Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Zdravím, chci si udělat radost a koupit si nové hodinky. Moje představa jsou chronography, cena +- 3000 Kč, kožený řemínek, vodotěsnost min. 50m, datumovka, šířka hodinek min. 40mm. Na internetu se mi líbily zatím tyto: http://hodinky.inshop.cz/lorus/chronograf/lorus-rf833dx9.html a tyto http://hodinky.inshop.cz/timex/chronograf/timex-t2n390.html. Můžete mi poradit, které hodinky vybrat, tak aby mi dlouho vydržely, popř.napsat další návrhy hodinek, vzhledem k velkému množství značek, se v tom moc neorientujiPosted Image Děkuji za odpovědi

Odesláno (upraveno)

Pokud chceš nové hodinky,tak bych volil oveřenou kvalitní klasiku v levných quartz hodinkách a to CASIO

Upraveno uživatelem hejdik
Odesláno (upraveno)

tie Lorus by boli pekne s nejakym bezovym prirodnym kozenym remienkom a tie Timexy kludne aj s pilotkovym (dva nity) ciernym.

pripadne by som vymenil chrono za kvalitnejsie hodinky a takmer bez doplatku mas poctive seika snzg15k1 (su to 42mm)

Posted Image

Upraveno uživatelem misoo
Odesláno

Ahoj, je fakt, že kolem těch 3000kč Tě tady většina lidí bude celkem oprávněně tlačit do Seika. Ale pokud chceš kvalitní (v uvozovkách a jen dle mého soudu) chronograph v téhle cenové relaci, mrknul bych se na Pulsar. Patří pod Seiko, takže kvalita zaručena a pokud už máš Casio, tak takový strojek s budíkem je zase něco jiného. Mně osobně se hodně líbí tyto http://www.budiky.cz/pulsar-pf3439x1-i6828.html . Sice jsou trochu nad limit, ale sám jsem o nich hodně uvažoval, než mne tu zlomili na mechaniky. Design je otázkou vkusu, když tak koukni na něco sportovnějšího, ale v téhle cenové relaci, pokud pomineš ty Casia, to na velký rozlet nebude, tak snad Ti to trochu pomůže.

Odesláno

Zdravím, tak je pravda, že funkci stopek moc často nevyužívám, na druhou stranu se mi chronography líbí víc, je to asi otázka vkusu. Ty Seika vypadají hodně zajímavě, jsou sice trošku nad limit. Jak vůbec v praxi funguje to automatické natahování? Znamená to, že hodinky se natahují sami nošením na ruce a když je večer sundám, nemusím je ráno natahovat.? Díky

Odesláno

jj, přesně tak to je..hodinky se natahují pohybem ruky. Jinak každé hodinky mají jinou rezervu chodu (doba, po kterou šlapou, když je zrovna nemáš na ruce nebo ve vinderu). To už pak záleží na konkrétním typu.

Odesláno

Jak je to u těch automatů s přesností chodu. Četl jsem tady na foru, že hodinky mají zpoždění i několik sekund denně. Diky

Odesláno (upraveno)

Jak je to u těch automatů s přesností chodu. Četl jsem tady na foru, že hodinky mají zpoždění i několik sekund denně. Diky

Den ma 86400 sekund, takze zrychleni ci zpozdeni v radech jednotek sekund je prece uzasny, kdyz si uvedomis, ze to vsechno ma na starosti mechanicky strojek zalozeny na pohaneni perem a vse je tam jen o preciznosti dilu... Upraveno uživatelem bandicoot

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...