Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno (upraveno)

Ahoj kluci.

Napadlo mne udělat pár takových lehčích srovnávacích fotek,kde je vidět "optický rozdíl" mezi modely Daytona před mileniem a po :-)))))

Pro ty,kteří nejsou zcela v obraze:

Vlevo : současný model Daytona,v produkci od roku 2000,nový tvar pouzdra,nová luneta,nový motiv číselníku spolu s novým rozmístěním číselníků chronografu,s Rolex strojkem (r.chodu ca 72h),novou sponou,tahem s plnými články. Toto je model 2005,nutno dodat že kolem roku 2007 byl ještě vylepšen vnitřní kroužek mezi sklem a číselníkem o Rolex gravůru a kolem roku 2009 byl tah osazen sponou další generace stejnou nebo podobnou jako je na GMT-ceramic.

Vpravo: předchozí model Daytona v produkci do roku 2000,osazen strojkem Zenith El Primero (r.chodu ca 43h),spona je opět stejná nebo na chlup podobná jako u GMT Master,články tahu jsou ještě duté,tah krásně chrastí. Toto je model 1999 vyráběný v 80.-90.letech beze změny, akorát registruji,že kolem roku 1993 byl osazen touto novější perforovanou sponou s pojistkou místo původní klasické hladké bez překlápěcí pojistky.

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Upraveno uživatelem Street Glide
Odesláno

Unosil bych oboje, resp. jakékoliv :jawdrop:

Patrný rozdíl je i v umístění subcifrů na 3 a 9, které reflektuje použité strojky.

Taky vidím nafouknutí indexů a ruček jako tomu je u subů bez a s maxidialem.

Odesláno

Další hlas pro starší model. Já se s těma subciferníkama mimo osu nemůžu srovnat.

Jen doplním, že rezerva chodu u nového strojku je 72 hodin, resp. 66 se zapnutými stopkami. Ale ani modifikovaný stroj Zenith na tom nebyl špatně s rezervou chodu 54/47 hodin.

Odesláno

Starší mi přijdou hezčí, na těch nových mi nevadí až tak šiší lem subcifrů, jako nedotažené nafouklé indexy, které nejsou ani hranaté, ani kulaté, ale lodkoidní neb mi připomínají loďku z půdorysu.

Akorát bych si prohodil spony.

Odesláno

......novější model byl pro me na nošení a starší na kochání,tato poslední předmileniová serie je v dnešní době již sběratelská záležitost a když jsou v pěkném stavu se všemi doklady a krabicemi,tak se jejich cena pohybuje nad cenou zánovních :-)

Návštěvník Snow
Odesláno

Hlasuji pro starší model. Bral bych všechno, co má ElPrimero strojek, nemluvě již o zmiňovaném mezikruží subdialů. Navíc když krásně chrastí, není co řešit.

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...