Přejít na obsah

Hodinky a sauna.

Doporučené příspěvky

• Odpovědi 177
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

co konkretne mas na mysli? ze sa zohriatim zvacsia kolecka a mozu drhnut? (vyssie opotrebenie, mozna zastava chodu?) alebo ze prilis zredne mazivo a dostane sa mimo koliesok (stecie "na dno" hodiniek?)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

:suicide_anim: tady je veselo...

V sauně budou předpokládám hodinky na ruce, tím pádem se jejich teplota rovná přibližně tělěsné teplotě saunovaného, ano možná se sklíčko nahřeje trochu víc, ale pouzdro, dýnko a strojek se nedostane přes 40 stupňů a to je teplota, kdy je vše v pořádku. V tom bazénku bude voda kolem 15, pokud je venkovní klidně 0 a pořád je to rozdíl do 50 stupňů a to je extrémní úvaha, protože pokud v tom bazénku vydržíš tak dlouho, že se teplota hodinek srovná s teplotou vody máš u mě litr rumu ať se z toho potom vykurýruješ... Téma hodinky a zátěž tu bylo na mnoha místech víckrát, záleží na přístupu. African a funf5 si klidně dáme saunu i s WR100, Micey se bojí jednoho procenta možnosti nespecifikovaného problému a JHonza si myslí že to mechanice dobrou službu neudělá, mohl by možná specifikovat v čem...

Odkaz ke komentáři

funf5: Jak, nespecifikovaného? Zcela jasně jsem specifikoval, že neni vyloučený, že to nějak pokurví těsnění:)

:notworthy: máš pravdu, zmínil jsi těsnění. Nic ale neměním na mém názoru že se hodinkám včetně těsnění nic nestane :smile_anim:

Odkaz ke komentáři

Já do sauny chodím pravidelně, ale hodinky brát dovnitr mě nikdy nenapadlo. Hodinky nosím ze dvou důvodů. Jednak abych věděl, kolik je, druhak machruju. Ani jedno v sauně nepotřebuju. BTW mám hrozmě pěknýho pinďoura, tak s ním v sauně můžu machrovat :D. Zcela vážně, nechce se mi to tady císt celé. Existuje jediný důvod, proč sedět nahatej na prkně s fortiskama na zapěstí?

Odkaz ke komentáři

Já do sauny chodím pravidelně, ale hodinky brát dovnitr mě nikdy nenapadlo. Hodinky nosím ze dvou důvodů. Jednak abych věděl, kolik je, druhak machruju. Ani jedno v sauně nepotřebuju. BTW mám hrozmě pěknýho pinďoura, tak s ním v sauně můžu machrovat :D. Zcela vážně, nechce se mi to tady císt celé. Existuje jediný důvod, proč sedět nahatej na prkně s fortiskama na zapěstí?

...mozna to bude podobnej pocit,jako na trenazeru v centrifuze:-)

Odkaz ke komentáři

cekal jsem,ze budou hodinky v saune vystaveny vetsi teplote,nez cca 40stupnu,jak psal funf,v tom pripade beru zpet,po vylezeni ven ten teplotni rozdil bude asi zanedbatelnej...

Samozrejme, ze jsou. Zkus si sahnout na sklo nebo strany, ktere nejou v kontaktu s kuzi. Take uvnitr se muze tvorit mnohme vyssi teplota, atd.

Odkaz ke komentáři

Jedine, ze bys mel ty Fortisky na pindourovi smile_anim.gif

Odkaz ke komentáři

vzduch v tej pravej saune ma teplotu 90°, to si clovek lahko zapamata podla toho ze 90° je pravy uhol.

jasne ze telo chladi tie hodinky, ale okolie sklicka proste ma teplotu vzduchu a ked ho prasknes do vody tak prostredie ma v sek..de tych 11° /ako dobre pivo, ze/, cize zmena teploty okolia je takych 80°. neviem kolko bude zmena teloty hodiniek, zavisi od materialu, a aj sklo aj kov su skugvene dobre vodice tepla, hoci brzdene telom saunujuceho sa magora. Kadopadne rychle teplotne soky su fajnovost na kondenz vody vnutri hodiniek, a to nie je nic prijemne.

Odkaz ke komentáři

...já bych si s hodinkama v sauně připadal málo nahatej a to je jeden z pocitů, který si v sauně užívám...je to jako plavat na adama...jinak chodím pravidelně 2x týdně a je fakt, že týpci s hodinkama se občas ukážou...u jednoho jsem vypozoroval, že si dobu měří chronem...proti gustu žadný dišputát, nicht wahr?

..kdysi tu někdo někde počítal dokonce tepelnou roztažnost a vliv na hodinový strojek v sauně a výsledek byl - no stress...proletěl jsem tohle vlákno a nenašel to tu...jestli to tu je, tak sem debil :)

Odkaz ke komentáři

Samozrejme, ze jsou. Zkus si sahnout na sklo nebo strany, ktere nejou v kontaktu s kuzi. Take uvnitr se muze tvorit mnohme vyssi teplota, atd.

no ja jsem si to takhle myslel,ale z funfova prispevku jsem usoudil,ze to tak neni,takze moje puvodni uvaha o rozdilu teplot byla vicemene dobra...

Odkaz ke komentáři

Já chodím do sauny s hodinkami, protože chci vědět, jak dlouho v sauně jsem. Mám cca 5 let na saunování a sporty seika automaty, do sauny chodím 1x týdně, problém s hodinkami žádný, přesnost chodu jsem ale nikdy neměřil. Laické poznatky z praxe: Pokud se hodinky dotýkají ruky, pouzdro bude mít teplotu těla, případně se ohřeje jen nepatrně, rozdíl nelze dotykem poznat. Sklíčko se ohřeje o poznání více, ale nepálí, tudíž teplota nebude nijak zásadně vyšší. Teplota v bazénku je cca 16 stupňů, ale doba pobytu v něm je tak krátká, že se hodinky jistě nijak zásadně neochladí.

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...