Lumberjack Odesláno 25. dubna 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 25. dubna 2017 Problém je, že Huska a Stihl mají u nás autorizovaných servisů poměrně hustou síť. U Dolmarky je to špatné a tak se většinou servisuje, jak se dá a taky to vázne s husta vázne s dodávkou dílů. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
stanky Odesláno 26. dubna 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 26. dubna 2017 Mam Dolmar 5105 už pár let a kupoval jsem jí z druhé ruky. Asi mám tedy štěstí, protože zatím jsem akorát vyměnil řetěz s lištou. Startuje parádně a hodně svižně jde do otáček. Za těch pět let žádný problém, náhradní díly jsem zatím nepotřeboval. Bioolej ale nepoužívám, nebo jen v nutnosti a pak "propláchnu" syntetikou - mám strach o čerpadlo. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
skodna Odesláno 26. dubna 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 26. dubna 2017 Ahoj taky se přidám do diskuse, Už asi třináct let vlastním pilu Jonsered, made in sweden. Za tu dobu dělá ročně asi čtyři měsíce v roce v lese dřevo a až na výměnu spotřebáku o ní nevím. Benzín míchám dle doporučení a řetěz mažu vším co je po ruce. Je to výrobek z továrny na husky a myslím si, že se dá bez problémů zařadit na stejné místo jako hus a stihl. Díky ofuku filtru není tak náročná na čištění vzduchového filtru, svíčka je tam původní. Jde moc pěkně za plynem a vybrace jsou zanedbatelné např ve srovnání s kteroukoliv z hoby marketu. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Sacíbagr Odesláno 26. dubna 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 26. dubna 2017 ...hoodně dlouho nám skvěle slouží Husqa 61 a cca 8 let mám Stihl 241. Pro mne jsou důležité vibrace, které pila má. Nejvíce unavují pracky. Stihl je na tom myslím v tomto parametru výborně. Řetězy jsem zkoušel všechny možné a sedí mi hranaté zuby od Stihlu.Tchán je taky "dřevobaron", celý život se stará o své i cizí lesy a jede už jen ve Stihlu. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
spineshank Odesláno 26. dubna 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 26. dubna 2017 Ahoj taky se přidám do diskuse, Už asi třináct let vlastním pilu Jonsered, made in sweden. Za tu dobu dělá ročně asi čtyři měsíce v roce v lese dřevo a až na výměnu spotřebáku o ní nevím. Benzín míchám dle doporučení a řetěz mažu vším co je po ruce. Je to výrobek z továrny na husky a myslím si, že se dá bez problémů zařadit na stejné místo jako hus a stihl. Díky ofuku filtru není tak náročná na čištění vzduchového filtru, svíčka je tam původní. Jde moc pěkně za plynem a vybrace jsou zanedbatelné např ve srovnání s kteroukoliv z hoby marketu.jonsered je to stejný co Husqvarna, opravdu jen rozdíl v barvě, btw jakej máš model? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Gustaf Odesláno 27. dubna 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 27. dubna 2017 Tak sem vezl pilu do Hechtu, ať se mi na to podívají a oni mě ji nevzali, že přej ji servis potřebuje i s lištou. Wtf, na co potřebuji listu k tomu, aby zjistil, proč nemaze? Takže tam budu muset znova... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
spineshank Odesláno 27. dubna 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 27. dubna 2017 Tak sem vezl pilu do Hechtu, ať se mi na to podívají a oni mě ji nevzali, že přej ji servis potřebuje i s lištou. Wtf, na co potřebuji listu k tomu, aby zjistil, proč nemaze? Takže tam budu muset znova... hele to je to stejný jako bys dovezl auto bez kol do servisujo i řetěz sebou vem nejen lištu Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Gustaf Odesláno 27. dubna 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 27. dubna 2017 To jako fakt? Tyvle, to nahodi i bez listy,ne? A pozná, jestli to caka... njn, auto bych těžko vozil bez kol Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
spineshank Odesláno 27. dubna 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 27. dubna 2017 To jako fakt? Tyvle, to nahodi i bez listy,ne? A pozná, jestli to caka... njn, auto bych těžko vozil bez kol je potřeba to zkusit s lištou,ono to může bez lišty dávat,ale málo,proto je potřeba to zkusit komplet....navíc ti to určo i seřídí a u toho to musí být kpl taky Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Gustaf Odesláno 27. dubna 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 27. dubna 2017 Ok...noooo...si mě uklidnil Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
skodna Odesláno 27. dubna 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 27. dubna 2017 To spineshank: mám model Jonsered 2055. Starší ale dobrý. Lepší než novější CS 2150. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Koza_c Odesláno 27. dubna 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 27. dubna 2017 Tak já Pilku ještě nekoupil a stále se rozmyslim.Borec co mi ji chce nechat za parádní cenu 13tis. plus padesátka lišta navíc a pět litru oleje na listu přidá se mi to zda nějaký podivný, tak stále rozmyslim jelikož se nechci napálit.Koupena u prodejce Stihl, ale bez velké faktury pouze mi nabízí zjednodušený paragon kde je razítko i cena. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Lumberjack Odesláno 27. dubna 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 27. dubna 2017 Ona k ní ani faktura být nemusela. Spíš jde o to, v jakém je stavu motor. A to jestli s tím nemáš zkušenosti budeš těžko poznávat. Dekly se dají vypulírovat, že vypadá jako nová. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
spineshank Odesláno 27. dubna 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 27. dubna 2017 To spineshank: mám model Jonsered 2055. Starší ale dobrý. Lepší než novější CS 2150. no máš velkej držák, 2055 je profi pilka co vydrží léta ,CS 2150 je z kategorie farmářek,tím pádem každá z jiného soudku i když oba povedený modely Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
spineshank Odesláno 27. dubna 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 27. dubna 2017 Tak já Pilku ještě nekoupil a stále se rozmyslim.Borec co mi ji chce nechat za parádní cenu 13tis. plus padesátka lišta navíc a pět litru oleje na listu přidá se mi to zda nějaký podivný, tak stále rozmyslim jelikož se nechci napálit.Koupena u prodejce Stihl, ale bez velké faktury pouze mi nabízí zjednodušený paragon kde je razítko i cena.pila nová nebo používaná? jakej model? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Koza_c Odesláno 27. dubna 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 27. dubna 2017 Jak jsem zmínil výše.Stihl MS 362 dva měsíce použitou na odvetvovani.Uz jsem ji měl a je hodne fajn.pila nová nebo používaná? jakej model? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
spineshank Odesláno 27. dubna 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 27. dubna 2017 Jak jsem zmínil výše.Stihl MS 362 dva měsíce použitou na odvetvovani.Uz jsem ji měl a je hodne fajn.než ji koupíš Vem do servisu ať na ni mrknou jestli je ok,hlavně co se týče motoru,protože by se ti to ve finále pěkně prodražilo Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Koza_c Odesláno 27. dubna 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 27. dubna 2017 I přesto, ze se v tom dost orientuju, tak asi jak píšeš. než ji koupíš Vem do servisu ať na ni mrknou jestli je ok,hlavně co se týče motoru,protože by se ti to ve finále pěkně prodražilo Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník Chilliluk Odesláno 30. dubna 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 30. dubna 2017 Koukám, že tady na Chronomagu je fakt asi všechno :-) ...jelikož je můj děda majitelem pár hektarů lesa, pilou řežu občas taky, už tak 15 let....máme doma dvě skoro stejný, dneska už klasiky...a to Husqvarnu 51 a 55...jsem s nimi maximálně spokojený...zkušenost mám i s pilou Jonsered 2145, taky není špatná....měl jsem i Oleo Mac myslím 952 a tu jsem prodal, prostě to nebylo ono, úplně nejhorší bylo, že mě páka brzdy řetězu v některých situacích tlačila do ruky, bylo to při delším řezání až nebezpečný, protože pak jsem měl tendenci ji držet blbě, aby mě to netlačilo...prostě šla z domu. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Iggi Kali Odesláno 10. května 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 10. května 2017 chlapi, chcem kúpiť pílu. rozmýšlam nad:ECHO CS-501SX, Dolmar PS-5105 CPM ? 40 alebo Dolmar 115-38.Ktorú odporúčate? Tá echo sa mi pozdáva hlavne váhou, len sa bojím tých silentblokov. Nebude to mat veľké vibrácie? Nebudem ju používať každý deň v hore, ale chodím často na chatu, tam pripravujem drevo, sem tam naplaví stromy na cestu, tak prerezať a podobne. Či radšej doplatiť na stihl MS 261 alebo Husqvarna 550XP? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se