accutron Odesláno 23. března 2012 Nahlásit Odesláno 23. března 2012 (upraveno) Chtěl jsem sem vložit tabulku v Excelu, kde jsou uvedeny správné barevné kombinace číselníků, ruček a otočných kroužků u PS1, ale bohužel se mi to nedaří. Poraďte mi jak to udělat. Domnívám se, že to zde zatím nikdy uvedeno nebylo a mohlo by to pravověrné fanoušky PS zajímat. Navíc údaje, které jsem vytáhnul z Eltonského archivu jsou dost překvapující. Upraveno 23. března 2012 uživatelem Honza.manta
docent_tecka Odesláno 23. března 2012 Nahlásit Odesláno 23. března 2012 (upraveno) masakr, vim, ze nic nevim - vsechny jistoty jsou fuc :) ... cervena vterinovka... Accutrone - zaujalo me, ze cast elton sport byla pro ministerstvo (predpokladam, ze zkratka MNO je pro ministerstvo) a cast (vyrobena jeste drive) ne - jdou hodinky nejak odlisit? napr. pro MNO maji cislo a druhe ne? a jeste k typovemu oznaceni - mam dva zarucany, kde je napsano PRIM SPORT, typ 68 150 1.... Upraveno 23. března 2012 uživatelem docent_tecka
Chosef76 Odesláno 23. března 2012 Nahlásit Odesláno 23. března 2012 Jsem překvapený. Tak jestli tomu rozumím dobře, pak bílou lunetu měly původně jen Igeny s černým cifrem. Všechny Igeny měly bílou hodinovou a minutovou ručku, jen ty s okrovým ciferníkem měly niklované a červenou vteřinovku. ?!
Mirek Odesláno 23. března 2012 Nahlásit Odesláno 23. března 2012 No tak v tom případě mám doma celkem slušnou sbírku bastlů
Honza.manta Odesláno 23. března 2012 Nahlásit Odesláno 23. března 2012 (upraveno) No tak v tom případě mám doma celkem slušnou sbírku bastlů Takovejch nás tady bude ... Edit: překlep Upraveno 23. března 2012 uživatelem Honza.manta
stanik73 Odesláno 23. března 2012 Nahlásit Odesláno 23. března 2012 To zas vypukne na Aukru panika a děti nebudou mít pár měsíců co jíst :D .
Chosef76 Odesláno 23. března 2012 Nahlásit Odesláno 23. března 2012 Za fotografii originálních Igenů s okrovým cifrem bych se také přimlouval. Nikde jsem nic takového neviděl.
Honza.manta Odesláno 23. března 2012 Nahlásit Odesláno 23. března 2012 To zas vypukne na Aukru panika a děti nebudou mít pár měsíců co jíst :D . Já to vidím opačně, zvedne se životní úroveň skalních sběratelů primek, neboť se budou houfně zbavovat všech svých Igen bastlů, které sběratelsky vlastně nemají žádnou cenu. Následně dojde k přesycení trhu Igeny a prudkému poklesu jejich ceny a v rámci řetězové reakce dojde k poklesu ceny všech primek. Lidé(kteří si do nich ukládali peníze) se jich v panice začnou houfně zbavovat, dokud ještě mají alespoň nějakou cenu a tím dojde ke zhroucení serveru "AUKRO" z důvodu zahlcení nabídkami k prodeji hodinek prim a jejich cena tudíž bude skoro nulová z důvodu nemožnosti prodeje a budeme si je prodávat jen my sami navzájem za nominální hodnotu třeba 5 korun za kus.
accutron Odesláno 23. března 2012 Autor Nahlásit Odesláno 23. března 2012 (upraveno) Accutrone - zaujalo me, ze cast elton sport byla pro ministerstvo (predpokladam, ze zkratka MNO je pro ministerstvo) a cast (vyrobena jeste drive) ne - jdou hodinky nejak odlisit? napr. pro MNO maji cislo a druhe ne? a jeste k typovemu oznaceni - mam dva zarucany, kde je napsano PRIM SPORT, typ 68 150 1.... MNO je skutečně zkratka pro Ministerstvo národní obrany. ES civilní od ES pro vojáky se liší stupněm vodotěsnosti a minutovou vložkou v otočném kroužku. U civilní verze je 4 ATM, což je uvedeno i v textu záručního listu k ES a vyraženo na dně hodinek. U vojenských ES je vodotěsnost 6ATM a ta je také vyražena na dně hodinek. Minutová stupnice u civilních ES je vzestupná a u vojenských sestupná. Jaký se k ním dával k vojenským ES záruční list bohužel netuším. Oba modely měly stejné typové označení 68 150 1. Záruční listy pro PS1 existují ve dvou provedeních. Na jednom je na titulní straně uvedeno ELTON SPORT a na druhém PRIM SPORT. Ten druhý je mladší a mírně se liší od původního. Jak obsahem, tak rozsahem. Upraveno 23. března 2012 uživatelem accutron
Chosef76 Odesláno 23. března 2012 Nahlásit Odesláno 23. března 2012 Honzo, koupím všechny Tvé bastly v NOS stavu za výše uvedenou cenu.
accutron Odesláno 23. března 2012 Autor Nahlásit Odesláno 23. března 2012 Jsem překvapený. Tak jestli tomu rozumím dobře, pak bílou lunetu měly původně jen Igeny s černým cifrem. Všechny Igeny měly bílou hodinovou a minutovou ručku, jen ty s okrovým ciferníkem měly niklované a červenou vteřinovku. ?! Já byl při tomto zjištění také překvapen. Pro ostatní členy fóra musím uvést, že spouštěčem pro to, abych zašel do archivu a zjistil jak to vlastně bylo, jsi byl Ty Josefe.
Chosef76 Odesláno 23. března 2012 Nahlásit Odesláno 23. března 2012 Libore, já to tušil. Teď mám za svoji zvídavost trochu výčitky. Každopádně díky za informace.
Honza.manta Odesláno 23. března 2012 Nahlásit Odesláno 23. března 2012 Honzo, koupím všechny Tvé bastly v NOS stavu za výše uvedenou cenu. Zajímavá nabídka ... Dohromady nebo po kuse? Já že po kuse by bylo poštovné dražší než hodinky
financ Odesláno 23. března 2012 Nahlásit Odesláno 23. března 2012 (upraveno) A co provedení lesklý cifr Prim Sport, bombírované ručky a plastová luneta?Nebude v archivu ještě nějaká výrobní specifikace schovaná? EDIT: vlastně chybí nejběžnější provedení - černý cifr, černá luneta, niklované ručky. Že by to byl bastl moc nevěřím Upraveno 23. března 2012 uživatelem financ
Návštěvník Ondra Odesláno 23. března 2012 Nahlásit Odesláno 23. března 2012 A co provedení lesklý cifr Prim Sport, bombírované ručky a plastová luneta? Nebude v archivu ještě nějaká výrobní specifikace schovaná? EDIT: vlastně chybí nejběžnější provedení - černý cifr, černá luneta, niklované ručky. Že by to byl bastl moc nevěřím Také mi chybí tato verze. Nebyla vyráběna v pozdějších letech?
JR_2010 Odesláno 23. března 2012 Nahlásit Odesláno 23. března 2012 Nějak mi to hlava nebere, když tedy standardně většina produkce byla osazená bílými ručkami, jak to, že většina Igenů, podle mne v původním stavu, má ručky hladké niklované a na bílé se nedá v podstatě narazit, není to nějak na hlavu postavené?
Honza.manta Odesláno 23. března 2012 Nahlásit Odesláno 23. března 2012 Taktéž jsem z toho moudrý jako vrána z čerpadla. Tím padá teze, že k bílým ručkám se dávala bílá luneta a tu červenou vteřinovku jsem prostě na Igenech nikdy neviděl. A ještě mne napadla kacířská myšlenka - jednalo se o červenou vteřinovku standard nebo s lumi čtverečkem? A já se kompletoval s dvěma sadami Igenů - bílá a černá varianta a teď tohle
Chosef76 Odesláno 23. března 2012 Nahlásit Odesláno 23. března 2012 Rozum mi říká nepropadat trudomyslnosti a snažit se tyto fakta ověřit. Nějčastější varianta Igenů je s černým ciferníkem, černou lunetou a niklovanými ručkami .....nedokážu se představit, že by se všechny tyto hodinky bastlily. Napadá někoho jak výše uvedená data ověřit ?
diver60 Odesláno 23. března 2012 Nahlásit Odesláno 23. března 2012 (upraveno) Ja mam jedny ktere byly koupeny v r.68, ozn. na ciferníku PRIM SPORT černy matny, černá luneta, ploché niklované ručky, třetišroubek. Zaručni list k nim nemam ale je možne že se zar. listy s označením Elton dávaly i k hodinkám s ozn. Prim? Ze zvědavosti jsem si začal prohližet a stahovat fotky Elton sport pro MNO a vypozoroval jsem že na dvo zde umistěnych ks jsou ručky ploché Upraveno 23. března 2012 uživatelem diver60
Chosef76 Odesláno 23. března 2012 Nahlásit Odesláno 23. března 2012 (upraveno) Ja mam jedny ktere byly koupeny v r.68, ozn. na ciferníku PRIM SPORT černy matny, černá luneta, ploché niklované ručky, třetišroubek. Zaručni list k nim nemam ale je možne že se zar. listy s označením Elton dávaly i k hodinkám s ozn. Prim? Ze zvědavosti jsem si začal prohližet a stahovat fotky Elton sport pro MNO a vypozoroval jsem že na dvo zde umistěnych ks jsou ručky ploché Pokud máš jistotu, že Tvé Igeny byly v tomto stavu zakoupené, pak by to bylo v rozporu s "Accutronovou tabulkou " Jasně, je potřeba nalézt další hodinky s jasným původem (nejlépe s dokumentací), které by tabulku rozporovaly. Upraveno 23. března 2012 uživatelem Chosef76
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se