Přejít na obsah

Multifunkční kleště

African

Doporučené příspěvky

před 17 minutami, Z. Paul napsal:

Kdyby si Ivan jeden nechal a vše ostatní pustil tak si může koupit apartmán na Mallorce 😀

A byl by tam nestastny az do smrti, pac by mu chybely vsechny ostatni Leathermany. xD

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

před 2 hodinami, Z. Paul napsal:

Kdyby si Ivan jeden nechal a vše ostatní pustil tak si může koupit apartmán na Mallorce 😀

To určitě ne. Asi třetinu Leathermanů jsem kupoval nové, zbytek jsou již nevyráběné kousky z druhé ruky, cca od roku 1987. Jsou sice ve výborném stavu, většinou jako nové, ale dohromady by to myslím nestačilo ani na průměrné Rolexy.. Jsou mnohem větší sběratelé, já to zase tak nepřeháním.

Odkaz ke komentáři

Arc obsidian je doma. 
Pusobi tezsi, “klikani” pri otevirani, zavirani je prudce navykove a prijemne a zpracovani prikladne (aby taky ne, za ty prachy :) ).

Kazdopadne kozene pouzdro je trochu zklamani, jednak mi ta kuze prijde takova “levnejsi”, ale hlavne narvat do pouzdra multitul spolecne se zasobnikem chce docela silu. 

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

• Díky 1
  • Dát hlas 1
Odkaz ke komentáři

před 21 hodinami, marecenator napsal:

Arc obsidian je doma. 
Pusobi tezsi, “klikani” pri otevirani, zavirani je prudce navykove a prijemne a zpracovani prikladne (aby taky ne, za ty prachy :) ).

Kazdopadne kozene pouzdro je trochu zklamani, jednak mi ta kuze prijde takova “levnejsi”, ale hlavne narvat do pouzdra multitul spolecne se zasobnikem chce docela silu. 

Gratulace, je to fešák... měl jsem co dělat abych se udržel na řetězu😄 To pouzdro je opravdu blbý, celej Tool je dělaný na jednu ruku a pak máš problém ho vytáhnout. Navíc zásobník by měl být určitě oddělený, aby nevypadl. Škoda toho pouzdra, ale já ARC nosím také v pouzdru od Signálu, jelikož ARC originál pouzdro je zbytečně velký a při každodenním nošení prostě vadí. Ale bude fajn na tůry, že k němu dáš baterku a klidně pár věcí navíc, je opravdu prostorné.

Odkaz ke komentáři

V 21. 2. 2025 v 11:18, marecenator napsal:

Arc obsidian je doma. 

Mám rád nylonová pouzdra, stará i nová mi vyhovují. Nicméně k tomu koženému - donedávna byla Made in China a opravdu se mi kdysi u jednoho doslova utrhla chlopeň - začala být natržená, tak jsem ani ne velkou silou zabral a chlopeň utrhl jako list papíru, což byl důsledek lisování z kožených pilin nebo co. To nové sice nemá boční kapsičky a ta vnitřní také není nic moc, ale kůže jako taková na mne působí lepším dojmem a zezadu uvidíš vytlačenou US vlajku a nápis Made in USA, tak doufám, že je z kvalitnější kůže a něco vydrží.

Odkaz ke komentáři

Díky @African za tip na "klasiku" s použitelnějším hadrovým penálkem - a předesílám že ani se slevou (na tu Ivanovu jen tak nedosáhneme) se u mě nadšení nedostavilo: 

• Z uvedených kousků je holý ARC při srovnatelné funkčnosti nejen největší, ale i nejtěžší (ARC 250g, ALX 240g, TTi 231g, XE6 185g).
  • Magnet je prima zlepšovák (co by za to jeden dal u malých SOGů, které kvůli volným ručkám neudrží bity!), ale na motýlkový chod "Compound Leverage" to nemá.
  • Že je kudla nesmyslně krátká jsem tušil, ale co bych asi nerozdýchal je absence vlnkovaté čepelky (a nebo aspoň nějakého obloučku na izolace).
  • Při libovolném úchopu je ARC kurevsky hranatý a zařezává se do prstů - na Charge stačilo srazit ostrou horní hranu pilkám, tady bych snad musel nosit rukavice :censored:

No nic - tak jako někteří zdejší přeborníci pouštějí dál hodinky ihned po rozbalení, Arc o víkendu udělá radost bratrovi k padesátinám a v kapse zůstane starý skvělý Juice B)

Odkaz ke komentáři

před 8 hodinami, Radek124 napsal:

Díky @African za tip na "klasiku" s použitelnějším hadrovým penálkem - a předesílám že ani se slevou (na tu Ivanovu jen tak nedosáhneme) se u mě nadšení nedostavilo: 

• Z uvedených kousků je holý ARC při srovnatelné funkčnosti nejen největší, ale i nejtěžší (ARC 250g, ALX 240g, TTi 231g, XE6 185g).
  • Magnet je prima zlepšovák (co by za to jeden dal u malých SOGů, které kvůli volným ručkám neudrží bity!), ale na motýlkový chod "Compound Leverage" to nemá.
  • Že je kudla nesmyslně krátká jsem tušil, ale co bych asi nerozdýchal je absence vlnkovaté čepelky (a nebo aspoň nějakého obloučku na izolace).
  • Při libovolném úchopu je ARC kurevsky hranatý a zařezává se do prstů - na Charge stačilo srazit ostrou horní hranu pilkám, tady bych snad musel nosit rukavice :censored:

No nic - tak jako někteří zdejší přeborníci pouštějí dál hodinky ihned po rozbalení, Arc o víkendu udělá radost bratrovi k padesátinám a v kapse zůstane starý skvělý Juice B)

Jo, to srovnání s hodinkami sedí, každý multitool člověku nesedne a i když jich má víc, o kterých si myslí, že jsou super, stejně se po čase přistihne, že jeden z nich nosí nejvíc a vlastně ani neví proč. A teď nastává chvíle pro mou oblíbenou teorii, berte to s nadsázkou, podle které všechny věci, myslím tím předměty, i multitooly a jiné nože, auto, barák, i šutr na zemi, prostě cokoliv, jsou "živé organismy", jejich atomy jsou v ustavičném pohybu a my s nimi navzájem působíme, ovlivňujeme se a vzniká mezi námi pozitivní harmonie nebo naopak.  

Odkaz ke komentáři

před 13 hodinami, Radek124 napsal:

Tak nemusel ti sednout, to se stává...každopádně je to hodně o zvyku. Já ho mám jako EDC, používám ho defakto dnes a denně všude a po roce když vezmu do ruky Charge, tak mi připadne používáním jak nějáký dinosaurus. Na úchopu jsem musel tedy opilovat hřbet pilky, to je pravda, ta byla ja žiletka a zařezávala se do ruky, tady udělal někde inženýr z USej chybu, ale co mám zabroušeno, nezaznamenávám žádný problém s držením. S kudlou řežu denně v práci plastové spoje a karton papír asi nejvíc, po roce jsem ještě neměl zapotřebí brousit...tady Magnacut čepel oproti ostatním Leathermanům opravdu pokrok veliký. Vlnkovou čepel nepostrádam, na izolace, pokud myslíš tedy dráty používám tu odizolovací čepel a úplně na pohodu....Neboj se nic, brácha bude very happy 😆

Odkaz ke komentáři

Přesně jak píše Andy: u kousku za dvojku/trojku bych "DoDo" ještě s trochou držkování skousnul, ale na "vlajkovou loď" s víc než dvojnásobnou cenovkou už mi to přijde trapné - jako bych si měl po zaplacení a vybalení jehlovým pilníkem tunit nezapravené hrany překlápěčky na roládách.

• Dát hlas 1
Odkaz ke komentáři

před 2 hodinami, AndyAaron napsal:

Ty jo, dat cca 7k za vlajkovou lod znacky a pak si to stylem DoDo (dodelej doma) zbrusovat, aby se to vubec dalo pouzivat? Tam jsem asi jeste nedorostl... 

No, nedělal bych rychlé závěry jako třeba i já když jsem ho vybalil....ono je to takové tajemné, protože na diskuzích se ostré hrany nástrojů řeší od pradávna, bylo docela haló i okolo Wave modelů a zajímavé je že komunita je rozdělena. Někdo si to zabrousí jako já, minuta práce, žádný stres, ale taky si to hodně lidí nechává k dalšímu využití. Jeden borec tím loupe kůru ze dřeva, další používá na hození jiskry ze škrtátka, nějaký týpek se dokázal i oholit hranou pilky 😅 a těch debat je opravdu hodně. Takže dle mého názoru výrobce moc dobře ví o ostrých hranách a nechává na uživateli zdali toho využije nebo si to zabrousí, což je opravdu ten nejmenší problém....a to nejdůležitější, uživatel má na výběr. Co myslíte? Je to jen můj osobní pocit, třeba nám Ivan řekne více 🙏

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...