Roman-ZA Odesláno 18. září 2012 Nahlásit Odesláno 18. září 2012 Chcel by som sa spytat, ci je toto okopcene z nejakeho ineho modelu: http://www.nejpanskehodinky.cz/products/panske-hodinky-parnis-klasika-novinka-2012-mechanika-17-jewels-6497-rucni-natah-lestene-pouzdro-pn-413/ ?? Vdaka za info.
Baker Odesláno 20. září 2012 Nahlásit Odesláno 20. září 2012 Vzhledem k tomu jak je LUM-TEC mlada znacka musi byt pysni, ze uz je cinan zacal kopirovat
Trojan Odesláno 23. září 2012 Nahlásit Odesláno 23. září 2012 Za to zvuk rotoru je mechanický a hlasitý. Nemůžu zatím porovnat tak se ptám jak je to třeba u ETY, nebo inhouse od Orientu nebo Seika? U 7S26 je rotor taky slyšet, u jednejch čín o kterejch jsem nevěděl že jsou to číny (onehdy) je taky slyšet...teda hlasitý není, ale slyšet trochu je.
Rs. Odesláno 23. září 2012 Nahlásit Odesláno 23. září 2012 U ETA hodně záleží na mezikroužku pouzdra a uchycení strojku, imho 2892 je tišší než 2824. Orient a Seiko je slyšet taky.Když je na rotoru kuličkové ložisko, bude slyšet valení vždy, správnou otázkou je efektivita samonátahu a jeho odolnost rázům.
pooletr Odesláno 24. září 2012 Autor Nahlásit Odesláno 24. září 2012 Musím podotknout, že kvalita zpracování je vážně na hodně dobré úrovni. Hodinky vůbec nešetřím, už dostaly i ránu o futra, a pouzdro a sklíčko je pořád jako nové. Pouzdro nemá žádné vlasečnice a když ho hadříkem obetřu tak se leskne jako nové. Takže s kvalitou jsem zatím spokojený. Přesnost je vynikající. Po posledním seřízení, což je tak cca měsíc jdou +10s. A to je nemám ve winderu a celou noc leží na boku.
ahojda Odesláno 26. září 2012 Nahlásit Odesláno 26. září 2012 Zeptám se tady na pár informací a věřím, že nic neporuším... - s kamarádem bysme si chtěli koupit hodinky ve stylu leteckých ovšem moc peněz se nám dávat nechce. Takže to prozatím chceme vyřešit nákupem Parnis hodinek nebo jiných čínské provenience.. Teprve po odzkoušení zda mi sednou nebo ne, bych časem přešel na Archimede nebo Steinhart. Nyní k otázce: tyto hodinky mají na pouzdru výstupek, u kterého netuším k čemu by mohl sloužit - víte ? Líbí se mi jak vzhledově, tak proto že nemají na sobě žádný nápis a věřím, že nic neporušují ( tedy s ohledem na tuto diskuzi ). Další variantou by byly tyto hodinky vystupující pod značkou Garton opět bez uvedení názvu a tváří se jako limitovaná edice viz uvedení čísla na pouzdru. U těchto je na řemenu spona a k té sponě se váže dotaz - je lepší nebo horší variantou u zapínání v porovnání s klasickou sponou na řemenu ( viz předchozí hodinky ). Samozřejmě tuším, že kvalita samotného řemenu nebude výborná -) U obou typů hodinek je uvedeno safirové sklo jak spodní tak vrchní. Díky za postřehy.
Návštěvník Oloušek Odesláno 26. září 2012 Nahlásit Odesláno 26. září 2012 U těch prvních výstupek na pouzdru připomíná hodinky s (třeba) minutovou repeticí, ale jestli tyhle hodinky opravdu odbíjejí čas? Vzhledem k ceně i použitému kalibru o tom pochybuji a asi se jedná jen o designový prvek pouzdra.Překlápěcí spona u těch druhých je často o něco praktičtější, než jazýčková na prvním řemenu. Kvalita čínských řemenů je obvykle nevalná. Olie
cody Odesláno 27. září 2012 Nahlásit Odesláno 27. září 2012 Nedoporucuju ani jedny. U Parnisu narozdil od Olouska nepochybuju, ze reperici nemaji. To heblo z boku je tam napevno, coz je videt i na fotkach. Nedokazu si to predstavit v realu. Navic pilotky s jakoby repetici? To jsem jeste nevidel a doufam, ze neuvidim. To je jako Ferrari na terenich pneu. Klidne si Parnisy kup, pokud je chces, ale vyber neco jineho, tohle je fakt pest na oko. Ty druhe se sami degradovali "zdobenim" strojku, podle me je to hnus. To radeji obycejny nezdobeny klon Unitasu. Tohle se ti okouka. Na ten klikyhak jsem se musel divat asi trikrat:-( O oboustranem safiru jen tolik - opravdu je dnes tak levny, ze by mohl byt na hodkach za 1200kč? O tom pochybuju, ale treba to mozne dneska je, to ti musi potvrdit ci vyvratit nekdo jiny, ja to nevim.
pooletr Odesláno 27. září 2012 Autor Nahlásit Odesláno 27. září 2012 Pokud jsi rozhodnutý koupit Parnisy, tak ještě koukni na ostatní modely. Je jich plný ebay a určitě najdeš lepší než tyto. BTW ty moje půjdou do světa :-)
Roman-ZA Odesláno 27. září 2012 Nahlásit Odesláno 27. září 2012 Pokud jsi rozhodnutý koupit Parnisy, tak ještě koukni na ostatní modely. Je jich plný ebay a určitě najdeš lepší než tyto. BTW ty moje půjdou do světa :-)Dovod pustenia do sveta?
gandalf Odesláno 27. září 2012 Nahlásit Odesláno 27. září 2012 Nedoporucuju ani jedny. U Parnisu narozdil od Olouska nepochybuju, ze reperici nemaji. To heblo z boku je tam napevno, coz je videt i na fotkach. Nedokazu si to predstavit v realu. Navic pilotky s jakoby repetici? To jsem jeste nevidel a doufam, ze neuvidim. To je jako Ferrari na terenich pneu. Klidne si Parnisy kup, pokud je chces, ale vyber neco jineho, tohle je fakt pest na oko. Ty druhe se sami degradovali "zdobenim" strojku, podle me je to hnus. To radeji obycejny nezdobeny klon Unitasu. Tohle se ti okouka. Na ten klikyhak jsem se musel divat asi trikrat:-( O oboustranem safiru jen tolik - opravdu je dnes tak levny, ze by mohl byt na hodkach za 1200kč? O tom pochybuju, ale treba to mozne dneska je, to ti musi potvrdit ci vyvratit nekdo jiny, ja to nevim.Např. oboustraný AR safír na hodinky 47 mm /39.5 mm/ vychází kolem 39 USD + pošta.
pooletr Odesláno 27. září 2012 Autor Nahlásit Odesláno 27. září 2012 Dovod pustenia do sveta? Procitnul jsem :-) a taky GAZ-14 LIMOUZINE
Roman-ZA Odesláno 27. září 2012 Nahlásit Odesláno 27. září 2012 Procitnul jsem :-) a taky GAZ-14 LIMOUZINE A co mas teraz v merku?
Roman-ZA Odesláno 27. září 2012 Nahlásit Odesláno 27. září 2012 Jo, uz mi zasvietilo v majaku Bol som v tom, ze aj Gaziky idu do sveta
kuncák7 Odesláno 27. září 2012 Nahlásit Odesláno 27. září 2012 Zeptám se tady na pár informací a věřím, že nic neporuším... - s kamarádem bysme si chtěli koupit hodinky ve stylu leteckých ovšem moc peněz se nám dávat nechce. Takže to prozatím chceme vyřešit nákupem Parnis hodinek nebo jiných čínské provenience.. Teprve po odzkoušení zda mi sednou nebo ne, bych časem přešel na Archimede nebo Steinhart. Nyní k otázce: tyto hodinky mají na pouzdru výstupek, u kterého netuším k čemu by mohl sloužit - víte ? Líbí se mi jak vzhledově, tak proto že nemají na sobě žádný nápis a věřím, že nic neporušují ( tedy s ohledem na tuto diskuzi ). Další variantou by byly tyto hodinky vystupující pod značkou Garton opět bez uvedení názvu a tváří se jako limitovaná edice viz uvedení čísla na pouzdru. U těchto je na řemenu spona a k té sponě se váže dotaz - je lepší nebo horší variantou u zapínání v porovnání s klasickou sponou na řemenu ( viz předchozí hodinky ). Samozřejmě tuším, že kvalita samotného řemenu nebude výborná -) U obou typů hodinek je uvedeno safirové sklo jak spodní tak vrchní. Díky za postřehy. Zkus kdyžtak odkaz v ČR - http://www.nejpanskehodinky.cz/.
cody Odesláno 27. září 2012 Nahlásit Odesláno 27. září 2012 Např. oboustraný AR safír na hodinky 47 mm /39.5 mm/ vychází kolem 39 USD + pošta.Takze obe skla na ty uvedene hodinky jsou cirka cena prezentovanych hodinek.
gandalf Odesláno 27. září 2012 Nahlásit Odesláno 27. září 2012 Jak obě skla? Sklo nad ciferníkem je oboustranně antireflexní. Pochopitelně jsou i levnější /záleží na rozměru/. Na druhou stranu, pokud budeš chtít obdélník nebo čtverec, tak je o dost dražší.
cody Odesláno 27. září 2012 Nahlásit Odesláno 27. září 2012 ...U obou typů hodinek je uvedeno safirové sklo jak spodní tak vrchní. Me slo jen o to, zda tam za ty prachy je opravdu 2x safir nebo ne, proto jsem mu psal, ze tohle nevim - kolik stoji safir.
Doporučené příspěvky
Archivováno
Toto téma je nyní archivováno, a proto není možné odpovídat na toto téma.