Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Na pohodu, chci tam být, dotknout se jí a uvidíme kam to půjde. Ale žádné blbnutí, vrátit se celý a jednou to třeba dopadne :-) Je krásná, od dětství mě fascinuje....

Odesláno

Mám dotaz z trošku nižšího soudku. Zůstaneme v Evropě a na severu.

Plánujeme s kámošem příští rok pokořit nejvyšší finskou horu Halti.

Kdyby jste někdo měli zkušenosti, tak budu velmi rád za každou radu, či tip.

Jediné co je v této chvíli jasné je, že doletíme do Kittily. Ostatní je zatím ve hvězdách.

Odesláno

To Wawrick: Tady máme interiář v  termínu který jsem ti psal. Trek jsme protáhli o den, aby to měl táta na klid, co myslíš? Jinak se tam můžeme sejít, aspoň víš kdy a kde budeme, telefon na mě ti dám do SZ a před odletem se ti ještě připomenu :cool02:

Namaste brother :-)

Day:1 welcome you in kathmandu airport and drop to hotel 
Day:2 rest day in thamel and just walk around and see around 
Day:3 fly to pokhara 30 minutes  and free in evening 
Day:4 Drive to nayapul and trek to hile 1200m
Day:5 trek to Banthanti 2400m
Day:6 trek to ghorepani 2860m 
Day:7 Hike to Poonhill 3210m to see the sunrise and back to Ghorepani and trek to Deurali or Banthanti 2400m 
Day:8 trek to ghandruk 1921m 
Day:9 trek to kimche or Nayapul and drive back to pokhara 
Day:10 rest day in pokhara 
Day:11 drive to chitwan national park 
day:12 full day jungle activities like elephant safari, visit elephant breeding center, canoeing 
Day:13 drive or fly back to kathmandu ( you can choose)
Day:14 morning mount Everest flight and free time 
Day:15 visit some historical places and temple and monasteries
Day:16 drop to airport as your flight time
Odesláno

Pekný itinerár, tatkovi sa bude páčiť. Len upozorňujem, že na začiatku až pod Hile ide prašná cesta, takže dosť pôjdete v prachu od áut (tak jedno za 5-10 minút). Rovnako po ceste naspäť je cesta už z Ghandruku. Pozerám, že ste Nagarkot vypustili, ale keď bude jasné počasie, skočte tam.

Ja ešte neviem, či beriem malého, ale asi nie, aby som si stihol prejsť jazero Tilicho až do Jomosomu, kým je čas. Kvôli ceste až do Manangu to o jeden-dva roky bude plné turistov a ubytovní.

Vychádza mi, že by sme sa mohli stretnúť v Pokhare alebo skôr v KTM. Ozvem sa a dáme nejaký kukuri rum :drunk:

• po měsíci...
Odesláno

Ne každého to zajímá, tak jsem se přesunul sem ohledně Tomasze Mackiewicze i Elisabeth Revol. Nemáte někdo aktuální informace? Údajně se rozdělili, Elisabeth šla dolů, Tomasz zůstává někde v sedmi tisících a naproti jim jde pomoc. Bohužel se zatím ani s Elisabeth nepotkali, co jsem kde vyčetl....

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

Odesláno (upraveno)

Dva vrtuľníky pakistanskej armády pre nich pred chvíľou vyštartovali. Obaja by mali byť znova spolu, ale to nikto poriadne nevie.

Edit: Tým "vyštartovali" myslím zahájenie vzdušnej záchrannej operácie, nie že by ich už priamo išli naložiť do tých siedmich tisícov. Teraz je tam noc.

Upraveno uživatelem wawrik
Odesláno

Co jsem tak nějak pochopil, tak vrtulníky stáhli expedice z base kempu K2, také Poláky a ty jdou hlava nehlava nahoru na pomoc a měli by být kousek. Aj, to je zase průšvih.....

Odesláno

Paráda, ale nemám facebook, tak sem průběžně nějakou tu informaci prosím dejte, děkuji. Poláci jsou borci, nahoru to dají, tomu věřím.....a pak? Pak to bude hodně, hodně těžké...držím pěstě.

Odesláno

Paráda, ale nemám facebook, tak sem průběžně nějakou tu informaci prosím dejte, děkuji. Poláci jsou borci, nahoru to dají, tomu věřím.....a pak? Pak to bude hodně, hodně těžké...držím pěstě.

Taky nemam FB, ale prispevky se daj sledovat bez registrace ;-)

Odesláno (upraveno)

Jestli umite trosku polsky, kazdej cech by mel umet, tak tady je "krasnej" online (rozkliknout modre czytaj dalej):

https://sport.onet.pl/alpinizm/nanga-parbat-akcja-ratunkowa-tomasza-mackiewicza-relacja-na-zywo/e162z0z?utm_source=sport_viasg&utm_medium=nitro&utm_campaign=allonet_nitro_new&srcc=ucs&utm_v=2

Kazdopadne rychlost vystupu je podle me famozni a nevydana, odhadujou 3-4 hodiny k Elisabeth, snad to Tomek da taky

Upraveno uživatelem Gres
Odesláno (upraveno)

Urubko and Bielecki are with Elisabeth - info from two other climbers who are there and have radio contact with them. No more info

PECKA!!

Jo a promin ze ti to tady spamuju .-)

Upraveno uživatelem Gres
Odesláno

Výškový kilometr za osm hodin v noci v zimních Himálajích??? To je naprosto neuvěřitelný. Sou to fakt borci. Doufám, že je Tomek ještě naživu a podaří se jim zachránit i jeho.

Odesláno (upraveno)

Tak to vypada ze Urubko i Bielecki jdou nahoru pro Tomka... Masiny...

Edit.: Tak nejdriv pomuzou Elisabeth dolu a pak se vydaj znova nahoru pro Tomka

Upraveno uživatelem Gres

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...