Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno
před 18 hodinami, bohus76 napsal:

Neco srozumitelně pro nás analfabety?

lze zapnout titulky ( angličtina ➡️ překlad do češtiny) v tom videu docela pěkně popisuje jak zabezpečit tvůj 🍪 nebo 🧱

• po měsících...
Odesláno
před 3 hodinami, Irwinek napsal:

Díky, to mám relativně za rohem 🙂 jen ten " můj " by měl být o 30 let starší 😞

Snad budou mít informace, které ti pomohou, nebo produkt s podobným profilem.

Odesláno
před 3 hodinami, Jehlan napsal:

Snad budou mít informace, které ti pomohou, nebo produkt s podobným profilem.

No, za zeptání nic nedám 🙂 Už jsem to probíral s Liem z OriJinu a cena je bambilion a šance na ochutnávku v našich končinách a blízkém okolí rovna 0, ale tak náhoda je nevyzpytatelná. Každopádně díky za tip 🙂

• po 2 týdnech...
Odesláno

Kluci nějaký tip na čajové hrníčky ? Spíše klasika s ouškem,( nižší , širší) a tenší střep , nemusí to stát bambilion,ani to nemusí být echt čínský ( japonský) porculán. Díky stačí asi dva kousky.Neco co by mi lahodilo oku.

Odesláno

VILLEROY & BOCH Kávový šálek z kolekce NEW COTTAGE BASIC

VILLEROY & BOCH Kávový šálek z kolekce NEW COTTAGE BASIC - Šálek - Hlavní obrázek

Plus podšálek, používám již mnoho let, několikrát denně a tanninový povlak se usazuje úplně minimálně proti jinému porcelánu, který jsem používal. Do myčky nikdy nedávám.

Odesláno

Laciný a opravdu hezký kostní porcelán mají u Whittardů, hrníčky jsou skoro průsvitné. Neodolal jsem setu Alenka v říši divů, i když je trochu infantilní...IMG_20251108_111057.thumb.jpg.849aaf7ce024443ea1026b39e4e393c6.jpg

Nebo jestli něco extravagantnějšího, tak firma Goldfinger, mají svoje autorské kusy nebo kopie kubistických porcelánů.

IMG_20251108_111252.thumb.jpg.9561deb82b408caee8d16669bc293e56.jpg

A nebo klasika všech klasik, Míšeň, tam mají kvanta hezkých hrnků. Ale doporučuji objednávat přímo z fabrikové prodejny v Míšni. 

IMG_20251108_111340.thumb.jpg.20bace2a43ea43c2603bed27200599c4.jpg

• Like 1
Odesláno
V 9. 11. 2025 v 21:04, jore1 napsal:

IMG_20251108_111340.thumb.jpg.20bace2a43ea43c2603bed27200599c4.jpg

Tento hrnek mě hodně oslovil, ale na jejich stránkách jsem ho nenašel

Já jsem nakupoval přímo v Míšni ve fabrice - muzeu, tak nevím. Možná na eshopu nemají úplně všechno. Tam toho měli obrovské množství a u některých tvarů i různé dekory. Mně se líbilo, že tento je čistě bílý. Jinak návštěvu fabriky v Míšni doporučuju, stojí to za vidění.

Odesláno
V 11. 11. 2025 v 9:22, Klotzman napsal:

Já jsem nakupoval přímo v Míšni ve fabrice - muzeu, tak nevím. Možná na eshopu nemají úplně všechno. Tam toho měli obrovské množství a u některých tvarů i různé dekory. Mně se líbilo, že tento je čistě bílý. Jinak návštěvu fabriky v Míšni doporučuju, stojí to za vidění.

Díky za info, ten hrneček se mi zalíbil na prví pohled. A hned jsem pátral, možná Advent v Drážďanech, tak do Míšně to je již kousek. Ještě jednou díky.

Odesláno
před 12 hodinami, jore1 napsal:

Díky za info, ten hrneček se mi zalíbil na prví pohled. A hned jsem pátral, možná Advent v Drážďanech, tak do Míšně to je již kousek. Ještě jednou díky.

Přesně tak, já tam byl taky na skok z Drážďan. A Míšeň sama je takové roztomilé městečko s historickým pidicentrem, o adventu to tam bude určitě taky pěkný. Kdybys to zrealizoval, tak se pak pochlub.

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...