Lukáš Odesláno 2. ledna 2007 Nahlásit Odesláno 2. ledna 2007 Protože si Prim vyrábí pouzdra sám tak mám jednu otázečku: Bylo by možné vyrobit pouzdro z Wolframu? Jedna česká firma vyrábějící "šperky" z chirurgické ocele 316L uvedla ve své kolekci kousky z wolframu, který se prý vyznačuje vyší tvrdostí a krásným leskem.
Luk Odesláno 2. ledna 2007 Nahlásit Odesláno 2. ledna 2007 Teoreticky jde vyrobit vše. musíš mít jen vhodnou technologii a nástroje. :-)
JJ Odesláno 2. ledna 2007 Nahlásit Odesláno 2. ledna 2007 Inu určitě by to šlo. Když se z toho dělala jádra podkaliberních střel, tak proč ne pouzdro k hodinkám. Ale skoro trojnásobná hustota wolframu oproti oceli by u některých masivnějších pouzder už mohla být sakra znát ;-)
VS Odesláno 2. ledna 2007 Nahlásit Odesláno 2. ledna 2007 Inu určitě by to šlo. Když se z toho dělala jádra podkaliberních střel, tak proč ne pouzdro k hodinkám. Ale skoro trojnásobná hustota wolframu oproti oceli by u některých masivnějších pouzder už mohla být sakra znát ;-) Když se dělají pouzdra ze zlata a platiny, tak by ta vyšší hmotnost zas tolik nemusela vadit.
georg Odesláno 2. ledna 2007 Nahlásit Odesláno 2. ledna 2007 Nebude taky klíčovým problémem dostupnost materiálu? Zlata a platiny je všude dost - je to jen otázka peněz, ale není náhodou wolfram v nějaké kategorii strategických surovin?
Luk Odesláno 2. ledna 2007 Nahlásit Odesláno 2. ledna 2007 to určitě není. jen výtěžnost wolframu z horniny je podobná jako u platiny. Wolfram se používá v praxi v čistém stavu i v podobě různých slitin a sloučenin. Z čistého wolframu se vyrábějí vlákna žárovek. S uhlíkem tvoří wolfram karbidy jsou to tzv. slinuté karbidy.
Karlos Odesláno 2. ledna 2007 Nahlásit Odesláno 2. ledna 2007 Na ebay se běžně wolframové hodinky dají koupit (teda jestli nelžou): http://cgi.ebay.de/Haerter-als-Panzerstahl...1QQcmdZViewItem
Lukáš Odesláno 3. ledna 2007 Autor Nahlásit Odesláno 3. ledna 2007 Jen mě napadlo, že mít nějakou l.e. z wolframu by nemuselo být špatné
Mikina Odesláno 3. ledna 2007 Nahlásit Odesláno 3. ledna 2007 Dobrý večer Několika z Vás, kteří byli u mne na návštěvě, jsem předvedl hodinky DD, plně vyrobené z wolframu, safírové sklo, uvnitř švýcarský strojek, náramné kousky vycházející s designu RADO. Užitné hodnoty těchto hodinek jsou souměřitelné s RADEM, pouze jejich cena je cca pětinová oproti RADU. Slibuji, že nejpozději do konce týdne pro Vás tyto hodinky zde předvedu na foto.
georg Odesláno 3. ledna 2007 Nahlásit Odesláno 3. ledna 2007 Tak to se sám těším - měl jsem možnost si ty hodinky vyzkoušet na ruce (u Mikiny). Překvapily mě dvě věci - velmi dobré řemeslné zpracování a velká hmotnost hodinek. Škoda jen, že jsou na elektriku.
mechano Odesláno 4. ledna 2007 Nahlásit Odesláno 4. ledna 2007 Protože si Prim vyrábí pouzdra sám tak mám jednu otázečku: Bylo by možné vyrobit pouzdro z Wolframu? Jedna česká firma vyrábějící "šperky" z chirurgické ocele 316L uvedla ve své kolekci kousky z wolframu, který se prý vyznačuje vyší tvrdostí a krásným leskem. Měl byl prosbu: můžeš napsat která firma konkrétně ?
Lukáš Odesláno 4. ledna 2007 Autor Nahlásit Odesláno 4. ledna 2007 Protože si Prim vyrábí pouzdra sám tak mám jednu otázečku: Bylo by možné vyrobit pouzdro z Wolframu? Jedna česká firma vyrábějící "šperky" z chirurgické ocele 316L uvedla ve své kolekci kousky z wolframu, který se prý vyznačuje vyší tvrdostí a krásným leskem. Měl byl prosbu: můžeš napsat která firma konkrétně ? Je to firma Tribalpiercing - www.tribalpiercing.cz V jejich novém tištěném katalogu je již uvedena kolekce z wolframu, na netu ještě nic (bohužel nestíhají stejně jako Prim aktualizovat včas ). Nejsem si zcela jistý jestli jsou výrobky vyráběny přímo v ČR, ale prezentují se "nakupujte přímo u výrobce", tak snad...... no vidíš Mechano, mohl bych dotazovat výrobu hodikového pouzdra, již mě to napadlo, ale nic mě k tomu netlačilo, alespoň by jsme věděli co je a není možné...
mechano Odesláno 4. ledna 2007 Nahlásit Odesláno 4. ledna 2007 Protože si Prim vyrábí pouzdra sám tak mám jednu otázečku: Bylo by možné vyrobit pouzdro z Wolframu? Jedna česká firma vyrábějící "šperky" z chirurgické ocele 316L uvedla ve své kolekci kousky z wolframu, který se prý vyznačuje vyší tvrdostí a krásným leskem. Měl byl prosbu: můžeš napsat která firma konkrétně ? Je to firma Tribalpiercing - www.tribalpiercing.cz V jejich novém tištěném katalogu je již uvedena kolekce z wolframu, na netu ještě nic (bohužel nestíhají stejně jako Prim aktualizovat včas ). Nejsem si zcela jistý jestli jsou výrobky vyráběny přímo v ČR, ale prezentují se "nakupujte přímo u výrobce", tak snad...... no vidíš Mechano, mohl bych dotazovat výrobu hodikového pouzdra, již mě to napadlo, ale nic mě k tomu netlačilo, alespoň by jsme věděli co je a není možné... No vidíš ty potvory jak kopírujou můj dizajn. Našel jsem tam dva prsteny z mých origošů.
Lukáš Odesláno 4. ledna 2007 Autor Nahlásit Odesláno 4. ledna 2007 Měl byl prosbu: můžeš napsat která firma konkrétně ? Je to firma Tribalpiercing - www.tribalpiercing.cz V jejich novém tištěném katalogu je již uvedena kolekce z wolframu, na netu ještě nic (bohužel nestíhají stejně jako Prim aktualizovat včas ). Nejsem si zcela jistý jestli jsou výrobky vyráběny přímo v ČR, ale prezentují se "nakupujte přímo u výrobce", tak snad...... no vidíš Mechano, mohl bych dotazovat výrobu hodikového pouzdra, již mě to napadlo, ale nic mě k tomu netlačilo, alespoň by jsme věděli co je a není možné... No vidíš ty potvory jak kopírujou můj dizajn. Našel jsem tam dva prsteny z mých origošů. Mechano ty jsi snad i zlatník???
mechano Odesláno 4. ledna 2007 Nahlásit Odesláno 4. ledna 2007 Je to firma Tribalpiercing - www.tribalpiercing.cz V jejich novém tištěném katalogu je již uvedena kolekce z wolframu, na netu ještě nic (bohužel nestíhají stejně jako Prim aktualizovat včas ). Nejsem si zcela jistý jestli jsou výrobky vyráběny přímo v ČR, ale prezentují se "nakupujte přímo u výrobce", tak snad...... no vidíš Mechano, mohl bych dotazovat výrobu hodikového pouzdra, již mě to napadlo, ale nic mě k tomu netlačilo, alespoň by jsme věděli co je a není možné... No vidíš ty potvory jak kopírujou můj dizajn. Našel jsem tam dva prsteny z mých origošů. Mechano ty jsi snad i zlatník??? Jen takovej amatér. (ale závody bych si dal skoro s každým)
Mikina Odesláno 7. ledna 2007 Nahlásit Odesláno 7. ledna 2007 Dobrý den Jak jsem slíbil, předkládám foto celowolframových hodinek. Z wolframu jsou i kovotahy, všechny modely jsou i zmenšené dámské. Sklo safírové, strojek Q švýcarský. Užitné vlastnosti RADA. Omlouvám se za kvalitu, leštěný kov se velice těžko fotí.
Luk Odesláno 7. ledna 2007 Nahlásit Odesláno 7. ledna 2007 Na první pohled vypadají luxusně. jak to bude s údržbou povrchu ? Na leštěném je všechno hned vidět, zvlášť dobře otisky.
Viktor Odesláno 7. ledna 2007 Nahlásit Odesláno 7. ledna 2007 Na první pohled vypadají luxusně. jak to bude s údržbou povrchu ? Na leštěném je všechno hned vidět, zvlášť dobře otisky. Otřít?
Luk Odesláno 7. ledna 2007 Nahlásit Odesláno 7. ledna 2007 :D To ano, neustálé otírání pak způsobuje škrábance. Spíš mne zajímalo nakolik je odolnější proti běžné oceli. jak dlouho to vydrží jako nové.
Mikina Odesláno 7. ledna 2007 Nahlásit Odesláno 7. ledna 2007 Na hodinkách jako na všem leštěném zůstávají otisky. Údržba je velice snasdná, flanelovým hadříkem nebo lépe hadříčkem na leštění šperků /běžně k dostání/ se povrch včetně skla přeleští. O škrábance nemusíte mít strach, leštěný wolfram "vás přežije", stejně tak safír sklo. Navíc se předpokládá, že tyto hodinky nebudete nosit při aktivním sportu či při zemědělských či zahradních pracích. Osobně si myslím, že vzhledem k jejich ceně /MOC u mne 8.800,-Kč/ jdou daleko nad rámec některých módních a daleko dražších výstřelků, které se kvalitou nemohou těmto celowolframovým hodinkám ani přiblížit.
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se