Návštěvník km.kmk Odesláno 14. září 2012 Nahlásit Odesláno 14. září 2012 (upraveno) Nevi nekdo,co by mohla byt ta divna vec na fotce a jestli je dulezita...:-))?Nasel jsem to pri vymene objektivu v nikonu d3100. lezelo to volne uvnitr a ja nevim jestli to vypadlo z objektivu nebo z fotaku. ten dilek je asi 1cm dlouhy a relativne slaby a mekky, da se ohybat.Nevi nekdo co to je a k cemu to slouzi? jinak fotak i oba objektivy funguji normalne,nic v nich nehrka ani nechrasti. jako by to tam bylo navic...:-))diky za odpoved Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Upraveno 14. září 2012 uživatelem km.kmk
kilosunky Odesláno 14. září 2012 Nahlásit Odesláno 14. září 2012 Netusim co by to mohlo byt - ja mam sice len filmovu zrkadlovku (mal som ju vackrat rozobranu) no nic take som tam nevidel... Nemohol by to byt nejaky "tlmic" spoza zrkadla (ked vravis ze je to makke a lahko ohybatelne)???
Návštěvník km.kmk Odesláno 14. září 2012 Nahlásit Odesláno 14. září 2012 jo je to hodne mekky a slaby.
FrantisekH Odesláno 14. září 2012 Nahlásit Odesláno 14. září 2012 mě to přijde jako chlopeň ze závěrky..
Návštěvník km.kmk Odesláno 14. září 2012 Nahlásit Odesláno 14. září 2012 tak je to zahada . ted sem byl v servisu a pan povidal ze kdyby to bylo ze zaverky tak bych to hned poznal...ale fotak normalne foti a kdyby to byla lamela z clony v objektivu tak by nemohla nikudy vypadnout protoze je mezi dvema cockama...tak a ted babo rad...
gougy Odesláno 14. září 2012 Nahlásit Odesláno 14. září 2012 Jak funguje u těchto potvor (next gen zrcadla ) video? (nemůže to být nějaká část krytky čipu?)
Návštěvník km.kmk Odesláno 14. září 2012 Nahlásit Odesláno 14. září 2012 to ne. cipy tam cistej a tohle se nikde pobliz cipu nevyskytuje.jediny co me napada, ze jelikoz jsem telo kupoval uz jety, tak ze tam nekomu vypadla lamela clony a ted se mi ukazala abych ji vyndal...
Patrik Odesláno 15. září 2012 Nahlásit Odesláno 15. září 2012 Zkus to schválně napsat do diskusního fóra na Grafika.cz, nebo na http://forum.digiarena.e15.cz/index.html/Digitalni-fotografie-DIGIarena-cz.html?sid=1c90e606becfe70d71de8fb4294a4a3a. A pak dej vědět. No a nebo to bylo jen nějaké kurvítko http://necyklopedie.wikia.com/wiki/Kurv%C3%ADtko
exBURN Odesláno 15. září 2012 Nahlásit Odesláno 15. září 2012 Mě to taky připadá jako clona, ale absolutně nechápu jak by se tam mohla dostat. POkud to normálně fotí, tak bych to asi neřešil - maximálně se můžeš mrknout zda nechybí v objektivu - to by bylo vidět.
JII. Odesláno 15. září 2012 Nahlásit Odesláno 15. září 2012 (upraveno) Na 99% je to lamela z clony. Nedávno jsem rozdělával objektiv Carl Zeiss Jenna 50mm 1.8 Pancolar, protože měl zaseklou clonu. Byla složena z několika takových lamel. Na obrázku vpravo dole těch 6 malých kousků. http://img163.imageshack.us/img163/9210/clona2.gif Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Upraveno 15. září 2012 uživatelem JII. 1
PepaSFI Odesláno 15. září 2012 Nahlásit Odesláno 15. září 2012 skoro jistě to je dílek clony z objektivu. Muselo by to být z nějakého objektivu kde není clona uvnitř mezi čočkami ale až vzadu ale to nevím jestli takový existuje. Každopádně se dá do objektivu kouknout proti světlu jestli je clona komplet. Případně pokud má objektiv ruční ovládání clony tak s ní zahýbat. Nebo to je pozůstatek nějaké nehody kdy byl objektiv zničený a tohle se zatoulalo do foťáku a zůstalo neobjeveno.
Návštěvník km.kmk Odesláno 16. září 2012 Nahlásit Odesláno 16. září 2012 skoro jistě to je dílek clony z objektivu. Muselo by to být z nějakého objektivu kde není clona uvnitř mezi čočkami ale až vzadu ale to nevím jestli takový existuje. Každopádně se dá do objektivu kouknout proti světlu jestli je clona komplet. Případně pokud má objektiv ruční ovládání clony tak s ní zahýbat. Nebo to je pozůstatek nějaké nehody kdy byl objektiv zničený a tohle se zatoulalo do foťáku a zůstalo neobjeveno.jojo..bude to asi tak. mam dva objektivy a oba maji clonu kompletni. takze to tam asi opravdu vypadlo minulemu majiteli a cekalo to tam aby me to vydesilo... :-)
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se