Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Jsem ateista, ale podle zákona o zachování energie věřím, že každému se jednou vše vrátí stejnou silou a s totožnou polaritou jako on sám vyslal. Spíše by mě ale zajímala otázka, zda po životě něco pokračuje.

• Odpovědi 482
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Odesláno
Ne, já to mám správně, měl jsem na mysli etnicitu. Mnoho Židů byli křesťané (proto taky např. v Terezíně jsou dvě pohřební obřadní síně...) a stejně šli do plynu.

Ty dvě obřadní síně. Nemohlo by to být i tím, že v Terezíně nebyli jenom Židé?

Hehehe, to by ses divil, ale takových jsou stovky. :D

Stovky? A tady v republice? Nevím, počet nedokáži posoudit. Ale trvám na tom, že Židé moc nestojí o to, mít v synagoze někoho kdo není Žid. Nebo slyšel jsi už o židovském misionáři, který by obracel nevěřící na judaismus? ;)

Analogie dobrá, nicméně v reálu je to paradox. :) Občané ČR jsou Češi. Jak se dá - na základě etnicity - deklarovat "češství"? (Tj. jak víš, že v Tobě nekoluje německá, italská, ruská či jugoslávská krev?) ;)

Ale ne, to bys to vzal šmahem :) Nezapomínej na Moravany, Slezany nebo národnostní menšiny. Příklad nejrozšířenější. Slovák či Slovenka se sem přižení, získají občanství ČR, ale nestanou se z nich Češi. Zrovna jako se v obráceném případě nestávají z Čechů Slováci. Tady neplatí, že když se přestěhuješ do Prahy, stane se z tebe Pražák. A i ty dělíme na křtěné Vltavou a náplavy :)

No a jaká krev koluje v mých žilách vím docela přesně, nejsem nalezenec :D Tudíž vím z jaké rodiny pocházeli mí dědové, ti věděli o rodinách svých dědů. Takže být potomkem italského zmrzlináře, věděl bych to. Jenom si doma zkus vyhledat rodné listy prarodičů (nebo jejich prarodičů) a budeš mít jasno.

Odesláno

Chtěl bych jen opravit lidičky, kteří si myslí, že víra v Boha znamená věřit, že je. Znamená to věřit v jeho úmysly s námi. V řeckém překladu bible bylo použit slovo pistis, které je překládáno jako víra v Boha, ale není to přesné. Mělo by to znamenat spíše "důvěra". Věřit, že Bůh je, nemá o sobě žádnou hodnotu. I původní satanisté věřili, že Bůh je.

Odesláno
Chtěl bych jen opravit lidičky, kteří si myslí, že víra v Boha znamená věřit, že je. Znamená to věřit v jeho úmysly s námi. V řeckém překladu bible bylo použit slovo pistis, které je překládáno jako víra v Boha, ale není to přesné. Mělo by to znamenat spíše "důvěra". Věřit, že Bůh je, nemá o sobě žádnou hodnotu. I původní satanisté věřili, že Bůh je.

Možná by to chtělo dodat, že tohle je křesťanské pojetí. Lidí, kteří věří pouze v existenci [b|b]oha existuje pochopitelně poměrně dost. S tím věřit/důvěřovat je to pravda, je to asi nějaké české specifikum, protože v ostatních jazycích se sloveslo pro "důvěřovat" používá o dost častěji. Pravda, jsem poměrně konserva, takže používám starší překlady Bible, v nových to může být jiné.

Jinak osobně si myslím, že už sama víra v Boží existenci má hodnotu jako první krok, i když sama o sobě opravdu nijak zvlášť nepomůže.

Odesláno
No a jaká krev koluje v mých žilách vím docela přesně, nejsem nalezenec :D Tudíž vím z jaké rodiny pocházeli mí dědové, ti věděli o rodinách svých dědů. Takže být potomkem italského zmrzlináře, věděl bych to. Jenom si doma zkus vyhledat rodné listy prarodičů (nebo jejich prarodičů) a budeš mít jasno.

Jseš si tím tak jistý? S určitými věcmi se předchozí generace žen svým dětem nikdy nesvěřovaly.

Tady se píše něco jiného

Odesláno

Jseš si tím tak jistý? S určitými věcmi se předchozí generace žen svým dětem nikdy nesvěřovaly.

Tady se píše něco jiného

jak říkával můj kamarád "kunshistorik" jsme jen varlata Evropy

Odesláno

"Sám sobě spasitelem, sám sobě Bohem." S touto větou se ztotožňuji.

Nicméně, víra v sebe sama a své schopnosti, je podle všech náboženství, která znám, neakceptovatelná.

Člověk nemůže sám sebe stavět na úroveň Boha či se nad něj dokonce povyšovat.

Pokud tedy uctívám sám sebe a ne nějakou falešnou modlu, pak jsem satanista ;o)

Poznámka: edit byl proveden, protože je pozdě, chce se mi spát a píšu jak oligofrenik :o) Samá hrubka...

Odesláno

Nicméně, víra v sebe sama a své schopnosti, je podle všech náboženství, která znám, neakceptovatelná.

Poznámka: edit byl proveden, protože je pozdě, chce se mi spát a píšu jak oligofrenik :o) Samá hrubka...

satan=lucifer=světlonoš Příběh padlého anděla přirovnejme k hmotě jenž v jisté formě může být naším světlem poznání. A epigraf INRI jenž se překládá Iesus Nasarenus Rex Iudaeorum může dát kříži i jiný význam Igne Natura Renovatur Integra. :)

Odesláno

satan=lucifer=světlonoš Příběh padlého anděla přirovnejme k hmotě jenž v jisté formě může být naším světlem poznání. A epigraf INRI jenž se překládá Iesus Nasarenus Rex Iudaeorum může dát kříži i jiný význam Igne Natura Renovatur Integra. :)

Další výklad je tento: I - Jemim (hebrejsky "moře"-Vodu), N - Nur (hebrejsky "záře"-Oheň),

R - Ruach (hebrejsky "dech"-Vzduch) a I - Jávaša(hebrejsky-Zemi). Ve zkratce I.N.R.I. jsou tedy zakódovány všechny čtyři živly.

Odesláno

Byl to kluk revolucionář ten Rex Iudaeorum. Jen ten puč se tenkrát nějak nezdařil. Odnesl to akorát chudák římský prefekt. A jako každý revolucionář to musel na chvíli zabalit. Jeho krásná žena-gazela z Etiopie zaparkovala po útěku svojí bárku prý někde poblíž dnešní Marseille :)

Odesláno

Takže místo obecně příjmaného "Ježíš Nazaretský, král židovský" dostaneme něco jako "Regenerace přírody vlivem Slunce symbolizuje duševní regeneraci lidstva tajným ohněm (pravdou a láskou) Mansory...". Tenhle výklad už jsem kdysi slyšel :)

Ještě tomu Luciferovi - jistě, Jitřenka či světlonoš. S tímto výkladem se dokážu ztotožnit.

Jen ještě drobnost a (drobné) odbočení od tématu - pokud už bych cítil potřebu někde veřejně prezentovat své vyznání, asi bych napsal diskordián. Hail Eris !!!

Odesláno

Po pletkách s ateismem, teismem i deismem jsem přišel na to, že to řeší agnosticismus - přijde mi, že tenhle směr dává jakýmukoli božstvu stejnou a poměrně velkorysou šanci :-) Navíc jsem v dobrý společnosti...

A agnostický kafe si dávám se špetkou filozofickýho taoismu plus několika lžičkama utilitarianismu a s kopečkem epikureismu navrch. Uspokojivý!

Odesláno

Tady se píše něco jiného

Ale no tak, nebuď tolik podezřívavý. Připusť si, že je možnost vědět o svých

předcích. Připusť i existenci rodin, kde ženské skutečně otěhotní se svým manželem.

Ten odkaz důvěru nebudí, vzorek 100 chlapíků o populaci nevypovídá vůbec nic. Možná jich ani víc neseženou, k dobrovolnému poskytnutí DNA bych musel mít skutečně mimořádný důvod :)

To, že vybádali v populaci zastoupení Germánů a východních Slovanů, mi nepřijde nijak

objevné. Spíš bych se divil kdyby tomu tak nebylo. Pravlast Slovanů se přeci nacházela mezi Vislou a Dněprem. A Germány potvrdili sami Němci už při svých rasových výzkumech, zjistili, že obyvatelstvo české kotliny má lepší rasový profil než volksdeutch.

Odesláno
Jestli vás všechny v tomto vlákno baví náboženství, tak poslouchejte radio Proglas, tam si určitě příjdete na své   ;) nebo si udělejte výlet do Belfastu aby jste viděli kam až ono " náboženství " vede  :/ .

Dovolil bych si poopravit, ze u nas v Irsku se zadny boje kvuli nabozenstvi nevedly uz par set let, stejne jako u vas. Jde o politiku. Lide co se zapojovali do teto cinnosti se do ni zapojovali bez nabozenstvi. To ze se jim rika katolici a protestanti je jen dedictvi minulych dob. Stejne se jim rika republikani a loyaliste, nebo nacionaliste a unioniste. Je to fuk, ale hodne lidi v cizine ukazuje na to jak se mezi sebou ty rozdilne viry svari (tak si to myslela moje babicka,budiz ji zeme lehka) ale ti lide neveri vubec nic jineho nez nasili. Cely problem Severniho Irska je ryze politicky (pripojit se Irske Republice, ci zustat Spojenem Kralovstvi).

Jiny priklad, moje zena (katolicka) ma nejlepsi pritelkyni metodistku (protestantku ze S. Irska).

Odesláno

no vidím že se zde bavíte i o tématu které je mým hobby a kterým se již několik let dopodrobna, náboženství považuji za evoluční výbavu člověka která pochází od pradávných pravěkých dob a jejím úkolem je eliminovat fyzická strach z neznámých věcí (zejména smrti) tak aby nepřerostl ve fyzickou disbalanci,určení pravidel které mají zabezpečit bezproblémový chod a růst společnosti, pravidel při jejichž nedodržení hrozí větší trest (opět motiv strachu o sebe sama) než světské vypořořádnání v pojetí spravedlnosti.

Náboženství je za staletí komplikovaný systém, který svojí dogmatikou a neměnností ve světle nových poznání v sobě navzájem generuje obrovské množství rozporů které se snaží zakrýt za mlhavým závojem ,,tajemství,,. Víra v tomto případě hraje roli berličky která je schopna provázet člověka životem a usnadnit celou řadu odpovědí na různé otázky, otázkou ovšem zůstává zdali jsou tyto odpovědi správné, což není možné dokázat stejně jako že v případě bouře na moři se nejedná o hněv Poseidonův.

Osobně mi nevadí být agnostikem v případě konfrontací s primitivními židovským náboženským systémem a jeho odnožemi -křesťanství, islám se ze mne stává antiteista, naopak v případě budhismu nemám žádný problém jediné co mi na něm vadí je dogma o reinkarnaci a tím i nižší stupeň hodnoty ženy jako takové.

Rád si podiskutuji se zdatnými diskutéry na tomto fóru: http://www.b2g2.com/boards/board.cgi?user=nebojsa

Návštěvník Snow
Odesláno

Jsem překvapen Tvým druhým hobby, myslel jsem, že Tvůj koníček je hlavně Breitling ;)

Odesláno
Jsem překvapen Tvým druhým hobby, myslel jsem, že Tvůj koníček je hlavně Breitling  ;)

ne ne, mým úplně nejhlavnějším koníčkem je úplně něco jiného, diskuze o náboženství je vlastně diskuze naprosto o ničem, ale takto se člověk naučí argumetace, argumentačním chybám typu ad hominem, ad autoritatem, ad populum atd, naučí se odhalovat sofismy a tautologii, přičichne něco k filozofii, fyzice, astronomii, fyzice subatomárních částic, evoluci, vědeckým osobnostem a hlavně je to docela zábava...

Breitling je jen jednou z mnoha vášní...

Návštěvník Snow
Odesláno
Jsem překvapen Tvým druhým hobby, myslel jsem, že Tvůj koníček je hlavně Breitling  ;)

ne ne, mým úplně nejhlavnějším koníčkem je úplně něco jiného, diskuze o náboženství je vlastně diskuze naprosto o ničem, ale takto se člověk naučí argumetace, argumentačním chybám typu ad hominem, ad autoritatem, ad populum atd, naučí se odhalovat sofismy a tautologii, přičichne něco k filozofii, fyzice, astronomii, fyzice subatomárních částic, evoluci, vědeckým osobnostem a hlavně je to docela zábava...

Breitling je jen jednou z mnoha vášní...

No, proti gustu žádný disputát, mně by byli bližsí hodinky, ale jak říkám, každému co jeho jest, tomu bych rozuměl asi jako háčkování ;)

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...