Přejít na obsah

Motorová pila

Doporučené příspěvky

• po měsících...

Pánové, čím se dá vyčistit pila znečištěná biologicky odbouratelným eko olejem na řetěz.

Švagr od toho má zajebanou pilu. Lepí to a technický benzín je na to krátký. Vypadá to jako zdegradovaná Lukana. Tvl. bych zabil někoho kdo to prodává jako eko řešení.

• Dát hlas 1
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zkuste STIHL Varioclean univerzální čistič.

Někdo taky čistí teplou vodou se sodou, nebo jarem na nádobí. 

Na ultra humus berou čistič na grily.

Upraveno uživatelem horal
  • Díky 1
Odkaz ke komentáři

před 29 minutami, Kotlick napsal:

Pánové, čím se dá vyčistit pila znečištěná biologicky odbouratelným eko olejem na řetěz.

Švagr od toho má zajebanou pilu. Lepí to a technický benzín je na to krátký. Vypadá to jako zdegradovaná Lukana. Tvl. bych zabil někoho kdo to prodává jako eko řešení.

Základ je, nepoužívat tu eko sračku, ale normální motorový olej (relativně jedno jaký) 😉

Nitro ředidlo by mohlo fungovat, ale opatrně s tím 😁

• Confused 1
Odkaz ke komentáři

V 23. 9. 2024 v 14:37, Pozorovatel napsal:

Základ je, nepoužívat tu eko sračku, ale normální motorový olej (relativně jedno jaký) 😉

Nitro ředidlo by mohlo fungovat, ale opatrně s tím 😁

S bioolejem se řezat dá, na práci v lese dobrý, ale musíš řezat pravidelně, při delší odstávce nutno projet nádržku normálním olejem.

Je to holt zkušenost, prošlo si tím hodně lidí, nitro ředidlo mi nepomohlo, musel jsem měnit olej. čerpadlo. 

Odkaz ke komentáři

Čerpadlo se dá vyčistit. Stačí ho vyndat a jehlou vytahat z vnitřku všechen ten gumovej sajrajt a maká dál. 

Ideál na mazání je na léto hustej převodovej olej a v mrazech motorovej.

Ten eko sajrajt když se dostane pod čerpadlo, tak dokáže pěkně zprasit i gufero na klice. Už jsem to u pár pil zpravoval.

Odkaz ke komentáři

Zdravím pánové, tak zafungoval čistič na gril. Několikrát jsem to tím nastříkal a opláchnul vodou. Pak dočistil kartáčem. Promazal a složil. 

Jednalo se mi o místo kde je ozubené kolo které pohání řetěz, šrouby co drží lištu, lištu a okolí. Byla tam směs žluklého oleje s pilinami a lepilo to jak svině. Řetěz se točil strašně ztuha... 

Když na svojí pile používám převodový olej, nebomotorový,  plnou syntetiku z motorky, tak se mi to nikdy nestalo.  Ikdyž jsem zapomněl pilu vyčistit a nechal tak celou zimu. Na jaře to vyfoukneš i s pilinami kompresorem, očistíš štětečkem a jedeš dál. Nic nelepí, jsou to jen mastné piliny ale pořád sypké.

Odkaz ke komentáři

Od Horala dobrej postřeh. Ložisko je na spojce určitě a vyčistit a namazat by asi chtělo. Podle toho, co máš za pilu to půjde sundat buďto jednoduše: segrovka , nebo složitěji: bubínek spojky na závit (zablokovat válec a odšroubovat klíčem.

Odkaz ke komentáři

V 29. 9. 2024 v 16:54, Emhyr var Emreis napsal:

S bioolejem se řezat dá, na práci v lese dobrý, ale musíš řezat pravidelně, při delší odstávce nutno projet nádržku normálním olejem.

Je to holt zkušenost, prošlo si tím hodně lidí, nitro ředidlo mi nepomohlo, musel jsem měnit olej. čerpadlo. 

Tak to bude pořádný sajrajt, protože nitro rozpustí snad všechno (čistím tím i zaschlá lepidla atd.). Proto jsem psal opatrně, protože by to mohlo seržant i nějaký plast 😕

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...