekani taky nejhorsi, ale jelikoz se me ty hodinky hrozne libi, tak to kvuli nim vydrzim Nevim cim to je, ale i kdyz se nad lowend seikama spousta lidi ofrnuje, ja mam pro tuznacku nejakou slabost, hlavne divers modely jsou moc moc povedeny. D.M: diky za radu, jak uz jsem rekl, posilam na reklamaci a uvidime. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Karlos Odesláno 30. prosince 2006 Nahlásit Sdílet Odesláno 30. prosince 2006 Moje seiko samurai dělají něco podobného. Normálně se nepatrně zpožďují, ale pokud s hodinkami hodně a rychle pohybuji, předcházejí se. Například jednou za 6 hodin za volantem Tatry 815 (nosím je na pravé ruce, takže otřesy a prudké pohyby při řazení) se předběhly o 10 minut. Zjistil jsem, že když hodinky vezmu do ruky a mávám s nimi, abych je natáhl, když je nenosím, předběhnou se během pár minut "mávání" o několik sekund. Ale ne hned, nejdříve je slyšet, jak jde rotor zlehka, jak se natahují. A jakmile jsou natažené na maximum, rotor jde o poznání těžce a od toho okamžiku dochází k tomu zrychlení chodu. Popisoval jsem to jednomu hodináři a tohle dělat nesmí. Modle mého je chyba někde v zařízení odpojování nátahu při plném natažení...ale zatím to neřeším. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
bicista Odesláno 30. prosince 2006 Nahlásit Sdílet Odesláno 30. prosince 2006 Hm divne, ja ma svoje automat primky i pri bubnovani za soupravou na 8 hodinovem plesu se to nikakda na jejich funkcnosti nikdy neprojevilo - a to tam mam japonskej strojek miyota Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
deekay Odesláno 30. prosince 2006 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 30. prosince 2006 No me by spis zajimalo, co jsem mel za zly sny, kdyz se me jednou pres noc co sem je mel na ruce predbehly o 20min. jak je to vubec s nosenim automatu pres noc? Vetsina lidi co sem koukal tak hodinky sundava, ja jsem zvykly je nosit i pres noc (kvalita luminoforu byl taky jeden z duvodu proc sem si vybral tyhle) abych se mohl podivat kolik je kdyz se vzbudim. Otazka jestli to automatum nejak neskodi. V navodu o tom nic nepisou a na internetu sem taky zadnou zminku nenasel. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kubson Odesláno 30. prosince 2006 Nahlásit Sdílet Odesláno 30. prosince 2006 dej vedet jak se ti to podari odeslat.. mam takovy pocit ze ceska posta moc do zahranici pojistene baliky posilat neumi.. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
deekay Odesláno 30. prosince 2006 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 30. prosince 2006 kubson: jojo dam vedet, v utery budu chytrejsi... kdyztak holt nepojistene a modlit se... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kubson Odesláno 30. prosince 2006 Nahlásit Sdílet Odesláno 30. prosince 2006 ja jsem nad tim taky koumal kdyz jsem vracel hodinky a nejlevneji me to do nemecka vyslo u dpd.cz Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Karlos Odesláno 30. prosince 2006 Nahlásit Sdílet Odesláno 30. prosince 2006 Taky jsem zvědavý, jak "hladce" proběhne odeslání. Držím palce, abys narazil na přepážce pošty na ochotnou a znalou paní A napřed prostudovat stránky České pošty, abys byl teoreticky připravený, až ti budou na poště tvrdit, že něco nejde (posílal jsem jednou cenné psaní do Polska, takže už jejich výmluvy znám, i na celnici se mě snažili poslat). Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
D.M.hodinar Odesláno 30. prosince 2006 Nahlásit Sdílet Odesláno 30. prosince 2006 zdravim karlosi. V podstate system prokluzu natazeneho pera je velmi jednoduchy. jde o obracene ohnute pomerne sylne pero, ktere je vlozene do pouzdra perovniku. Na nem je uchyceno pero chodu, kdyz se pero navyne na perovnikovou hridel, snizi se prytlak na kluzne pero,a to proklouzne v perovniku. Neco podobneho se dalo najit i u nekterych typu kapesnich hodinek zn. Rosskopf, tam byl na pritlacnem peru jeste oblouk ktery zapadal do drazky, tim se umocnoval efekt pritlaku a prenosu sily. Dnes mame kvalitnejsi materialy, proto si myslim, ze tudy cesta nevede. Spis bych se klonil k zavade kterou jsem popsal, nabo k smyslu terminu UNADJUSTED a z toho plynouci nepresnost. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Karlos Odesláno 30. prosince 2006 Nahlásit Sdílet Odesláno 30. prosince 2006 Díky za vysvětlení. Sice bez názorné ukázky si to neumím dost přesně představit, ale trochu to chápu. Mně se ale ta teorie s olejem na vlásku moc nezdá, to by se přece to zrychlení projevovalo po celou dobu, co hodinky "natahuju". Nebo ne? Mám ještě jedno vysvětlení a poprosím o posouzení, jestli je to úplná blbost - prudký rotační pohyb hodinkami ve směru otáčení setrvačky umí setrvačku pěkně rozparádit. Obecně jaký mají prudké pohyby vliv na setrvačku a přesnost chodu? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
deekay Odesláno 30. prosince 2006 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 30. prosince 2006 No me by pak prisly hodinky, na ktere by mely uvedene jevy az tak velky vliv pouzitelne vskutku jen jako sperk, ktery by si clovek vzal nekam na jednani nebo do spolecnosti. Coz by me tedy u sportovniho modelu dost stvalo To abych pak koukal na mobil abych vedel kolik je opravdu hodin, kdyz budu chtit s hodinkami neco delat nebo nedejboze se venovat nejakemu sportu. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Karlos Odesláno 30. prosince 2006 Nahlásit Sdílet Odesláno 30. prosince 2006 Já takovéhle závady beru jako daň za masovou výrobu levných hodinek. V tom obrovském množství vyrobených strojků se prostě závady vyskytovat musí... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
deekay Odesláno 30. prosince 2006 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 30. prosince 2006 Tos me spatne pochopil Karlosi, to mas samozrejme naprostou pravdu, ale ja to myslel tak, ze pokud by to nebylo brano jako zavada ,ale jako vlastnost, tak by byly takove hodinky dle me k nicemu. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
D.M.hodinar Odesláno 30. prosince 2006 Nahlásit Sdílet Odesláno 30. prosince 2006 aha. to je prave problem v seřizení na polohu. Bezne se setkate s Unadjusted, nejlepsi je Adjusted to five position. Uz to tady na magu nekdo vysvetloval, da se to najit v opravach. Presneji setrvacka musi byt tak vyvazena!!! , ze jakykoli ROZUMNY - STANDARTNI pohyb, odklon, nebo kmit, bude mit minimalni vliv na velikost kmitu setrvacky. Urcite velikost pusobici sily pera ma nejaky (zanedbatelny) vliv, ale to byla problematika 18.stoleti - prevod retizkem z neozubeneho perovniku na snek, nebo 1.1/2 19.stoleti ozubu a maltezskeho krize pro optimalizaci pusobeni sily pera. dnes bych chybu asi u pera nehledal. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Karlos Odesláno 30. prosince 2006 Nahlásit Sdílet Odesláno 30. prosince 2006 Tak ani teď nevím, kde hledat příčinu toho zrychlování. Ani nevyvážení setrvačky mi nevysvětlilo, proč se mi hodinky zrychlují jen plně natažené. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ramon Odesláno 6. května 2007 Nahlásit Sdílet Odesláno 6. května 2007 ...Pozoroval jsem je a vterinova rucicka nekdy skoci o dve sekundy misto jedne... A nemáš ty nějaké jiné hodinky? U kalibru 7s26 vteřinová ručička neskáče, ale pohybuje se téměř plynule! To co popisuješ, dělají quartzové strojky, když jim dochází baterie. Stalo se mi to taky na mých Seiko 5, koukal jsem na to jako blázen a nevěřil vlastním očím Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
afrikab Odesláno 6. května 2007 Nahlásit Sdílet Odesláno 6. května 2007 tahle nepresnost by mohla nasvedcovat lepeni vlasku. kdyz jsou hodinky v klidu jejich chod je plynulý, v momente jakehokoli prudciho pohybu dojde k nepatrnemu posunu na vlasku coz by mohlo ciste teoreticky priblizit vynuti na takovou vzdalenost, ze pripadna nepatrna \"kapka\" oleje (cerstveho, slabe drzi, nelepi porad) slepi vlasek, zkrati vynuti a hodinky se budou predbihat. Na dalsi podnet reaguji podobne. Proto ten chaos. Dopo: reklamaci, pripadne setrvacku vycistit v Toluenu. Podobny problem jsem mel s hodinkama taky (Seiko, Prim). Duvodem byl skutecne slepeny vlasek. Oprava me vysla na 50,- korun. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Suleky Odesláno 23. července 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 23. července 2009 tak vcera se mi po cca mesici noseni zblaznili i moje SKX007 zacali se predchazet o cca 10vterin za 1min. a dneska uz stoji vzdycky se rozebehnou kdyz do nich tuknu a za chvili se zase zastavi jsou z chronograph.com ... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Suleky Odesláno 24. července 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 24. července 2009 tak opraveno díky mechano Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se