Přejít na obsah

Výstup do b.c Mount Everestu a jiné krásné kopečky

Doporučené příspěvky

Afri, jakej mas nazor na volnolezce ?

Ja vim, je to neco uplne jinyho, ale jak se na sebe navzajem v ty vasi lezecky komunite divate.

Je to treba podbny jak "rivalita" mezi autickari ?

Mne prijde napr. Alex Honnold jako nekdo mimo rozsah myho chapani.

Myslím že kdo to má v hlavě aspoň trochu srovnané, tak lezce jako je Alex a další nikdy nepochopí, stejně tak v mém případě. A o to víc lezecká komunita, která o něco lépe ví jak obrovské riziko podstupují. Já tyhle kluky strašně obdivuji, hrozně se mi líbil např. Ueli Steck, kterého potkalo bohužel neštěstí letos a velmi mě baví sledovat jejich projekty. Jako rivalitu bych to asi neviděl, jelikož lezení je velmi osobní záležitost s kterou se nedá moc chlubit. Vidí to tak lidé, ale lezci ve větší míře lezou sami pro sebe. Auto ukážeš, necháš s ním někoho projet kdo ti ho ocení, ale tím výstupem si musí projít každý sám a v tom je asi ta největší krása :-)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ja s nim videl nejaky videa (i o tomhle vystupu), vim, ze se pripravuje, vim, ze mel oznaceny nektery chyty (je to v tom dokumentu videt), vim, ze cistili s kolegou trasu od mechu atd., jo to vsechno vim, ale stejne "to" nechapu :D

Kdyz mluvi, je hodne vecnej, klidnej, chtelo by se rict rozumnej, ale ....

Nasi kluci lezou (jsou jeste malicky a zacali teprve druhej rok), ale koukat na Alexe a predstavit si, ze to clovek proziva u vlastniho kluka, tak to jsou strasny mixed feelings ;-)

Odkaz ke komentáři

Mi se zase strašně líbí, že se někdo zvedne z té obecně uznávané komfortní zóny a jde posunout hranice zase někam jinam. V každém případě je to lepší než být znuděný komfortní zónou a jít bojovat za ISIL do Sýrie a rozhodně taky nejsi takový magor :D :D :D

Děti nemám a tak nemůžu posoudit. Nejvíc jsem v životě vylezl tak něco kolem 6+, takže stejně tak neumím posoudit jejich výkon. Ale hory mě baví :)

Upraveno uživatelem vojta1
Odkaz ke komentáři

...... Nejvíc jsem v životě vylezl tak něco kolem 6+, takže stejně tak neumím posoudit jejich výkon. Ale hory mě baví :)

No ja tak maximalne na tresen, kdyz jsme je jako deti chodili krast :D

TO Afri: Ja verim, ze lezete hlavne pro sebe. I Adam Ondra rika, ze neleze "proti" druhejm, ale pro sebe. Samozrejme venku. Pri zavodech je to jiny. Ale ty taky pomalu utlumuje a venuje se projektum. Myslim ale, ze vyzve v podobe Olympic games neodola :D

Odkaz ke komentáři

No ja tak maximalne na tresen, kdyz jsme je jako deti chodili krast :D

TO Afri: Ja verim, ze lezete hlavne pro sebe. I Adam Ondra rika, ze neleze "proti" druhejm, ale pro sebe. Samozrejme venku. Pri zavodech je to jiny. Ale ty taky pomalu utlumuje a venuje se projektum. Myslim ale, ze vyzve v podobe Olympic games neodola :D

Tak abych to upřesnil, já lezl tak do 25 a prvního těžkého zranění, od té doby spíše chození a teď ve čtyřiceti teprve se zase začínám pomalu vzpamatovávat :-) Budu se muset vrátit do skály mě nakázal kamarád, jinak se mou na Matterhorn který je v plánu příští rok nejde :-( Ale jo, přestávám se bát a docela se na to těším, konec konců tadu kousek od baráku mám super pískovce (Adršpach Teplické skály) a vždycky jsem to lezení měl rád. Jenom manželka přestává být nadšená, protože děti už to pomalu táhne na skálu také, kluk se stále ptá kdy začne :-)

Odkaz ke komentáři

• po 2 týdnech...

bylo to těžký ... no .... Nepal.jpg ..... :D

to bude hustej výlet ;)

Tentokrát Annapurna range...Zařídili jsem tátovi vzpomínkový výlet do tvé oblíbené JAR a on nás poslal někam, že tam prý byl půl života :-) Tak jsme dali hlavy dohromady a musí prý ještě vidět famózní Himálaje. Do base campu Annapurny asi nedojdeme, ale bude to příjemná cesta, konec konců s mým největším kámošem a už se po pouhých dvou telefonátech připojili další dva kluci, pohoda. Jen se tam spolu asi uchlastáme :-) Upraveno uživatelem African
Odkaz ke komentáři

Návštěvník YPO

já v nepálu nebyl a už to zřejmě nestihnu, ale troufnu si říct, že to bude pocitově srovnatelný s JAR (samozrejmě né pro někoho kdo tam strávil půl života:) ) .... tak si už kurva kup pořádnej aparát a udělej nějaký neturistický fotografie ;)

Odkaz ke komentáři

já v nepálu nebyl a už to zřejmě nestihnu...

Prečo? Zhruba dvakrát ročne sa na nete objavujú letenky do 400 ?, často z Prahy s jediným krátkym prestupom. A okolo Annapúrn je kopec trekov, ktoré zvládne naozaj každý, vrátane dôchodcov alebo 3,5-ročného decka. Ak má človek tie hory rád, nie je dôvod váhať, si myslím.

Odkaz ke komentáři

Prečo? Zhruba dvakrát ročne sa na nete objavujú letenky do 400 ?, často z Prahy s jediným krátkym prestupom. A okolo Annapúrn je kopec trekov, ktoré zvládne naozaj každý, vrátane dôchodcov alebo 3,5-ročného decka. Ak má človek tie hory rád, nie je dôvod váhať, si myslím.

To bych si dal říct, nepojede někdo že bych se svezl taky, na tom konci jsem nikdy nebyl?

Odkaz ke komentáři

No, nevim jak YPO, ale kvuli tem davum lidi a prave proto, ze tam leze kazdej duchodce ci male dite ( proto i Alpy a Pyreneje nee, a tak rad bych se tam prosel ) tak tam nejezdim ja.

Odkaz ke komentáři

Návštěvník YPO

Prečo?

protože potřebuju porazit dva stromy .... dva stromy zasadit .... vybetonovat zápraží ..... natřít vokna ...... vyměnit dveře ...noa to mám přesně rozplánovaný až do smrti ........ a taky nemám rád lidi ....

jo a zapomnel sem na plot ..

Upraveno uživatelem YPO
Odkaz ke komentáři

No, nevim jak YPO, ale kvuli tem davum lidi a prave proto, ze tam leze kazdej duchodce ci male dite ( proto i Alpy a Pyreneje nee, a tak rad bych se tam prosel ) tak tam nejezdim ja.

Nemyslím, resp. ako kde a ako kedy. Keď sme tam boli s malým v najvyššej sezóne, stretli sme asi 20 ľudí denne. Na iných trekoch alebo v inom čase nestretneš za týždne ani človiečika. V zime navštívi jazero Tilicho (moje osobné č. 2 v Nepále) dokopy asi 5 ľudí.

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...