Ivan Lelák Odesláno úterý v 08:39 Nahlásit Odesláno úterý v 08:39 (upraveno) před 17 hodinami, Maro napsal: Já se přiznám, ze moc nechápu smysl toho nože, pokud je naceněný na úrovni ARCu. Na druhou stranu to asi zapadá do businessmodelu, který je podle mě u LM primárně v tom, že každý nůž má polovinu věcí, které člověk potřebuje, což je vlastně geniální, protože ti nikdy nestačí jeden ale já si asi nadále vystačím s kombinací signal + skeletool + raptor. Žádný multitool nemá jen nástroje, které člověk využije, nelze se jedním modelem zavděčit všem. Leatherman proto nabízí více modelů a člověk si vybere jemu nejbližší, popřípadě má 2 až 3. Tvá kombinace je skvělá, ale ani jeden nemá třeba malé nůžky. Já mám po ruce Raptora vždy, s tím souhlasím. Do kanclu mi často stačí Skeletool, ale třeba nůžky supluji ještě miniaturním nožíkem Victorinox nebo mám v kapse raději Wave nebo Charge. Do přírody beru Signal, používám na něm víceméně vše (šroubováky, kleště, karabinu, kladívko, pilku a používám, třeba na psa, i píšťalku), snad mimo křesadla, to je pro stav nouze, ale občas se hodí i další nástroje, zejména na cestách autem a na motorce ho doplňuji třeba modelem Surge. Pro cesty na západ od našich hranic je zase prima Rebar. Takže jeden fakt nestačí a nebo je třeba volit univerzální model, který sice nesplní všechno, ale určitě většinu - Wave, Wave Alpha, Charge, ARC, Free P2/P4, Surge apod. A pak jsou specializované multitooly, které často osloví konkrétní cílovou skupinu - rybáře, lovce, vojáky (třeba zbraňový MUT, nebo jednoruční OHT, ovladatelný i v rukavicích apod.) Upraveno úterý v 08:44 uživatelem Ivan Lelák 1
Ivan Lelák Odesláno úterý v 08:47 Nahlásit Odesláno úterý v 08:47 Právě teď, TomTomTom napsal: Free P4…fajn skladba železa Ten je prima a v době svého vzniku to byla malá revoluce - univerzální model, ovladatelný jednou rukou. Byly k němu ale výtky, kvůli některým malým nástrojům (třeba pilník) a tak vznikl ARC. Mám Free P2 i P4 rád, ale obávám se, že až mi Ježíšek přinese ARC, budou ti dva spíš odpočívat ve vitríně.
TomTomTom Odesláno úterý v 08:51 Nahlásit Odesláno úterý v 08:51 Máš pravdu s tím pilníkem…mohl být delší, ale jinak super univerzální nářaďák.
Ivan Lelák Odesláno úterý v 10:15 Nahlásit Odesláno úterý v 10:15 Před hodinou, TomTomTom napsal: Máš pravdu s tím pilníkem…mohl být delší, ale jinak super univerzální nářaďák. To jo. Mně ani ten pilník nějak extra nevadí. Občas něco zapiluju i na cestách (a párkrát mi to fakt pomohlo, vždy to bylo na motorce kdesi v rumunské divočině), ale beru to tak, že je to improvizovaná oprava a lepší nějaký pilník než žádný. Třeba Surge ho má lepší (delší, z jedné strany normální, z druhé diamantový a navíc snadno vyměnitelný, pokud se opotřebí), ale na druhou stranu, jak často něco piluju? Já ho na cestách použil tak jednou za pár let a to si poradím i s tím krátkým na Free P4.. Přiznám, že multitool volím pro různé situace jak z hlediska té situace (doma, kancl, hospoda, výlet do přírody pěší/na kole/na motorce/autem, delší dovolená atd.), ale protože mám pro danou situaci obvykle více vyhovujících modelů, volím i tak, jako volím hodinky - prostě podle nálady.
ViCo Odesláno úterý v 13:19 Nahlásit Odesláno úterý v 13:19 Ani som nevedel, že niečo také potrebujem… …ale vďaka Vám som našiel cestu… 1 1
African Odesláno úterý v 13:50 Autor Nahlásit Odesláno úterý v 13:50 Aktuálně jako EDC takto a jsem happy... dobrá pinzeta i párátko je povinnost, kdyby to napasovali do Arcu tak je komplet Nůžky za mě nejlepší Micra.
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se