Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Tak nějak se mi nepozdává ciferník - možná to je jen dojem, nevím. Jinak to pouzdro je repasované perfektně - ale protože je nerezové, tak je to asi hlavně otázka pečlivosti.

Odesláno

Taky myslím, že ciferník není ten pravý, ale kalibr snad sedí (podle paměti, neručím za to). Pozoruhodná je cena za ten pravděpodobný fake a to ještě není konec! Korunku ale opráskli skoro dokonale, dá se říct! :)

Návštěvník Kamil
Odesláno

Číselník je pravý, řekl bych. Ale asi jsou kompletně přemalovaná čísla, je na nich trochu moc barvy, takže vypadají plasticky, což by neměly. Hlavně jsou ale menší než originální. A německá armáda je taky mohla používat, proč ne.

Odesláno

myslels čísla co ? jsou křivý jak prase někdo je domalovával, a to asi ručně. Jinak ta luneta nemá ani škrábnutí což je divný. Ono to totiž nejde nikdy opravit tak, aby to nebylo vůbec vidět. Nebo si někdo hrál s photoshopem. :)

Odesláno
A německá armáda je taky mohla používat, proč ne.

Německá armáda - Luftwaffe je i používala, ovšem ty, které byly vyrobeny ve 30. letech. Luftwaffe měla v roce 1938 cca. 215 000 vojáků a během války přišla o 116000 ! letadel, ale v roce 1948, který je uveden v aukci jako rok výroby hodinek je už, opravdu Luftwaffe nepoužívala, protože už 3 roky neexistovala. :D :D

Odesláno

V německých Antik katalozích jsou tyto Longinesky uváděny vždy jako Luftwaffe uhren. Velikost je naprosto shodná s českými leteckými Longineskami. Mám pocit, že to spíš prodávající špatně přeměřil. Jinak ciferník je původní, čísla jsou znovu vykrytá, korunka nepůvodní ( logicky ). Broušené boky pouzdra a dýnka jsou asi taky výmyslem nového "restaurátora", ale fake to rozhodně není. Fake českých leteckých se pozná vcelku snadno, a to tak, že na dýnku na výbrusech je nápis Longines. Originální letecké tam mají jen nápis o nerez oceli a číslo. Samozřejmě českých leteckých je méně než Luftwaffe, proto se podle odborníků falšují. Co se lunety týče, je jen jednoduše restaurovaná, rozhodně ne vyměněná a už vůbec ne retušovaná ( v Německu by to bylo považováno za pokus o podvod ). U českých L. znám tři druhy ciferníků a tři druhy strojků. Myslím, že se prodaji za víc jak 1.100 Euro. Pokud si je nekoupí nějaký šílenec za 2.800 Euro hned. Minulý týden jsem dražil ( s laskavou pomocí člena CH.) letecké v mnohem horším stavu, a skončily přes 1.000,- USD.

Odesláno

Kamarád podědil po dědovi - letci podobné Longinesi, chtěl by je dát do kupy (restaurovat). Již nějaké pokusy učinil u hodináře - sklíčko a pod., ale asi to není ještě ono.

Myslíte, že by se zde na foru mohl na někoho obrátit kdo by mu stím pomohl? Pokud možno z Prahy.

Odesláno
Kamarád podědil po dědovi - letci podobné Longinesi, chtěl by je dát do kupy (restaurovat). Již nějaké pokusy učinil u hodináře - sklíčko a pod., ale asi to není ještě ono.

Myslíte, že by se zde na foru mohl na někoho obrátit kdo by mu stím pomohl? Pokud možno z Prahy.

Já mu s nimi nepomohu, ale mohu mu pomoci od nich. Za slušné bolestné. Když tak piš na mail.

Jenom pro přesnost, podobné není totéž co stejné, ale i tak mám zájem. Pošli mi fotku. Dík.

Odesláno

Myslím, že luftwaffe ty hodinky "zdědila" :D po československém letectvu v roce 1939, i tady o tom píší svědectví, a pak je pochopitelně celou dobu používala, proto se v německu logicky označují za luftwaffe uhren. Ostatně mám za to, že luftwaffe existuje dodnes, jak by říkali svýmu letectvu, že, takže je mohli i v roce 1948 klidně používat. Nemohu si pomoci, podle mých zkušeností je to pravděpodobně fake a to možná komplet skládačka, takže ta cena nebude přes 1000 teuro, uvidíme. Ten prodejce taky nevypadá moc důvěryhodně, místo informací tam píše přednastavené bláboly stejné u všech svých hodinek.

Ruhare - já ty kamarádovy longiny k mechanovi radši odnesu sám, zítra tam jedu, co ty na to? :)

Odesláno
Ostatně mám za to, že luftwaffe existuje dodnes, jak by říkali svýmu letectvu, že, takže je mohli i v roce 1948 klidně používat.

Po vojne sa letectvo premenovalo na Bundeswaffe,aby sa ako dištancovali.Perlička - za Bundeswaffe lietali aj niektoré letecké esá z Luftwaffe.

Odesláno
Ostatně mám za to, že luftwaffe existuje dodnes, jak by říkali svýmu letectvu, že, takže je mohli i v roce 1948 klidně používat.

Po vojne sa letectvo premenovalo na Bundeswaffe,aby sa ako dištancovali.Perlička - za Bundeswaffe lietali aj niektoré letecké esá z Luftwaffe.

No ono sa nem. vojenské letectvo nazýva aj dnes Luftwaffe - pozri na luftwaffe.de, len Wehrmacht a Kriegsmarine sa premenovali na Bundeswehr a Bundesmarine (od 1990 len Marine).

Odesláno

to cigi: Ještě je nemám, ani jsem je ještě neviděl, odhadoval jsem jen podle popisu co mi kamarád říkal. Proto jsem psal, že podobný. Nicméně pravděpodobně dnes je půjdem nafotit a až se propletu nástrahami vložení obrázku, zmenšení fotky atd." elikož jsem pc analfabet", tak to budem řešit.

V každým případě dík za ochotu.

to Cyber: Myslím, že prodávat je nebude :/

Odesláno
cyber na ebay.com jsou nějaký loginy, ale všechny mají na rubu dýnka nápis longines - je to ten fake, o kterým píšeš, prosím?

http://cgi.ebay.com/EXCELLENT-1938-LONGINE...1QQcmdZViewItem

http://cgi.ebay.com/Longines-Military-Watc...1QQcmdZViewItem

http://cgi.ebay.com/Longines-Military-Pilo...1QQcmdZViewItem

Možná jsem se vyjádřil špatně. Není to fake, ale nejsou to ČS hodinky. Jsou upgradovaný na ČS hodinky. Aby ta cena byla vyšší. Ale to je názor převzatý od člověka, kterému jich rukama prošlo několik stovek. Likvidoval je pro ČSLA kladivem v 70.letech, a pár si jich ulil bokem. Je to hodinář, a trpěl jak zvíře, když je ouředně likvidoval pod dozorem lampasáků. Schválně napiště , kolik je podle Vás reálná cena ČR Longinesek na trhu v ČR a venku.

Díky za názory.

Odesláno

Cyber - prošmejdil jsem ty notoricky známý odkazy na longiny (house of longines a další) a vypadá to, že byly dodávány 3 typy a jeden z nich ten nápis longines na dýnku má - je to typ s kalibrem 15.68Z má nápis antimagnetic a umazanou 5 a 7 ! Vypadá, že ty ebay.com by mohly být pravý!

Ale mě se nejvíc líbí ten, co nemá nápis mvs - 15.26 slyšel jsem názor, že byly dodávány pouze pozemními personálu - btw je to podle mě ten nejhezčí antimagnetic model, kde 5 a 7 nejsou umazaný vteřinovou stupnicí - více ten house of longines - perfektní info.

Jak jsem ti už řekl, já viděl na ebay právě ten podle mě nejkrásnější model - pozor, má ocelový ciferník, ne keramický, v dobrým stavu vydražit za 453 euro - já debil dal myslím 447, nebo tak a to je podle mě OK cena (samo nevim, kolik tak měl ten dražitel naloženo). Bral bych je tak do patnácti, protože NIKDE nemáš jistotu, že jsou pravé a že je nebudeš muset za chvíli nechat u mechana restaurovat - NIKOMU, kdo prodává hodinky, bych v téhle otázce nevěřil, leda naprostýmu naivkovi, co ti je nabídne za bůra, protože neví, co po dědovi zdědil - ale musíš ho potkat.

Ty nejstarší s keramickým ciferníkem jsou obecně o hodně dražší a považují se za ty pravé neopravdovější - kal. 15.94 - ale , pokud vím, letectvu se moc neosvědčily a tal je vylepšovali - viz ten house of longines.

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...