Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Na tenhle dotaz mě přivedla dnešní dvě vlákna. V jednom Harry ukazuje parádní modifikaci Fortisek a v druhém je dotaz na SINNY. Vlákno nezakládám do Poraďte s výběrem, protože nemám jasno, jaké hodinky si chci vlastně koupit, nevím od jaké značky, zajímá mě váš názor, který by mi mohl třeba pomoct.

Kdyby jste volily hodinky, který by jste nosily opravdu každý den do každý situace, po kterých by jste sáhly ? Těmi situacemi mám na mysli třeba sportovní aktivity, plavání, potápění, jízdu na kole, běhání, lezení po skalách, mimo padání z nich :D, střelbu, tenis. Prostě hodinky, na který se nemusí dávat pozor, jen se jim čas od času dopřeje kvalitní servis tak, jako to dělá Harry.

Jedinou podmínkou jsou automaty, což je vlastně i daný,  v podstatě si ani nevybavuju, že by měl Fortis v katalogu nějaký quartzky. Nepožaduju od vás doporučení na konkretní modely, zajímá mě to všeobecně. 

• Odpovědi 42
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Odesláno

O Damasku se na chronomagu hodně napsalo a určitě jsou pořádnej držák, ale když si čtu to, co píše Harry, nestačím se divit. Nenapadlo by mě, že mohou mechaniky snést takovej nápor, co on s hodinkama dělá je až neuvěřitelný. V podstatě obyčejný hodinky bez různých vylepšení jako má Damasko a vydrží snad všechno. Klobouk dolů. Navíc mě Damasko moc nebere, hodinky se mi nelíbí a i přes to, že budou konstruovaný na tvrdý zacházení, nekoupil bych je. Nejsem žádnej estét, ale jedním parametrů je i to, že se mi musí líbit a přes to vlak nejede. 

Odesláno

Chapem, ked sa raz nepacia tak si ich samozrejme nemozes kupit :) v tom pripade by som poradil Sinn. Sam som jedny Sinny mal a spracovanie bolo nekompromisne. S Fortisom skusenosti nemam, ale osobne by som neveril hodinkam na zle zaobchadzanie, ktore nemaju srobovaciu korunku. Viem ze to bude asi len psychologia, ale pre mna je to proste pri outdoor hodinkach dealbrejker....

Odesláno

Měl jsem Fortis Marinemaster, teď mám Sinn U1 a přijde mi, že Sinny jsou o fous líp technicky domyšlený, ale Fortis zase mírně líbivější/nablejskanější. Bral bych Sinn...

Odesláno

v rozhodování mezi těmito dvěma značkami bych bez zaváhání dal přednost Sinn - jsou prostě o něco dál, než Fortis a i pocit z Fortisů na ruce nebyl zdaleka tak přesvědčivý...

PS: dovolím si jednu poznámku - na tenis, golf a podobné "úderové" sporty bych obecně žádné, byť sebedokonalejší automaty nedoporučoval...

Odesláno

Měl jsem Fortis Marinemaster, teď mám Sinn U1 a přijde mi, že Sinny jsou o fous líp technicky domyšlený, ale Fortis zase mírně líbivější/nablejskanější. Bral bych Sinn...

Souhlasí s tebou, Sinn jsou takový víc tool, Fortisky jsou podle mě .. jak to říct... víc módní. Řekl bych, že na běžné nošení univerzálnější.

Odesláno

Sinn se dají označit, jako tool watch, nárazuvzdorné podle DIN 8308, vodotěsné podle DIN 8310 a antimagnetické podle DIN 8309. Jejich testování teprve začínám, ale šetřit je nebudu.

Druhá varianta jsou Seiko Monster, je tu na fóru jejich popis od Petr_P s výčtem norem a závěrem, že se jedná opět o tool watch. Monstra jsem od 2008 používal na veškeré outdoor aktivity, sekal s nimi dřevo a podobně. Jdou dodnes a bez problémů. Patřím k těm, kteří hodinky používají a né leští. Nic si nedělej s Quido Morava a podobných, jak je možné, že se přímo dělají hodinky třeba na golf???

Odesláno

přikláním se k Sinn,Fortis jsou krasavci, Damasko však má různe úpravy které potěší né tak častým intervalem servisu,Sinn ma obojí,jsou hezké i odolné,tam bych vybíral z verzí diapal

Odesláno

Almieli, nebudu tě přesvědčovat, prostě už jen z principu konstrukce nemají automaty údery rády - ale raději si udělj obrázek sám, třeba po přečtení tohoto vlákna

jinak je to prostě můj názor - nechávat si hodinky na zápěstí při aktivním provozování golfu či tenisu bych si holt rozmyslel...

Odesláno

Dovolil bych si k tomu přihodit jeden postřeh - těch výrobců kvalitních hodinek co vydrží je poměrně dost. Ať už to jsou zde zmiňované Sinn, Damasko, Fortis nebo i jiní výrobci. A to buď z toho dražšího spektra (Blancpain, Rolex, nebo i Omega, Breitling), kde to bude zase trochu o psychologické hranici - jak drahé hodinky bude člověk ochoten "rasit" - ale některé jejich modely by určitě obstály. Nebo z toho levnějšího spektra (Lüm-tec, MKII, Ocean7 a spousta dalších) se jistě také najdou kousky které vydrží.

Spíš jde o tu psychologickou hranici "na tohle už potřebuju Géčka"...

Takže bych se vůbec nebál, vybral bych si co se mi líbí a hotovo. Fortisy používám proto, že se mi prostě líbí, jsou to toolwatche jak má být, používají osvědčené strojky které opraví kde kdo (nic proti Sinn, ale ty modely s kapalinou bych nechtěl ani náhodou - jakákoliv práce na nich znamená je poslat výrobci...) a pro mne přidaná hodnota je ta kosmonautská omáčka. Problém s nešroubovací korunkou je pouze teoretický a spíš v našich hlavách, než ve skutečnosti. Ostatně sám jsem se potápěl s dvěma kusy B-42 chrono (jedny 55m, druhé 40m) a problémy jsem opravdu nezaznamenal... ;) Tož asi tak...

PS: ten tenis (nebo v mém případě volejbal) bych v hodinkách opravdu nehrál. Ani ne tak kvůli těm hodinkám, jako spíš pro vlastní pohodlí :lol:

Odesláno

je pravdou že nemůžeme brát vážně hodnocení sportovců,jsou to prostě reklamní kecy,ale musíme také zvážit, že ve válkách, jako 2.světová by jsme těžko hledali quartz a určitě to zvládali,byť to byli mechaniky a automaty se od nich liší pouze rotorem a pár kolečky navíc,a těch pádů,nárazů a taky střelba,docela extrém,já mám monstra po grandovi a jsou v pohodě,zeptej se ho co všechno s nima dělal :D

Odesláno

Na všechno včetně některých vyjmenovaných aktivit Fortis. A tam kde by mi jich začalo být líto (viz. zmíněná psychologická hranice) tak Traser, quartz nequartz, ty mají zase jako bonus pěknou armádní "omáčku"....

Odesláno

Děkuju za příspěvky :). Na celý čáře vyhrává SINN ani nevím, jestli jsem to čekal. Spíš ano, německý hodinky má každý nebo skoro každý v podvědomí jako tool-watche. Nebýt Harryho ani bych vlákno nezakládal. Uvidím, jestli ještě někdo přispěje a přikloní se k Fortiskám.

Odesláno (upraveno)

...že by som sa ja pridal k Fortis? :)

Fortis - model B-42 OC som bral presne na využitie ako píšeš. Mám ich vyše roka, ťahám ich kade tade (viď moju galériu) - hory doly, aj lezenie, nie skalné, lebo tam ich len zbytočne odrbeš, ale na istených cestách to ide + zimné lezenie, voda, ľad. Akurát mimo púšte a džungle, tam som ich ešte nemal. Ale Harry, myslím, že ich dotiahol aj tam a aj najhlbšie z nás. Ale to už si čítal. Je na nich spoľah, mám tam ETA 2836-2 šlape - ťuk, ťuk - stabilne. A sú tool, dobrá váha, cítiš ich na ruke. Zatiaľ som nemal žiaden problém so zatlačovacou korunkou!

Sinn - je vyššie, často sa to tu spomína. Nemal som možnosť ich vidieť na vlastné oči, oťuknúť si ich, ale majú parádne modely. Sú aj viac pre adventure, ako Fortis. Cielene sa venujú technickým inováciám na odolnosť, Fortis sa viac zameriava v rámci limitiek na obvzláštnenie kolekcie - edície pre letky, či Rolf Sachs, ktoré majú aspoň vtipnú pointu. Nedávno však urobili napr. F-43 Flieger GMT Alarm model, takže aj oni sa snažia.

Ono sa to zdá, že ich človek nešetrí, ale podvedome na ne myslí a opatruje, zvlášť keď je to mechanika, zvlášť zo začiatku, keď voňajú novotou. Určite sa ale ocitneš v situácii, kde už kašleš na to, čo máš na zápästí. Jazvyčky, aj keď naštvú, ber ako u vorvaňa, signál a status vážnosti, že už niečo za sebou má :)

edit: chybky

Upraveno uživatelem StanoBare
Odesláno

Fortis, jednoznačně. Je to prostě tím, že je to má srdcovka a jsem zaslepenej, solidní zdůvodnění prostě nemám. Přesně toto -638.10.11.M

Odesláno

Měl jsem Fortis B-42 Pilot Day-Date (ale jen krátce) a skoro dva roky Sinn 556 (což je nejlevnější model od Sinnů) a co se týče odolnosti, tak je to opravdu úplně jedno. Vyber si hlavně podle toho co se Ti líbí a také podle toho jak Ti sedí na ruce. To je velmi důležitý aspekt.

Myslím, že Fortis má pouzdra povětšinou k danému průměru vyšší než Sinn a proto mi Sinn seděly lépe, ale měl jsem rozdílně velké modely 42mm a 38,5mm, tudíž usuzuji z ostatních modelů, co jsem měl tu čest vidět.

Ale třeba tahy má Sinn určitě lepší, protože Fortisácký mi tahal chlupy, zatímco tah od Sinnu byl velmi pohodlný.

Z čistě subjektivního pohledu, kdybych měl znovu vybírat mezi Sinn a Fortis, tak jdu do Fortis :)...zkrátka se mi líbí o chloupek víc :)

Odesláno (upraveno)

Každá rada drahá. Měl jsem snad všechny modely Fortisu z řad B-42. Od Fliegrů, Divery, Marinemastery, chvíli i Sinn U2.

Záleží na dvou aspeketech, ceně a tomu, jaké modely chceš mezi těmito značkami porovnávat. Sinn má lepší technlogie, materiály, pouzdra... Rozhodně dýl budou vypadat "jako nové" - oproti Fortisům, (ale ty taky budou poměrně slušně, protože pouzdra jsou kartáčovaná)...

Měl-li bych z těchto dvou značek vybrat top modely (poměr cena/výkon/vzhled), šel bych od Fortisu do B-42 Marinemaster (starý model - v obchodě nové neseženeš, teď už jen se zubatou lunetou), případně od Sinnu (U1)... Dlouhou dobu jsem nemohl přijít na chuť ručičkám, ale dneska se mi líbí a bral bych je...

K cenám - Fortis B-42 Marinemaster vyjdou na cca 32k - s nějakou slevou jsi schopný se dostat na, řekněme 25-26 litrů. Sinny vyjdou +- nastejno, možná lehce dráž... Teď k tomu, co už napsal David - jelikož se mi ty hodinky musí taky líbit (bral bych B-42 marinemaster - nevím, zda jsou už prodané ty v prodejní sekci)...

Jo, jedna věc se musí Sinnu nechat, co je naprostá bomba - spona, váží skoro jako celé hodinky, opravdu bombovní. Neříkám, že Fortis má špatnou, ale tohle je jiný level...

Fortis má zase "líbivější" antireflex.

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

Upraveno uživatelem Peta-Biker
Návštěvník Tada
Odesláno

Za sebe říkám Sinn... Mám Sinn 103 St a fungovaly i v těch nejnáročnějších podmínkách, horko, zima, abrazivní prostředí, prach, bláto, voda... Odchylka 1s denně maximum...

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...