Přejít na obsah

Aukce na Chronomagu

Doporučené příspěvky

Odesláno
  Kamil napsal:
V pohodě, není to tajné, jen jsem chtěl (i díky tvé radě) počkat.:) Ale když už je to venku:http://forum.chronomag.cz/viewtopic.php?pid=55114#p55114

Kamile, stojím si za tím co jsem Ti psal. Primky za 1.000,- to je za 35 euro ( neboli jeden mizerný oběd v čínské restauraci ve Frankfurtu, s dýškem a sklenkou vína ) jsou stále levné. Je škoda se jich zbavovat, pokud nemusíš. A pochybuji, že by u Tebe byl důvod finanční. Máš tam tři krásné kusy, a minimálně dalších deset velmi pěkných. Prodávat to v celku není úplně nejvhodnější, protože spousta lidí hledá do sbírky konkrétní kus. Jako třeba já. A co potom mají dělat s těmi hodinkami co už mají? Když je prodají tady tak budou mít malér, a kdejaký diskutér se do nich bude navážet, že by jim omezil počet prodávaných hodinek. A oni do toho investují í najednou třeba 20.000,- Kč, ale chtít budou jenom troje?

• Odpovědi 116
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Návštěvník Kamil
Odesláno
  Cyber napsal:
Když je prodají tady tak budou mít malér, a kdejaký diskutér se do nich bude navážet, že by jim omezil počet prodávaných hodinek.

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Návštěvník Kamil
Odesláno
  Cyber napsal:
Kamile, stojím si za tím co jsem Ti psal. Primky za 1.000,- to je za 35 euro ( neboli jeden mizerný oběd v čínské restauraci ve Frankfurtu, s dýškem a sklenkou vína ) jsou stále levné. Je škoda se jich zbavovat, pokud nemusíš.

Já to fakt chci někomu přenechat za nákup (to nepočítám projeté PHM a toho času...:)) a nic mě netlačí do prodeje. A nemám čas a ani mě nebaví se s každým dohadovat zvlášť o formě poslání a zaplacení. Proto jsem uvažoval to někomu dát celé, aby z toho měl větší radost než já. Ale když neprodám, nic se neděje, hodnota bude jen stoupat.;)

Odesláno
  Cyber napsal:
Jo, prodej Fortisek toho byl nejzářnějším příkladem. Hezky nechat v nevědomosti, a potom troubu oškubat. Hlavně žádné diskuze. To je teď nový fenomén. Jak to hezky napsal Kamil. Bez "diskuze smažu"!

Proč oškubat? Nabídnul hodinky a prodal, asi spěchal. Stačilo si to tu prolistovat, měsíc shánět informace a zjistil by si, jakou mají reálnou cenu. Jenomže lidi jsou líní si něco sami zjistit, tak hodí dotaz a čekají, až jejich problém někdo vyřeší. Mimochodem, hned v prvních příspěvcích byl upozorněn, že cena bude asi vyšší, takže informace měl.

Pokud jde o aukce, uvažoval někdo o tom, že se tu dá inzerát na hodinky, většinou se za den, dva prodají a tím to skončí. Teď si představte, že by tu každý prodej hodinek čučel měsíc, za chvilku by se v tom nikdo nevyznal.

Odesláno

Opět jsem si uvědomil, že jsem v Čechách.

Pravidla aukci zakazují, tady se o tom ale horečně diskutuje. Členové, kteří jsou proti aukcím (sám k nim patřím také), jsou zesměšňováni.

Jste tady hosté, tak se řiďte pravidly nebo odejděte pryč a založte nové fórum. Nikdo vám nebrání.

Trošku mi to připomíná krizi v ČT.

Odesláno

Aukce na Chromagu ne, dost prostoru je jinde.

Pokud chcete při prodeji zažít vzrušení, cenu nadhodnoťte a při nezájmu snižujte. Taková aukce naruby, ty tu už tu stejně probíhají a neporušují pravidla.

Odesláno

noname..

chronomag je v krizi uz delsi dobu, tohle je jen pokracovani ;)

Prpblem neni ani tak to, ze by cyber porusil nejake striktni pravidlo. Problem (jak to vidim ja) je spis v tom, ze se tady pravidla vykladaji tak, jako si zlocinci (jejich obhajci) a politici vykladaji zakony. Proste co neni vyslovene a jasne zakazano, to je povoleno. Jasne, byly tu vyjimky, nad kteryma se prihmourilo oko a byla to asi chyba. Kdyby se tu otazka aukci jeste neresila, bral be se cyberuv "preslap" asi mnohem benevolentneji. Uz se to tu ale resilo a ne jednou.

Strucne a jasne receno, toto forum to ma (z meho pohledu) spocitane. Moderatori nemaji moznost delat nic jineho, nez zamykat a mazat fora porusujici pravidla a za to jim je promptne spilano do cenzoru. Chronomag nema na chronomag cas a tohle forum je technicky nevyhovujici na provoz a administraci 1000 clenu, specialne pokud se jedna o cechy a slovaky s jejich vecne hadavou a pichlavou mentalitou. Howgh..domluvil jsem! ;)

Odesláno

Ahoj odklízeči! To je nám návštěva. :)

Vy to tady zdytečně moc řešíte. Když ty pravidla holt někdo poruší, tak udělá moderátor potřebná opatření a je to, ne? Oni si dají hříšníci příště pozor. :o A diskuse může vesele pokračovat. :)

Odesláno

"Chronomag fórum" místo pro milovníky hodinek!!!

Možná hloupá věta ,ale snad(doufám) je v srdci většiny účastníků tohoto fóra. Osobně si myslím ,že se na toto fórum chodíme radovat,radit,učit a občas poškádlit své virtuální přátele....... samozřejmě i prodat a nakoupit hodinky pro svoji radost....ale ne ojebávat a bohatnout na snech a přáních ostatních !!! Aukce rozhodně nepatří na toto místo!!

Odesláno
  Cyber napsal:
  Tomasek napsal:
  hciq napsal:
pokud ta aukce nebyla myšlena jako sranda  bez dalšího opakování, pak je to dost hloupý nápad viz. příspěvky výše.

Obávám se, že nebyla:

Cyber napsal:
já sem budu i příště dávat vše s vyvolávací cenou 1,- Kč. Doufám, že mě milovníci starých pořádků nesežerou :-)

Cybere, je načase, aby ses taky vyjádřil!

to: hciq - máš zase pravdu, hloupý nápad, jako většina mých dosavadních.

to:Tomasek - v Kališti jsem prožil víkendové dětství, takže mám k Hvězdonicím citový vztah, co Ti na to mám říct...

To je v pohodě, tos mě fakt potěšil :) Nic z toho, co tu píšu, není osobní (mimo Kamila, PRIMa a pár lidí z Violina jsem nikoho z členů neviděl, možná je to chyba).

Odesláno
  odklizec napsal:
typograf..

Tohle prave, jak se zda, nefunguje ;) Naprava ja nazvana cenzurou a vasne propukaji..

Tu cenzuru samozřejmě nesmí provádět konkrétní moderátor - účastník diskuse, nýbrž anonymní gestapák (nejlépe robot) - nějaký správce, nebo kýho šlaka. Takto to musí vyznít navenek - a bude klid. :)

Odesláno

Rada zájemcům o aukci. Co takhle kontaktovat Chronomaga, zaplatit mu pronájem subdomény aukce.chronomag.cz a provozovat si na ní aukci na vlastní náklady. Ujme se toho někdo? Asi ne. Aha, on je lepší systém Ty to zaplať a my Ti do toho budeme kecat :)

Odesláno

TO:Cyber, když jsem psal že za 380,- to budou možná moje první Primky, zapoměl jsem na: :),ale že jsem se moc nespletl :), je mi jasné (čtu i jiné inzeráty) že cena je trošku jinde a naše pokusná aukce nebyla regulérní :( . Takže se samozřejmě hodinek vzdávám, jinak jsem ani netušil co se tady strhne za melu, ale dlouho jsem se na Chronom. takhle nebavil !

Odesláno

A což takhle jednou za čas uspořádat skutečnou aukci Chronomagu, někde u sklenky vína či půllitru piva? Ikdyž, zároveň to silně omezuje okruh zájemců (kvůli jedněm extra Primkám asi nikdo z OV do Phy nepojede...). Ale třeba to není nápad úplně k zahození. Je-li to zde skutečně kroužek gentlemanů, pak se to nezvrhne v hospodské handrkování a jestli ano, aspoň přijdeme o falešné iluze :-).

Odesláno
  X-Bob napsal:
A což takhle jednou za čas uspořádat skutečnou aukci Chronomagu, někde u sklenky vína či půllitru piva? Ikdyž, zároveň to silně omezuje okruh zájemců (kvůli jedněm extra Primkám asi nikdo z OV do Phy nepojede...). Ale třeba to není nápad úplně k zahození. Je-li to zde skutečně kroužek gentlemanů, pak se to nezvrhne v hospodské handrkování a jestli ano, aspoň přijdeme o falešné iluze :-).

Ale to už přeci proběhlo - vždy pod názvem BURZIČKA, a občas to zpunktuje 31682. Nejen že se poznáme, ale jde o to si i pokecat a samosebou přinést své kousky na prodej či výměnu. No a taky něco dobrého nacpat do volátka.

Letos ještě nic nebylo, tak možná už brzy ... (vždyť už je druhá polovina ledna!). :D

Odesláno
  Qvido napsal:
TO:Cyber, když jsem psal že za 380,- to budou možná moje první Primky, zapoměl jsem na: :),ale že jsem se moc nespletl :), je mi jasné (čtu i jiné inzeráty) že cena je trošku jinde a naše pokusná aukce nebyla regulérní :( . Takže se samozřejmě hodinek vzdávám, jinak jsem ani netušil co se tady strhne za melu, ale dlouho jsem se na Chronom. takhle nebavil !

Pokud je chceš, tak cena platí, pokud ne, nic se neděje, ale kvuli cenzuře ještě nebudu rušit své dané slovo.

Odesláno
  VS napsal:
Rada zájemcům o aukci. Co takhle kontaktovat Chronomaga, zaplatit mu pronájem subdomény aukce.chronomag.cz a provozovat si na ní aukci na vlastní náklady. Ujme se toho někdo? Asi ne. Aha, on je lepší systém Ty to zaplať a my Ti do toho budeme kecat :)

Pokud jsi si nevšimnul, tak na Chronomagu je několik prodaných reklamních odkazů, pokud sem nikdo chodit nebude ( třeba i za účelem koupě, nebo prodeje), tak inzerentni ztratí zájem, a budou inzerovat ( rozuměj utrácet své peníze ) jinde. Co z toho bude mít Chronomag, víš asi jen Ty sám, a kolegium podobných rozumbradů. Z Tvé pětikačky za položku prodej - nákup Chronomag asi nevyžije. Ale to už jsem zabrousil od hodinek daleko. takže a Ti náklaďák skáče daleko :-)

Odesláno
  X-Bob napsal:

Já jsem pro. A nemusím u toho ani baštit olejové pokrmy. Jinak se chystám jet nakupovat na hodinařskou aukci-burzu do Mnichova, kdyby se někdo chtěl přidat... :-) tak se ozvěte. Termíny burzy je 21.1.2007 neděle. Pokud by nevyhovoval termín, tak se můžem domluvit i na jiný. 3.2 je Stutgart, 4.2 Frankfurt. Myslím, že to bude zajímavé.

Odesláno

No, myslím, že všichni co tu přispívají asi mají přístup k netu ... takže by ta aukce mohla být online a virtuální - jsem lama, ale asi by to šlo, takže zbývá jen si dohodnout čas ... představa, že např. do violina nataháme webkameru a část aukce se bude odehrávat na místě, část distančně (ale všichni přes počítač, kvůli rovnosti podmínek ...) ... no nic, asi už mi z hodinek trochu šibe ... :)

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...