PhoeniX Odesláno 23. září 2012 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 23. září 2012 Díky všem za podnětné postřehy, tipy, triky, rady. Dostalo se mi, čeho jsem žádal. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
PepaSFI Odesláno 23. září 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 23. září 2012 taková zajímavost co se někdy přihodí: Včera jsme s bráchou chtěli jet do lesa, máme tam pár zlomených stromů po bouřkách. takže vytáhnu pilu z garáže, doliju benzín, olej, zkontroluju řetěz a chci pilu na zkoušku nastartovat. Mačkám na cucpumpičku, takovou tu gumovou bublinu na načerpání paliva a ono to nějak necucá. Tak si říkám, žeby ucpaný filtr? Otevřu nádrž, že vylovím hadičku s filtrem a on na mě kouká olej. Já blb si splet nádržky, nalil jsem olej do palivové a benzin do olejové. Musel jsem to vylít a nalít správně. Celkem nijak moc to nevadilo, jen pila trochu škytala a kouřila než se to zbavilo zbytků oleje z nádrže a karburátoru. No a tak jsme nařezali asi půl vozu dřeva a vyhnal nás déšť. A pak jsem lehce navlhlej musel drandit tři kilometry na samoprcu bez kabiny v mrholení a větru domů. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
bohus76 Odesláno 23. září 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 23. září 2012 Otevřu nádrž, že vylovím hadičku s filtrem a on na mě kouká olej. Já blb si splet nádržky, nalil jsem olej do palivové a benzin do olejové. Musel jsem to vylít a nalít správně. I muži mají své dny.... /stane se/. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Wanderer Odesláno 24. září 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 24. září 2012 To se mi v sobotu stalo taky. Kecám s tátou, trošku mi nesedělo, že jsem dolil přes půl litru oleje, ale kecám dál. Pak dolejvám benzín a za chvilku jsem měl plno, to už mě to trklo. Takže taky vylejt a nalejt do těch správnejch. Ale koupě Husquarny bylo dobré rozhodnutí. Je fakt kvalitní, výkonná a dneska se vůbec divím, jak jsem mohl bez motorovky doma existovat. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Gustaf Odesláno 9. března 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 9. března 2013 (upraveno) Oživím tady trochu tohle téma. Vybírám motorovku (do dnešní doby u baráku mrskám s elektrikou Partner a motorovou do lesa jsem si vždy poučel). Nechci nic značkovýho...chodím kácet ne moc vzrostlý hovada, takže spíš něco hobby style. Tak několik hodin těžby do měsíce. Můžete mi dát někdo nějaký typ? Nevyznám se v poměru výkon motoru a délka lišty. Je nějaké pravidlo? Mám dojem, že u levnějších pil je udáván určitý výkon a při délce 40cm lišty už by to motor neutáhnul. Určitě bych chtěl nějakou v délce lišty kolem 38 - 30 cm. Díky za každou radu za low-end pilu.... teď mám půjčenou tuhle a jsem s ní docela spokojenej...ale na to moje řezání stojí docela dost...tolik se mi investovat nechce http://www.mountfield.cz/benzinova-motorova-pila-oleo-mac-om-947-1PIL2008.html Upraveno 9. března 2013 uživatelem Gustaf Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
FrantisekH Odesláno 9. března 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 9. března 2013 já mam na takový to zahradní řezání Partnerku jestli se nepletu 320 a na větve prkna občas něco silnějšího v pohodě.. nevim jestli by stačila pro tvoje účely Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Gustaf Odesláno 9. března 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 9. března 2013 taky kouám po něčem takovým http://www.lesazahrada.com/index.php?produkt=61 s elektrickou Partnerkou jsem spokojenej...tak nevím....jen ta lišta je kratší... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
FrantisekH Odesláno 9. března 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 9. března 2013 já mam tuhle http://www.eproton.cz/pila-retezova-partner-p340s-14-/285844.html koukl jsem se do papírů.... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Gustaf Odesláno 9. března 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 9. března 2013 já mam tuhle http://www.eproton.c...14-/285844.html koukl jsem se do papírů.... teď na to koukám a ta tvoje levnější má výkonnější motor než ta mnou postovaná?? Já se v tomhle nějak ztrácím...nevím, jakej výkon je už dostačující....nebudu samozřejně řezat 1m buky v přůměru Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
FrantisekH Odesláno 9. března 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 9. března 2013 já se v tom vubec nevyznam.. tohle jsem koupil protože jsme potřebovali pořezat zbytky starých ovocných stromů, pražce trámy z bouračky a tak.. a byl jsem línej to řešit ručně... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Gustaf Odesláno 9. března 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 9. března 2013 já se v tom vubec nevyznam.. tohle jsem koupil protože jsme potřebovali pořezat zbytky starých ovocných stromů, pražce trámy z bouračky a tak.. a byl jsem línej to řešit ručně... jasný...tak já teď kácím stromy v průměru 30 - 40 cm, takže to by mohlo vyhovovat...a pár silnějších kousků by to podle mně mělo taky zmáknout. Při dobrý technice a nabroušeným řetězu..... Zrovna teď jdu zase pořešit pár polínek Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
FrantisekH Odesláno 9. března 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 9. března 2013 problem je že když je ohřátá tak trochu blbě chytá..ale to je asi nemoc dvoutaktu Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Lion Odesláno 9. března 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 9. března 2013 (upraveno) taky kouám po něčem takovým http://www.lesazahra....php?produkt=61 s elektrickou Partnerkou jsem spokojenej...tak nevím....jen ta lišta je kratší... 1,1 kw je dost málo na 46 ccm... tolik má nějaká ta základní Stihlka a nebavilo by mě se tahat s tím motorem když stejný výkon má pila objemově menší a tím pádem lehčí.... 30-38 cm je základ, lištu bych volil zlatý střed, nejmenší bude obratná a bude řezat a nejdelší už v případě tupějšího řetězu bude fest tahat a bude to znát... ono se řekne dej za pilu dvacet... ale můžeš řezat vše co ti přijde pod ruku, s profesionálními pilami budeš řezat ještě za dvacet let a hlavně servis.... husqvarnu koupíš do šroubku, kdežto nějakou grizzly s baumaxu ke kamnum sem nesehnal blbou řetězovku... to si radši kup tu nejmenší husqvarnu http://www.husqvarna...=8&visit=101596 viděl jsem v práci i malou Stihlku, typ bych musel pohledat, nařezala to samé co já, ale samo pomaleji, muselo se řezat natřikrát, přebrousit... prostě ten komfort je u většího objemu znát... tak stihlka tahle, ale cena je jinde http://www.landsmann...0ps_d45647.html ale existují i silné "noname" pily za 5 tisíc, ale jak se to vysype tak máš doma drahá těžítko... opět vím přesný typ tak ti jej najdu... tento http://pily.heureka.cz/hecht-956/ problem je že když je ohřátá tak trochu blbě chytá..ale to je asi nemoc dvoutaktu u husqvarny nee Upraveno 9. března 2013 uživatelem Lion Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
FrantisekH Odesláno 9. března 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 9. března 2013 já jí vytáhnu tak pětkrát do roka.. netopim dřevem..jen když jsem linej řezat ručně Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Lion Odesláno 9. března 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 9. března 2013 teď na to koukám a ta tvoje levnější má výkonnější motor než ta mnou postovaná?? Já se v tomhle nějak ztrácím...nevím, jakej výkon je už dostačující....nebudu samozřejně řezat 1m buky v přůměru je to dáno i řadou... hobby/farmářka/profi... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Gustaf Odesláno 9. března 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 9. března 2013 (upraveno) je to dáno i řadou... hobby/farmářka/profi... já myslím, že ta Partner taky nebude špatná...je to dělaný po Husquarnou...takže co se týká servisu a dílů, tak určitě nebude problém...takže říkáš že lišta 35, 38 cm bohatě stačí.... edit: takže z výběru těch dvou Partnerek je tedy ta postovaná Frantíkem lepší... Upraveno 9. března 2013 uživatelem Gustaf Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Baldur Odesláno 9. března 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 9. března 2013 Osem rokov som si privyrábal ťažbou palivového dreva.Začínal som so Stihl 250-ľahká,spoľahlivá píla,ktorá pri dennom používaní vydrží cca 3-4 roky,pri občasnom aj raz toľko.Nevýhodou sú vyššie vybrácie,keďže uloženie motora je na gumených silentblokoch.Pozdejšie bolo treba píliť aj podstatne hrubšie kmene/aj 130cm/tak som bol nútený kúpiť Husqvarnu 365 a lištu 50cm s uložením na pružinách.Tá pílila takmer denne dva roky,než skončila záruka a potom odišiel karburátor a ďalšie veci.Nerobte si ilúzie,aj píly sú už len" spotrebný materiál"a spústa komponentov sa vyrába v" rozvojových krajinách" a v nemecku a švédsku sa len skladá...Je to tak trochu lotéria,kus od kusu, a servis je drahý...V každom prípade doporučujem zainvestovať a kúpiť profi pílu.Stihl-450,460,Husq.365,372,575 a pod. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Lion Odesláno 9. března 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 9. března 2013 já myslím, že ta Partner taky nebude špatná...je to dělaný po Husquarnou...takže co se týká servisu a dílů, tak určitě nebude problém...takže říkáš že lišta 35, 38 cm bohatě stačí.... edit: takže z výběru těch dvou Partnerek je tedy ta postovaná Frantíkem lepší... vzal bych tu od františka... 38 cm mám na Husqvarně 445, je to běžný průměr v nižších řadách... ta partnerka má 36, min. bude 30 max. 40 cm... na průřezy, větve, dřevo ke krbu to stačí... jak říkám ono s tím jde naporcovat i balík laťěk bukového 120 délka, metr v průměru... jenže já to s 445 projedu odshora dolů, říznu to z každé strany nadvakrát a mám to... s tou malou Stihlkou se muselo přemýšlet jak to tam zakrojit, odebírat, přebrousit... větší objem prostě větší komfort Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Gustaf Odesláno 9. března 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 9. března 2013 jo, to chápu...že s větším objemem to bude mít zátah...ale nepředpokládam, že bych někdy řezal 1m průměry...takže jako low-end kompromis je ta Frantíkovo dobrá...a za tu cenu je super. Jak říkám, na to moje řezání nepotřebuju profi pilu..... Nebo máš nějakej jinej tip v této kategorii....? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Lion Odesláno 9. března 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 9. března 2013 (upraveno) jo, to chápu...že s větším objemem to bude mít zátah...ale nepředpokládam, že bych někdy řezal 1m průměry...takže jako low-end kompromis je ta Frantíkovo dobrá...a za tu cenu je super. Jak říkám, na to moje řezání nepotřebuju profi pilu..... Nebo máš nějakej jinej tip v této kategorii....? za cenu 2500 kč asi ne... i se slevama co teď začaly/začnou se na tu cenu jen tak nedostaneš jestli budeš kupovat v obchodě podívej se jaký je přistup k filtru, jaký tam vlastně je, jak se napíná řetěz, přístup ke svíčcce, jak se startuje (dekompresní ventil), zkus odpor startování, jaký tam je sytič (automatické, manální vypínaní, zda je kombinovaný se chcípákem)... abys kvůli údržbě nemusel rozdělávat celý traktóór a porovnej to s touhle http://pily.heureka.cz/partner-738/ AD prodejci http://www.partner.biz/cz/products/chainsaws/p340s/#where-to-buy Upraveno 9. března 2013 uživatelem Lion Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se