StanoBare Odesláno 18. července 2012 Nahlásit Odesláno 18. července 2012 Ok, v pohode, medzitým som to editoval. A ešte pripomeniem, že sekundovka lícuje presne indexy, žiadne skoky mimo ako bežná choroba quartziek.
siwi Odesláno 18. července 2012 Nahlásit Odesláno 18. července 2012 Ok, v pohode, medzitým som to editoval. A ešte pripomeniem, že sekundovka lícuje presne indexy, žiadne skoky mimo ako bežná choroba quartziek. Přesně tak. A nejen vteřinosvka. Proto se z nich čas moc dobře odečítá. A ještě jedna věc se mi na těchhle hodinkách líbí, a to je systém ručního seřizování, pokud jste mimo dosah signálu a chce si nastavit přesný čas třeba podle rádia. Po vytažení korunky se hodinky nezastaví narozdíl od běžných quartzek. Dále nemusíte s vytažením čekat, až bude vteřinovka na 12ce, ale nastavíte si jí tam stiskem tlačítka. Pak už jenom stačí zatlačit korunku přesně ve chvíli s časovým signálem zpět.
StanoBare Odesláno 18. července 2012 Nahlásit Odesláno 18. července 2012 Kasp mi prepáči, ale vrazím sem svoju fotku pre predstavu ako sekundovka smeruje presne v línii indexu.Ach siwi, je to tak, ale už dosť, mne je čím ďalej viac ľúto, že ich už nemám, joooj. Kaspi, užívaj si ich!
StanoBare Odesláno 18. července 2012 Nahlásit Odesláno 18. července 2012 Ak sa tu ešte pridajú oprávnené chvály, a to budú, nič iné mi neostane Ale nie vážne, sú to také nostalgické návraty, kde človek až spätne naplno ocení čo mal. Aj to je cesta, momentálne frčím na automatoch. Jo, jediná jedinká vec, ktorá ma medzitým priviedla k Luminox, bolo využívanie Alarmu. Citizen u tohto modelu dáva sice 24h škálu nastavenia, ale pípa to len asi 20s a finito. Luminox má režim automatického opakovania. Budík som využíval naplno, tak som tú pozichrovanú funkciu Luminoxu uprednostnil. Aby sme sa obkľukou vrátili k AS4035-04E, nič to nemení na tom, že je to od Citizenu špičkový model.
siwi Odesláno 18. července 2012 Nahlásit Odesláno 18. července 2012 Jo, tak určitě existujou hodinky se sofistikovanějším systémem buzení. Ona je to taková okrajová funkce. Vždyť budík má dneska skoro všechno. A určitě je jednodušší si ho nastavit třeba na mobilu. Ale mě fascinuje pohled na ty obíhající ručičky při nařizování
StanoBare Odesláno 18. července 2012 Nahlásit Odesláno 18. července 2012 Aale, čo tam mobil, hodinky, tie ma vždy budili a budú Priznávam, keď je nutné nezaspať, tak sa poistím mobilom, ale inak nie. Obiehajúce ručičky? To ano, to je super a napr. aj v tme pri s lumi osvetlením. No pri rýchlom odpočte druhého čas. pásma, pri cestovaní s posunom viac ako 6h, mi to obiehanie, a to neuveríš, aj zdržovalo Takých chvíl však bolo ako šafránu.
siwi Odesláno 18. července 2012 Nahlásit Odesláno 18. července 2012 Jo, tak to je pravda. Chvíli to trvá.
Kasp2 Odesláno 19. července 2012 Autor Nahlásit Odesláno 19. července 2012 Jo, tak to je pravda. Chvíli to trvá. To jo ale člověk se podívá kolik je hodin odečte, přičte +- hodin a přehodíto a kouká se jak se ciferníčky točí a točí až z toho očička přecházejí ... a do minuty nebo dvou má zase přesnej čas.
porter Odesláno 8. srpna 2012 Nahlásit Odesláno 8. srpna 2012 Zdravim pánové , krásný hodinky , hlavně v komplet modré .... mám na vás dotaz , mohl by mi nikdo z hrdých majitelů zdělit velikost těchto hodinek , už jsem narazil na 43 , 45 a dokonce na 47 je několik velikostí? Z ofiko stránek jsem rozměr nevičetl , nebo jsem slepej .Mám trošku problém s velikostí , mám útlou ručku (17cm)Díky za info
porter Odesláno 8. srpna 2012 Nahlásit Odesláno 8. srpna 2012 Zdravim pánové , krásný hodinky , hlavně v komplet modré .... mám na vás dotaz , mohl by mi nikdo z hrdých majitelů zdělit velikost těchto hodinek , už jsem narazil na 43 , 45 a dokonce na 47 je několik velikostí? Z ofiko stránek jsem rozměr nevičetl , nebo jsem slepej .Mám trošku problém s velikostí , mám útlou ručku (17cm)Díky za infoedit: "nevYčetl"
StanoBare Odesláno 8. srpna 2012 Nahlásit Odesláno 8. srpna 2012 Myslím, že v tejto rade AS je maximum 42-43mm. Nechcem však kecať, počkám si na potvrdenie majitetľov presne tohto typu Citizen AS4035-04E, možno nejaký pilot rozmer má skutočne 47mm placku. Ak platí prvý rozmer, potom 17cm zápästie to znesie. Akurát kožený remeň sa ti už tesne za puzdrom veľmi neprehne a ukáže len čelnú hranu - viď obr s 17.5 cm zápästím.
klaucz Odesláno 8. srpna 2012 Nahlásit Odesláno 8. srpna 2012 Zdravim pánové , krásný hodinky , hlavně v komplet modré .... mám na vás dotaz , mohl by mi nikdo z hrdých majitelů zdělit velikost těchto hodinek , už jsem narazil na 43 , 45 a dokonce na 47 je několik velikostí? Z ofiko stránek jsem rozměr nevičetl , nebo jsem slepej .Mám trošku problém s velikostí , mám útlou ručku (17cm)Díky za info 43 mm bez korunky / 47 mm s korunkou. Nejlepší si je hodinky vyzkoušet.
porter Odesláno 8. srpna 2012 Nahlásit Odesláno 8. srpna 2012 díky pánové , mám radost !Už druhý měsíc vybírám nějaké švícary v automatu , japonce už mám (quarzky Seiko ) a zase jsem u japonců Pokukuju po nich už asi týden , no a ta zamilovanost pořád ještě neustupuje ... ten vzhled + technologie který nikdo jinej nemá...No uvidim koupi "něčeho" mám naplánováno na září... no uvidíme
prizak Odesláno 9. srpna 2012 Nahlásit Odesláno 9. srpna 2012 Hoja, mam AS4020-52E a naprosta spokojenost a to je nesundam ani ve sprse a delam s nimi i na aute. Jen uvazuji o porade s odbornikem, protoze kdyz povytahnu korunku do prvni pozice, a nastavuji treba alarm, tak vterinoka je na pozici 6, to je OK, ale jak korunkou otacim, tak mi vterinovka obcas jede kolem sve osy, jako by tam byl spatny kontakt. Jo, a u nastavani casu buzeni se musi cekat, az se rucky presunou na posledni nastaveny cas buzeni, to je skoda, protoze to zdrzuje. Jinak nej stroje. Pokud by nekdo k tomu memu problemu neco mohl napsat tak dik. Pekny den.
jitesar Odesláno 21. února 2014 Nahlásit Odesláno 21. února 2014 Ahoj,mam je taky a co me na nich vazne prudi, je ze pri zmene rezimu - otacenim korunky se obcas stane ze se rozsynchronizuje rucicka s tim v jakem rezimu hodinky jsou. Napr. rucicka ukazuje na budik, ale skutecny stav je treba stopky. Pri otaceni korunky vnimam jak rucicka na dolnim ciferniku nepreskoci kdyz ma. Nemate s tim problem ? Vetsinou je mam na normalnim cas. rezimu, ale prece jen pouze proto jsem si je nekupoval. Jinak jsou fakt pekne lehke.Jirka
Daemonultimate Odesláno 22. února 2014 Nahlásit Odesláno 22. února 2014 Na žádných Citizenech se mi naštěstí to co popisuješ nepřihodilo.Ale musim říct,že tahle změna režimů přes korunku mi nevyhovuje.Příkladně na Skyhawkách když chci z datumu pustit třeba stopky musím to nastavit přes korunku a to mělo za důsledek jejich prodej.Dnes mě už jen baví sledovat mechaniky a poslouchat to skvělý cvakání.
siwi Odesláno 22. února 2014 Nahlásit Odesláno 22. února 2014 Ahoj,mam je taky a co me na nich vazne prudi, je ze pri zmene rezimu - otacenim korunky se obcas stane ze se rozsynchronizuje rucicka s tim v jakem rezimu hodinky jsou. Napr. rucicka ukazuje na budik, ale skutecny stav je treba stopky. Pri otaceni korunky vnimam jak rucicka na dolnim ciferniku nepreskoci kdyz ma. Nemate s tim problem ? Vetsinou je mam na normalnim cas. rezimu, ale prece jen pouze proto jsem si je nekupoval. Jinak jsou fakt pekne lehke.Jirka Tohle bude asi problém zralý na opravu v servisu. Jinak já měl téměř stejný typ před tím, než jsem přesel na mechaniky, a tam bylo po celé 2 roky vše OK. Rád na ty hodinky vzpomínám. Asi jsem je neměl prodávat, nechat si je a občas se na ně podívat. Nebylo jim co vytknout a moc příjemně se nosily.
jitesar Odesláno 22. února 2014 Nahlásit Odesláno 22. února 2014 Tohle bude asi problém zralý na opravu v servisu. Jinak já měl téměř stejný typ před tím, než jsem přesel na mechaniky, a tam bylo po celé 2 roky vše OK. Rád na ty hodinky vzpomínám. Asi jsem je neměl prodávat, nechat si je a občas se na ně podívat. Nebylo jim co vytknout a moc příjemně se nosily.Vyhrabu zarucak, doufam ze mezinarodni mi vezmou a skocim s nimi do Libne, mel by tam byt servis. Tak to jsem narazil na spatny kus. Ono u baterkacu jsou analogove vyhlizejici funkce (na rucickach) vzdycky tak trochu riziko.
jitesar Odesláno 22. února 2014 Nahlásit Odesláno 22. února 2014 Ale jak toci zurive rucickama kdyz meni rezimy, na to se diva hezky :-)
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se